Ballen met Hilhorst en Jansen

Een selfie of een kiekje met je grote idool. Voor 26 meiden ging die wens in vervulling op de voetbalclinic bij vv Twenthe. Onder leiding van de profspeelsters Naomi Hilhorst en Ellen Jansen werd op Sportpark Piepwillem dit weekend een training gegeven om jonge enthousiaste meiden de kneepjes van het voetbalvak bij te brengen. Jansen speelt sinds deze zomer bij Ajax, terwijl Hilhorst dit jaar tot de vaste kern van FC Twente behoort. De twee zijn dus titelconcurrenten, maar dat weerhield de dames niet om in goede harmonie de clinic af te werken onder prima omstandigheden.

DETO in finale Tukkercup paar maten te groot voor Twenthe

Na een wisselend seizoen, waarin Twenthe tijdens de winterstop nog moest vrezen voor degradatie en na de reguliere competitie nog mocht aantreden voor de helaas niet behaalde promotie naar de 2e-klasse, stond vandaag het toetje op het programma. De finale van de Tukkercup. Voor 3e-klasser Twenthe op papier een kansloze missie tegen het onlangs naar de hoofdklasse gepromoveerde DETO. Maar Twenthe heeft dit seizoen ook veerkracht getoond door geduchte tegenstanders zoals 1e-klasser De Zweef en de talenten van Excelsior ’31 te verslaan. De trouwe supporters hadden er alle vertrouwen in dat Twenthe ook tegen DETO nog een keer kon stunten en waren in grote getale naar het sportpark van W.V.V. ’34 te Hengevelde afgereisd om hun team de maximale support te geven. Het verliep echter heel anders.

(meer…)

Auto slaat over de kop na aanrijding

Een ‘spectaculair’ ongeval vanochtend op de kruising van de Scherpenzeelseweg met de Gruttostraat. Door een aanrijding met een andere wagen sloeg een auto over de kop. De bestuurder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis afgevoerd. De bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren. De Verkeersongevallenanalyse onderzoekt het ongeval. Daarom is de Scherpenzeelseweg afgesloten voor verkeer. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

(meer…)

Oud speelgoed in het Goors Historisch Museum

In het Goors Historisch Museum is deze periode speelgoed te zien uit de periode 1900 – 1970. Naast het speelgoed uit het museumdepot is er veel ingebracht door medewerkers van het museum. Ook komt een groot deel uit de collectie van de familie Beckers, die jarenlang een speelgoed- en poppenmuseum in Tilburg hadden en nu in Goor wonen. De expositie laat een grote variëteit aan speelgoed zien: van vliegende Hollander (foto) tot stoommachine, van pakhuis tot poppenwagen.

(meer…)

Twenthe naar Victoria’28, GFC ontvangt Borne in de nacompetitie

Een prachtige slotdag voor de spelers van Twenthe Goor. De ploeg, die in de winterstop nog onderaan bungelde, plaatste zich in de laatste wedstrijd van het seizoen voor de nacompetitie om promotie. Daarin treedt de ploeg zondag aan tegen tweedeklasser Victoria’28. En dus wordt het afscheid van scheidend trainer Michiel Mensink en Jasper Groothuis (hij vertrekt naar Excelsior’31) nog even uitgesteld. GFC, dat al zeker was van de nacompetitie, mag zondag thuis aantreden tegen Borne.  Het tweede team van Twenthe opent donderdag trouwens de nacompetitie bij Vogido in Enschede (19.30 uur). 

Hectorianen sluiten seizoen positief af

Hector heeft het seizoen goed afgesloten. De ploeg van Mark Dijkstra won vanmiddag met 2-1 van UDI. Door de overwinning hebben de Hectorianen zich definitief veilig gespeeld in de vierde klasse B. De wedstrijd ging gelijk op, maar door een cadeautje van de defensie van UDI kon Marinus Wolters na vijftien minuten een eerste treffer aantekenen. Beide ploegen hadden vervolgens kansen. Toch was het opnieuw Hector dat scoorde, na een individuele actie van Cris Haverslag gaf hij de bal voor en vervolgens werd de bal zo door een UDI-verdediger in eigen doel gekopt.

(meer…)

Kinderschoentje gevonden

In de omgeving van kasteel Westerflier is een kinderschoentje gevonden. Het schoentje is van het merk Shoesme, de maat is 22. Wie mist dit schoentje? Er kan contact worden opgenomen via de mail.

Markelo stopt overwinningsreeks Hector

Het is Hector nog altijd niet gelukt, zich veilig te spelen in de vierde klasse. Zondagmiddag verloren de groen-witten met 1-2 van Markelo. De bezoekers begonnen scherper dan Hector, het eerste schot verdween over het doel, maar uit het tweede wapenfeit kwam de openingstreffer. Het was een vrije trap van Lars Brincate die vanaf twintig meter een zogenoemd zwabberschot afvuurde en zo Daniël Kolbe passeerde. Het duurde een kwartier voordat de Hectorianen zich meldden aan het vijandige front. Na een paar kleine kansjes was de gelijkmaker er in de 19e minuut: de meegekomen verdediger Sjoerd Koster, werd op de wenken bediend door Cris Haverslag en tekende de gelijkmaker aan. Met kansen voor Arno Katera, Marinus Wolters en Menno de Leeuw kon Hector de score nog uitbouwen, maar dat gebeurde niet.

(meer…)

Wing Wah verhuist naar pand Wiener Stube

Wing Wah gaat verhuizen naar de Lindelaan. De uitbaters van het Chinees Indisch restaurant aan het Julianaplein nemen na een grondige verbouwing hun intrek in het pand waar eerder café De Wiener Stube was gevestigd. Uitbater Lisa Lin heeft samen met haar man het horecapand op ’t Gijmink gekocht en daartoe vanmiddag de koopcontracten getekend. Dit na tussenkomst van de Goorse makelaar Raymond Wolbers van Snelder Zijlstra. De ondernemers gaan vanaf 1 mei beginnen aan het opknappen van het eigen pand waarvoor ze ongeveer een jaar willen uittrekken. Wing Wah wil het aantal zitplaatsen voor gasten verdubbelen in het nieuwe onderkomen. Tot die tijd zal het restaurant het onderkomen blijven huren aan het Julianaplein.

Goed spelend Hector speelt gelijk

Zowel Hector als TVO wisten zondagmiddag niet te scoren. De Hectorianen speelden een goede wedstrijd maar kregen de ballen er simpelweg niet in. Vanaf het begin was het een leuke wedstrijd. TVO startte het best maar daarna meldde Hector zich meerdere malen aan het front van de ploeg uit Beckum. Eerst was Christian Jimenez die als gelegenheidspits de bal op het hoofd kreeg en over kopte. Tien minuten daarna volgde de grootste kans van de eerste helft. Een goede actie van Cris Haverslag werd voortgezet door Remy Dijkstra, de middenvelder zette goed voor en werd door de verdediging van TVO bijna in eigen doel gewerkt.

(meer…)