Unieke opgraving bij familie Overbeek

Op het erf van de familie Overbeek zijn vanmorgen de eerste delen van een 9-persoons Citroën Traction Avant gevonden, die begraven ligt in het buitengebied van Ambt Delden, De opgraving heeft tot nu toe een oliedop, een deel van het chassis en een dop van de luchtinlaat opgeleverd. De Franse auto werd zestig jaar geleden begraven, omdat de voormalig boer het destijds onverantwoord dat zijn kroost in de auto reed. De eerste lading zand verdween met behulp van een shovel, daarna gingen de liefhebbers met de hand verder. De speurders graven net zo lang door totdat zij het beu zijn. RTV Oost was erbij en maakte een reportage, die via deze link te zien is. (Foto’s: RTV Oost/Bart Kieft)

Middenmoot-duels voor Goorse clubs

De eerste elftallen van de Goorse voetbalclubs meten zich morgen alledrie met clubs die niet ver weg staan in de middenmoot van de twee ranglijsten. Twenthe treedt op het eigen kunstgras aan tegen WVV ’34 en kan bij winst zomaar weer omhoog kijken. De ploeg van trainer Hans Dirksen pakte in de derde klasse A 8 punten uit 6 duels na de winterpauze waarin het ook al tegen WVV speelde. Die Hofderby was geen succes want op 20 januari werd in Hengevelde kansloos met 5-0 verloren. Hector verloor in 4G vorige week in de slotfase van Markelo en dat was de eerste nederlaad na de winterpauze. Morgen is op ’t Doesgoor sv Enter te gast dat 8e staat en één punt meer heeft dan Hector dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Een interessante ontmoeting derhalve. Tenslotte gaat GFC op bezoek bij ABS in Bathmen dat op voorhand werd gezien als titelkandidaat maar die status vooralsnog niet waar kan maken. ABS is 5e. GFC is op schot met negen punten en 18 goals uit drie duels na de winterpauze. De rood zwarten zijn dus vol vertrouwen als het gaat om een goed resultaat in Bathmen. De tussenstanden zijn morgen te volgen via deze site.

VVD de grootste in Goor

Er is woensdag in de acht Goorse stembureau’s het meest gestemd op de VVD. De liberalen kregen in totaal 923 van de 5670 geldige stemmen. De meesten daarvan gingen naar de Goorse kandidaat Dinand Leferink. De nummer 3 van de VVD-lijst die als enige Gorenaar straks een plek krijgt in het Overijsselse parlement, kreeg in het Twentse Haagje 522 stemmen. Na de VVD is het CDA de op-één-na grootste met 920 stemmen. Forum voor Democratie is ook in Goor populair en is de nummer 3 met 868 stemmen. In het ‘Rooie Goor’ moet de PvdA het doen met 721 stemmen. GroenLinks is de vijfde partij met 455 stemmen, terwijl de SP volgt met 448 stemmen. De Goorse Verone de Vries van GroenLinks kreeg in Goor 160 voorkeurstemmen van de 258 in de Hof van Twente. Frank Stevens van de SP kreeg in de Hof van Twente 237 voorkeurstemmen waarvan 201 in de Goorse stembureau’s. Kijkend naar de hele Hof van Twente is het CDA veruit de grootste met in totaal 4549 stemmen. Het opkomstpercentage in de Hof was 62,88%. In Goor kwam 57,9% van de kiesgerechtigden een stem uitbrengen.

Jouw stem is geld waard!

Twee dagen nadat Goor naar de stembus trok voor de Provinciale Staten en de waterschappen, vragen ook de Goorse verenigingen en stichtingen om uw aandacht. Rabobank Centraal Twente draagt het verenigingsleven in de regio namelijk een warm hart toe. Daarom stelt zij € 150.000,- beschikbaar voor de Rabo Clubkas Campagne. Met de Rabo Clubkas Campagne verdelen de klanten van de bank het jaarlijkse sponsorbedrag. Alle klanten van de Rabobank Centraal Twente van 12 jaar en ouder hebben op 19 maart per post of e-mail een persoonlijke stemcode ontvangen. Met deze code kunnen drie stemmen worden uitgebracht, waarvan twee op dezelfde club. Hoe meer stemmen, des te hoger de bijdrage voor de clubkas. Daarvoor is elke bijdrage wenselijk. Stemmen kan tot en met 12 april. 

