Geslaagde vuurdoop waterpolo-scholentoernooi

Zes teams met jongens en meisjes van basisscholen uit De Hof van Twente hebben kleur gegeven aan de eerste editie van het waterpolo-scholentoernooi. In zwembad De Vijf Heuvels werden wedstrijden afgewerkt onder begeleiding van spelers van ZPC. Naast het speeldomein was er een trainingsruimte waar kinderen uitleg kregen over het spelletje. Voor het winnende team, De Zwaluw groep 7 uit Markelo, waren er natuurlijk medailles. Goor viel niet in de prijzen. Heeckeren werd vierde, De Wiekslag eindigde als vijfde.

Finales Hoftoernooi voor meisjes op ’t Doesgoor

De velden van sv Hector zijn het decor voor één van de vier voorrondes én de finales van een nieuw voetbaltoernooi voor meisjes uit de Hof van Twente. Dat wordt georganiseerd door de buurtsportcoaches van Hofactief. Naast sportpark ’t Doesgoor worden er op 10 mei ook voorrondes afgewerkt bij Rood Zwart in Delden, WVV in Hengevelde en bij Sportclub Markelo. De finales bij Hector zijn een week later. Er is een toernooi voor meisjes uit de groepen 5 en 6 en voetbalsters die op de basisschool in de groepen 7 of 8 zitten. De winnende teams van dit toernooi winnen tickets voor de kwartfinale of de finale van het EK vrouwenvoetbal in Enschede. Aanmelden kan, voor 1 mei, per mail en de kosten bedragen €10,- per team.

Ook tafeltennissers Olympia 2 kampioen

In navolging van het eerste team zijn ook de tafeltennissers van het tweede van Olympia kampioen geworden en dat op hetzelfde niveau (tweede klasse) als het vlaggeschip. Daardoor komt Olympia volgend seizoen met twee teams uit in de eerste klasse. In een bloedstollend spannende thuiswedstrijd tegen de naaste concurrent Hatac 1 uit Haaksbergen was de opdracht vooraf om tenminste met 7-3 te winnen want alleen dan ging de titel naar de Goorse routiniers. Een minder grote uitslag betekende een kampioenschap voor Hatac. Bij een stand van 6-3 in het voordeel van Olympia moest ‘mr Olympia’ Joop van Sermond de titel binnen halen. De oude rot had zijn zenuwen keurig in bedwang en won uiteindelijk met 3-1 in games waarna het feest kon beginnen.

Olympia 2 met vlnr: Joop Poelwijk, Joop van Sermond en Paul Leijdekkers

Hector drukt GFC dieper in de zorgen

Hector was vandaag spekkoper in de Goorse stadsderby tegen GFC. Het werd 1-0 op sportpark ’t Doesgoor door een goal van Wesley Zwoferink. Hector is door de zege nagenoeg veilig in de vierde klasse B. GFC moet nog alle zeilen bijzetten om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

(meer…)

Twenthe met tien man knap gelijk tegen Vaassen

Twenthe kwam vanmiddag in en tegen Vaassen slecht uit de startblokken, met als dieptepunt een rode kaart in de 29e minuut voor doelman Bas Zweers. Dit na een ongelukkige actie buiten de zestien waarna de doelman gelijk de kleedkamer op kon zoeken. Zijn vervanger was de jeugdige Jurgen Burggraaf, die tekende voor een uitmuntend debuut in de Twenthe selectie. Een minuut nadat Zweers het veld had verlaten scoorde de gastheer de 1-0 uit een hoekschop, dit was tevens ook de ruststand. Na de thee nam Twenthe langzaam maar zeker steeds meer het initiatief en zag dit beloond met de verdiende gelijkmaker in de 35e minuut. Doelpuntenmaker was sterkhouder Mark Nijland. Vier minuten later bracht Jeffrey Asbroek met een snoeiharde en goed geplaatste vrije trap in de kruising Twenthe op 2-1 voorsprong. In de slotminuut scoorde Vaassen de gelijkmaker.  

