Laakbare gemeente verzuimt agressieve hond te muilkorven

De hond uit Goor die dinsdagmiddag een 6-jarig meisje bij het Weldam ernstig verwondde, vertoonde vaker agressief gedrag. De politie had al verzocht aan de gemeente om een muilkorfplicht op te leggen. De gemeente heeft dit laten versloffen. “Misschien hadden we daarmee het ongeluk kunnen voorkomen”, vertelt burgemeester Ellen Nauta nu. Het is een fout van de gemeente dat het verzoek nog niet was uitgevoerd. “Gisteren heb ik het meisje en haar moeder bezocht en ik heb hen dit ook gezegd.” Volgens Nauta gaat het naar omstandigheden goed met het meisje.

Helemaal zeker is Nauta niet van het gegeven dat ze het hadden kunnen voorkomen. Hof van Twente heeft volgens haar onvoldoende buitengewoon opsporingsambtenaars (BOA’s) om zo’n muilkorfplicht te handhaven.

Gedragstest
De burgers hoeven volgens Nauta niet bang te zijn dat ze de hond weer snel op straat zullen aantreffen. “De hond blijft voorlopig vastzitten. Een dierenarts neemt een gedragstest af en dan is het aan de officier van justitie om te beoordelen wat er met de hond moet gebeuren.”

Gerelateerde berichten

  • Gijmink, Regge en Heeckeren in Hof-jaarverslag19 juli 2015 Gijmink, Regge en Heeckeren in Hof-jaarverslag Burgemeester Ellen Nauta heeft in het jaarverslag over de Hof van Twente in 2014, prominent aandacht voor de afronding van de fasen zeven en acht van het nieuwe Gijmink, de feestelijke […]
  • Chatten met de gemeente…17 januari 2018 Chatten met de gemeente… Het is vanaf heden mogelijk om te chatten met medewerkers van de gemeente Hof van Twente. De chatfunctie is te vinden op de website www.hofvantwente.nl en wordt eerst als proef ingezet om […]
  • Duurzaamheidsprijs op herhaling23 oktober 2017 Duurzaamheidsprijs op herhaling De gemeente gaat voor de tweede keer op zoek naar het meest duurzame idee voor de samenleving, het milieu en de economie in Goor en omgeving. Tot en met zondag 10 […]
  • Gemeentesecretaris vertrekt definitief uit de Hof16 augustus 2016 Gemeentesecretaris vertrekt definitief uit de Hof Een definitief vertrek in de top van onze ambtsapparaat. Gerrit Stam heeft namelijk afscheid genomen als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Hof van Twente. Hij is […]
  • Vrouw laat meisje (6) aan haar lot over na hondenbeet16 mei 2017 Vrouw laat meisje (6) aan haar lot over na hondenbeet Een vreselijk incident voor een meisje van zes vanmiddag in het buitengebied van Goor. Ze werd gebeten door een loslopende hond in het bos bij kasteel Weldam. De vrouw die de hond bij zich […]