GFC heeft geen kind aan Raalte

GFC heeft vanavond een eclatante zege geboekt op hekkensluiter Raalte. De ploeg van trainer Romano Lammertink kwam wel eerst op achterstand maar boog dat snel om en won uiteindelijk met 6-1. Tim Wassink nam drie treffers voor zijn rekening. GFC kreeg in de eerste twintig minuten veel kansen maar zag Raalte na de eerste uitval scoren: 0-1. Tien minuten later was het 2-1 nadat spits Tim Wassink twee keer kort achter elkaar doel trof. Na de tweede goal van GFC moest de Raalter doelman na een botsing geblesseerd van het veld. Bij gebrek aan een reservedoelman, moest een veldspeler op doel. Daarna kon GFC uitkopen. Olaf Siegers en Edo Schnieder tekenden voor de 3-1 en 4-1. Dat was ook de ruststand. Na de thee voltooide Tim Wassink zijn hatrick met de derde goal van de wedstrijd. Bjorn Natrop tekende voor de 6-1. Dat was ook de eindstand. Komende maandag speelt GFV weer thuis. Dan tegen DAVO.

(meer…)

GFC – Raalte 6–1

Eindstand van de competitiewedstrijd in de vierde klasse G van het zondag-amateurvoetbal:

4G 18.00 uur: GFC – sv Raalte 6-1 (doelpunten GFC: Tim Wassink drie keer ,Olaf Siegers, Edo Schnieder en Bjorn Natrop)

Is GFC titelkandidaat na Pasen ?

Met de aankondiging dat GFC volgend jaar zaterdagclub wordt, zal het in dit seizoen geen prijzen of promotie opleveren, maar de sportieve ambitie voert de boventoon bij de rood zwarten die dit Paasweekeinde twee keer in actie komen. Bij dubbele winst kan de Goorse ploeg klimmen naar plek 2 op de ranglijst in de vierde klasse G. De ploeg van trainer Romano Lammertink is goed op stoom en verloor nog niet na de winterstop. Vandaag en maandag treft GFC op eigen veld twee laagvliegers met respectievelijk hekkensluiter Raalte en het eveneens in degradatienood verkerende DAVO. Hector is ook nog niet helemaal uit de zorgen en heeft ook nog wel een aantal punten nodig. De ploeg van trainer Mark Dijkstra komt maandag in actie in en tegen Haarle. Twenthe bewees zichzelf donderdag een uitstekende dienst door in 3A te winnen van Losser (2-1) en zich nagenoeg veilig te spelen. Maandagmiddag is Reutum te gast op ’t Piepwillem. De tussenstanden van de wedstrijden van de Goorse clubs zijn te volgen via deze site.

Twenthe zet grote stap richting lijfsbehoud

Het moet wel heel raar lopen als vv Twenthe volgend seizoen niet opnieuw derdeklasser is. Het cruciale kelderduel tegen KVV Losser werd vanavond met 2-1 gewonnen en daarmee zette de ploeg van trainer Hans Dirksen een grote stap richting lijfsbehoud. In een levendig duel kwam Losser op ’t Piepwillem het best uit de startblokken en kreeg een paar goede kansen. Na tien minuten kwam het gehavende Twenthe er meer uit en kwamen er ook mogelijkheden aan de andere kant. Gelegenheidsspits Tijmen van Wissing brak na een half uur de ban met een fraaie treffer. Na goed doorkomen op rechts van Guus Lummen die de bal voorzette, krulde van Wissing de bal op fraaie wijze in het doel: 1-0.

(meer…)

Weer een kelderkraker voor Twenthe

Voor Twenthe staat er morgen weer een belangrijke kelderkraker op de rol in de derde klasse. De Tricolores nemen het op tegen Losser, dat onder hen staat. Bij de ploeg van trainer Hans Dirksen kampt een aantal sterkhouders met wat klachten en dus moet de oefenmeester puzzelen om strijdbaar elftal in de weide te brengen. De wedstrijd begint om 20.00 uur op Sportpark Piepwillem. Voorafgaand aan het duel gaan alle leden van Twenthe met elkaar op de foto.

Kampioensswitch bij Olympia

Olympia kan de titel vergeten in de eerste klasse bij het tafeltennissen. Door een 7-3 nederlaag tegen DTS 2 is het kampioenschap uit zicht. In Enschede kon de Goorse equipe haar aspiraties niet waarmaken. Door de nederlaag blijft Olympia nog wel tweede achter Blauw Wit, maar DTS staat nu op gelijke hoogte. Olympia 2 staat wel bovenaan na deze speelronde. De ploeg won zelf en zag de concurrent punten verspelen in de tweede klasse.