Hector-jeugd naar bekerfinales

Hector is met twee ploegen vertegenwoordigd tijdens de regionale bekerfinales eind mei in Haaksbergen. Vanochtend won Hector jo9-1 in de halve finale met 1-0 van het Almelose Oranje Nassau. In een spannend duel op sportpark ’t Doesgoor bleek een rake kopbal van Niels Heuten in de tweede helft beslissend. De jonge Hector-pupillen spelen op 27 mei op het veld van Bon Boys de bekerfinale tegen het Oldenzaalse Berghuizen jo9-1. Ook Hector jo11-1 staat in de finale van het districtsbekertoernooi. Vanochtend werd de uitwedstrijd van HVV Hengelo met 3-5 gewonnen. Voor de groen witten waren Yassin Littink (2 keer), Sem Kel, Sem Minkjan en Joep Nijenhuis trefzeker op sportpark De Waarbeek. Hector jo11-1 speelt nu in de finale tegen winnaar van de andere halve tussen het Almelose La Première en ATC ’65 uit Hengelo. De twee jeugdteams van Hector zijn de enige twee Goorse vertegenwoordigers tijdens de bekerfinales.
(meer…)

De druk ligt bij GFC voor Goorse derby

“Cruciaal is het nog niet” zegt GFC-trainer Romano Lammertink. “Maar we moeten in onze situatie absoluut voor de volle winst gaan, zo simpel is het.” aldus de oefenmeester over de belangen voor de stadsderby tegen Hector. “Wij moeten in ieder geval niet verliezen” zegt zijn collega Mark Dijkstra van de groen witten. “Maar natuurlijk gaan we thuis voor de zege, dat moge duidelijk zijn.” Een heldere samenvatting van de feiten van het duo voorafgaand aan de tweede Goorse derby van dit seizoen in de vierde klasse B. De eerste editie, op sportpark Heeckeren eindigde met 1-1. onbeslist.

Beeld uit GFC-Hector van 13 november 2016 (1-1)

(meer…)

Klaassen naar finale World League en zeker van lijfsbehoud eredivisie

Lieke Klaassen heeft zich met het Nederlands waterpoloteam, zonder te spelen, geplaatst voor de finale van FINA World League van 6 tot 11 juni in het Chinese Shanghai. Oranje gaat door als beste nummer twee omdat Rusland in de poulefase concurrent Griekenland versloeg en Italië onderuit ging tegen Hongarije. De overwinning van de Nederlandse waterpolodames vorige maand, in en tegen Rusland, is uiteindelijk doorslaggevend. Klaassen had een belangrijk aandeel in die zege. De Goorse aanvalster is ook zeker van nog een jaar eredivisie met haar ploeg bij het Nijverdalse Ravijn. Eersteklasser ZV Haerlem wil niet promoveren waardoor zogenoemde play outs niet meer nodig zijn. In de play offs om de titel werd Klaassen vorige week uitgeschakeld door het Utrechtse UZSC.

Actie voor diabetespatientje Sem tijdens Goorse voetbalderby

Er wordt komende zondag voor de Goorse voetbal-derby sv Hector-GFC een inzamelingsactie gehouden voor Sem Minkjan. Het 10-jarige diabetes-patientje speelt bij Hector in de JO11-1 en moet meerdere keren per dag bloed prikken om het glucosegehalte te meten. Er is een oplossing waarmee dat automatisch kan maar deze zogenoemde Free Style Libre is duur en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. De actie is een initiatief van de spelers van het eerste elftal van Hector waarin ook Sem’s vader Joost Minkjan speelt. Direct na de wedstrijd wordt bekend gemaakt hoeveel geld er op is gehaald voor Sem.

Sem Minkjan met zijn moeder Dorothy (meer…)

Klaasen strandt in de finale van German Masters

Jelle Klaasen heeft bij de German Darts Masters niet voor een stunt kunnen zorgen. De darter uit Goor speelde een sterk toernooi en wist de finale te bereiken, maar in de eindstrijd was wereldkampioen Michael van Gerwen een maatje te groot (6-2). Een welkome opsteker voor Klaasen, die een moeizame campagne kende in de Premier League en vroegtijdig werd uitgeschakeld. The Cobra plaatste zich voor de eindstrijd door overwinningen op Kyle Anderson (6-4) in de kwartfinale en James Wade (6-3) in de halve finale.  In de finale kon Klaasen zijn landgenoot vanaf het begin niet bijbenen, want het stond al snel 3-0 voor Van Gerwen. Klaasen deed nog wel wat terug (4-2), maar door een sterke eindsprint kon Van Gerwen wederom een prijs aan zijn palmares toevoegen.