Goorse clubs weer in actie na vrij weekend

De eerste teams van de Goorse voetbalclubs komen morgen weer in competitieverband in actie, nadat vorige week niet werd gespeeld en er deze week nederlagen waren in de strijd om de Tukker Cup. Voor vv Twenthe staat het treffen met Reünie uit Borculo op de rol in de derde klasse A. Een voor de ranglijst belangrijk duel want de ploeg van trainer Hans Dirksen, nu elfde met 6 punten, treft een opponent met evenveel punten maar een iets minder doelsaldo. Bij winst op het eigen kunstgras kan de stap naar de middenmoot gezet worden. Dat geldt ook voor Hector en GFC in de vierde klasse G. GFC, 8e met 8 punten, speelde twee weken geleden met 2-2 gelijk tegen Lettele en gaat nu op bezoek bij het nog puntloze Raalte. Hector, dat twee weken geleden knap won in en tegen Diepenveen en daarmee op zeven punten kwam, treft thuis DAVO dat één punt meer heeft. De tussenstanden van de duels van de Goorse clubs die morgen om 14:00 uur beginnen, zijn te volgen via deze site.

Sportinstuiven op ’t Doesgoor

Voor de maand november heeft het sportteam weer een nieuw programma van de sportinstuiven gemaakt voor alle basisschool kinderen uit Goor bij ’t Doesgoor. Er zijn nog twee voetbalclinics. Morgen en op 28 november. Daarnaast zal er Ultimate Frisbee gespeeld worden, is er een levend kwartet en pietengym. Vanaf woensdag 21 november verplaatsen de sportinstuiven zich naar de gymzalen. Gymzaal Gijmink en De Kievit worden gebruikt voor de instuiven.

Jansen kwalificeert zich met Oranje voor WK

Zonder zelf in actie te komen heeft Ellen Jansen zich vanavond met het Nederlands elftal geplaatst voor het WK voetbal in Frankrijk. In Zwitserland volstond een 1-1 gelijkspel ruim voldoende voor een ticket na de 3-0 thuiszege van Oranje. Ellen Jansen maakt sinds anderhalf jaar onderdeel uit van het Nederlandse team, maar komt zelden tot speelminuten.

Goorse clubs onderuit in Tukker Cup

Forse nederlagen voor de Goorse clubs in de tweede poulewedstrijd om de Tukker Cup. GFC ging in Vriezenveen met maar liefst 10-2 bij hoofdklasser Deto Twenterand. Voor de rood zwarten scoorden Tim Wassink en Olaf Siegers. Hector verloor in Hengelo met 4-0 van ATC’65. Twenthe (foto) leed, met een mix van selectiespelers en jonge talenten een 4-1 nederlaag in en tegen Diepenheim. Voor Twenthe scoorde Koen Morsink. Twenthe won vorige week van Achilles Enschede en is de enige Goorse club die nog een kleine kans maakt op een plek in de tweede ronde.

Olympia verovert koppositie

De tafeltennissers van Olympia 1 hebben de koppositie verovert in de eerste klasse C van de afdeling Oost. Tegen hekkensluiter Trias 4 uit Twello werd eenvoudig met 7-3 gewonnen. Johan Truschel (foto) en Tom Broek wonnen beiden drie enkelpartijen. Paul Leijdekkers won één keer en verloor twee keer. Ook het dubbelspel werd niet gewonnen. Komende vrijdag staat voor de Goorse ploeg de cruciale uitwedstrijd tegen Vitesse’35 uit Hengelo op het programma. Het verschil op de ranglijst is slechts één punt in Goors voordeel. Olympia 2, dat uitkomt in de eerste klasse B. lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen ondanks een 4-6 overwinning bij Blauw Wit 4. De Goorse formatie staat voorlaatste met 30 punten. Het gat met de veilige vierde plek waarop Tafeltennis Zwolle staat, is vijf punten.

