Milan ten Kate definitief naar FC Twente/Heracles-academie

Milan ten Kate (foto) maakt de overstap van GFC naar de voetbal-academie van FC Twente en Heracles Almelo. Het Goorse voetbaltalent speelde bij GFC in het JO12 1-team en volgde een lange stage bij de opleiding van de twee Twentse profclubs en werd eind vorig jaar uitgenodigd voor een selectie-stage. Die heeft nu geresulteerd in een definitieve overgang. Uit hetzelfde team zijn ook Mathijs Wissink en Tim Mekenkamp opgemerkt door scouts. Zij zijn uitgenodigd voor een trainingsstage bij Go Ahead Eagles in Deventer.

Spoelman nieuwe voorzitter HV Dynamiek

Arjan Spoelman (foto) is de nieuwe voorzitter van de Goorse handbalvereniging Dynamiek. De 49-jarige Gorenaar zit nu een jaar in het bestuur en neemt de voorzittershamer over van Ronald Stoel die drie jaar preses was. Spoelman werd unaniem gekozen tijdens de eerste online Algemene Ledenvergadering in de geschiedenis van de club. Naast Arjan Spoelman zijn Annet Deegens en Annemiek Boonk ook toegetreden tot het bestuur dat verder bestaat uit Mariska Freriksen, Ilse Onland en Janet ten Berge.

Peter Horselenberg langer door bij Twenthe

Peter Horselenberg is ook komend seizoen de trainer van Twenthe II. De veelzijdige clubman is al jaren verbonden aan de Tricolores en heeft wederom een handtekening gezet onder een contract voor één seizoen bij het tweede selectieteam. Horselenberg was voor zijn episode als trainer voorzitter van Twenthe en heeft natuurlijk ook zijn sporen verdiend als speler in de selectie, waar hij zelfs tot zijn veertigste nog in de selectie actief was.

Groothuis langer bij Excelsior ’31

Jasper Groothuis speelt ook het komende seizoen bij Excelsior’31. De 24-jarige aanvaller uit Goor tekent voor zijn vierde seizoen bij de derde divisionist in Rijssen. Groothuis kwam in de zomer van 2018 over van Twenthe Goor. In zijn eerste seizoen in Rijssen speelde hij 22 wedstrijden in de Hoofdklasse. In zijn tweede seizoen kwam de buitenspeler tot zeven duels in de derde divisie. Tijdens een training in oktober 2019 scheurde hij zijn voorste kruisband af, waarna hij een operatie moest ondergaan en tot op heden nog geen wedstrijden kon spelen. Groothuis traint inmiddels wel weer mee en hoopt, als de competitie weer wordt hervat, weer in actie te kunnen komen tijdens wedstrijden.

Jasper Groothuis (foto excelsior31.nl)

Race tegen de klok…

Heel veel evenementen gaan al niet door én door de strengere maatregelen gaat nu ook zelfs een streep door online-bijeenkomsten door de naderende avondklok en de visite-beperking. Zo ook in ’t Twentse Haagje. Bij vv Twenthe gaat de Quarantaine Quiz van zaterdag niet door en ook bij andere instellingen wordt er druk vergaderd hoe om te gaan met de huidige beperkingen. Zo worden bij alle sportverenigingen en instellingen nu al conceptschema’s vervaardigd om de jeugd zoveel als mogelijk te laten sporten. Ook de supermarkten zijn druk bezig om de diensten aan te passen om zich klaar te stomen voor het zoveelste nieuwe normaal. Zelfs in het doorgaans rustieke Goor wordt het voor een aantal een race tegen de klok…

Rolstoeltennistalent Ter Hofte stapt over naar GTC

Maarten ter Hofte gaat uitkomen voor de Goorse Tennisclub (GTC). Het Goorse rolstoeltennistalent maakt de switch vanaf De Mossendam, onder meer omdat de kunstgrasbanen voor hem beter toegankelijk zijn. “Die zijn voor mij als rolstoeltennisser een stuk beter geschikt”, zo zegt Ter Hofte er zelf over. “Daarnaast willen ze mij bij de GTC verder helpen in mijn carrière.”

(meer…)

Lammertink gaat achtste seizoen in bij GFC

Romano Lammertink (foto) is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van zaterdag vierdeklasser GFC. De Goorse oefenmeester gaat zijn achtste voetbaljaargang in bij de rood zwarten en is één van de langst zittende trainers in het oostelijke amateurvoetbal. Lammertink is een kind van de club en speelde zelf ook jaren in het eerste elftal van de oudste Goorse voetbalvereniging. Onlangs verlengden ook Jordy Drenth bij Hector en Mark Bolink bij Twenthe hun contract in het seizoen dat door Corona al lang stil ligt en waarvan de vraag is of erin nog wedstrijden gespeeld zullen worden.

Van den Burg stopt als voorzitter vv Twenthe

Marc van den Burg, één van de twee voorzitters van vv Twenthe, heeft de hamer neergelegd. Van den Burg, die een jaar in functie is geweest, geeft in een verklaring op de site van de club aan dat hij dit jaar te kampen heeft met veel persoonlijk leed in de privé-sfeer. Om die reden heeft hij het bestuur ingelicht dat hij niet verder kan bij de Tricolores. De club betreurt en respecteert het besluit en zal de zoektocht starten naar een opvolger. Robin Kemper is en blijft wel gewoon aan als voorzitter van de Tricolores.

Milan ten Kate naar voetbalacademie FC Twente/Heracles

Milan ten Kate (foto) gaat het stagetraject in bij de voetbalacademie van FC Twente en Heracles Almelo. Het jonge talent van GFC onder 11 heeft de voorselectie succesvol doorlopen en is nu uitgenodigd om twee keer in de week te trainen op het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo, zo staat op de website van GFC te lezen. Als ten Kate ook het stagetraject met succes doorloopt dan kan hij doorstromen naar de definitieve selectie van de gezamenlijke voetbalopleiding van de twee Twentse profclubs.

Foto: GFC Goor

Hilhorst na FC Twente nu gelukkig bij PEC Zwolle

2020 was een bijzonder jaar. Ook voor de Goorse profvoetbalster Naomi Hilhorst. Ze maakte in de zomer van 2020 de provinciale overstap van FC Twente naar PEC Zwolle. De aanvalster was toe aan een nieuwe stap en tekende een contract in Zwolle. “Ik wilde meer spelen en dat is gelukt.” Hilhorst sloot op 10-jarige leeftijd aan bij FC Twente en doorliep de gehele jeugdopleiding. “De laatste twee seizoenen zat ik bij de hoofdmacht, maar ik kreeg weinig speeltijd. Het was een hele leerzame en leuke tijd, maar ik ben van mening dat je meer moet spelen om je verder te ontwikkelen.” Na enkele gesprekken met PEC Zwolle haakte Hilhorst voor zichzelf de knoop door: “Achteraf kan ik nu zeggen dat het de juiste keuze is geweest.”

(meer…)