Tukkercup-duel GFC gestaakt, Twenthe uitgeschakeld

Het duel in de kwartfinale van de Tukker Cup tussen GFC en Bon Boys is gisteravond na 45 minuten voetbal gestaakt. Scheidsrechter Dennis Reuvers voelde zich door de Goorse ploeg dermate bedreigd dat hij niet meer verder wilde spelen. In de Tubantia zegt de arbiter uit Haaksbergen dat de commotie ontstond na een penalty die na één minuut werd gegeven aan Bon Boys. Daarop ging GFC-aanvaller Simon Ruumpol volgens Reuvers erg tekeer waarop hij hem geel gaf. “Daarna ging het licht uit bij hem en liep hij tegen mij aan. Daarop bedreigde hij mij door te zeggen dat hij mij nog wel zou pakken”, aldus de scheidsrechter op de website van de regionale krant.

(meer…)

Joop van Sermond-bokaal naar Tom Broeke


Tom Broek heeft zich in de afgelopen week gekroond tot clubkampioen van tafeltennisvereniging Olympia. De Gorenaar versloeg in een spannende finale de winnaar van vorig jaar: William Krien en won daarmee de Joop van Sermond-bokaal. Manuel Tillack werd derde door in de ‘kleine’ finale Jan de Kort te kloppen. De clubkampioenschappen werden gehouden in de sportzaal aan de Kievitstraat.

Van der Heide derde in Twentse Cross Competitie

De Goorse hardloper Michel van der Heide (foto) is in de mannen 40+ categorie als derde geëindigd in de Twentse Cross Competitie. In dat klassement over in totaal zes veldlopen in de regio wist hij heel constant te presteren. Van der Heide eindigde zondag als derde in de afsluitende Hulsbeekcross. Dat was zijn vierde podiumplaats op een totaal van vijf wedstrijddeelnames.

(meer…)

Meijer wint darttoernooi Twenthe

Wessel Meijer is de winnaar geworden van het jaarlijkse darttoernooi van vv Twenthe. In een best of 7-finale versloeg hij Sven Markerink in de kantine op sportpark ‘t Piepwillem.

Wessel Meijer

GFC wint ook tweede oefenduel

GFC heeft gisteren ook tweede oefenwedstrijd in aanloop naar de tweede seizoenshelft, gewonnen. Na de winst vorige week op Excelsior Rotterdam, won GFC nu van het tweede team vv Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel. Die ploeg speelt in de reserve hoofdklasse en is op trainingskamp in Lochem. Het werd 4-1 op sportpark Heeckeren. In de 8e minuut kwam GFC op 1-0 door een geweldige goal van Tim Wassink. Tim zag net buiten de 16 meter de doelman van Spirit iets te ver voor zijn doel staan en met een uiterst fraai boog krulde hij de bal in de verre kruising.

Tim Wassink aan de bal
(meer…)

Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg

De Goorse wielrenster Marit Cent komt het komende wielerseizoen uit voor de beloftenploeg van WV Schijndel. Dat team voor wielrensters onder de 23 jaar is een satelliet formatie voor Team Parkhotel Valkenburg. Voor dat zogenaamde UCI-team komen onder meer de huidige nummer één van de wereld en Nederlands kampioene Lorena Wiebes en de talentvolle Demi Vollering uit.

(meer…)

Twenthe in zonnig Spanje onderuit in oefenduel

Het moet uiteindelijk leiden tot betere prestaties in de tweede seizoenshelft in de vierde klasse B voor de selectie van vv Twenthe. Die vertrok zaterdagnacht voor een heus trainingskamp van enkele dagen naar het Spaanse Marbella. Daar werd getraind en waren er de nodige uitjes in het kader van teambuilding. Vandaag speelde de ploeg van trainer Hans Dirksen een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser VIOD uit Doetinchem en ging, in Estepona, met 5-1 onderuit. Voor Twenthe was Robin Slaghuis de doelpuntenmaker. Morgenmiddag keert de Goorse ploeg weer terug om zich vanaf dat moment op het eigen kunstgras voor te bereiden. Twenthe treft op dinsdag 21 januari in Almelo, AVC Heracles voor de beker en hervat de competitie vijf dagen later met een thuisduel tegen VIOS Beltrum.

Twenthe was vandaag in Estepona niet opgewassen tegen VIOD

Morsink heerst opnieuw in Oliebollencross

Net als in de afgelopen edities heeft Mark Morsink zondag de Oliebollencross van VV Twenthe gewonnen. Op de 10 kilometer nam hij vanaf de start de leiding, om die steeds verder uit te breiden en uiteindelijk met een mooie voorsprong te winnen. De top drie van het koningsnummer van de Oliebollencross was hetzelfde als begin 2019. Ook toen kreeg Morsink Jelmer van Wissing en Niels Rikkerink met zich mee op het erepodium.

Mark Morsink liet de concurrentie op de 10 kilometer vanaf de start achter zich.
(meer…)

Waanders snelt naar tweede plaats in Winterloop Enter

Een dag voordat hij zondag waarschijnlijk een gooi zal doen naar titelprolongatie bij de Oliebollencross van VV Twenthe, heeft Bernd Waanders zich zaterdag op het podium gelopen in buurdorp Enter. In de daar georganiseerde Winterloop wist de Goorse hardloper als tweede te finishen op de 5 kilometer. Zijn eindtijd van 18.20 minuten laat zien dat Waanders met vertrouwen naar zondag uit kan kijken.

Bernd Waanders in 2019 in actie tijdens de New York Marathon

Kemper en van den Burg geïnstalleerd als Twenthe-voorzitters

Marc van den Burg en Robin Kemper zijn gisteravond geïnstalleerd als voorzitters van vv Twenthe. Het bestuur had hen voorgedragen na constructieve gesprekken over de duurzame toekomst van de Tricolores. Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie in de kantine op ’t Piepwillem kregen zij de unanieme steun van de leden. Na de beëdiging van het presesduo werd tijdens de nieuwjaarsreceptie een oud-voorzitter in het zonnetje gezet. Ben Bekhuis kreeg de Twenthe Steigert Bokaal voor zijn bewezen diensten als vrijwilliger. Tot zijn eigen verrassing, omdat Bekhuis even daarvoor Frans Huisstede nog in de clubannalen opnam als onvolprezen bakleverworst-verkoper.

vlnr: Ben Bekhuis, Marc van den Burg en Robin Kemper