Zeven Goorse spelers in Hofteam

In het Hofteam dat volgende week dinsdag meedoet aan het internationale jeugdtoernooi voor spelers onder de 14 jaar bij GFC zijn zeven Goorse voetballers opgenomen. Van GFC zijn dat Joren Wolthuis, Daan Vorkink en Siem Donkers. Van Hector zijn Julian Schut en Kars Bohmer geselecteerd. Nick Peters en Adam Albin komens namens vv Twenthe in actie. Het team met spelers van alle negen voetbalclubs uit de Hof van Twente staat onder leiding van Romano Lammertink en Ronnie Boers. Komende woensdag speelt het Hofteam een oefenduel tegen het onder 15-team van HSC’21 uit Haakbergen. Volgende week, tijdens het toernooi, is het Hofteam ingedeeld in een poule met Sparta Rotterdam, FC Sankt Pauli en Borussia Dortmund.

Ook vorig jaar oefende het Hofteam tegen HSC’21

Hector verliest ook van Hoeve Vooruit

Hector heeft blijft kwakkelen in de vierde klasse B. De ploeg van trainer Mark Dijkstra verloor de zeer importante wedstrijd verdiend van Hoeve Vooruit. Beide ploegen hadden nog niet gewonnen dit seizoen en dus was de spanning voelbaar op Sportpark Doesgoor. De bezoekers gingen daar het best mee om. Niels Karnebeek opende de score. Niet veel later werd het 0-2, waarna doelman en uitblinker Daniel Kolbe iets terug wist te doen via de stip: 1-2. De ruststand bleek ook de eindstand.

GFC heeft geen kind aan DRC: 0-8

GFC heeft vanmiddag ik de vierde klasse E van het zaterdag-amateurvoetbal met 0-8 gewonnen van DRC 2012 in Almelo. Bij rust was het al 0-5 voor de ploeg van trainer Romano Lammertink. Spits Tim Wassink was op schot met vier treffers waarvan één uit een strafschop. Olaf Siegers maakte twee doelpunten. De overige treffers kwamen op naam van Thijs Moormann en Colin Mensink. Het was de tweede zege van dit seizoen voor GFC dat nu op de zesde plaats staat in 4E met 6 punten uit 4 wedstrijden.

Tim Wassink

Hector thuis, GFC naar Almelo

Voor Hector staat morgen het competitieduel tegen Hoeve Vooruit op de rol. Een interessante pot op sportpark ’t Doesgoor want na drie speelronden hebben beide ploegen nog maar één punt en dus is een resultaat voor beide teams meer dan welkom. Hector speelde deze week, met een aantal jeugdspelers tegen DES voor de Tukker Cup en verloor met 6-2. Toch gaf het vertoonde spel tegen de derdeklasser wel enig vertrouwen. GFC speelt vanmiddag vanaf 14:45 uur in Almelo tegen DRC ’12. De ploeg van trainer Romano Lammertink gaf vorige week niet thuis tegen Lemele en verloor met 0-3. Die teleurstelling moet worden weggespoeld tegen de hekkensluiter in de zaterdag vierde klasse E. DRC ’12 is nog puntloos terwijl GFC zeven punten uit drie duels heeft. Twenthe komt dit weekeinde niet in actie. Een erelid van tegenstander Victoria ’28 is overleden waardoor de Enschedese club de duels in deze speelronde heeft geschrapt.


Twenthe-Victoria afgelast

De voetbalwedstrijd vv Twenthe-Victoria ’28 gaat komende zondag niet door. Dit vanwege het overlijden van een erelid van de Enschedese club. Het bestuur van Victoria heeft besloten om het gehele voetbalprogramma dit weekeinde te schrappen. De eerstvolgende wedstrijd van Twenthe is op zondag 20 oktober. Dan staat de uitwedstrijd tegen UDI op het programma. De duels van GFC en Hector gaan wel door. GFC treft komende zaterdag SV DRC in Almelo terwijl SV Hector komende zondag thuis speelt tegen Hoeve Vooruit.


