Het Kerkplein in 1935…

Uit de archieven van het Goors Historisch Museum dit keer een bijzondere prent van het Kerkplein op de hoek Kerkstraat – Diepenheimseweg. In de volksmond ook wel ”n Plas’ genoemd. In het midden van de foto is de schoenmakerij en smederij van Gerrit en Piet Dupon te zien. Aan de rechterzijde het statige pand waar nu Metchem is gevestigd.

Een pand dat in 1863 is gebouwd in opdracht van de toenmalige postdirecteur en wethouder Zigeler. Dit postkantoor werd 10 jaar later verplaatst naar de Spoorstraat en het pand op het Kerkplein kwam in handen van de heer van Riemsdijk, kantonrechter bij het kantongerecht Goor en enige jaren raadslid. Daarna werd het aangekocht door de Nederlands Hervormde Kerk die het als pastorie gebruikte én tevens woonhuis. De Wilhelminaboom werd op 1 december 1937 verplaatst naar de Iependijk en zo’n tien jaar geleden in ere hersteld.

Gerelateerde berichten

  • 17e eeuwse provinciale landkaart in Goors museum3 maart 2016 17e eeuwse provinciale landkaart in Goors museum Het Goors Historisch Museum heeft een oude kaart van Overijssel van Joannes Janssonius in bruikleen gekregen. De kaart, ooit gekocht in Praag, komt uit een Duitse atlas uit 1629. De […]
  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Goors museum gaat verkopen12 november 2017 Goors museum gaat verkopen Het Goors Historisch Museum houdt komende zaterdag een verkoop van oude boeken, textiel en voorwerpen. Het gaat hierbij om dubbele exemplaren en dingen die niet, of niet meer, in de […]
  • Op reis net na de oorlog…19 april 2015 Op reis net na de oorlog… In het Goorse Historisch Museum is nog tot eind juni een expositie te bezichtigen over het leven in Goor tijdens en net na de bevrijding in 1945. In deze categorie is er door de heer […]
  • Forse boete geeïst tegen Metchem vanwege handel in verboden stof27 juli 2016 Forse boete geeïst tegen Metchem vanwege handel in verboden stof Het Goorse bedrijf Metchem moet 125.000 euro boete betalen vanwege het exporteren van 20.348 kilo van de chloorwaterstof hcfk-22 naar de Arabische Emiraten eind 2014. Dat is de eis die de […]