GFC-Hector op 23 december

De Goorse stadsderby tussen GFC en SV Hector die afgelopen zondag vanwege de slechte weersomstandigheden werd afgelast, wordt ingehaald op zondag 23 december. Daarmee wordt de eerste competitiehelft voor de Goorse voetballers met een week verlengd tot vlak voor kerst. De KNVB heeft besloten om de wedstrijden die in de eerste seizoenshelft niet door konden gaan, nog voor de winterpauze in te halen waardoor dus ook de Goorse derby in de vierde klasse G, opnieuw is ingepland voor de 23e december. GFC komt vanavond ook nog in actie voor de Tukker Cup in en tegen Bentelo en speelt komende zondag uit bij Markelo. Hector speelt zondag thuis tegen Holten. 


Lammertink nog een jaar bij GFC

Romano Lammertink is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van GFC. De Goorse oefenmeester verlengde gisteravond zijn contract met één seizoen. Lammertink is nu bezig aan zijn vijfde seizoen bij de rood-zwarten waar hij ook jaren in het eerste elftal speelde. Ook Rob Kemper, trainer van GFC 2, heeft zijn verbintenis met een jaar verlengd. Kemper is daarnaast ook teammanager van de FC Twente Vrouwen.

vlnr: Romano Lammertink, voorzitter Eddy Gruppen en Rob Kemper

Twenthe ruim langs Losser

In en tegen Losser was Twenthe te sterk voor de gastheer. Daar zag het er in het begin niet naar uit, Losser opende sterk en kwam al na 2 minuten op 1-0 voorsprong. De thuisploeg had daarna nog een paar goede kansen maar scoorde niet. Twenthe wel, een kwartiertje voor rust scoorde Mark Nijland de gelijkmaker na een fraaie assist van Guus Lummen. Kort voor rust scoorde Koen Morsink de 1-2. Een minuut na de rust scoorde Jeffrey Asbroek de 1-3 , waarna Twenthe meer vertrouwen kreeg en de wedstrijd meer naar zich toe trok. Het betere spel werd beloond, Stein Jeurling scoorde de 1-4. Losser gaf de strijd niet op en kwam een kwartier voor het eind terug tot 2-4. In de slotfase scoorde Wouter Leusink de 2-5. Het slotakkoord was voor Simon Hevink, hij schoot in de laatste minuut de 2-6 eindstand binnen. Twenthe staat nu op de 10e plaats met 12 punten uit 11 wedstrijden. Volgende week zondag speelt Twenthe het laatste duel voor de winterstop, het ontvangt dan DSVD. 

Losser-Twenthe 2-6, GFC-Hector afgelast

De eindstand van het duel in de derde klasse A:

3A 14.00 uur: KVV Losser – vv Twenthe  2-6 (doelpunten Twenthe: Mark Nijland, Koen Morsink, Jeffrey Asbroek, Stein Jeurlink, Wouter Leusink en Simon Hevink)

4G 14.00 uur: GFCSV Hector   afgelast

Het verslag van Losser-Twenthe later op de site.

GFC-Hector afgelast, Twenthe speelt wel

De stadsderby tussen GFC en SV Hector, die vanmiddag om 14:00 uur zou beginnen, is afgelast. Door de regenval is het veld op sportpark Heeckeren onbespeelbaar geworden. De voetbalderby in de vierde klasse G moet nu door de KNVB worden vastgesteld op een andere datum. Dat zal na de jaarwisseling in één van de inhaalweekeinden zijn. De wedstrijd tussen KVV Losser en vv Twenthe in de derde klasse A, gaat wel gewoon door.

