Stratenvolleybaltoernooi weer op de rol

Het stond lange tijd niet op de kalender maar net als vorig jaar staat het Goorse straten-volleybaltoernooi weer op de kalender. Groepen van minimaal zes personen kunnen zich opgeven voor het toernooi dat op zaterdagmiddag 22 april wordt gehouden in sporthal De Mossendam. Naast straten- of buurtteams is het ook mogelijk om in te schrijven als vriendenteam of als sportclub. De beheerders van de sporthal tekenen samen met de Goorse volleybalvereniging Dynamiek voor de organisatie. Wie ook mee wil doen kan zich opgeven bij Marieke Faber. Dat kan per mail: mariekefaber33@nullgmail.com of via telefoonnummer 0547-272712.

Doek valt voor Klaasen in Premier League

Geen stunt voor Jelle Klaasen in de Premier League. Het avontuur zit erop. De darter uit Goor moest vanavond winnen van de Brit Adrian Lewis, maar slaagde daar niet in: 5-7. Klaasen mocht dit jaar voor de tweede keer meedoen aan de Premier League, maar haalde slechts drie punten. Hij won een keer en speelde een keer gelijk. Tegen Lewis kwam Klaasen op 2-2, maar steeds wist Lewis met twee legs verschil voor te komen. Eerst werd het 4-2, even later 5-3. Klaasen kwam nog wel terug tot 5-5, maar toen brak Lewis hem en na die 6-5 maakte hij het af.

Klaasen moet winnen om niet te degraderen

Voor Jelle Klaasen kan morgenavond in Manchester het doek in de Premier League vallen. De darter uit Goor moet in zijn partij van Adrian Lewis winnen, anders is hij een week later één van de twee afvallers. Alleen de beste acht (van tien) darters mogen hun weg vervolgen in de prestigieuze competitie. “Het is een belangrijke wedstrijd”, beseft Klaasen, die met een vervelende polsblessure kampt. “Voor mij is de Premier League nog niet afgelopen”, stelt Klaasen. “Ik ga alles in het werk stellen om niet te degraderen. Na de speelronde van vorige week in Rotterdam heb ik rust genomen. Ik hoop dat mijn pols niet meer zo’n pijn doet, dan heb ik een goede kans om te winnen”, besluit hij tegenover De Telegraaf.

Titel dichtbij voor Olympia na grote zege

Te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. Dat is al jaren het verhaal bij de tafeltennisheren van Olympia. Na de zoveelste degradatie uit de eerste klasse maakt de Goorse equipe zich nu op voor de zoveelste promotie. Olympia heeft namelijk haar koppositie verstevigd dit weekend. De ploeg versloeg naaste belager Quick met maar liefst 9-1. Door de zege heeft Olympia voldoende marge om nog een paar foutjes te maken.

Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent

Wielrenster Marit Cent is zondag als 34e geëindigd in de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Die Italiaanse topkoers voor junior vrouwen ging vooraf aan de Trofeo Alfredo Binda, een World Tour wedstrijd voor de elite vrouwen. Cent liet zich nadrukkelijk van voren zien, onder meer door met haar Beet-It Ladies Cycling Team op kop van het peloton te rijden en de koers te controleren. Daarbij was de 17-jarige Goorse zelfs te zien op de Italiaanse televisie.

(meer…)

Goud voor turnster Yvette Overklift

De turnsters van GV Excelsior hebben wederom een gouden plak aan de prijzenkast kunnen toevoegen. In Rijssen liet Yvette Overklift (foto, links) iedereen het nakijken. Ook Mette van Sermond (foto, rechts) liet zich van haar beste kant zien. Zij wist net als Yvette een plek te bemachtigen voor de finalewedstrijden. 

 

Twenthe doet goede zaken in derde klasse B

Twenthe heeft vanmiddag een afgetekende 3-0 zege geboekt. Op het eigen kunstgras werd het Larense Witkampers over de knie gelegd. De ploeg van trainer Michiel Mensink was heer en meester en creëerde een groot aantal kansen in het eerste half uur maar kwam pas, zoals wel vaker dit seizoen, laat tot scoren. Jasper Groothuis brak in de 28e minuut de ban en schoot Twenthe op een 1-0 voorsprong. Dat was ook de ruststand. Na de thee kroop ook Witkampers meer uit de schulp en moest doelman Bas Zweers van de Goorse Tricolores een paar keer handelend optreden.

(meer…)

Hector toont veerkracht en wint met 2-1

Hector deed vanmiddag goede zaken in de vierde klasse B. Op eigen veld werd, na een 0-1 achterstand, uiteindelijk met 2-1 gewonnen van TVO. Na een slap begin van de wedstrijd creëerden de groen witten een handvol kansen maar die werden allemaal niet benut. De eerste kans aan de andere kant was wel raak. Een inschattingsfout in de defensie leverde voor een van de Beckumse aanvallers de kans op om richting de goal te gaan en te scoren: 1-0. Daarna waren er weer een paar goede mogelijkheden voor Hector maar voor rust werd niet meer gescoord.

(meer…)

GFC dieper in de zorgen na nederlaag tegen Hoeve Vooruit

GFC is dieper in de degradatiezorgen geraakt. In Sint Isidorushoeve werd vanmiddag met 2-0 verloren van ditrecte concurrent Hoeve Vooruit. Het probleem van dit seizoen, het benutten van de kansen, was ook in dit duel het manco bij de rood zwarten. In het eerste half uur schoten Arne Alink en Simon Ruumpol op de lat en miste Joran Krabbenbos alleen voor de doelman van Hoeve Vooruit dat zelf ook een paar goede kansen kreeg in het eerste bedrijf waaronder een vrije trap van 35 meter die snoeihard op de lat uiteen spatte. Bij rust was het echter nog gewoon 0-0.

(meer…)

Slot grijpt winst in 200 kilometer lange Dutch Masters

Amanda Slot-Willems heeft zondag de eerste editie van de Dutch Masters of MTB gewonnen. De Goorse huisarts had tien uur en een kwartier nodig voor de liefst 200 kilometer lange tocht op de mountainbike. Daarmee was ze veruit de snelste vrouw. En dat ze daarmee een uitstekende prestatie leverde bleek wel uit de namen om haar heen op het uitslagenformulier. Zo wist Slot-Willems onder meer voormalig professioneel wielrenner en oud-Tour de France deelnemer Rob Kleinsman uit Hengelo achter zich te houden.

(meer…)