Inschrijving voor Kinderkamp geopend

De stichting Kindvriendelijk Goor heeft de inschrijving voor het komende kinderkamp geopend. Het houtdorp op de Hogenkamp is dit jaar van dinsdag 20- tot en met vrijdag 23 augustus. Als thema is dit keer ‘De Jungle’ gekozen en met dat gegeven zal op de donderdag tijdens het Kinderkamp iets speciaals gaan gebeuren, aldus de organisatie. Inschrijven kan via de website van Kindvriendelijk Goor, via de mail: info@nullkindvriendelijkgoor.nl of via het formulier in de Kinderkrant dat onder meer komende vrijdag kan worden ingeleverd bij De Tapperij tussen 15:00 uur en 17:00 uur of bij Primera De Bandijk. De kosten bedragen €15 per kind.


Schoolfeestnieuws in het kort (2)

De wagenbouwers worden drukker en drukker nu er nog maar twee weken te gaan zijn tot de optocht. De Facebookpagina van de stichting School- en Volksfeest komt op gezette tijden met een filmpje waarin de diverse optocht-groepen door Oene Loonstra voor het voetlicht komen.

Inmiddels is ook het Schoolfeestboekje in de Goorse huishoudens op de deurmat gevallen. Daarin naast diverse programma’s ook de Schoolfeestherinneringen van Joke Sanders-Mengerink. In de loop van volgende week wordt ook de Schoolfeestkrant van Goorsnieuws.nl, huis aan huis bezorgd.

De Schoolfeestvlag duikt overal op. Onderstaande prent kregen we van Désirée van Diepen en Daphne Bastiaans. Zij waren voor een afstudeeropdracht in Zuid Afrika en maakten in Bloemfontein bij het drie meter hoge standbeeld van Nelson Mandela. “Er bestaat bijna geen betere plek om schoolfeest voor altijd te vereeuwigen met hem” aldus het olijke duo.

FC Twente oefent weer in Goor

FC Twente speelt ook dit jaar een oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen in Goor. Op sportpark Heeckeren mag GFC tekenen voor de organisatie van het duel tegen het Belgische OH Leuven. Deze wordt gespeeld op zaterdag 20 juli om 14:30 uur. Oud Heverlee-Leuven speelt in de Belgische tweede klasse. De afgelopen twee jaar was FC Twente, dat weer terug is in de eredivisie, ook al in Goor voor enkele oefenwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Vorig jaar speelde FC Twente in Goor tegen het Turkse Göztepe

Vaderdagactie voor Bökkers in De Reggehof

De Reggehof houdt vrijdag 14 juni een speciale vaderdagactie voor fans van rockbands Bökkers en Hakviolen. Die spelen op vrijdag 13 september in De Reggehof. Op vrijdag kunnen er tussen 18.30 en 19.30 uur voor slechts €25,- twee tickets voor de show bemachtigd worden. Let op: Er kunnen maximaal zes tickets gekocht worden. Zaterdag de 15e juni start de echte voorverkoop; voor €17,50 kan er dan een ticket gekocht worden. Op 13 september kost een ticket, aan de deur, €22,50. Kaartjes kunnen ook gekocht worden op www.reggehof.nl.

Ook N346 vanaf kruising tot Hengelerbrug nu afgesloten

Sinds deze week is – naast de Hengelerbrug bij Goor – ook de toegangsweg naar de brug afgesloten voor werkzaamheden. Het betreft de N346 vanaf de kruising (nabij Firezone) tot aan de brug. Het wegdek wordt vervangen. Dit werk stond in de planning voor 2021/2022 maar de Provincie Overijssel heeft deze werkzaamheden naar voren gehaald, zodat het tegelijk is met de renovatie van de brug. De afsluitingen van de brug en de provinciale weg duren nog een week, tot en met vrijdag 21 juni. Het autoverkeer wordt tot die tijd omgeleid via de Iependijk en N346 (Deldensestraat). Vanaf daar is er aansluiting met de omleiding die al was ingesteld voor de werkzaamheden aan de Hengelerbrug (zie hieronder). Voetgangers en (brom-)fietsers worden omgeleid via de route Haaksbergerweg, Oude Haaksbergerweg, Gondalaan en Deldensestraat.


Musical, zomermarkt en rolstoeltennis

De activiteitenagenda meldt voor dit weekeinde eerst de eindvoorstelling van de musicalgroep van de muziekschool onder de titel ‘Wat een poppenkast’. Morgenmiddag is er een zomermarkt (foto) bij De Stoevelaar die om 14:30 uur begint. Zondagmiddag is er een rolstoeltennis-clinic met onder meer de Goorse international Maarten ter Höfte. Dat is op de banen van tennisvereniging De Mossendam. Zondagmiddag is ook het soosgebouw in de Schoolstraat weer geopend voor het ZondagMiddagCafé voor senioren. Voor alle activiteiten check onze agenda.

40 bloembakken aan lantaarnpalen in Goors stadshart

Het Goorse centrum is vanaf vandaag opgefleurd met 40 gevulde ‘hanging- baskets’. De bloembakken zijn bevestigd aan lantaarnpalen en bevatten diverse verse bloemen en planten. De hanging-baskets zijn er op initiatief van ondernemersvereniging Goor Collectief. De bloembakken worden betaald uit het ondernemersfonds en onderhouden door de Diepenheimse bloemist Linthorst.

Schoolfeestnieuws in het kort (1)


Met nog minder dan twee weken voor de boeg starten we bij Goorsnieuws weer met de populaire rubriek Schoolfeestnieuws in het kort met allerhande weetjes over de moeder aller tentfeesten.

Zo is er dit jaar toch geen witbier te verkrijgen in de Tent. Ondanks de inbreng op de vergadering heeft het weizen de Tent nog niet gehaald tijdens de komende editie. Ook is er geen alcoholvrij-bier te verkrijgen. Dat heeft volgens de organisatie te maken met het gegeven dat het anders lastig controleren is bij de leefdtijdsgrens.

Dit jaar zijn er twee debutanten in De Allegorische Optocht. De groep Struuk’n Duukers en V’ruit kennen hun vuurdoop. Heb jij nog leuke weetjes of foto’s van de voorbereiding. Mail dan met redactie@nullgoorsnieuws.nl.

Geen Eurovisie Songfestival in De Mossendam

Er komt definitief geen Eurovisie Songfestival naar Goor. De Mossendam had als ludieke actie zich kandidaat gesteld en stond tussen een lijst van prominente plaatsen en locaties zoals in Maastricht (Congrescentrum), Amsterdam (RAI), Rotterdam (Ahoy) en Arnhem (Ziggo Dome). De vrijwilligers van de sporthal hebben nu een officiele reactie ontvangen, waarin de organisatie hen heeft geschrapt. Ze kunnen niet aan de lijst met dolle eisen (zoals een tribune voor 10.000 bezoekers en 3000 slaapplekken) voldoen.

Win penningen voor je vader (adv)

Onder de slogan Stunten met Munten komen de Goorse winkeliers in aanloop naar School- en Volksfeest weer met een penningenactie ter gelegenheid van vaderdag. Bij aankoop in één van de deelnemende winkels kan deze week kans gemaakt worden op een zakje Schoolfeest-penningen. De actie is gestart en en loopt tot en met zaterdag 15 juni 12.00 uur. De winnaars worden zaterdag geloot en bekendgemaakt. Zij worden gebeld door de winkeliers, waarna de penningen af te halen zijn.

(meer…)
-->