Vakantie voor Ellen Jansen, Goorse niet in selectie EK

Geen EK in eigen land voor Ellen Jansen. De Goorse topvoetbalster is niet opgenomen in de selectie van de Oranjeleeuwinnen voor de Europese titelstrijd. Jansen, die deel uitmaakte van de voorselectie, heeft geen definitieve plek bemachtigd in de formatie van keuzevrouw Sarina Wiegman. Gisteravond speelde Oranje een oefenduel in Deventer in aanloop naar het toernooi. De ploeg won met 3-0 van Oostenrijk. Jansen, die nu onbezorgd op vakantie kan, kreeg toen al geen speelminuten.

 

FC Het Centrum degradeert op kunstgras Hector

Hector en GFC komen volgend jaar in competitieverband niet meer in actie tegen FC Het Centrum uit Enschede. De ploeg uit Enschede verloor vanmiddag een beslissingswedstrijd om een plek in de vierde klasse van sv Terwolde. Het duel werd gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld van sv Hector op ’t Doesgoor waar zo’n 350 toeschouwers aanwezig waren. Terwolde won in Goor met 5-2 na een ruststand van 2-0 en promoveert daardoor naar de vierde klasse. De kans is overigens klein dat die ploeg, uit de buurt van Deventer, wel tegen Hector en GFC zal spelen volgend seizoen. Het is aannemelijker dat Zenderen Vooruit er bij in komt in de vierde klasse B. Die ploeg promoveerde alsnog nadat eerder GFC nog te sterk was in de nacompetitie.

sv Terwolde viert feest in Goor na de behaalde promotie

EK-deelname Ellen Jansen op de tocht

Ellen Jansen lijkt een streep te kunnen zetten door deelname aan het EK. De voetbalster van FC Twente moest gisteravond in de laatste oefeninterland  voor het keuzemoment plaatsnemen op de tribune. Oranje verloor overigens met 1-0 van Japan. De kersverse Goorse, die sinds een korte periode weer onderdeel uitmaakt van het Nederlandse team, hoort woensdag of ze zich mag opmaken voor de Europese titelstrijd in eigen land. Gezien haar zitplaats op de tribune lijkt Jansen haar vakantiekoffer te kunnen inpakken in plaats van de voetbaltas. 

Hoftoernooi prooi voor dames Delden

De Goorse damesteams zijn er niet in geslaagd om het Hoftoernooi op hun naam te schrijven. Zowel de voetbalsters van GFC, Twenthe en Hector reikten niet tot de eindstrijd. De finale werd gewonnen door Delden. Tegenstander en favoriet Markelo werd daarin verslagen. De tweede editie van het Hoftoernooi voor vrouwen werd georganiseerd op Sportpark Heeckeren en trok redelijk veel bekijks.

Twenthe en GFC reikten niet tot de finale.

Beslissingswedstrijd Centrum-Terwolde op ’t Doesgoor

De beslissingswedstrijd voor een plek in de vierde klasse tussen FC Het Centrum uit Enschede en sv Terwolde wordt komende zondag gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld van sv Hector op sportpark ’t Doesgoor. FC Het Centrum werd 12e in de vierde klasse B en verloor het eerste tweeluik in de nacompetitie over twee wedstrijden van Haarle (2-1 winst en 5-1 verlies) en is veroordeeld tot de finalewedstrijd. Terwolde is de nummer 2 van de vijfde klasse G. Die ploeg gaat in de laatste herkansing voor promotie na nederlagen in de eerste twee rondes tegen WWNA (3-1 en 3-0) en Haarle (4-1 en 3-3). De wedstrijd tussen FC Het Centrum en sv Terwolde begint komende zondag om 14.00 uur.

Bas Nijhuis fluit GFC – FC Twente

De Enschedese topscheidsrechter Bas Nijhuis is op zaterdag 1 juli de scheidsrechter tijdens de voetbalwedstrijd GFC – FC Twente op sportpark Heeckeren. De flamboyante arbiter wordt gezien als één van de beste scheidsrechters in Nederland. De 40-jarige leidsman is ook actief in de Champions League. Voor FC Twente is de wedstrijd tegen GFC het eerste oefenduel in voorbereiding op de nieuwe voetbalcompetitie in de eredivisie. De voorverkoop is inmiddels gestart. Toegangsbewijzen zijn te koop bij de Goorse café’s De Tapperij, Buddy’s en De Ster. Ook Primera de Bandijk en The Readshop in het Goorse centrum verkopen tickets voor deze wedstrijd die op zaterdag 1 juli om 17.00 uur begint. Kaarten kosten €10,-. Kinderen jonger dan 15 jaar betalen €5,-.

Promotie Twenthe 2 na winst op FC Eibergen

Het tweede elftal van vv Twenthe is gepromoveerd naar de reserve tweede klasse van het zondagamateurvoetbal. De finalewedstrijd tegen FC Eibergen 2 werd vandaag met 2-0 gewonnen. Op het kunstgras van WVV ’34 in Hengevelde viel de eerste goal voor rust. Guus Lummen schoot binnen uit een voorzet. Na zeventig minuten tekende Wouter Leusink voor de tweede treffer voor de Goorse Tricolores die het hele duel overheersten. Twenthe 2 is de laatste Goorse voetbalploeg die nog vol in competitie was. Voor de andere teams was het seizoen al enige tijd voorbij.

Kloots derde in Assen

De Goorse motorcoureur Cliff Kloots is derde geworden in de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Supercup 1000. Op het circuit in Assen prolongeerde de wegracer op prima wijze zijn derde plek in het tussenklassement, na van start te zijn gegaan vanaf plek vier. Kloots leek lang op weg naar de tweede plek maar werd uiteindelijk toch nog voorbij gestoken door Bryan Schouten. De wedstrijd werd gewonnen door Nigel Walraven die ongenaakbaar lijkt in dit seizoen. Kloots werd in de eerste wedstrijd om het NK, vijfde en behaalde daarna twee keer een derde plaats. De volgende wedstrijd is op 15 juli, wederom op het TT-circuit van Assen.

Zomertennis bij De Mossendam

Tennisvereniging De Mossendam biedt mensen die andere sporten beoefenen maar toch ook graag een balletje willen slaan, de mogelijkheid om voor een gering bedrag in de komende zomer te tennissen. De zogenoemde ‘Zomer-introductie’ biedt elke Gorenaar de mogelijkheid om in de maanden juli en augustus onbeperkt gebruik te maken van de in totaal negen gravel-banen voor dertig euro. Ook oud-tennissers zijn volgens de tennisclub welkom om ‘zonder verdere verplichtingen’ het racket nog eens te hanteren op sportpark Heeckeren. Opgeven kan via de MAIL.

FC Twente Vrouwen bij vriendinnendag GFC

De connectie van Goor met de regionale voetbaltrots FC Twente is dit jaar wel heel zichtbaar. Na de aankondiging dat de eredivisieclub het voorseizoen opent met een wedstrijd tegen GFC en oud-FC Twente komt spelen tegen vv Twenthe, zijn volgende week enkele FC Twente vrouwen aanwezig op de ‘Vriendinnendag” bij GFC. Daar zijn alle meisjes vanaf 5 jaar welkom om een middagje te komen voetballen. Er worden voetbalspelletjes gespeeld, er is een toernooi en er kunnen penalty’s genomen worden. Inschrijven kan via de MAIL of volgende week zaterdag, 10 juni, vlak voor aanvang. De Vriendinnendag begint om 12.00 uur op sportpark Heeckeren en duurt tot 16.00 uur.