Spanninga vindt onderdak bij internationaal BMX-team

De Goorse fietscrosser Kevin Spanninga heeft een nieuwe ploeg gevonden. De regerend Wereld- en Europees kampioen in de categorie van rijders tot 24 jaar heeft een tweejarig contract getekend bij het Maikun Factory Racing Team dat rijders uit heel Europa onder contract heeft. Spanninga zat na het afgelopen seizoen zonder ploeg nadat er door geldgebrek geen plek meer was bij Supercross BVC Bikes Europe. De Goorse BMX-er is nu 22 jaar en gaat in het komende seizoen eenzelfde programma rijden als in de voorbije jaargang. “Ik heb overwogen om de stap te maken naar de elite maar dat doe ik nu nog niet. Op deze manier kan ik ook mijn studie goed vervolgen” aldus Spanninga die graag binnenhuis-architect wil worden en daarvoor studeert aan de Jan des Bouvrie-academie.

Hectormeiden steunen Oranje-leeuwinnen, Jansen speelt niet

Het is erop of eronder vanavond en komende dinsdag voor de Oranje Leeuwinnen. Vanavond spelen die zonder Ellen Jansen die niet bij de wedstrijdselectie zit en op de tribune plaats moet nemen, de eerste van twee duels in de finale van de play offs voor een plek op de eindronde van het WK tegen Zwitserland. De Oranje-leeuwinnen spelen vanavond eerst de thuiswedstrijd in de Utrechtse Galgenwaard en dat duel is vanaf 20:00 uur te zien op Veronica. De kans is aanwezig dat er dan ook een Goors spandoek kan worden ontwaard. Zo’n 50 meiden van SV Hector zijn afgereisd om Oranje te steunen in de strijd om een WK-ticket (foto). 

Twenthe opent met driepunter in 1ste duel om de Tukker Cup

Twenthe ontving vandaag Achilles Enschede voor het eerste duel in de strijd om de Tukker Cup. Twenthe grossierde de eerste helft in kansen maar scoorde pas in de 30ste minuut de 1-0. Doelpuntmaker was Stijn Jeurlink, die de keeper met een fraai schot kansloos liet. Twenthe, dat aantrad met een leuke mix van spelers uit de 1ste en 2de selectie en een aantal spelers uit de jeugd, kwam 5 minuten voor de rust op 2-0 voorsprong toen Lucas Hulsman uit de draai de keeper verraste. De tegenstanders wist er weinig tegenover te stellen, maar profiteerde kort voor rust wel van een foutje in de verdediging en tikte eenvoudig de 2-1 ruststand binnen. Na de thee bleef Twenthe de bovenliggende partij. Halverwege de tweede helft vergrootte Simon Hevink de voorsprong tot 3-1. Na een snelle aanval kon hij vrij binnen schieten. Kort voor het eindsignaal scoorde jeugdspeler Luuk Freriksen de 4-1 eindstand. 

Katera schiet Hector naar winst in Diepenveen

Hector boekte vandaag de tweede zege van het seizoen. In Diepenveen werd met 1-2 gewonnen tegen de plaatselijke VV. De jonge A-speler Arno Katera was de grote man aan Goorse zijde. Hij schoot tien minuten voor tijd de winnende tegen de touwen. Mark Dijkstra, trainer van de groen-witten, had wat tactische omzettingen gedaan en Joost Minkjan en Cristian Jimenez naar de achterhoede gehaald om vandaar uit meer op de counter te kunnen spelen. Dat pakte uitstekend uit want ondanks het feit dat Diepenveen meer balbezit had werden er nauwelijks kansen weg gegeven en wel veel gecreëerd want in de eerste tien minuten had Hector al een drietal dotten van mogelijkheden en bleef ook daarna gevaarlijk. Toch duurde het tot aan de 29e minuut voordat de Hectorianen op voorsprong kwamen. Unal Kel (archieffoto onder) tekende voor de openingstreffer. Vlak voor rust werd het 1-1 doordat doelman Daniel Kolbe kansloos was toen een schot van richting werd veranderd en de gelukkige gelijkmaker binnen viel: 1-1.

(meer…)

GFC speelt gelijk tegen Lettele: 2-2

GFC speelde vandaag op eigen veld met 2-2 gelijk tegen VV Lettele. Een uitslag die, gezien de verhoudingen op het veld, wel terecht was. In een gelijk opgaande wedstrijd duurde het lang voor de eerste goal viel. Tim Wassink scoorde vlak voor rust maar 1-0 was toch niet de ruststand. Want vlak daarna gleed Dennis Vorkink uit na een terugspeelbal waardoor de spits van Lettele simpel kon binnen tikken en zo voor de gelijkmaker kon zorgen.

(meer…)