GFC-Hector: ‘Er is eigenlijk geen peil op te trekken…” UPDATE: Het duel is afgelast

Het is Derbyday morgen in het Goorse als GFC op het eigen sportpark Heeckeren SV Hector ontvangt. De clash tussen de nummer 9, GFC dat tot nu, kijkend naar de doelstelling (kampioenschap), wat teleur stelt in de vierde klasse G met 12 punten uit 10 wedstrijden én Hector dat handhaving voor ogen heeft. De groen witten hebben drie punten minder en moeten ook alle zeilen bij moet zetten om niet in vroege degradatiezorgen te komen. Toch bekijkt Hector-trainer Mark Dijkstra het wel van de positieve kant. “Wij krijgen de kansen en scoren in ieder geval meer dan vorig seizoen. We geven alleen wel teveel weg.” En juist dat is nu ook de achilleshiel bij GFC. Trainer: Romano Lammertink: “We scoren elke week wel en krijgen genoeg kansen maar ook wij geven teveel goals onnodig weg.”

Romano Lammertink voorafgaand aan de vorige GFC-Hector met links Hector-doelman Daniël Kolbe (meer…)

En weer was Bas Nijhuis in Goor

Bas Nijhuis lijkt een abonnement te hebben op Goor de laatste tijd. Na presentaties bij wijkvoorziening ’t Doesgoor en voor de leden van Goor Collectief was hij gisteren te gast bij SV Hector. Daar verhaalde hij over zijn carrière als scheidsrechter en zijn maatschappelijke leven voor een volle kantine met leden van de Club van 100 van de groen-witten. Dit onder leiding van presentator Paul Schabbink. Het werd een uiterst vermakelijke avond met veel humor en een mooi kijkje achter de ‘scheidsrechters-schermen’. Dit alles gelardeerd met beelden. Nijhuis verlootte, middels een quiz, ook nog een exemplaar van zijn boek ‘Niet zeiken, voetballen’. Ras-Hectoriaan Cuno Wittrock bleek over de meeste ‘Nijhuis-kennis’ te beschikken.

Bas Nijhuis signeert een boek voor Cun Wittrock (meer…)

Olympia 1 net geen kampioen, 2e team gedegradeerd

Het eerste team van tafeltennisvereniging Olympia is er net niet in geslaagd om de titel binnen te slepen in de eerste klasse C van het district Oost. De Goorse ploeg speelde in de laatste ronde met 5-5 gelijk tegen Borne en zag het Hengelose Vitesse ’35 langszij komen. Die ploeg won namelijk met 10-0 van De Trefhoek. Olympia 2, dat op hetzelfde niveau uit kwam maar dan in een andere poule, heeft het vege lijf niet kunnen redden. Het degradatieduel tegen Tafeltennis Zwolle werd met 6-4 verloren terwijl de omgekeerde cijfers nodig waren voor handhaving. Olympia 2 eindigde als voorlaatste en degradeert naar de tweede klasse, samen met Heino 2.

Verdedigingsfouten en rode kaart nekken GFC in Deventer

GFC ging vanmiddag in Deventer hard onderuit tegen DAVO. Het werd uiteindelijk 6-3 maar de wedstrijd was na 25 minuten al gelopen en dat had GFC volledig aan zichzelf te danken. Al na een minuut kwam DAVO door een treffer van Onnie Ngoetra. Na tien minuten speelde Olaf Siegers de bal knullig terug op doelman Dennis Vorkink die een overtreding maakte om de 0-2 te voorkomen. Dat moest hij bekopen met een rode kaart. De toegekende penalty kon vervolgens niet gestopt door invaller-doelman Tom Kuijper en betekende alsnog de 2-0.

(meer…)

Onfortuinlijk Twenthe verliest in en tegen Reutum

Het vlaggenschip van Twenthe blijft onderaan de ranglijst bungelen. Op bezoek bij Reutum had de ploeg van trainer Hans Dirksen goede zaken kunnen doen, maar werd er met 4-2 verloren. In Reutum tekende Jeffrey Asbroek voor de 1-1, nadat Twenthe op achterstand was gekomen. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht ging er veel mis bij de Tricolores, waarna Reutum de 2-1 op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand. Ondanks dat Twenthe na de thee via Guus Lummen op 2-2 kwam en het zich in de wedstrijd knokte, maakte Reutum de 3-2. Reutum was het meest gelukkig en gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot: 4-2. Volgende week staat er wederom een belangrijk duel op het programma voor Twenthe. Dan reist het af naar Losser, dat na tien duels eveneens op negen punten staat.