RuutRun met jeugd tijdens wielerronde

 “Voor ik 50 word wil ik een marathon hebben gelopen.” Ruut te Velthuis, directeur van de Reggehof en de Muziekschool, roept het al jaren en nu gaat dat wel heel letterlijk gebeuren. Een dag voor hij zich Abraham mag noemen, zal Te Velthuis op zaterdag 22 augustus namelijk een marathon lopen. Dat is op dezelfde dag dat ook de Ronde van Goor georganiseerd wordt. De Stichting Wielerevenementen Goor organiseert nu in samenwerking met de Muziekschool en AV Goor ’75 een jeugdloop aan het begin van hun programma, waarbij het startschot zal klinken op het moment dat Te Velthuis volgens verwachting om 17.00 uur het parcours betreedt voor twee slotrondes.

Ruut te Velthuis

Te Velthuis zal op 22 augustus rondjes van 5 kilometer lopen. Na acht van die ronden loopt hij vervolgens ter afsluiting nog twee ronden over het wielerparcours. De jeugd t/m tien jaar start om 17.00 uur voor een loop over één ronde van 1,1 kilometer. Met hen zal Te Velthuis meelopen, waarna hij zelf nog een ronde solo aflegt en finisht. Om 17.15 uur is het daarna de beurt aan de kinderen van 11 t/m 14 jaar. Zij lopen 2,2 kilometer.

Sponsorloop
De RuutRun is niet zomaar een loop. Ieder kind dat deelneemt wordt opgeroepen om ook sponsoren aan zich te binden. Volwassenen kunnen er daarnaast voor kiezen om één tot vier ronden met Te Velthuis mee te lopen, tegen een betaling van minimaal 25 euro. Zij kunnen zich opgeven via het mailadres moc.liamgnull@05tuur. Het complete opgehaalde bedrag gaat naar de stichting ‘elk kind een instrument’. Die stichting zet zich in om ieder kind op de basisschool een instrument te laten bespelen en wordt door Te Velthuis een warm hart toegedragen.

Foto: Voor Ruut te Velthuis (in het geel) is het niet de eerste keer dat hij een wedstrijd loopt in het Goorse. Hij nam drie keer deel aan de Hof van Twente Loop, die van 2009 t/m 2012 op het programma stond van de wielerronde.