Gelukkig droge taptoe brengt velen op de been

Even leek de regen spelbreker te worden. Na de fikse wolkbreuk boven Goor van zaterdagmiddag moest er in allerijl nog ruim vijftig kuub water van het kunstgrasveld op sportpark ’t Piepwillem worden weggepompt. Gelukkig met succes, zodat de jubileumtaptoe van de 95-jarige Muziekvereniging Apollo zonder problemen doorgang kon vinden. Ondanks het lichtelijk regenachtige weer op de zaterdagavond, konden de bezoekers vanaf de toch goedgevulde gelegenheidstribunes zien wat vijf drum-en showfanfares uit heel het land in hun mars hadden. Apollo beet zelf het spits af op de taptoe en mocht zich aansluitend op haar optreden opmaken voor een heuse onderscheiding.

taptoeapollo1
Uit handen van Louis van Roden, vertegenwoordiger van de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie, ontving de show-en drumfanfare van Apollo het erediploma 2013. Apollo behaalde op 5 oktober 2013 met 84,03 punten de eerste prijs op het KNFM-concours in Enschede, iets wat over het gehele jaar door geen enkel ander korps in de divisie waar Apollo in uitkomt geëvenaard werd.
De vijf aanwezige korpsen lieten elk een show van ongeveer twintig minuten zien. Apollo gaf een demonstratie van haar nieuwe jubileumshow ‘The Sound of Movie’, een medley van filmmuziek uit onder meer de films The Pirates of the Carribean, Titanic en Raiders of the Lost Ark. Naast Apollo werd het publiek getrakteerd op optredens van Show- & Marchingband EVC uit Enschede, de Gelreband uit Dieren en Jubal uit Zwolle. Met Oranje uit IJmuiden had de organisatie een echte wereldtopper in huis: het korps won vorig jaar een gouden medaille op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De afsluiting van de taptoe was een groots opgezette gezamelijke finale met alle korpsen. Vijf jaar geleden organiseerde de muziekvereniging een taptoe op de Schoolfeestweide in het kader van het 90-jarig bestaan. Over vijf jaar bestaat Apollo een eeuw, een mijlpaal die ongetwijfeld gepaard gaat met wederom een grootse muzikale feestavond.
taptoeapollouitreiking
Uit handen van Louis van Roden ontving de drum- en showfanfare het erediploma 2013.