Goorse honden-eigenaresse moet smartengeld betalen en krijgt werkstraf

Een 62-jarige Goorse moet een bedrag van €5.000 smartengeld betalen aan een nu 7-jarig meisje die vorig jaar door haar hond werd gebeten. Dat heeft de politierechter in Almelo bepaald. De Duitse herder beet het meisje uit Diepenheim op 16 mei 2017 aan de Kleidijk in Het Weldam in haar been, waardoor ze zwaar gewond raakte (foto) en nu nog last heeft van angststoornissen. Naast het smartengeld kreeg de Goorse vrouw ook een werkstraf van 200 uur en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. Het wordt haar zwaar aangerekend dat ze met de hond vertrok na het bijtincident, zonder hulp te verlenen. Ze meldde zich pas bij de politie na een oproep van de politie en de daaropvolgende haatreacties op Facebook.  De hond, die inmiddels is afgemaakt, had ook al eerder iemand gebeten.

 

 

Gerelateerde berichten

  • Hond in beslag genomen na aanval op ’t Weldam17 mei 2017 Hond in beslag genomen na aanval op ’t Weldam De hond die gisteren een 6-jarig meisje in beide benen beet en daardoor flink werd toegetakeld, is vannacht in beslag genomen. Dat is naar verluid gebeurd in Goor. De eigenaresse van de […]
  • Agressieve hond ingeslapen24 mei 2017 Agressieve hond ingeslapen De agressieve hond uit Goor die vorige week dinsdag een 6-jarige meisje beet, heeft op bevel van het openbaar ministerie een spuitje gekregen. Dat bevestigt het OM aan RTV Oost. De […]
  • Gorenaar moet boete betalen na vuistslagen22 januari 2020 Gorenaar moet boete betalen na vuistslagen Een 20-jarige Gorenaar is vandaag door de rechter in Almelo veroordeeld tot het betalen van een boete van in totaal €900,-. Hij zou begin december in zaal Dieka in Markelo een andere […]
  • Goorse FC Twente-fans reageren verslagen op uitspraak rechter10 juni 2016 Goorse FC Twente-fans reageren verslagen op uitspraak rechter De Goorse supporters van FC Twente, voor een groot deel verenigt in de supportersvereniging SV Goor hebben verslagen gereageerd op de uitspraak van de rechter die vandaag bepaalde dat de […]
  • Celstraf geëist tegen Gorenaar die ontucht pleegde23 augustus 2019 Celstraf geëist tegen Gorenaar die ontucht pleegde Er is vandaag vier jaar jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, geëist tegen een Gorenaar die zijn twee neefjes en een nichtje stelselmatig misbruikte. De kinderen waren ten […]