Tukker Cup: GFC Twenthe en Hector verliezen

In de strijd om de Tukker Cup heeft GFC vanavond gewonnen met 4-3 van Tubantia uit Hengelo. Op Sportpark Heeckeren was het bij rust 2-0 door vroege treffers van Edo Schnieder en Tim Wassink. In de tweede helft werd het na 10 minuten 2-1 en scoorde Colin Mensink in de 65e minuut de 3-1. Olaf Siegers tekende een kwartier voor tijd voor de 4-1, vlak daarna viel de 4-2. Vlak voor tijd werd het 4-3. Twenthe ging in Hengelo onderuit tegen Achilles ’12. Na een ruststand van 4-0 werd het uiteindelijk 5-2 voor de thuisploeg. Mart Spenkelink scoorde twee keer. Hector verloor in Nijverdal, na een ruststand van 2-1, met 6-2 van DES (foto). Joeri Wenderman tekende voor de beide Goorse treffers.

Twenthe niet opgewassen tegen Markelo

Twenthe kent tot op heden een moeizaam seizoen. De ploeg van trainer Hans Dirksen, die vorig jaar degradeerde uit de derde klasse, kwam nog niet tot winst in de vierde klasse en ging ook vanmiddag onderuit. De Hofderby in en tegen Markelo werd verdiend met 2-0 verloren. In de eerste helft viel er niet veel te genieten op het sportpark aan de Endemansdijk. Beide ploegen lieten niet veel zien en de eerste echte kans was pas in de slotfase voor Markelo toen een schot van Mickey Slotman werd gestopt door Twenthe-goalie Bas Zweers.

(meer…)

Hector weet nog niet wat winnen is

Hector blijft ook na drie wedstrijden in de vierde klasse B op één punt staan. De uitwedstrijd tegen UDI in Enschede werd vanmiddag met 3-1 verloren. Tien minuten voor rust kwam de beter spelende thuisploeg op 1-0. Dat was ook de ruststand. Vlak na de thee werd het 1-1 door een treffer van Cristian Jimenez. Daarna nam UDI het heft weer in handen en kwam in de 71e minuut op voorsprong door een goal van Rick Nanninga. Direct daarna werd ook de 3-1 gescoord en was de wedstrijd beslist. Bij Hector maakte de 18-jarige Berthil Schabbink tien minuten voor tijd nog zijn competitiedebuut in Hector 1. Komende dinsdag speelt de ploeg van Mark Dijkstra opnieuw. Dan voor de Tukker Cup in Nijverdal tegen DES.

Slap GFC onderuit tegen Lemele

GFC heeft de derde wedstrijd in de zaterdagcompetitie verloren. De ploeg van trainer Romano Lammertink ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen vv Lemele. Na een minuut stilte voor de overleden Willy Landeweer (de vroegere badmeester), werd er in de eerste helft niet gescoord. Na de thee schakelden de bezoekers bij en gaf GFC niet thuis. De 0-1 viel uit een penalty vlak na rust. Een kwartier later werd het 0-2. De derde goal viel vlak voor tijd. Er was daarna ook nog een directe rode kaart voor GFC-er Bjorn Natrop. na een harde overtreding.

GFC thuis, Hector naar UDI en Hofderby voor Twenthe

De Goorse clubs komen na wisselend succes in de eerste twee speelrondes vandaag en morgen weer in actie met onder meer een Hofderby voor vv Twenthe. Allereerst GFC dat vanmiddag vanaf 14:30 uur op eigen veld aantreedt tegen Lemele. GFC won de eerste wedstrijd makkelijk van Daarle maar verloor vorige week van een iets sterker Daarlerveen. Opponent Lemele vergaarde tot nu toe 4 punten en staat dus een punt boven GFC in de zaterdag vierde klasse E. Zondag wacht voor vv Twenthe de eerste Hofderby van het seizoen in en tegen Markelo. De ploeg van trainer Hans Dirksen kan nog niet imponeren en speelde twee keer gelijk. Sportclub Markelo is wel goed begonnen met zeges op BSC/Unisson en Diepenheim. Hector gaat naar het Enschedese UDI dat vorige week Victoria’28 over de knie legde met 6-0. Hector verloor bij BSC/Unisson en speelde daarvoor gelijk tegen VIOS Beltrum. De duels van Twenthe en Hector in 4B beginnen morgen om 14:00 uur.