Boers strandt in halve finale op WK futsal voor doven

Geen finaleplek voor Tesse Boers op het wereldkampioenschap Futsal voor doven in het Zwitserse Winterthur. De 14-jarige zaalvoetbalster verloor vanmiddag met Oranje in de halve finale met 5-2 van Polen. Bij rust was het al 3-1 voor de Poolse dames. Gisteren bereikte Boers met de Nederlandse dames de halve eindstrijd nadat in een zinderend duel na strafschoppen werd gewonnen van Spanje. Vandaag was het minder spannend en was Polen de betere ploeg. Tesse Boers speelt nu met het Nederlands team om de derde plek tegen Duitsland, dat in de andere halve finale met 8-4 verloor van Brazilië. Die wedstrijd wordt komende zaterdag om 10:00 uur gespeeld.

Drie inbraken door vermoedelijk zelfde dader(s)

Er zijn vannacht drie brute inbraken gepleegd in woningen aan de Rozenstraat, de Lindelaan en de Schoolstraat. Forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat het vermoedelijk om dezelfde dader(s) gaat. De inbrekers kwamen de huizen binnen door kozijnen en sloten te doorboren. Daarbij is ook aanzienlijke schade veroorzaakt. Wat er precies is buit gemaakt is niet helemaal bekend. Wel dat er uit één woning twee laptops zijn gestolen. Het vermoeden bestaat dat de inbrekers rond reden in een witte Combo. Die is tussen 01:00 uur en 02:00 uur, het tijdstip van de inbraken, gezien in de buurt. Getuigen en mensen die over eventuele camerabeelden beschikken óf meer weten over de witte Combo, wordt gevraagd zich te melden bij de Politie Hof van Twente. Daar is vanochtend ook aangifte gedaan.

Nollen beste bakker van Nederland

Bakkerij Nollen mag zich met haar team een jaar lang de beste bakker van Nederland noemen. De onderneming met onder meer een vestiging in Goor en veel afzet in de Goorse Jumbo-supermarkt, deed dus met gouden succes mee aan de BakkersVakWedstrijden in het Fries Congrescentrum in Drachten. Brood- en banketbakkers, chocolatiers en patissiers – die zich hadden aangemeld – legden hun producten voor aan de onafhankelijke vakjury. De jury koos Nollen als beste bakker van het land aan en dat zorgde voor een brede glimlach bij ondernemer Vincent Nollen: “Ik ben zo ontzettend trots op onze bakkers!”

De Goorse vestiging van Bakkerij Nollen

Pieten blijven in Goor gewoon zwart

De Zwarte Pieten-discussie gaat ook dit jaar aan Goor voorbij. De organisatie van de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten houdt het volgens traditie gewoon bij zwart, met lippenstift en kroeshaar en geen roetveeg-pieten dus. De Sint komt komende zondagmiddag aan in de Goorse haven nadat er weer een spectaculaire show van de Stuntpieten op het water is te zien. Rond half twee komt de pakjesboot aan in de haven en zal Sinterklaas verwelkomd worden door kinderburgemeester Luuk Scholten van De Wiekslag. Om 14.30 uur zal Sinterklaas per koets aankomen op het Sterplein waar optredens zijn van circus Caroly en de drum- en showfanfare van Apollo. Om 15.15 uur start het kinderfeest in De Reggehof met muziek van DJ Marel Zwierink. Evenals vorig jaar zijn ook de Ballonnenpiet en de ‘Glutenvrije’ Piet weer meegekomen uit Spanje. Laatstgenoemde is te herkennen aan een fel-groen pak.

Leferink hamert in ‘maidenspeech’ op behoud volkscultuur

In zijn zogenoemde ‘maidenspeech’ als kersvers Statenlid van de VVD in het provinciebestuur van Overijssel heeft Dinand Leferink een stevig pleidooi gehouden voor het behoud van de volkscultuur in de provincie. “We willen dat de provincie bijdraagt aan initiatieven die Overijssel nog mooier maken. Dit maakt het niet alleen aantrekkelijk voor haar inwoners, maar ook voor bezoekers van buiten”, aldus het Goorse statenlid. “Het bevordert de saamhorigheid, verbondenheid en noaberschap, iets waar de inwoner van Overijssel aan gehecht is en die bij onze identiteit hoort.” Leferink wil dat er geld vrij komt voor beeldbepalende evenementen- en organisaties waarvan ook een lijst moet komen volgens het statenlid. Een motie van hem daarover werd overigens eerder breed gesteund.

