Ajax-vrouwen tegen FC Köln bij GFC

De vrouwenelftallen van FC Köln en Ajax komen naar Goor voor een oefenduel op het hoofdveld van GFC op sportpark Heeckeren. De wedstrijd op zondag 28 augustus begint om 14:00 uur. Het duel zou aanvankelijk in Keulen worden gespeeld maar dat is vanwege de veldbezetting daar dan niet mogelijk. Door bemiddeling van Gorenaar Rob Kemper is GFC in beeld gekomen. Hij is de partner van FC Köln-speelster Myrthe Moorrees (foto) die dan ook in actie zal komen. Zij speelde eerder voor de vrouwen van FC Twente. De toegang is op zondag 28 augustus gratis.

(meer…)

Hector met vernieuwde selectie naar nieuw seizoen

De Goorse clubs zijn weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen en SV Hector doet dat met een vernieuwde selectie. Trainer Jordy Drenth zag de sterkhouders Menno de Leeuw en Sjoerd Koster afscheid nemen terwijl spits Berthil Schabbink dit seizoen niet inzetbaar is vanwege een ernstige knieblessure. “Dat betekent dat de as weg is. Dat gaat dus even puzzelen worden”, aldus de oefenmeester van de groen witten…

(meer…)

List en Norda ervaring rijker in Lokeren

Jan List en John Norda zijn terug uit het Belgische. De twee Gorenaren deden daar mee aan de Belgsiche kampioenschappen 10 kilometer-lopen in Lokeren. Dat is een onderdeel van de vermaarde feesten aldaar met tal van activiteiten en artiesten en heel veel publiek. “De loop ging verder mooi maar we moesten het wel doen met een klassering in de achterhoede” zegt Norda. “Maar daar ging het niet om. We hebben genoten, ook van Judas Priest waarvoor we er ook naartoe zijn gegaan.”

Lammertink langstzittende coach in de regio

Waar vv Twenthe gisteren begon aan de eerste training van het seizoen, wacht GFC nog ruim een week. Op 16 augustus zullen zij voor het eerst het veld betreden, maar wennen aan de oefenstof hoeven de spelers van GFC ook niet. Zij hebben namelijk de langszittende trainer in de regio in de gelederen. Uit een overzicht van Tubantia blijkt dat Romano Lammertink de meest hondstrouwe coach is in het district Oost. Hij begint namelijk aan zijn negende seizoen bij de Oudste Goorsche.

Open Goorse al vroeg in trek

De inschrijvingen voor de Open Goorse Tenniskampioenschappen zijn geopend. Waar de meeste tennisadepten nu nog op hun vakantieadres vertoeven zijn ze op de achtergrond al druk bezig om het jaarlijkse toernooi te organiseren op de banen van GTC en TV De Mossendam. Deze vinden plaats van 5 september Er hebben zich al 44 tennissers aangemeld voor het event dat dit jaar gesponsord wordt door Praktijk FIT! en ook onder die naam op de kalender prijkt. Opgeven kan hier.

Indeling bekertoernooi en Hoftoernooi bekend

De eerste elftallen van de Goorse voetbalclubs weten waar ze aan toe zijn als het gaat om het regionale bekertoernooi en het Hoftoernooi dat om 10 september bij WVV’34 in Hengevelde wordt gehouden. In de poulefase van de districtsbeker, die op 3 september begint, zit GFC in een poule met Bornerbroek, de Esch en Berghuizen. Hector treft TVO, Diepenheim en GSV’63 terwijl Twenthe het opneemt tegen ABS, WVV’34 en Sportclub Lochem…

(meer…)

Papa Spanninga vierde op WK BMX

Kevin Spanninga kijkt met een tevreden gevoel terug op het WK in Nantes. De BMX’er uit Goor laat weten “niet te kunnen klagen over zijn optreden” na een jaar waarin hij minder is gaan trainen en meer bij zijn familie wilde zijn. Een vierde plaats in de eindstrijd was dan ook het hoogst haalbare voor de kersverse papa die in het verleden wel internationale prijzen in de wacht wist te slepen op mondiale eindtoernooien.

List en Norda in actie tijdens Belgische Kampioenschappen Lokeren

Ze zijn er inmiddels hard voor aan het trainen om indruk te maken tijdens de vermaarde straatrace in het Belgische Lokeren op zaterdag 6 augustus: Jan List en John Norda. De Belgische Kampioenschappen op de 10 kilometer zijn onderdeel van een feestelijke week en het Goorse duo loopt mee en hoopt ook op een goede klassering en tijd in de Belgische stad.

Zara ten Voorde naar NK springen in Ermelo

De jonge Goorse amazone Zara ten Voorde mag met haar pony Zazoe SK naar het Nederlands Kampioenschap springen in Ermelo. Het 11-jarige talent werd afgelopen zaterdag Overijssels kampioen geworden in de C-klasse over 70 centimeter waarin ze ook op het NK op 27 augustus. De prestatie is opmerkelijk omdat ze haar pony nog geen jaar in bezit heeft. Ze berijdt Zazoe SK sinds september 2021.

Ere wie ere toekomt…

Het is al even geleden maar betrokkenen vinden dat het het toch gemeld moet worden op dé nieuwssite voor en door Goor. Het hoogst voetballende jeugdteam in Goor is kampioen geworden. In de 1e klasse werden gerenommeerde tegenstanders als Arnhemse Boys, Bennekom en Robur er Velocitas aan de zegekar gebonden. Na 12 competitiewedstrijden, 11 overwinningen en 1 nederlaag was het kampioenschap een feit.

(meer…)