Belangrijke zege Olympia 1

Een belangrijke zege voor de tafeltennissers van Olympia 1. Zij zegevierden met 6-4 over DTS en droegen zo de rode lantaarn over aan de directe concurrent uit Enschede. Ook het tweede team van Olympia kwam in actie. Zij verloren, mede door een aantal afwezigen, met 7-3 van Rijssen 1. Ook Olympia 2 staat voorlaatste.

John van der Worp erelid GFC

John van der Worp is gisteravond tijdens de ledenvergadering van GFC, verkozen tot erelid bij GFC. Alle 73 aanwezige leden bij de jaarvergadering stemden unaniem voor het erelidmaatschap van de ‘supervrijwilliger’ die eerder ook al tot Clubman van het jaar bij GFC werd benoemd en tevens clubheld van de regio werd. Van der Worp is het tweede erelid van de rood zwarten. Ook Ate Brunnekreef draagt die titel.

GFC-voorzitter Eddy Gruppen (l) en John van der Worp

Hofteam tegen Dortmund op internationaal jeugdtoernooi

Het Hofteam zit volgende week dinsdag in een poule met Borussia Dortmund, FC Utrecht en Sparta Rotterdam tijdens het internationale jeugdtoernooi voor spelers onder 15 jaar bij GFC. In het Hofteam, dat wordt gecoached door GFC-trainer Romano Lammertink zitten zeven Goorse voetballers. Van Twenthe zijn Tcharles Lodewijks en Mart Lammertink geselecteerd. Van Hector komen Chris Lier en Silas Olijdam in actie. GFC vaardigt drie spelers af: Finn Schreurs, Luka Dekker en Kees ten Berge. De overige spelers zijn van andere clubs uit de Hof van Twente. (meer…)

GFC alleen aan kop na winst tegen Enter

GFC is na vandaag de enige ploeg in de vierde klasse B van het zondagamateurvoetbal die nog geen puntenverlies heeft geleden. De ploeg van trainer Romano Lammertink klopte vanmiddag sv Enter met 2-0 en is met 9 punten uit 3 duels de trotse lijstaanvoerder. Op sportpark Heeckeren waren de rood zwarten vanaf minuut één heer en meester en creëerde het een dozijn kansen. Toch duurde het tot de 39e minuut voordat de ban werd gebroken. Olaf Siegers zorgde voor de 1-0. Nog voor rust werd de score verdubbeld door sterkhouder Thijs Moormann (foto).

(meer…)

Hector onderuit in Markelo

Hector blijft ook na speelronde 3 op één punt staan in de vierde klasse B. De ploeg van trainer Mark Dijkstra verloor de Hofderby tegen Sportclub Markelo met 3-2. Bij rust was het 2-0. Met name in de eerste helft werd het duel uit handen gegeven en bleek Markelo de betere ploeg. Na 10 minuten werd het 1-0 nadat Bart Klumpers drie keer de kans kreeg om op doel te schieten. De laatste daarvan was raak. Na een half uur tekende Bjorn Groot Roessink voor de tweede treffer op het sportpark aan de Endemansdijk in Markelo. Hij schoot binnen uit een voorzet van Ton Jansen. Vlak voor tijd moest Hector-aanvoerder Joost Minkjan met een blessure van het veld. Hij werd vervangen door Cristian Haverslag die zijn rentree maakte na blessureleed.

(meer…)

Twenthe thuis tegen Ruurlo in evenwicht

De toeschouwers op Het Piepwillem konden naast het mooie weer genieten van een mooie en goede pot voetbal. Op de rol stond Twenthe tegen de nummer één Ruurlo. Vanaf het begin- tot het eindsignaal leverden beide partijen strijd, dat over en weer goede scoringskansen opleverde. Twenthe opende de score in de 20ste minuut, Jasper Groothuis zag zijn voorzet achter de Ruurlose doelman verdwijnen. Een kwartier voor tijd scoorde Ruurlo de gelijkmaker, een goed ingeschoten penalty na een overtreding in de zestien was onhoudbaar voor doelman Zweers. De 1-1 op het scorebord was tevens de ruststand. In de tweede helft waren er veel kansen, maar de doelpunten vielen pas kort voor tijd. Ruurlo scoorde vijf minuten voor tijd, een fraai uitgespeelde kans werd uitstekend verzilverd. Wellicht het mooiste doelpunt van deze middag werd namens Twenthe gescoord door Jeffrey Asbroek, hij liet de 2-2 eindstand aantekenen door een vrije trap snoeihard vanaf circa 25 meter in het doel te schieten, de totale Ruurlose verdediging het nakijken latend.

