Oud FC Twente-coach Michel Jansen voor even GFC-trainer…

Hij deed de belofte tijdens de forumavond van GFC vorig jaar toen hij te gast was met de toenmalige trainer van FC Twente, Rene Hake. Michel Jansen, hoofd opleidingen van de Enschedese eredivisionist en twee jaar geleden nog hoofdtrainer, leidde afgelopen donderdag de training van GFC in aanloop naar het duel van komende zondag in en tegen Bentelo. “Hij zat er strak op en je kon merken dat de spelers ontzag voor hem hebben” zegt GFC-trainer Romano Lammertink. “Een mooie ervaring waar ik zelf ook het nodige gehad heb”. GFC is met WVV in een strijd gewikkeld om de titel in de vierde klasse B en moet dus gaan voor een driepunter in de Hofderby tegen de nummer 10, Bentelo.

Michel Jansen (rechts) tijdens de forumavond van GFC op 2 oktober van het vorig jaar

(meer…)

Sjaak Polak en Jan van Staa bij Café Buddy’s

Hij is cultheld van beroep: Sjakie Polak. De voormalig speler van FC Twente komt morgen naar Goor om op zijn ludieke wijze te praten over zijn voetballoopbaan en over de huidige sores bij de club uit Enschede. Het doet Polak (foto) net als veel FC Twente-fans uit Goor pijn dat zijn club op de rand van de afgrond staat na één van de meest zwarte seizoenen uit de historie van de FC. De goedgebekte Polak is te gast tijdens de forumavond van SV Goor bij Café de Buddy’s samen met oud-FC Twentetrainer Jan van Staa. De huidige oefenmeester van Go Ahead Eagles was in 2006 een half jaar trainer van FC Twente dat hij uit het slop trok na het tussentijdse vertrek van Rini Coolen. De forumavond van SV Goor begint morgen om 20.30 uur. Discussieleider is Paul Schabbink.

 

Ook Haverslag naar eerste selectie Excelsior ’31

Er zijn volgend seizoen twee Goorse voetbalparels actief op hoofdklasse-niveau. Nadat eerder bekend werd dat Jasper Groothuis de overstap maakt van vv Twenthe naar Excelsior ’31, zal ook Yilber Haverslag worden toegevoegd aan de eerste selectie. De 20-jarige snelle aanvaller komt oorspronkelijk van Hector maar speelt al enkele jaren in de jeugd van de Rijssense topamateur-club. Dit jaar speelt hij zijn wedstrijden daar in het tweede elftal dat uitkomt in de reserve-hoofdklasse. Volgend seizoen wordt hij overgeheveld naar het eerste elftal.

Yilber Haverslag (Foto: Jan Sanderman/Excelsior ’31)

Olympia loopt in op koploper

In de 1e klasse D van de afdeling Oost zijn de tafeltennissers van Olympia 1, ondanks een 5-5 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen het op de 4e plaats staande Blauw-Wit 4 uit Almelo, één punt ingelopen op koploper Entac 3. Dit mede doordat de nummer 2 op de ranglijst, Smash 2000 2, met 6-4 van de Enschedese lijstaanvoerder won. Hierdoor wordt de strijd om het kampioenschap ongemeend spannend. Johan Truschel en Wilko Busschers wisten in Almelo allebei alleen van Ruben Lucas te winnen, terwijl beiden in Dennis Spoler en Danny Platjes hun meerdere moesten erkennen. Tom Broek won twee partijen, van Lucas en Platjes. Samen met Johan Truschel won hij ook zijn dubbelpartij. Komende vrijdag, 23 maart, is het D-Day voor de Goorse tafeltennisers als het cruciale duel tegen koploper Entac 3 in Enschede op het programma staat. Olympia, dat derde staat, heeft nu drie punten minder dan Entac en één punt minder dan Smash 2000.