André Manuel en Duitse klanken…

De activiteiten in het Goorse spitsen zich dit weekeinde met name toe in en om De Reggehof waar inmiddels een grote witte tent is verrezen voor het Tiroler weekeinde van Apollo. Allereerst is vanavond in het Goorse theater de voorstelling ‘Dreejklezoew’ van de Diepenheimse cabaretier André Manuel (foto) te zien. Deze voorstelling is nagenoeg uitverkocht. Morgenavond begint het feest in de ‘Tente’ met de Duitse Apollo-avond waar in het kader van 100 jaar Apollo, naast de Reggestad Muzikanten en de Reggethaler Spatzen, ook de bekende band Wahnsinn op al treden. Zondagochtend is er daar het Frühshoppen met vier gerenommeerde kapellen vanaf 11:00 uur. In de tent is er ’s avonds het afsluitende feest van het Apollo-weekeinde onder de naam ‘Goor Stall XXL’ met DJ Jan Smit, Luftwaffel, Zwarte Jannes en Henk Wijngaard. Er zijn alleen bij de tent en de kassa van De Reggehof nog kaarten te verkrijgen. Voor alle evenementen klik HIER.

Scooter en auto in botsing bij Stationslaan

Een automobilist en een scooter zijn vanmiddag op de kruising Stationslaan met de Diepenheimseweg in Goor in botsing met elkaar gekomen. Daarbij raakte de scooterrijdster licht gewond. Ze is nagekeken door ambulance- personeel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De oorzaak van de aanrijding is niet bekend en wordt door de politie onderzocht. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

FC Twente Vrouwen traint Goorse voetbalmeiden

Om de onderlinge samenwerking te onderstrepen hebben de vrouwen van GFC en Twenthe nog meer de handen ineen geslagen. Vanaf 27 maart zal er acht weken lang een voetbaltraining worden verzorgd door de FC Twente Vrouwen. Voornamelijk op de woensdag zal afwisselend op de beide sportparken worden getraind door de topvoetbalsters uit Enschede. Niet leden zijn ook welkom om een kijkje te nemen bij de training. De dames van GFC en Twenthe werken in de jeugd samen in de competitie. Er zijn ook inlooptrainingen. Wie daaraan mee wil doen kan zich melden via deze LINK.

Forum voor Democratie ook grote winnaar in Hof van Twente

Forum voor Democratie is, net als landelijk, ook in de gemeente Hof van Twente de grote winnaar geworden van de provinciale verkiezingen. De partij van voorman Thierry Baudet (foto) vergaarde 13,2% van de stemmen in Goor en omgeving en is daarmee van niets ineens de derde partij in de Hof. Het CDA blijft de grootste met 26,2% maar moet wel 5,4% inleveren ten opzichte van vier jaar geleden. De VVD is met 18,5% de tweede partij en leverde 1,3% in. De PvdA leverde een procentje in en is de vierde partij met 10,1% van de stemmen. GroenLinks deed het, net als in de rest van land, ook goed in de Hof van Twente en verdubbelde van 3,3% naar 6,6%.

(meer…)

Het stemmen moet nog op gang komen

Het stemmen komt wat moeizaam op gang in Goor. Rond de klok van 14.00 uur lag het percentage van plaatsgenoten die een kruisje heeft gezet op zo’n 24%. Dat is minder dan vier jaar geleden. Bij een van de stembureaus, De Herfstzon, lag het percentage op zo’n 15 procent. De stemhokjes sluiten vanavond om 21.00 uur en dan zal de balans worden opgemaakt.

De vrijwilligers op het stembureau op De Herfstzon hadden het nog niet heel druk vanmiddag

Weer een tent op de weide

Er prijkt dit weekend weer een tent op het lokale heiligdom. Goor dompelt zich dit weekend namelijk onder in de roes van een Tiroler Fest. Het evenement wordt georganiseerd in het kader van het 100-jarig jubileum van Muziekvereniging Apollo. In een grote feesttent vol met Duitse Gemütlichkeit, Bier und Bratwurst moet dit weekend de sfeer een karakter van onze Oosterburen hebben. Check deze pagina voor kaarten en alle info.

Laatste nieuws

-->

Zakelijk nieuws