Klaassen schiet Oranje naar belangrijke winst

Een thuiswedstrijd voor Lieke Klaassen. Met succes. De Goorse waterpoloster won vanavond met de Nederlandse waterpolovrouwen het derde duel in de World League van Griekenland. Het spannende duel in Nijverdal eindigde in 10-9. De periodestanden waren 4-2, 3-3, 1-3 en 2-1. Lieke Klaassen nam één treffer voor haar rekening. Nederland is door de zege koploper in groep A. De ploeg haalde vijf punten uit drie duels. Griekenland heeft er vier uit drie en Rusland is derde met drie punten, maar die ploeg speelde een duel minder. De winnaars en beste nummers twee plaatsen zich voor het finaletoernooi in juni.

Kloots in nieuw design op weg naar de titel

Motorcoureur Cliff Kloots gaat dit seizoen opnieuw van start in het NK Supercup 1000 kampioenschap. Kloots die vorig jaar als tweede eindigde is inmiddels een gevestigde naam in het circuit. Samen met zijn team is hij al sinds 2012 te herkennen aan het opvallende rood, wit en groen. Maar dat verandert dit kalenderjaar. Kloots zal racen in een nieuw design gegoten in de saus van hoofdsponsor Putoline. Ook de doelstelling is veranderd. Na de tweede plek van vorig seizoen telt dit jaar maar één plek: het hoogste ereschavot. “Hoofddoel is het kampioenschap en zoveel mogelijk races winnen”, aldus een zelfverzekerde Kloots. Het seizoen begint op 15 april in Assen. Medio maart zal Kloots voor het eerst in actie komen op het trainingscircuit van Alcarras in Spanje.

Schinkel ook hardlopend als vis in het water

Als zwemster behoorde ze tot de Nederlandse top, maar die carrière heeft Rieneke Schinkel inmiddels al een tijd achter zich gelaten. Zondag liet ze in de eigen regio zien dat ze echter nog altijd snel is, hetzij nu op de hardloopschoenen. Schinkel woont tegenwoordig in Hoogland, maar komt nog regelmatig terug naar Goor. Daarbij kon ze dit weekend deelnemen aan de Woolderesloop in Hengelo. Daar kregen de deelnemers door de regen ook met nattigheid te maken. Misschien zorgde het voor wat extra motivatie, want Schinkel finishte als vierde senior vrouw op de tien kilometer, met een mooie eindtijd van 43.29 minuten.

(meer…)

Sportinstuif op ’t Doesgoor

De kinderen hebben vakantie en voor de telgen die niet met hun ouders in de sneeuw verblijven, is sportpark ’t Doesgoor deze week de uitstekende plek voor sportief vertier. Daar organiseert buurtsportcoach Maikel Rijnenberg deze week allerhande activiteiten. Kijk hier voor het overzicht van alle activiteiten en kosten.

GFC onderuit in en tegen Markelo

GFC verloor vanmiddag de Hofderby van Sportclub Markelo. Op het kunstgras i Markelo viel de enige treffer vlak voor rust. Bart Klumpers scoorde namens de zwart witten. Net daarvoor had GFC de kans dé kans om op voorsprong te komen maar een scrimmage op de doellijn van Markelo leidde niet tot een Goorse treffer. Dit alles gebeurde in een eerste helft die gelijk op ging en waarin er kansen waren voor beide ploegen. De tweede helft kwam moeilijk op gang en was niet hoogstaand. GFC drong in het laatste kwartier sterk aan en verdiende op basis daarvan de gelijkmaker maar die viel uiteindelijk niet. GFC bivakkeert met een 11e plaats in de onderste regionen in de vierde klasse B en heeft 14 punten uit 14 wedstrijden.

Twenthe praat zichzelf uit de wedstrijd

Twenthe ging vandaag in de tweede wedstrijd na de winterstop met 2-0 onderuit tegen Sportclub Lochem. In de eerste helft werd in een matig duel niet gescoord waar dat wel had gekund want de thuisploeg miste al na twee minuten een strafschop. De inzet vanaf elf meter kwam op de paal. Gescoord werd er in het eerste kwartier na rust wel. De Goorse Tricolores ergerden zich aan de pietluttige beslissingen van scheidsrechter Arnts en incasseerden maar liefst vijf keer geel vanwege aanmerkingen op de leiding.

(meer…)

Emos-Hector als enige afgelast

Het duel in de vierde klasse B tussen Emos en sv Hector gaat niet door. Het veld van de club in Enschede blijkt niet goed genoeg om op te spelen. Saillant is wel dat het de enige afgelasting is in het amateurvoetbal in de regio. De wedstrijd wordt op Paaszaterdag, 15 april, ingehaald. GFC en Twenthe komen vanmiddag wel in actie. De tussenstanden van die duels zijn vanaf 14.00 te volgen via deze site.

Hofderby voor GFC, Twenthe mist spelers

Twenthe-trainer Michiel Mensink kan morgen in de uitwedstrijd tegen Sportclub Lochem niet beschikken over de geblesseerde Dennis ter Haar en Simon Hevink. Laatstgenoemde is op vakantie. Twenthe kan een belangrijke stap zetten richting de subtop. De Goorse Tricolores staan nu achtste in de derde klasse B met 18 punten uit 14 duels, Lochem heeft een punt meer. Hector gaat een klasse lager op bezoek bij Emos. “We hebben weer wat te kiezen”, aldus trainer Mark Dijkstra die in Enschede over een fitte selectie kan beschikken. GFC kwam nog niet in actie na de winterstop en speelt morgen de Hofderby in en tegen Markelo. Ook trainer Romano Lammertink kent geen personele problemen voor het duel van morgen.

Klaasen verliest ook van Van Gerwen

Jelle Klaasen heeft vanavond niet voor een verrassing kunnen zorgen in de Premier League Darts. Hij ging onderuit tegen wereldkampioen Michael van Gerwen. Het Nederlandse onderonsje eindigde in 7-4. De lokale darttrots kreeg na een snelle 2-0 achterstand ineens de geest. Hij won drie legs op rij en plaatste daarin twee breaks. De eerste break was de mooiste, daarin gooide Klaasen twee keer dubbel negentien en won daarmee de leg. Daarna ging het gelijk op, maar vanaf 4-4 gaf MvG gas en liet hij zien dat Van Gerwen de beste darter ter wereld is. Het is voor Klaasen de derde nederlaag op een rij in de Premier League.

Clubs op Tweede Paasdag aan de bak

De Goorse voetballers moeten met Pasen toch aan de bak. De wedstrijden, die afgelopen weekend werden afgelast, zijn ingeroosterd op Tweede Paasdag. Op maandag 17 april moeten GFC, Hector en Twenthe dus aan de bak. Twenthe speelt thuis tegen Eerbeekse Boys, Hector ontvangt LSV Lonneker, terwijl GFC de gastheer is voor BSC Unisson.