Abrupt afscheid Dirksen en Dijkstra

Het was deze week voor hem geen verrassing, maar de boodschap was er derhalve wel eentje die hard binnenkwam. Een streep door het huidige voetbalseizoen en voor Twenthe-trainer Hans Dirksen (foto) betekent dit ook meteen in één klap einde carrière. De oud-Gorenaar stopt met zijn trainersloopbaan. “Natuurlijk is dit alles bijzaak in deze tijd, maar ik vind het vooral gewoon erg jammer. We hadden echt het vertrouwen dat we nog een mooie derde periode aan konden vliegen met Twenthe. Dit is helaas, hoe begrijpelijk ook, niet mogelijk. Dit is wel een apart afscheid op deze manier”, besluit Dirksen. Voordeel van het besluit is wel dat Twenthe niet kan degraderen, en dat geldt in mindere mate ook voor SV Hector. Daar is er dus ook abrupt een einde gekomen aan het 7-jarige huwelijk met trainer Mark Dijkstra die vanaf volgend seizoen bij BVV Borne aan de slag gaat.

Seizoen ten einde voor Goorse voetballers

Door de nieuwe Corona-maatregelen die zijn aangekondigd door de regering, heeft de KNVB besloten om alle amateurvoetbal-competities niet meer te hervatten. Dit houdt voor GFC, Hector en Twenthe in dat er geen competitie- of bekerwedstrijden meer worden gespeeld en dat iedereen in dezelfde klasse met een schone lei zal beginnen, aan het begin van het volgende seizoen. Dat betekent dat Goor, voor wat betreft de eerste elftallen, ook volgend seizoen drie vierde-klassers kent. Als er in mei wel weer mag worden gesport zijn toernooien wel toegestaan. De KNVB heeft beloofd om de amateurclubs financieel te compenseren voor de geleden schade.

GFC-voorzitter hekelt opstelling KNVB

In een open brief op de website van voetbalvereniging GFC heeft voorzitter Henny Kranenberg (foto) zijn ongenoegen geuit over de opstelling van de KNVB in deze Corona-crisis. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de voetbalbond met de gedachte speelt om na 6 april weer wedstrijden te laten spelen. “Twee dagen geleden werden alle mensen veroordeeld die naar het strand en bos gingen om te wandelen en nu kan het zo zijn dat de KNVB wil dat we dit gezellig op het veld gaan doen.” aldus Kranenberg die ook aangeeft dat de geldende afstandsregels ervoor zorgen dat het praktisch niet eens kan. “Maar ook moreel zou het naar mijn mening volkomen fout zijn.” De open brief is via deze LINK in zijn geheel te lezen.

Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente

De Ronde van Goor is dit jaar de finalewedstrijd van alle categorieën binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Door het eenmalig wegvallen van de Ronde van het Villapark in Nijverdal, waar de organisatie dit jaar het NK jeugdwielrennen organiseert, rijden ook de amateurs mannen hun slotwedstrijd in Goor. Zowel in die categorie als bij de elite mannen en de elite vrouwen is de Ronde van Goor op zaterdag 5 september dan ook het sluitstuk van het klassement.

(meer…)

Hector speelt gelijk tegen BSC Unisson

Hector heeft na drie nederlagen in de vierde klasse B weer een punt gehaald in de strijd tegen degradatie. Op eigen veld werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen BSC Unisson uit Boekelo. In een gelijk opgaande eerste helft waren er niet veel mogelijkheden voor beide ploegen en dat beeld was er ook in de tweede helft.

(meer…)

Sterk optreden Klaasen bij UK Open

Jelle Klaasen is zondag in de kwartfinale van de UK Open gestrand. De Goorse darter moest daarin zijn meerdere erkennen in Daryl Gurney, de nummer acht van de wereldranglijst. Pas in de beslissende laatste leg werd de wedstrijd beslist; 10-9. In de achtste finale versloeg Klaasen zaterdagavond oud wereldkampioen Gary Anderson, die zevende staat op de ranglijst, met dezelfde cijfers.

(meer…)

Kansloze nederlaag Twenthe tegen Markelo

Twenthe heeft het hoopvolle spel van vorige week, toen met 3-3 werd gelijk gespeeld tegen koploper UDI, vandaag geen vervolg kunnen geven. Op eigen veld werd tegen Sportclub Markelo een kansloze 0-4 nederlaag geleden. Bij rust was het 0-1. Na tien minuten schoot Lars Brincate een vrije trap binnen namens de bezoekers die de bovenliggende partij waren en vlak voor rust nog twee goede kansen kregen op de 2-0 maar de paal stond een treffer twee keer in de weg.

(meer…)

Van der Heide wint zonnige Bovenbergcross

Onder zonnige omstandigheden heeft Michel van der Heide (foto) zaterdagmiddag de 5,4 kilometer van de Bovenbergcross gewonnen. In de door AV Goor ’75 georganiseerde crossloop was de Goorse atleet de snelste bij de mannen 40+. De overwinning op de hoofdafstand, de 10,8 kilometer ging naar Nick Zwienenberg uit Nijverdal. Bij de vrouwen won Saskia Schutte op die afstand.

(meer…)

GFC laat in slotfase punten liggen bij koploper Daarlerveen: 3-3

Na 90 minuten en maar liefst 9 minuten blessuretijd stond er 3-3 op het scorebord in Daarlerveen. En daar was GFC het minst tevreden mee want die Goorse ploeg voelde zich benadeeld door een dubieuze rode kaart van topschutter Tim Wassink én leidde tot 10 minuten voor tijd nog met 1-3 tegen de koploper in de vierde E van het zaterdag-amateurvoetbal.

(meer…)