Tweede editie Kelderklasse Cup

Na het daverende succes van een jaar geleden, staat hij zaterdag 20 april wederom op de rol: de Kelderklasse Cup. Ditmaal doen de Goorse laagvliegers sportpark Sportpark ’t Piepwillem van vv Twenthe aan. Aldaar strijden acht mannenelftallen en drie vrouwenteams om de prestigieuze titel. Net als gedurende de eerste editie wordt er niet enkel gevoetbald. Ook buiten het veld is er volop ruimte voor vermaak. Zo geeft onder meer Zwarte Jannes acte de présence en maakt de kleine bigband H6 met de grootste hits van André Hazes het ultieme meezingfestijn compleet. Daarnaast is er een loterij met als grote hoofdprijs een reischeque ter waarde van 400 euro. Na afloop van het toernooi verplaatst het gezelschap zich naar Café Johny’s, waar de Goorse zanger Marcel Mengerink voor een spetterende afterparty zorgt. Iedereen is welkom tijdens de wedstrijden en het feest na afloop. De Kelderklasse Cup 2019 vangt de 20e aan om 12.30 uur.

De organisatie van de Kelderklasse Cup met v.l.n.r: Mark Beus, Willem Overbeek, Rick Heijmer, WP Visser, Boulos Kourie en Sven Brummelaar

GFC wordt zaterdagclub

Het eerste en tweede elftal van GFC gaan vanaf volgend seizoen op zaterdag voetballen. Dat is de uitkomst van een stemming tijdens een speciale ledenvergadering vanavond in d’Oale Goorsche, de kantine van de rood-zwarten. Er werden 124 stemmen uitgebracht. 72 leden zijn voor de overgang naar de zaterdagcompetitie, de overige 52 gaven aan liever op zondag te willen blijven voetballen. De lagere senioren en de vrouwenteams mogen zelf beslissen of ze op zaterdag of zondag willen voetballen. Door de overgang kan het eerste team van GFC dit jaar niet meer om de prijzen meedoen. GFC moet door de verschuiving onderaan de voetbalpyramide beginnen en blijft dus vierdeklasser. Met de overgang gaat er ook een streep door de derby tussen GFC en Hector in competitieverband. Deze Goorse ‘El Classico’ wordt op zondag 28 april voor het laatst gespeeld.

De extra ledenvergadering werd druk bezocht. Foto: www.GFCGoor.nl

De drukbezochte vergadering werd ingeleid met een presentatie door het bestuur van GFC. In deze presentatie werden de resultaten van de enquête die onder de leden is gehouden, toegelicht. Over de hele vereniging is er een duidelijke meerderheid voorstander van voetballen door GFC 1 en GFC 2 op zaterdag. Voor de overige teams blijkt dat bij de jeugd een sterke voorkeur voor voetballen op zaterdag is terwijl de lagere seniorenelftallen meer verdeeld zijn. De huidige lagere seniorenteams die op zondag spelen hebbeneen voorkeur voor voetballen op zondag en het zaterdagteam voor voetballen op zaterdag.

Siegers en Wassink leiden GFC langs Hector

GFC heeft de Goorse El Classico gewonnen van Hector. Olaf Siegers en Tim Wassink waren verantwoordelijk voor de enige doelpunten van de wedstrijd: 0-2. Toen de groen-witte rookwolken over het veld weggetrokken waren, kon de derby dan echt losbranden. En dat gebeurde: binnen tien minuten stond het eerste doelpunt al op het scorebord: Olaf Siegers kapte zichzelf vrij en schoot de bal feilloos in de hoek. Na dat doelpunt gebeurde er weinig voor beide doelen. Wesley Zwoferink was na ongeveer een half uur dichtbij een goal. De middenvelder omspeelde drie GFC’ers en loste een hard schot dat gered werd door Dennis Vorkink.

(meer…)

Stadsderby met diverse belangen

Hij staat weer voor de deur. De Goorse El Classico tussen Hector en GFC. Altijd beladen wedstrijden die nooit een grote uitslag kennen en vaak vol spanning zitten. Dat is morgen ook de verwachting al is GFC vooraf wel te bestempelen als favoriet op ’t Doesgoor. De ploeg van trainer Romano Lammertink is bezig aan een imposante opmars in de vierde klasse G en won zes van de zeven duels na de winterstop en zou zomaar een rol kunnen spelen in de titelstrijd. Eergisteren werd nog met 0-1 gewonnen bij Haarle. GFC kan desondanks met een fitte selectie aan de derby beginnen. Bij Hector, dat handhaving als doel heeft, is alleen Sjoerd Koster er niet bij. De lange verdediger heeft een voetblessure. Hector-coach Mark Dijkstra, donderdag aandacht toeschouwer bij Haarle-GFC, speelde na de winterpauze negen duels en haalde daarin 16 punten. De laatste twee duels gingen verloren. De Goorse stadsderby staat overigens op 26 april opnieuw op de rol. Dan op sportpark Heeckeren nadat dat treffen in december twee keer werd afgelast. Twenthe komt morgen niet in actie maar speelt komende donderdag thuis tegen Losser. De tussenstand van de Goorse derby is morgen te volgen via deze site.