Van der Heide haalt prijzen op in Delden

Michel van der Heide heeft zondag de winst gepakt in de mannen 40+ categorie van de Twickelloop in Delden. De Goorse atleet, die onlangs verhuisde naar Hengelo, wist de vijf kilometer in 18.42 minuten af te leggen. Daarmee was hij ruim een minuut sneller dan Pascal ter Braak uit Borne. Niek Nijman was op dezelfde afstand nog een stuk sneller. Met een tijd van 17.12 minuten veroverde het Goorse talent de tweede plek bij de mannen senioren.

(meer…)

GFC wint laatste bekerduel

GFC heeft vanmiddag de derde en laatste bekerwedstrijd in de poule gewonnen. Het zaterdagteam van het Hengelose Tubantia werd met 1-0 verslagen. De enige treffer kwam op naam van Collin Mensink. GFC, dat bijna compleet was won verdiend. Ook speelde doelman Rick Meijer, normaliter keeper in de A1, speelde een verdienstelijke wedstrijd. Hij verving Dennis Vorkink die nog van een vakantie geniet. GFC is wel uitgeschakeld in het bekertoernooi. De eerste twee poulewedstrijden werden verloren.

Twenthe klopt HSC in Tukker Cup

Het eerste team van vv Twenthe heeft de eerste wedstrijd in de strijd om de Tukker Cup gewonnen. Op het eigen kunstgras werd het onder 21-team van HSC ‘21 uit Haaksbergen met 2–1 verslagen. Voor de ploeg van trainer Hans Dirksen (foto) scoorden Koen Morsink en Simon Hevink.

Twenthe en Hector verliezen bekerduels

Twenthe ging vanmiddag in de bekerwedstrijd tegen Colmschate’33 onderuit met 4-1. De ploeg van trainer Hans Dirksen stond bij rust met 2-1 achter in Deventer. Voor de Goorse ploeg scoorde Wouter Leusink (foto). Na de thee scoorde derdeklasser Colmschate nog twee keer ondanks een gelijk opgaand duel. De 4-1 was dus geflatteerd. Hector verloor ook van een derdeklasser. In Albergen werd de bekerwedstrijd tegen De Tukkers kansloos met 7-0 verloren.

GFC weer onderuit in de beker

GFC is moeizaam begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. De ploeg van trainer Romano Lammertink was gistermiddag kansloos in het bekerduel tegen het tweede team van ASZV. In Aalten werd met 5-0 verloren. de kersverse zaterdag-vierdeklasser verloor afgelopen dinsdag ook al van Wilhelminschool met 2-6. Komende zaterdag speelt GFC de derde en laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi tegen Tubantia. Op eigen veld om 14:30 uur.

Wolsink prolongeert titel Ronde van Goor, Nijman snelste in City Run

De Ronde van Goor is net als een jaar geleden gewonnen door Jelle Wolsink. Samen met Max Kroonen en Arjan Hofman ontsnapte Wolsink uit het peloton, waarna hij over de sterkste eindsprint beschikte. De eindzege in de VIRO Criterium CUP Twente ging naar Jelle Johannink. Traditiegetrouw stond daarna de City Run op het programma. Deze werd een prooi voor het Goorse looptalent Niek Nijman, die plaatsgenoten Bernd Waanders en Danny Paalman letterlijk zijn hielen liet zien. Bij de vrouwen won de Almelose Eline Albers. Marloes Paf en Marel Blumink, beiden uit Goor, werden tweede en derde.

(meer…)

Spectaculaire koersen in Ronde van Goor verwacht

Wie zaterdag gaat kijken bij de Ronde van Goor kan spannende wedstrijden verwachten. Voor zowel de elite/beloften vrouwen als de elite/beloften mannen is de wielerronde namelijk het sluitstuk van de VIRO Criterium Cup Twente. In de finale wordt daarbij iedere tien ronden een extra sprint verreden voor dat klassement, terwijl ook om de dagzeges wordt gestreden. Na haar podiumplaatsen in Borne en Heemskerk staat Marit Cent voor het eerst als één van de favorieten aan de start in haar eigen stad.

(meer…)

GFC verliest eerste bekerduel

GFC heeft vanavond de eerste bekerwedstrijd in het nieuwe seizoen verloren. Op het eigen sportpark Heeckeren was het Hengelose Wilhelminaschool met 2-6 te sterk. Bij rust was het al 1-4 voor de bezoekers. Voor GFC, dat nog een handvol basiskrachten miste, scoorden Olaf Siegers en Thijs Moormann. Komende zaterdag speelt GFC, vanaf 13:00 uur, het tweede bekerduel in Aalten tegen AZSV 2.

Open Goorse Kampioenschappen

De ballen vliegen je deze week weer om de oren op de tennisbanen van GTC en TV De Mossendam. Deze week worden namelijk weer de Open Goorse Kampioenschappen georganiseerd op de banen van beide verenigingen. Aan de 33ste editie kan worden deel genomen in de categorieën 3 tot en met 9. De finales worden afgewerkt op het complex van De Mossendam op Sportpark Heeckeren.

Deelnemers gezocht voor Goorse Cityrun

Doorgaan zal hij zeker wel, maar de belangstelling voor de Goorse Cityrun van komende zaterdagavond valt nog tegen. Voor de hardloopwedstrijd na afloop van de Ronde van Goor hebben zich vooralsnog minder dan vijftig mensen ingeschreven. Opvallend, want de het loopevenement is juist opgezet voor Goorse recreatieve lopers. Met een afstand van 3,2 kilometer is hij dan ook voor iedereen behapbaar. De voorinschrijving loopt nog tot en met woensdag. Zaterdag kan ook ter plekke nog worden ingeschreven.

(meer…)