Kloots crasht in laatste race van het seizoen

Voor de laatste races in Assen stond wegracer Cliff Kloots nog op een mooie derde plek in de strijd om de Supercup 1000 maar een crash in de laatste race gooide roet in het eten. Daardoor zakte de motorcoureur uit Goor naar de vijfde plaats. In Assen kwam hij in de eerste wedstrijd tot de negende plek en leek hij stukken beter te gaan in de afsluitende race. “Ik ging van start op plek 6 en schoof direct door naar de eerste plaats. Daarna ging het mis. Ik schoot door en raakte mijn voorkantje kwijt. Toen was het over. Kloots is desalniettemin tevreden over de progressie. “We hebben in de afgelopen periode veel problemen gehad met de techniek van de motor maar dat lijkt nu aardig onder controle. Deze ervaringen nemen we mee naar het volgende seizoen.” Daarin komt de afgelopen donderdag 24 aar geworden Kloots, weer uit in dezelfde klasse. Het doel is dan helder: “Kampioen worden !”

Foto: Racesport.nl

Twenthe ontvangt koploper, Streekderby’s voor GFC en Hector

Twenthe wacht nog altijd op de eerste zege in dit seizoen en hoopt de punten in het thuisduel tegen Ruurlo wel in eigen huis te kunnen houden. Eenvoudig zal het niet worden want Ruurlo verloor nog niet en is de voorlopige koploper in de derde klasse A met 7 punten uit 3 duels. Trainer Michiel Mensink kan in die wedstrijd niet beschikken over de gekwetsten Stef Eland (knie), Wouter Leusink (bovenbeen) en Stefan Mellegers (buikspier). GFC kwam, na twee overwinningen, vorige week niet in actie en gaat in de thuiswedstrijd tegen streekgenoot sv Enter voor de koppositie in de vierde klasse B. Bij de rood-zwarten ontbreekt Rob Jacobi die deze week door zijn enkel ging. Hector gaat op bezoek bij Sportclub Markelo. De ploeg van trainer Mark Dijkstra speelde vorige week ook niet en heeft behoefte aan een driepunter na het gelijke spel tegen Aramea en de nederlaag tegen Bentelo.

Wisselend succes tafeltennissers Olympia

Wederom een nederlaag voor de tafeltennisheren van Olympia 1. Zij werden dit weekeinde over de knie gelegd bij het Almelose Blauw Wit. Het werd maar liefst 9-1. Die cijfers stonden ook op het bord bij Olympia, uitkomend in de andere eerste klasse. Nu stond de Goorse equipe wel aan de juiste kan van de score. Olympia won met 9-1 van De Brug in Apeldoorn.

GFC viert 110-jarig bestaan groots

Het was een aaneenschakeling aan hoogtepunten voor de GFC-ers het voorbije weekeinde. Het 110-jarig bestaan werd op zijn Goors groots gevierd met voor elk wat wils en met gevoel voor historie en nostalgie. Na de jeugdactiviteiten en het duel tussen het G-team van GFC en het RTV Oost Sterrenteam, was er een drukbezochte feestavond in de speciaal opgebouwde feesttent met onder meer een optreden van de Twentse Toppers die voor de gelegenheid met Goorse combi-shirts van GFC, Hector en Twenthe het podium betraden. Dit omdat het drietal zangers Ruben van den Burg (GFC), Mike de Vries (Hector) en Ramon Freriksen (Twenthe) lid zijn van één van de Goorse voetbalclubs.

(meer…)