Laakbare gemeente verzuimt agressieve hond te muilkorven

De hond uit Goor die dinsdagmiddag een 6-jarig meisje bij het Weldam ernstig verwondde, vertoonde vaker agressief gedrag. De politie had al verzocht aan de gemeente om een muilkorfplicht op te leggen. De gemeente heeft dit laten versloffen. “Misschien hadden we daarmee het ongeluk kunnen voorkomen”, vertelt burgemeester Ellen Nauta nu. Het is een fout van de gemeente dat het verzoek nog niet was uitgevoerd. “Gisteren heb ik het meisje en haar moeder bezocht en ik heb hen dit ook gezegd.” Volgens Nauta gaat het naar omstandigheden goed met het meisje.

Helemaal zeker is Nauta niet van het gegeven dat ze het hadden kunnen voorkomen. Hof van Twente heeft volgens haar onvoldoende buitengewoon opsporingsambtenaars (BOA’s) om zo’n muilkorfplicht te handhaven.

Gedragstest
De burgers hoeven volgens Nauta niet bang te zijn dat ze de hond weer snel op straat zullen aantreffen. “De hond blijft voorlopig vastzitten. Een dierenarts neemt een gedragstest af en dan is het aan de officier van justitie om te beoordelen wat er met de hond moet gebeuren.”

Gerelateerde berichten