Rachel ziet halve Sarah

Feest in de van Kollaan want daar viert Rachel Endeman vandaag haar 25e verjaardag. De spontane Goorse zangeres, voetbalster- en verzorgende werd gisteravond door vrienden, vriendinnen en familie verrast met een een nogal enge clown en de nodige andere versierselen. Die clowm refereert aan één van de dansen van de dansmarietjes van CV Sterzo waar ze ook onderdeel van is. Namens allemaal en natuurlijk de redactie van deze site ook via deze weg: Van harte gefeliciteerd en tevens veel succes in jouw nieuwe huisje in de Waterstraat.

Bijzondere vondst in de Deldensestraat

In de categorie gevonden voorwerpen kreeg de redactie een bijzonder object onder ogen. Aan de Deldensestraat in Goor vond hij een fraaie kleine bromfiets zonder kenteken die hieronder is afgebeeld. Hoe het voertuig daar terecht is gekomen en wie de eigenaar is, is ongewis en daarom vraagt vinder Henk Kalenkamp hier aandacht voor. Wie het ding mist of weet waar het vandaan komt kan bellen met 06-13855707.

Oma Mondharmonica is 100 jaar

Groot feest bij Huize Herfstzon én bij de familie Overbeek vandaag. Want Dini Overbeek is vandaag 100 jaar geworden. De nog kwieke eeuwling werd in het verzorgingstehuis vanochtend al gefêteerd met live muziek, een speciaal lied en bezoek van burgemeester Nauta. Dini Overbeek (Diene van ’n Kranenmors) staat bekend als de vrolijke zingende én mondharmonica spelende vrouw die een aantal jaren geleden de televisie haalde en de bijnaam Oma Mondharmonica kreeg. Ook vandaag was de regionale pers aanwezig.

(meer…)

Mis jij deze fiets?

Ben jij je onderstaande fiets kwijt? De rechtmatige eigenaar kan deze tweewieler dan ophalen bij het gebouw van Salut aan de Rozenstraat 2. De fiets staat op slot en heeft bovendien een zachte achterband.

Step vermist in de PC Hooftstraat

Een oproep van Jantina Jansen aan diegene die er met de step van haar zoon vandoor is gegaan: “Wil diegene die donderdag vanaf het speeltuintje aan de PC Hooftstraat de step van onze zoon ‘geleend’ heeft, zo netjes zijn om deze daar weer neer te zetten! Het is een soortgelijke step als op onderstaande afbeelding. Wie de step gezien heeft of op dit moment in bezit heeft wordt gevraagd contact op te nemen met telefoonnummer 06-47020054.

Update: De step is inmiddels gevonden.

Cafébaas Bertus Leferink overleden

Afgelopen maandag is Bertus Leferink overleden. De geboren Oldenzaler genoot in Goor bekendheid als uitbater van Café B&T dat hij in de Hengevelderstraat met zijn vrouw Truus bestierde van 1973 tot 2008. Leferink was ook een bekende in de biljartwereld en organiseerde in zijn werkzame leven regelmatig toernooien en demonstraties met topbiljarters bij B&T. Hij was eveneens bestuurslid van de Stichting Veteranen Hof van Twente. Hij diende bij de Koninklijke Marine en was drager van het Nieuw Guinea Herinneringskruis. Bertus Leferink werd 77 jaar. Er is komende vrijdagavond gelegenheid om de familie te condoleren in uitvaartcentrum De Hof aan de Diepenheimseweg van 19:00 uur tot 19:30 uur.

Gekleurde bril zoekgeraakt

In de categorie vermiste voorwerpen vandaag een bril. Het gaat om gekleurd exemplaar. De vinder zou de bril terug kunnen brengen bij de eigenaar aan de Kerkstraat 38 of contact kunnen opnemen met: jvdberg1958@nullkpnmail.nl

Poes Belle uit de Sternstraat vermist UPDATE

Belle is zoek. De 3-jarige poes is sinds gisteravond verdwenen. “Wij wonen in de Sternstraat, wijk De Hogenkamp”, laten de bezorgde baasjes weten. Belle heeft een chip. UPDATE: Poes Belle is inmiddels weer terug, mede dankzij oplettende lezers. Dank voor de medewerking namens de eigenaresse.

Keuken-Prins Henri Elbert 50 jaar

Van penis tot Puch en de nodige snedige teksten op diverse doeken. Het is Henri Elbert allemaal ten deel gevallen vlak voordat hij Abraham zag. Familie, vrienden en bekenden hebben er in de Mulderskamp een mooie ‘kroam’ van gemaakt zodat iedereen kan zien dat de grote en brede ‘Keuken-Prins’ de halve eeuw heeft vol gemaakt. Henri Elbert staat bekend als vakman pur sang met zijn Perfect Woonaanpassingen en was enige jaren geleden Hofprins van CV Sterzo. In een verder verleden was hij ook onderdeel van de roemruchte ‘Wild Boys’. De haren zijn eraf. Het ‘wilde’ bij vlagen nog niet. “Mooi zo deurgoan mien jongen…” Dat is het devies en advies. Met de groeten en de felicitaties van allemaal.