Twenthe speelt gelijk tegen Zwolle

Twenthe heeft vanmiddag een punt overgehouden aan het treffen met sv Zwolle. De ploeg van trainer Michel Mensink speelde met 1-1 gelijk. In de eerste helft was er een licht veldoverwicht voor de bezoekers maar kwam Twenthe na een half uur op voorsprong. Na een vrije trap van Jeffrey Asbroek kon Guus Lummen binnen schieten. In de tweede helft drong Zwolle wel aan maar waren er aan beide kansen weinig tot geen kansen. Toch kwam de gelijkmaker er wel: 1-1. Aan het einde van de wedstrijd moest doelpuntenmaker Guus Lummen nog met rood van het veld na zijn tweede gele kaart. Twenthe is nu negende in de derde klasse B met 17 punten uit 16 wedstrijden. Volgende week staat het uitduel Albatross op de rol. De duels van GFC en Hector werden afgelast.

Twenthe op jacht naar de middenmoot (UPDATE)

Twenthe heeft de stijgende lijn in de derde klasse B te pakken en wil die tendens doorzetten in het thuisduel tegen sv Zwolle. De ploeg van trainer Michiel Mensink haalde in de laatste drie duels 7 punten en kan bij een nieuw resultaat een goede stap richting de middenmoot zetten. Dat gebeurt naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde basiself als vorige week toen de Goorse Tricolores een knap punt pakten bij titelkandidaat Lochem.

Twenthe ging eerder dit seizoen met 2-0 onderuit tegen sv Zwolle (meer…)

Goorse clubs in actie op Eerste Paasdag

Het is even wennen maar het dient tocht echt te gebeuren voor de Goorse clubs. Zij zullen op 1e Paasdag, zondag 1 april in competitieverband in actie moeten komen. Twenthe speelt dan thuis tegen Turkse Kracht terwijl Hector dan op bezoek moet bij WVV in Hengevelde. Voor GFC staat dan een thuisduel tegen Aramea gepland. Data kunnen nog veranderen als besloten wordt om de de duels te verplaatsen naar de zaterdag. De eerder afgelaste duels van GFC en Hector tegen respectievelijk Emos en Markelo zijn nu gepland voor zondag 6 mei. Dan haalt Twenthe de wedstrijd tegen Ruurlo in. Hector-BSC word top donderdag 20 mei gespeeld. Dan staat ook GFC-Markelo op de rol.

40-jarig jubileum TVM

Feest bij TVM. De tennisvereniging heeft zaterdagavond haar veertig jarig bestaan gevierd. ’s Middags was er een receptie voor buren, commissies, sponsoren, collega-sportverenigingen en andere genodigden. Een bijzonder jubileum was er voor Klaas Medendorp die als medeoprichter en nog steeds spelend lid van TVM het jubileumspeldje kreeg opgespeld (foto) van ad interim voorzitter Jeroen Spoelder. ’s Avonds werd het jubileum gevierd met een feest voor alle (oud)seniorenleden in het clubhuis van TVM. 

Olympia blijft in race om titel

De tafeltennissers van Olympia blijven in de race om het kampioenschap in de eerste klasse D. Tegen Hekkensluiter Hatac werd met maar liefst 9-1 gewonnen. De Haakbergenaren werd alleen een punt in het dubbelspel gegund, de rest werd overtuigend gewonnen. Her trio Wilko Busschers, Johan Trusschel en Tom Broek, staan nu op een gedeelde tweede plaats met vier punten achterstand op koploper Entac. Komende vrijdag gaan de Goorse tafeltennissers op bezoek bij Blauw Wit in Almelo, de nummer vier van de ranglijst.

Dressuurprijzen voor jonge Goorse ruiters

Luuk Bolink heeft de clubtitel dressuur in de klasse B veroverd bij  manege De Barlo. Dit is een competitie bestaande uit drie wedstrijden in d winterperiode waarbij de ruiters elke wedstrijd op een ander paard of pony starten. In de klasse L pony’s ging de eerste plaats naar de Goorse Kirsten Hazenkamp  die met ruim 9 punten de tevens uit Goor afkomstige Lisanne Linn voor bleef. Derde werd Annemijn Roetgering. In de paardenklasse L was de eerste plaats voor Kyra Vos en bij de paardenklasse M was Elise Duin de beste over drie wedstrijden.