Kolossale stormloop op water na storing

Het is een oerinstinct en ook de Goorse burger niet vreemd. Het paniekeren bij een storing. Bij de problemen met de waterdruk in het Twentse Haagje brak woensdag een soort oorlogs-paniek uit bij een aantal inwoners in Goor. Rond de klok van 19.30 uur werden de supermarkten in ’t Twentse Haagje leeggeroofd van hun water. Er was een heuse stormloop op de flessen. Het koddige aan het verhaal is dat de meeste consumenten bij thuiskomst gewoon weer water uit de kraan konden tappen.

Autokrasser blijft actief in Goor

Het lijkt erop dat er een structurele autokrasser actief is in het Goorse. Nadat gisteren werd ontdekt dat twee bestelbusssen op de parkeerplaats van sporthal De Mossendam werden vernield is nu een nieuwe Volkswagen Polo bekrast aan de Hogenkamp in Goor. Het gaat in dit geval om de motorkap en de gehele rechterzijde. Er is ook in dit geval aangifte gbedaan bij de politie en getuigen worden gevraagd zich te melden. In de afgelopen periode gingen er ook al twee auto’s en een camper in vlammen op in het Twentse Haagje. Die branden blijken aangestoken en het onderzoek hierna loopt ook nog.

Toporkesten door grote delen van Goor voor Taptoe

De vijf toporkesten die komende zaterdag meedoen aan de Jubileum-Taptoe van Apollo zullen voorafgaand aan het spektakel op het Schoolfeestplein ook diverse straten van Goor bezoeken tijdens de zogenoemde Streetparade. Zo zullen alle showorkesten in ieder geval door de Grotestraat gaan waar op dat moment ook allerlei andere activiteiten zijn en ook het museum is geopend met de tentoonstelling over 100 jaar Apollo. Daarnaast kunnen ook de omliggende wijken muzikaal bezoek verwachten komende zaterdag vanaf 16:00 uur. De Jubileum-Taptoe van het 100-jarige Apollo begint ’s avonds om 20:00 uur met naast Apollo’s Show en Drumfanfare, Kunst en Genoegen uit Leiden, Jachthoornkorps Urk, Exemepe uit Empel en Advendo uit Sneek. Via lees meer de routes die de verschillende orkesten zullen lopen tijdens de Streetparade.

(meer…)

Groenlinks stelt vragen over verduurzaming evenementen

De fractie van Groenlinks in de gemeente Hof van Twente heeft een aantal vragen gesteld aan het college van B&W over het verduurzamen van evenementen zoals het School- en Volksfeest in Goor. Dit naar aanleiding van een bijeenkomst die daarover onlangs werd gehouden in het gemeentehuis. Groenlinks stelt voor om bij evenementen een zwerfafvalaanhanger alsmede een aantal afvaleilanden beschikbaar te stellen. Met name de reductie van plastic is belangrijk voor de Groenlinks-fractie. Daarnaast zijn er vragen gesteld over het beter toegankelijk maken van evenementen voor gehandicapten en te bekijken of een zogenoemde ‘prikkelarme’ kermis tot de mogelijkheden behoort voor mensen met autisme en ADHD.

Vlak na het Schoolfeest werd er in de Tente al op ludieke wijze al gepleit voor recycling van de bierbekers

Goor zonder water

Goor heeft dinsdagavond ruim een kwartier zonder water gezeten. Vanaf vijf voor half acht was er een technische storing in één van de drinkwaterproductiebedrijven van Vitens, zo meldden zij zelf. Het duurde vervolgens iets meer dan een kwartier voor de huishoudens in Goor weer water uit hun kranen zagen komen. Ook eerder op de dag kwam er in delen van Goor al korte tijd geen water uit de kraan. Wat de exacte oorzaak van de storing is, is vooralsnog niet duidelijk.

Benefietavond in Goor voor wietduo Jan en Jannie uit Hasselt

Jan en Jannie van Raalte uit Hasselt zijn morgenavond te te gast bij de Social Club Hof van Twente in theater De Reggehof in Goor. Dit echtpaar kreeg landelijke bekendheid toen de politie Zwartewaterland besloot om de twee wietplanten te verwijderen naar aanleiding van een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Dit ondanks een verzoek van burgemeester Bilder om niet te handhaven en de planten te laten staan.

Bart Hissink (l) en Jan van Raalte (r)
(meer…)

Mijn en dijn…

Een beetje kattenkwaad. Wie maakte zich er vroeger niet schuldig aan? Ik, samen met mijn vriendjes, in ieder geval wel. We hadden de grootste schik om rauwe eieren in de sloffen van opa te verstoppen of het kippenhok op een kiertje te laten. Een condoom om de uitlaat van de auto van de buurman was ook altijd een geweldig succes en de keer dat we de inhoud van een fles afwasmiddel verwisselde voor motorolie, onbetaalbaar… Hetzelfde lacheffect had cola vervangen voor Jägermeister…

(meer…)

Werkzaamheden ‘groenste straat’ morgen van start

Morgen wordt een begin gemaakt met het project ‘Groenste straat’ op de hoek Oude Haaksbergerweg en Mulderskamp. Dat gebeurt door buurtbewoners samen medewerkers van ‘De tuinen van Geerdink’ uit Neede. De werkzaamheden zullen 6 tot 8 weken in beslag nemen. Iedereen is morgen om 14:00 uur welkom om de starthandelingen te vieren met koffie, thee en gebak. Op 28 september wordt Burendag gevierd op het terrein. Een groep buurtbewoners won in april de eerste prijs bij de provinciale verkiezing ‘Groenste Straat van Overijssel’ en kregen een extra bedrag van €20.000 van de Provincie Overijssel. Er is een ‘bio-divers’ plan ontwikkeld met ruimte voor bloemen, insecten en er komt een grote zandbak voor kinderen. Daarnaast worden er verschillende bomen geplaatst.

Bestelbussen vernield op parkeerplaats Mossendam

Op de parkeerplaats achter sporthal De Mossendam naast het GFC-veld zijn in het afgelopen weekeinde twee busjes van ‘De Washand’ vernield. De wagens zijn bekrast en er werd een spiegel kapot getrapt. Ook werden twee kentekenplaten gestolen waarvan er één is terug gevonden. Getuigen worden gevraagd zich te melden.

Foto’s: Facebook Sporthal De Mossendam


Gruppen stopt als voorzitter GFC

Eddy Gruppen stopt als voorzitter van de Goorse voetbalclub GFC. De Gorenaar, die de voorzittershamer neer zal leggen tijdens de algemene ledenvergadering op maandag 28 oktober, was de afgelopen vijf jaar preses van de rood zwarten. Als zijn opvolger zal dan Henny Kranenberg worden voorgesteld. Eddy Gruppen (foto) werd begin dit jaar nog verkozen tot ‘clubman van het jaar’ en begeleidde de overstap van GFC naar het zaterdagvoetbal. Vorige week werd bekend dat ook vv Twenthe op zoek moet naar een andere voorzitter. Henny Visscher maakte bekend te zullen stoppen. Bij Hector zal later dit jaar ook Rene van Ommen afscheid nemen. Hij is één van de drie voorzitters van de groen witten.

-->

Lief en Leed