Leferink hoopt op Goorse kiezers

Morgen mag eenieder weer naar de stembus voor de Provinciale verkiezingen en uit Goor is Dinand Leferink het meest in het oog springend als het gaat om verkiesbare personen. Hij staat op plek 3 van de VVD -kandidatenlijst en hoopt vooral ook op stemmen uit Goor. Leferink, afkomstig uit Markelo, is ook bekend als zanger en heeft de bijnaam ‘Kappie’. Hij is werkzaam als uitvoerend producent voor Viking Entertainment en Viking Theaterproducties in Heeswijk-Dinther. Nu staat hij dus aan de vooravond van een carriére als provinciaal politicus.

(meer…)

Stadswandeling voor Turkse Tukkers

Er wordt komende zaterdag een speciale stadswandeling door Goor gehouden door Turkse inwoners van Goor. De wandeling wordt georganiseerd door ‘Turkse Tukkers aan zet’ in samenwerking met Goorse deskundigen en het project ‘Scoren in de wijk’ van FC Twente. De stadswandeling is bedoeld om de Turken meer van Goor en haar geschiedenis te weten te laten komen. Er zijn ook wandelingen voor Turkse inwoners van Hengelo, Enschede, Almelo, Oldenzaal en Haaksbergen gepland.

Dichtbundel van en door Goor

Een gedichtenbundel van lokale bodem. Op dit moment ligt het boekje ‘Goor in de Bocht’ bij de drukker. In het exemplaar dat op 10 mei wordt gepresenteerd komen korte verhalen en gedichten aan bod over Goor en de overige kernen in de hof. Burgermoeder Ellen Nauta zal bij de feestelijke lancering het eerste exemplaar in ontvangst nemen in het Goors Historisch Museum nabij het station.

GFC houdt huis in Holten

GFC is compleet los. De ploeg van trainer Romano Lammertink maakte vanmiddag gehakt van subtopper vv Holten. De Goorse bezoekers zegevierden met maar liefst 9-1 over de gastheer. Gek genoeg waren de eerste kansen ondanks het veldoverwicht van GFC nog voor Holten, maar nadien was het GFC dat de boventoon voerde. Tim Wassink maakte er liefs vier, Olaf Siegers was goed voor drie doelpunten en de overige treffers kwamen op naam van Thijs Moormann en Edo Schnieder. GFC, dat richting de middenmoot kruipt, heeft er nu achttien gemaakt in de laatste drie duels.

Twenthe en Avanti in evenwicht

Twenthe Goor heeft een belangrijk punt geboekt in de strijd om lijfsbehoud. Op bezoek bij Avanti Wilskracht, getraind door voormalig trainer Michiel Mensink, werd het 1-1. Toch zal trainer Hans Dirksen ook met gemengde gevoelens afreizen naar Goor, de gelijkmaker van de gastheren uit Glanerbrug viel pas vlak voor tijd na een goedkope strafschop. Daarvoor had Avanti meerdere mogelijkheden om de gelijkmaker al aan te tekenen, maar Twenthe bleef knap overeind. De Goorse treffer werd al gemaakt in de eerste helft toen Koen Morsink de bal fraai binnenknikte met zijn hoofd.


Markelo wint in slotfase van tiental Hector

De eerste nederlaag na de winterstop is een feit voor Hector. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van Markelo. De eerste twintig minuten kregen beide ploegen weinig kansen. Daarna meldde Markelo zich een paar keer gevaarlijk bij het doel van Hector. Met een kopbal en een gevaarlijk afstandsschot waren de bezoekers dichtbij de openingstreffer. Vlak voor rust had Unal Kel de uitgelezen kans op een voorsprong. De linksbuiten ging alleen op de keeper van Markelo af, maar schoot de bal uiteindelijk naast het doel.

(meer…)

Volle zaal en waardering

Een klassieke Sjoowavond in optima forma. De Bebsel was ook op dag twee van deze uitgave afgeladen vol. De meeste acts in de grote zaal konden rekenen op veel bijval van het toegestroomde publiek. De performances die in de afgelopen weken nauwkeurig zijn beoefend door de artiesten uit Goor en omgeving moeten vandaag nog een keer tot uiting worden gebracht op de bühne. Vanmiddag is namelijk het slot van de driedaagse van de nu al een geslaagde uitgave van de Sjoowavond.

Kukelnest blij met NL Doet

Er waren bij kinderboerderij ’t Kukelnest grote twijfels over het welslagen van NL Doet dit jaar. Dit vanwege de afzegging van een grote groep leerlingen van het ROC van Twente. Een oproep aan anderen zorgde evenwel voor een mooie wending. Een aantal vrijwilligers van de gemeente Hof van Twente meldde zich spontaan aan om het park aan de Lintelerweg te verfraaien door werkzaamheden te verrichten aan onder meer het klimbos en een nieuw insectenhotel. Het weer was bagger maar dat deerde de noeste werkers geenszins. Er is veel gebeurd en het resultaat is te zien. “Chapeau, we zijn er enorm blij mee” aldus Kukelnest-voorman Edu Hoek in een reactie.

(meer…)

Hector in vorm in Hofderby tegen Markelo

Een uiterst interessante pot voetbal morgen op ’t Doesgoor waar SV Hector het thuis opneemt tegen Sportclub Markelo. De ploeg van trainer Mark Dijkstra kent een uitstekende reeks met 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden en is nu 7e. De nummer 2 in 4G, Markelo, was de koploper maar is dat nu niet meer nadat uit de zes duels na de winterstop ‘slechts’ 8 punten werden behaald. Bij Hector is het meespelen van Tim Bannink twijfelachtig. Lars Nobbe is er zeker niet bij vanwege een blessure.

Bij de nummer 10, GFC, dat nog maar 12 duels speelde (verreweg het minste in de vierde klasse G) is volgens trainer Romano Lammertink ‘eindelijk iedereen fit’. GFC gaat morgen op bezoek bij de nummer 4, vv Holten. Een klasse hoger, in de derde klasse A, kan Twenthe de borst natmaken. In Glanerbrug is Avanti Wilskracht de tegenstander. Avanti is derde en heeft nog steeds titelkansen. Twenthe klopte vorige week hekkensluiter Victoria ’28 en is nu de nummer 9 van de ranglijst. De tussenstanden van de duels van de Goorse clubs zijn morgen te volgen via deze site. De wedstrijden beginnen om 14:00 uur.

Grote tak blokkeerde weg Goor-Enter

Het onstuimige weer heeft vanmiddag tot overlast geleid op de weg tussen Goor en Enter. Daar knapte een grote tak van een boom die de weg blokkeerde. De brandweer moest eraan te pas komen om de boom middels een hoogwerker voor een groot deel te kappen en de tak te zagen en af te voeren. Er raakte niemand gewond. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Laatste nieuws

-->

Zakelijk nieuws