GFC kan goede stap zetten richting de top

Het is de laatste speelronde voordat de winterpauze voor de Goorse clubs zal ingaan en voor GFC is deze ronde redelijk bepalend voor het gevoel waarmee de kerst gevierd zal gaan worden. De ploeg van trainer Romano Lammertink, de nummer drie in de vierde klasse B, gaat op bezoek bij nummer 4 BSC Unisson in de wetenschap dat de nummers 1 en 2, EMOS en WVV’34, elkaar treffen en er daar dus punten gemorst zullen worden. Bij een zege in Boekelo kunnen de rood zwarten dus uitstekende zaken doen. Hector, dat twee weken geleden de eerste zege boekte (2-0 tegen Buurse) ontvangt Rood Zwart op sportpark ’t Doesgoor.

(meer…)

James Bondspel op Doesgoor

De stagiaires van Wijkvoorziening ’t Doesgoor organiseren vanmiddag weer een sportinstuif voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Deze keer wordt het James Bondspel gehouden en dit gebeurt in de sporthal aan de Kievitstraat en begint om 15:00 uur. Bij het spel moet je zo stiekem mogelijk spullen proberen af te pakken zonder geraakt te worden. 

In de ban van Oranje

Handbal is hot. En zeker de Nederlandse dames. Het Goorse Dynamiek gaat daarom vrijdagavond de volgende wedstrijd van het Oranje handbaldamesteam kijken in de kantine van sporthal de Mossendam. De halve finale van Nederland is tegen Noorwegen. De kantine is open voor iedereen en de entree is gratis. De wedstrijd begint om 17.30 uur.

Gratis schaatstraining voor kinderen

Op zaterdag 16 december en 23 december organiseert de Goorse IJsclub samen met de baancommissie Twente een gratis schaatstraining voor de jeugd van de basisscholen in Goor en omgeving. De training wordt gegeven op IJsbaan Twente in Enschede van 17.00 uur tot 18.00 uur. De inschrijving is eenvoudig, stuur een berichtje met je naam en geboortedatum naar goorseijsclub@nullhotmail.com

WK in aantocht voor Klaasen

Het hoort net als Kerst, vuurwerk en champagne bij de afsluiting van het kalenderjaar. Darts. Deze week maken de pijltjesmatadoren zich op voor het WK van de PDC. Zo ook onze plaatsgenoot Jelle Klaasen. Hij begint het toernooi zaterdag pas met de wedstrijd tegen landgenoot Jan Dekker. Klaasen kent een redelijk seizoen en lijkt klaar voor de mondiale titelstrijd. Bij de bookmakers is het al duidelijk dat Michael van Gerwen weer de titel gaat opeisen. Voor Klaasen -die in 2006 stuntte door als jongste deelnemer ooit de wereldtitel (BDO) op te eisen- en andere Nederlanders kun je een veelvoud terugverdienen.
 

Lammertink nog een jaar trainer bij GFC

Romano Lammertink heeft vanavond zijn contract bij GFC met één jaar verlengd. De Goorse oefenmeester is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij de club waar hij zelf ook lang in het eerste elftal speelde en doet het goed in de vierde klasse B van het zondag-amateurvoetbal en waar hij ook zijn trainerscarrière begon. GFC doet mee om de bovenste plaatsen en is één van de titelkandidaten. Ook Rob Kemper tekende een nieuw contract voor een volgende voetbaljaargang op sportpark Heeckeren. Hij gaat dan zijn 3e seizoen in als trainer van GFC 2.

Romano Lammertink (r) en Ropb Kemper (l) tijdens de ondertekening van de nieuwe contracten. (foto: GFC Goor)

Goorse clubs door sneeuwval niet in actie

De Goorse clubs in de derde- en vierde klasse B komen morgen niet in actie in competitieverband. De winterse omstandigheden en de slechte staat van de velden heeft ervoor gezorgd dat de duels in het hele district Oost nu al zijn afgelast. Twenthe zou op bezoek gaan bij KCVO in Vaassen in de derde klasse B. GFC stond op de rol voor de topper tegen EMOS maar ook op sportpark Heeckeren kan niet worden gevoetbald. Ook UDI in Enschede heeft aangegeven dat er morgen niet gespeeld zal worden tegen SV Hector. Volgende week is de laatste speelronde voor de winterpauze. IJs en wederdienende speelt Twenthe dan thuis tegen Eerbeekse Boys. GFC gaat op bezoek bij BSC Unisson en Hector speelt dan thuis tegen Rood Zwart.

Olympia 3 wel kampioen

Het contrast is groot bij Olympia. Waar deze week het doek viel voor de tafeltennissers van het eerste en tweede team, kunnen de mannen van het derde de kampioensvlag in de top hangen. Zij kroonden zich tot meister in de derde klasse. Het team bestaande uit William Krien, Jim de Vries en Marcel Kappert haalde de titel binnen met negen overwinningen en één gelijkspel tegen MTC 1 uit Markelo en bleef daarmee in deze competitie ongeslagen. Ook Olympia 3 promoveert dus naar de tweede klasse. Hetzelfde niveau als het eerste en tweede.

Degradatie Olympia na verdachte sof kampioen

Een inktzwarte speelronde voor de tafeltennissers van Olympia. Zowel het vlaggenschip als het tweede team zijn gedegradeerd uit de eerste klasse. Voor het tweede team zat er nog een klein kansje in op lijfsbehoud, maar met name de afdaling van het eerste is pijnlijk voor de Goorse club. Zij wonnen zelf met 6-4, maar zagen concurrent Smash zegevieren over kampioen De Toekomst. De koploper deed niet haar sportieve plicht en verloor met maar liefst 9-1. De tafeltennisheren van het eerste en tweede zien we dus terug in de tweede klasse.

Hector boekt eerste overwinning

Hector heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen van Buurse. De Hectorianen boekten voor het eerst een driepunter. Na vijf minuten kwam de ploeg van trainer Mark Dijkstra al op voorsprong. Tom van Middendorp gaf de bal aan Joeri Wenderman en die schoot de bal tegendraads in het zijnet. De eerste helft bracht na het doelpunt weinig kansen. Buurse kreeg in de laatste minuten nog een grote kans, een goede voorzet werd rakelings naast geschoten. Buurse werd sterker in de tweede helft en Hector probeerde via de counter toe te slaan. Na een paar kansen van Buurse scoorde Hector toch redelijk verrassend. Het was wederom Joeri Wenderman die de gelukkige was. Met een prima afstandsschot verschalkte hij -via de paal- de keeper. Door deze zege stijgt Hector twee plaatsen. Volgende week reizen de groen-witten af naar Enschede. UDI is dan de tegenstander.