Twenthe zonder Nijland tijdens avondje Albergen

Twenthe Goor moet morgenavond al aan de bak in deze speelronde. De ploeg van trainer Hans Dirksen gaat op bezoek bij De Tukkers. De wedstrijd in Albergen is naar voren gehaald wegens vakantievooruitzichten van een aantal spelers. Aldaar in Albergen moet Twenthe de stunt van vorige week – de ploeg won van koploper Glanerbrug- een vervolg zien te geven. Tegen de concurrent mist Twenthe echter haar aanvoerder Mark Nijland wegens een schorsing. Het duel begint om 20.00 uur.

Mark Nijland eerder in actie tegen De Tukkers. Hij is nu geschorst.

Hilhorst en Haverslag verlengen contracten

Naomi Hilhorst en Yilber Haverslag blijven beiden nog een seizoen bij respectievelijk de FC Twente Vrouwen en Excelsior ’31. De 17-jarige Hilhorst die afkomstig is van vv Twenthe seizoen sloot dit seizoen aan bij het eerste vrouwenteam van FC Twente en wordt ook regelmatig geselecteerd voor de nationale jeugdteams. Yilber Haverslag is bezig aan zijn eerste seizoen bij de eerste elftal van hoofdklasser Excelsior ’31 uit Rijssen. De 20-jarige aanvaller, die zijn carrière begon bij Hector, kwam tot nu toe tot vijf invalbeurten in de hoofdmacht. De Gorenaar heeft zijn verbintenis met de Rijssense zaterdagclub met één seizoen verlengd.

Yilber Haverslag

Olympia verspeelt ruime voorsprong

De tafeltennisheren van Olympia hebben een zeker lijkende overwinning uit de handen laten glippen. Na een 5-0 voorsprong werd het alsnog 5-5 op bezoek bij Blauw Wit in Almelo. Na twee duels heeft Olympia nu elf punten. Het tweede van Olympia speelde ook al met 5-5 gelijk. Tegen De Trefhoek eindigde het duel dus onbeslist.


Twenthe stunt tegen koploper Sportlust Glanerbrug

Een geweldige stunt van vv Twenthe in de derde klasse A van het zondag-amateurvoetbal. Op het eigen sportpark ’t Piepwillem werd koploper en onbetwiste titelfavoriet Sportlust Glanerbrug met 2-0 verslagen. Twenthe begon uitstekend aan het duel en kwam al na twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Sem Spoelder. Hij werd de diepte ingestuurd en iedereen van Sportlust Glanerbrug dacht aan buitenspel, maar dat was het uiteindelijk niet. Spoelder omspeelde koebloeding de doelman en kon daarna simpel binnen schieten. Daarna bleef Twenthe de betere ploeg in de eerste helft en gaf het nauwelijks kansen weg. Zelf creëerde het ook niet veel waardoor er voor het publiek niet veel te genieten viel.

Na de thee drong Sportlust aan, maar stond de verdediging van de Goorse Tricolores als een huis. Het werd 2-0 door een treffer van Stijn Jeurlink die op snelheid de onoplettende defensie het nakijken liet en de bal na zijn schot, tergend langzaam via de paal het doel in zag gaan: 2-0. Daarna probeerde Sportlust het nog wel, maar kwam de dik verdiende overwinning van Twenthe niet meer in gevaar. Met de zege doet de ploeg van trainer Hans Dirksen goede zaken in de derde klasse A. Twenthe klimt door de overwining naar de negende plek en heeft nu 15 punten uit 13 duels. Volgende week staat het uitduel met De Tukkers op de rol.

Hector wint overtuigend van Broekland

Hector heeft de eerste overwinning van de tweede seizoenshelft binnen. Tegen Broekland werd het afgetekend 4-2. De eerste twintig minuten verliepen rustig. Daarna was het de eerste gevaarlijke aanval van Hector die ook gelijk resulteerde in een doelpunt. Op een schitterende pass van Wesley Zwoferink, schoot Joery Wenderman de bal door de benen van keeper Nick Schrijver. Nog geen vijf minuten daarna stond zelfs de 2-0, dat door een shot van Kel door keeper Schrijver in eigen doel werd gewerkt, op het scorebord. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was van Broekland, alleen het buitenkansje werd niet benut door de bezoekers.

(meer…)

Twenthe gehavend tegen koploper Sportlust Glanerbrug

Een behoorlijke puzzel voor Twenthe-trainer Hans Dirksen voor het thuis duel met koploper Sportlust Glanerbrug in de derde klasse A van het zondagamateurvoetbal. Zo is Jelmer Plegt geblesseerd en Daan de lat geschorst, terwijl Guus Lummen nog een vraagteken is. Sportlust is het sterrenensemble van trainer Hilbert Gils dat de grote titelfavoriet is en topamateurs met hoofdklasse-ervaring in de gelederen heeft. Het eerste duel in deze competitie ging ook tussen Twenthe en Sportlust en toen waren de Glanerbruggers met 4-0 veel te sterk. GFC gaat in de vierde klasse G op bezoek bij Haarle en dat zonder doelman Dennis Vorkink. Hij kreeg rood in het laatste duel dat GFC in competitieverband speelde op 2 december tegen DAVO. De keeper van A1, Rik Groot Ganseij, is zijn vervanger. Hector kwam in 2019 al wel in actie. Twee weken geleden werd in en tegen Enter met 1-1 gelijkgespeeld. Morgen ontvangen de groenwitten Broekland. Die ploeg heeft negen punten meer dan Hector maar ook drie wedstrijden meer gespeeld. Bij Hector ontbreekt de geblesseerde Sjoerd Koster en staat er nog vraagtekens acht de namen van Joost Minkjan en Roy Scherphof.

Twenthe verliest van Witkampers

Twenthe Goor heeft vanavond een oefenduel tegen derdeklasser Witkampers verloren. Op het eigen sportpark waren de bezoekers met 3-2 te sterk. Twenthe kwam twee keer op voorsprong, maar kon die weelde niet vasthouden. De Goorse doelpunten kwamen op naam van Mark Nijland en Wouter Leusink. Zondag hervat Twenthe de competitie tegen koploper en de torenhoge titelfavoriet Sportlust Glanerbrug.

Goorse clubs op jacht naar verlossing op Bevrijdingsdag

De Goorse voetballers worden druk tijdens de feestdagen. De afgelaste duels zijn verplaatst naar zondag 5 mei. Op Bevrijdingsdag gaan de Goorse clubs dan ongetwijfeld op jacht naar de bevrijding uit de onderste regionen, want zowel Twenthe, Hector als GFC moeten nog vol aan de bak om lijfsbehoud. GFC had al een ingelaste wedstrijd op 5 mei en moet de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Raalte inhalen op de zaterdagmiddag voor het paasweekend. Twenthe speelt op 5 mei op bezoek bij Reunie, Hector acteert tegen DAVO.


Olympia 1 begint met overwinning

In de 1e klasse D zijn de tafeltennissers van Olympia 1 de voorjaarscompeetitie begonnen met een kleine overwinning op Thibats 2. In de sportzaal aan de Kievitstraat werd tegen het tweede team van de studenten uit Enschede een minimale 6-4 overwinning geboekt.

MTB in de sneeuw

Een tocht in een prachtig decor. Dit weekend waren er in het buitengebied van Goor en Delden prima omstandigheden voor de MTB-tocht door Twickel. In totaal deden er bijna 400 deelnemers mee, onder wie veel uit ‘t Twentse Haagje. Zij legden met succes de tocht over 35 of 55 kilometer af.