Heitink verliest van Kroatië en speelt nu om plek zeven

De Goorse waterpoloër Kenai Heitink verloor vandaag op het EJK op Malta van Kroatië met 7-10 en speelt nu de afsluitende wedstrijd op het Europees Kampioenschap tegen Italië. In de zesde wedstrijd op dit EK was het na twee periodes 3-6 voor de Kroaten maar kwam Jong Oranje in het derde kwart sterk terug tot 6-7. Het laatste kwart was echter weer een prooi voor de tegenstander. Heitink, die dit keer niet tot scoren kwam, speelt komende zondag de afsluitende wedstrijd om plek zeven dus tegen Italië dat in het eerste duel op dit EK nog met 8-5 werd verslagen.

Heitink uitgeschakeld voor Europese titel na nipte nederlaag tegen Servië

De Goorse topwaterpoloër Kenai Heitink (foto) is er net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op het Europees Kampioenschap waterpolo voor spelers onder 17 jaar op Malta. Heitink verloor vandaag in een spannende kwartfinale nipt met 10-11 van topland Servië. Het ging de hele wedstrijd gelijk met periodestanden van 1-1, 2-1, 2-4 en 5-5. Bij een stand van 9-11 en nog 21 seconden te gaan maakte Oranje de 10-11 maar de tijd bleek uiteindelijk te kort voor de gelijkmaker. Heitink speelt nu om de plekken vijf tot en met acht op het EJK. Morgen wacht de verliezer van het duel tussen Kroatië en Hongarije. Bij winst gaat het slotduel om plek vijf en zes en bij verlies speelt Nederland om de plekken zeven en acht.

Heitink in ‘dying seconds’ met Oranje langs Duitsland

In een zinderende kruisfinale op het EJK waterpolo op Malta heeft de Goorse waterpoloër Kenai Heitink met jong oranje vanochtend met 10-9 gewonnen van Duitsland. De laatste en winnende treffer viel enkele seconden voor het einde. Heitink speelde het hele duel en maakte ook één doelpunt. Na een 0-1 achterstand werd de eerst periode besloten met een 3-1 voorsprong. In het tweede en derde part ging het gelijk op en voor de slotperiode was het 6-6. In laatste kwart ging het wederom gelijk op en was het vlak voor tijd 9-9. Een afstandsschot van Marnix Snel verraste de Duitse goalie 4 seconden voor tijd: 10-9 en einde wedstrijd. Jong Oranje zit nu bij laatste acht op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 17 jaar en speelt morgen in de kwartifinale tegen waterpolo-grootmacht Servië.

Squashtoernooi in De Mossendam

In Sporthal de Mossendam vindt op 10 oktober een squashtoernooi plaats. Het toernooi is voor zowel beginners als gevorderden en is van 11.00 tot 14.00 uur. Men kan zich nog opgeven. Kosten zijn 10 euro per persoon inclusief kop koffie, broodjes en soep. Opgeven via: Ingmar Fokke 06-38319297 of mail Leonie Overbeek info@nullsporthaldemossendam.nl

Na lang wachten eindelijk les van de grote meester…

Hij heeft er bijna een jaar op moeten wachten maar gisteren was het dan eindelijk zover. Het Goorse turntalent Puck Ligtenbarg kreeg gisteren een turnclinic van voormalig Olympisch Kampioen Epke Zonderland. Het was de prijs die hij won bij een belspel van Radio 538 vorig jaar. De 9-jarige Ligtenbarg genoot in het ‘Epke Zonderland Turncentrum’ in Heerenveen van de lessen die hij kreeg van de grote meester en beleefde een onvergetelijke dag. Ligtenbarg ontwikkeld zich inmiddels ook snel als turntalent en traint na de overstap van Excelsior in Goor naar SV Twello inmiddels 12 uur per week.

(meer…)

Heitink naar kruisfinales op EJK waterpolo

Kenai Heitink heeft zich vandaag met het Nederlands waterpoloteam onder 17 jaar, verzekerd van een plek in de kruisfinales op het Europees kampioenschap. Op Malta werd de laatste poulewedstrijd in dit EJK eenvoudig met 18-4 gewonnen van Oekraïne. Heitink nam een goal voor zijn rekening. De Goorse krachtpatser zorgde in de derde periode voor de 10-0. Nederland is als tweede geëindigd in de poule en speelt morgen in de kruisfinale tegen Duitsland. Bij winst wacht topland Servië in de kwartfinale én is Heitink met Oranje ook geplaatst voor het WK.

Ter Hofte zegeviert in Frankrijk

Maarten ter Hofte heeft weer twee overwinningen toe kunnen voegen aan zijn toch al imposante palmares. De Goorse rolstoeltennisser won tijdens het internationale junioren toernooi ‘Les Petits As’ in zowel het enkel als het dubbelspel. Na zeges op een Braziliaan en een Fransman speelde hij in de enkelfinale tegen zijn teamgenoot Robin Groenewoud. Die versloeg hij in drie sets (6-1, 4-6 en 6-4). Met Groenewoud speelde hij ook het dubbeltoernooi waarin hij ook de winst wist te grijpen.

Heitink in vorm op EK waterpolo

Kenai Heitink is het EK waterpolo op Malta begonnen met een uitstekende overwinning op Italië (8-6) en een nipte nederlaag tegen Montenegro (7-8). De Gorenaar speelde twee goede wedstrijden met het Nederlands waterpoloteam voor spelers onder 17 jaar en heeft nog uitzicht op de kruisfinales voor een plek bij de eerste acht. Dan moet morgen (15:00 uur) wel gewonnen worden van Oekraïne dat in het eerste duel nog fors onderuit ging tegen Montenegro met 26-6 en ook van Italië verloor met 5-10. De wedstrijden Heitink met Oranje op het EJK zijn via deze link te volgen.

Ronde van Goor onder prima omstandigheden

Het was vandaag koers aan de rand van ’t Twentse Haagje met de klassieke Ronde van Goor. En dat leverde divers spektakel op in de verschillende disciplines. Zo zijn Rixt Hoogland, Roy Eefting en Wietse Kamp (beste amateur) de eerste leiders in de VIRO Criterium Cup Twente, waar vandaag ook begin mee is gemaakt met de Ronde van Goor. Waar de vrouwenkoers op een massasprint uitliep, bleef bij de mannen een kopgroep van zeven renners vooruit. Daaruit toonde Roy Eefting uit Grolloo zich de snelste. Het leverde hem de leiding op bij de elite/beloften in de VIRO Criterium Cup Twente.

Hector verliest in doelpuntrijk duel van LAP

Hector heeft de tweede bekerwedstrijd van het seizoen verloren. De ploeg ging op het eigen Doesgoor met 3-2 onderuit tegen La Premiere uit Almelo. Lap was in de eerste helft de betere ploeg, ondanks twee grote kansen voor Hector. Die van de thuisploeg werden niet benut. LAP sloeg wel twee keer toe en nam een ruime voorsprong. Toch sloeg Hector weer terug via Tim Bannink en Youri Wenderman in de tweede helft. Het duel leek dan ook onbeslist te eindigen, maar in de slotfase sloegen de bezoekers alsnog toe: 2-3.