GFC sterkste in Goorse derby

De eerste Goorse derby in het nieuwe voetbalseizoen tussen Hector en GFC is geƫindigd in een 0-1 zege voor de rood-zwarten. Op die zege was gezien de spelverhoudingen weinig af te dingen. In de eerste helft ging het duel aanvankelijk nog gelijk op met goede kansen voor Olaf Siegers (GFC) en Cristian Haverslag (Hector). De enige goal van de wedstrijd viel na 37 minuten, toen een mooi opgezette aanval van GFC goed werd afgerond door Lex Ditzel die van binnen de zestienmeter gedecideerd in de rechterhoek schoot.

JVV_2348
Vlak na rust kreeg Hector een fikse tegenvaller te verwerken toen sterkhouder Cristian Haverslag met een liesblessure moest worden vervangen. Daarna ontwikkelde GFC, dat in Kevin Heuvelink een absolute uitblinker kende, nog meer overwicht en ontstonden er een paar goede kansen. De grootste was voor Kick Ditzel, die van dichtbij over schoot na een klein uur voetbal. Het bleef uiteindelijk bij 0-1 en dat kwam ook door uitstekend keeperswerk van Hectorgoalie Daniel Kolbe. Toch kreeg GFC de driepunter die het verdiende in een soms harde, maar faire wedstrijd. Dat was overigens de verdienste van beide ploegen en niet van de Hengelose scheidsrechter Nijhuis die de derby zwak leidde. Morgen op deze site de eerste punten in het Derbyplayer of the Year-klassement. Bekijk hier meer foto’s van Jeroen van Vliet.