Over de Twentse dreven…

Het is een prachtig beeld van de enthousiaste groep wielrenners uit ’t Twentse Haagje (foto). Na de jeugd mogen ook de volwassenen van de Goorse toerclub weer de weg op. In kleine groepjes en op anderhalve-meter afstand. Vanaf nu zal er op de dinsdag gefietst worden en langzaamaan zal ook de zondag weer in het teken worden gesteld van de racefiets. IntroducĂ© zijn welkom en kunnen zich melden bij secretaris@nulltoerclubgoor.nl

GTC biedt Zomer-challenge aan voor ‘andere sporters’

De Goorse Tennisclub (GTC) wil deze zomer voetballers, hockeyers en andere teamspelers die te maken hebben met een zomerstop en nog niet in wedstrijdverband mogen sporten in verband met de Coronacrisis, een zogenoemde Zomer-challenge aan waarbij ze vier maanden kunnen tennissen op de banen aan de Diepenheimseweg. De Zomer-challenge is een compact lidmaatschap van vier maanden in de maanden waarbij spelers, jong en oud, vrij kunnen tennissen wanneer het hen uitkomt van juni tot en met september.

(meer…)

Dynamiek op het veld van Twenthe

De zaal is nog gesloten en dus moeten de handbalsters van Dynamiek naar buiten om te sporten. Twenthe Goor heeft de poorten voor haar zustervereniging geopend, waardoor de handbaltalenten uit Goor zich ook weer kunnen tonen op de training. Vanaf deze week staat de vrijdag op Sportpark Piepwillem in het teken van handbal tot de speelsters weer naar binnen mogen.

Goorse atletiekvereniging splitst trainingsgroep op

Bij de Goorse atletiekvereniging AV Goor ’75 zijn ze vorige week weer begonnen met trainen, maar ook daar heeft de coronacrisis zijn invloed. Waar hardlopen op zich een individuele sport is, gaan de trainingen natuurlijk wel in groepsverband bij de club. De seniorengroep is echter dermate groot, dat daar een oplossing voor gevonden moest worden. Die is er inmiddels; de groep is opgesplitst en er is een tweede trainingsavond.

(meer…)

Naomi Hilhorst van FC Twente naar PEC Zwolle

Naomi Hilhorst maakt een voetbaltransfer binnen de provincie. De Goorse voetbalster verruilt FC Twente voor PEC Zwolle Vrouwen. Het 18-jarige talent tekende voor twee seizoenen in de provinciehoofdstad. Bij FC Twente was de jeugdinternational niet altijd verzekerd van een basisplek.

Motorcoureur Kloots knijpt in de remmen

Cliff Kloots stopt met het rijden van wedstrijd. Na bijna vijftien jaar actief te zijn geweest, knijpt de Goorse motorcoureur in de remmen met zijn Team Cliffracing. “Na bijna vijftien jaar met heel erg veel plezier geracet te hebben, is het voor mij tijd om afscheid te nemen van deze prachtige sport.” Kloots was de afgelopen jaren actief in de Supercup 1000-klasse, waarin hij meerdere ONK wedstrijden won.

(meer…)

Sporten mag ook weer voor de senioren

De bal gaat in navolging van de jeugd, die voor een deel vanaf vandaag ook in Goor weer naar school mocht, ook weer rollen bij de senioren. Bij TV De Mossendam hebben ze een protocol ingediend bij de gemeente en verwachten ze medio deze week groen licht voor de oudere leden om ook weer te gaan tennissen. Ook de voetbalclubs mogen weer in kleine groepjes trainen. Zo hervat Twenthe dinsdagavond de training. Al is contact vanzelfsprekend nog verboden.

Jonge mountainbikers mogen weer op de fiets

Naast de sportende jeugd bij de voetbalverenigingen en de hockeyclub gaat ook de jeugd van de MTB groep van de Toerclub Goor weer van start met de activiteiten op te starten. Daarvoor is, in lijn met de Corona-richtlijnen van de veiligheidsregio Twente en het RIVM een protocol opgesteld. Het verzamelpunt is verplaatst naar de openingspoort van het Bikepark, achter het Doesgoor aan het zandpad. De kinderen verzamelen op het Bikepark en de ouders die hun kinderen brengen moeten op straat blijven.

(meer…)

Voetbalhumor in Coronatijd

Een fraaie geste met een kleine steek onder water voor de nieuwbakken hoofdtrainer van vv Twenthe. Mark Bolink ontving van de mannen van het vierde elftal van de Tricolores een briefje met een zonnebril en een flesje Corona-bier. “Bij deze willen we je alvast kennis laten maken met de echte sterrenbrigade van vv Twenthe. we hopen dat je, naast de thuiswedstrijden van Twenthe 4, voor wat middagvermaak kunt zorgen”. Dit natuurlijk in de hoop dat er in september weer ‘gewoon’ gevoetbald kan worden op de Goorse velden. Het presentje ging overigens, met andere teksten, ook naar andere ‘bevriende’ relaties van het Goorse voetbalelftal.

De bal rolt weer…

Bij Hector een onwezenlijk beeld bij de entree van ’t Doesgoor waar rode linten om de parkeerhavens zijn gespannen en ook de ingangen naar de kleedkamers op die wijze zijn afgezet. Op het veld fanatiek trainende kinderen. De Goorse voetballertjes hebben het lang moeten missen. Eveneens bij vv Twenthe waar vanavond ook weer voor het eerst wordt getraind sinds het ‘sportverbod’ in verband met de Corona-crisis werd uitgevaardigd. Ook daar de nodige nieuwe ‘spelregels’ en toezicht op der naleving ervan, zoals het verbod voor ouders om te komen kijken en de ‘anderhalve meter-regel’ bij de jeugd van 12 jaar en ouder. De andere sportclubs in Goor gaan vanaf komende maandag weer in training.

(meer…)