Tesse Boers naar halve finale WK futsal voor doven

De Goorse voetbalster Tesse Boers heeft zich vandaag met het Nederlands team voor dove voetbalsters geplaatst voor de halve finale het WK in het Zwitserse Winterthur. De 14-jarige zaalvoetbalster won met Oranje in een zinderende kwartfinale na strafschoppen van Spanje. Na de reguliere speeltijd, waarin Boers één keer scoorde, was het 5-5 en na de verlenging stond 6-6 op het scorebord. Keepster Elise Hartog, die ook in de wedstrijd een hoofdrol vertolkte, stopte twee penalty’s waardoor Oranje morgenmiddag om 14:30 uur de halve finale mag spelen tegen Polen.

Tesse Boers op het WK in Zwitserland
(meer…)

Stoevelaar wil ‘wondertelefoons’ voor ouderen

Carint Reggeland is op zoek naar oude PPT-telefoons met een draaischijf die ze willen laten ombouwen tot een mini-jukebox. Deze zogenoemde Wonderfoons worden elders in het land al gebruikt en zijn met name bij dementerende ouderen een groot succes. De Wonderfoons laten ouderen luisteren naar de liedjes van vroeger. Allereerst moet de hoorn van de haak worden genomen om daarna één van de cijfers van 0 tot en met 9 te draaien. Dan volgt er een liedje. Wie in Goor en omgeving nog een dergelijke telefoon heeft wordt gevraagd om deze te doneren aan de Stoevelaar en af te geven bij het team welzijn&activering. Bellen kan met telefoonnummer 0547-386718.

Tentoonstelling over Joodse gemeenschap in Goor

Het Goors Historisch Museum gaat volgend jaar een tentoonstelling openen over de Joodse gemeenschap in Goor. Volgend jaar wordt het feit herdacht dat ons land 75 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stichting Historisch Goor roept bij deze eenieder op om voorwerpen, foto’s of documenten ter beschikking te stellen die betrekking hebben op de Joodse medeburgers en in bruikleen kunnen worden gegeven voor de expositie. Reacties kunnen worden gemaild naar goorsmuseum@nullkpnmail.nl. Bellen kan met: 0547-263519. Langskomen in het museum aan de Stationslaan is ook een optie. Voor openingstijden zie: www.historischgoor.nl.

De Joodse Synagoge in Goor in 1930

Filmfestival krijgt zeker een vervolg

Het Filmfestival in de Goorse Reggehof was afgelopen zondag wederom een groot succes en krijgt een vervolg tijdens een vijfde editie op 8 november van het volgend jaar. Een behoorlijk aantal filmliefhebbers waren al tijdig aanwezig om ‘De Dirigent’ te bekijken; een film over een krachtige vrouw in een tijd waarin deze eigenschap niet gebruikelijk én wenselijk was. Na afloop van de eerste film werd een lunch uitgeserveerd om daarna de Oscarwinnenden film ‘Green Book’ te aanschouwen. De reacties van de bezoekers over de combinatie van films en de lunch waren enthousiast waardoor er dus volgend jaar een eerste lustrum gevierd zal worden.

Filmliefhebbers aan de lunch in de foyer van De Reggehof

Vergane glorie…

Tien jaren lang werd het aangezicht bij het binnenrijden van Goor, vanuit Markelo, ontsiert door een lelijke bouwval aan de rechterkant. ‘Ontsierlijk ogen’ lijkt een beetje aanstekelijk te zijn, want aan de andere kant van de weg is hetzelfde verval gaande. Het ‘Tolhuisje’ was een bepalend beeld in het landschap en toen het nog bewoond was, steevast met een grote groen-witte poster voor het raam van een plaatselijke voetbalvereniging.

(meer…)
-->