Vader van blinde dochter luidt noodklok over hondenpoep

Rene Zwierink stuurde een mail naar de redactie van deze site waarin hij in een column de noodklok luidt over de overlast die hondenpoep geeft. Zwierink is de vader van een blinde dochter, Marel, die er steeds meer problemen mee krijgt. De bewoner van de Goorse Hogenkamp, die het ook opneemt voor de minder validen in een rolstoel, pleit gekscherend voor een DNA-paspoort voor elke hond. De werkelijke bedoeling is een ‘eye-opener’ voor hondenbezitters om ze de hondenpoep gewoon netjes op te laten ruimen. Zie de column hieronder.

HondepoepopruimenFlatsj!!

We kennen het geluid allemaal en ergeren ons er dood aan. Hondenpoep onder de zool. Natuurlijk ruimt u de uitwerpselen van uw hond netjes op, daarom is het zo gek dat er toch telkens van die blubberige plakken opduiken. Helemaal vervelend wordt het voor de minder valide in een rolstoel. Die rijdt er met zijn wiel over- en doorheen en krijgt het vervolgens aan zijn handen.

Natuurlijk betreft het u niet, want u doet zoiets niet. En wat te denken van de slechtziende of blinde medemens. Die duwt de stok in de poep, heeft vervolgens niets in de gaten, klapt de stok in en heeft ook nog eens alle spullen in de tas onder de stront zitten.

Maar nogmaals, dit is niet aan u gericht want u doet zoiets niet. U ruimt altijd alle poep netjes op met het zakje dat u bij zich draagt. U bent niet zo iemand die schichtig om zich heen kijkt en vervolgens snel doorloopt als de hond zijn behoefte kwijt is.

Het is ook vreselijk kinderachtig om hondenbezitters, die geen opruimspullen bij zich hebben, te bekeuren. Betutteling ten top. Wij zeggen ook altijd tegen onze dochter als ze weer eens in aanraking is gekomen met hondenpoep: ‘doe niet zo kinderachtig, het is vast van een hele lieve hond.’

Weet u waar ik aan zat te denken? Aan een DNA-paspoort voor elke hond. Dan is elke keutel zo te achterhalen. En weet u wat ik ook denk? Dat het helemaal geen Goorse honden zijn. Alleen maar honden van buiten Goor. Want ik weet zeker: u zou uw hond nooit zomaar op straat laten poepen.

René Zwierink

Vader van een blinde dochter