FC Twente-vrouwen verliezen in Goor van Gütersloh

Ondanks een goal van de in Goor woonachtige aanvalster Ellen Jansen, zijn de FC Twente Vrouwen er niet in geslaagd om het oefenduel op sportpark ’t Piepwillem vanavond winnend af te sluiten. Tegen FSV Gütersloh, uitkomend in de Duitse Bundesliga Nord, werd in Goor met 1-3 verloren. Naast Ellen Jansen kwam ook Naomi Hilhorst in actie op het kunstgras van de club waar ze haar carrière begon. Het 16-jarge talent speelt in de voorbereiding testwedstrijden bij de FC Twente-vrouwen. Er waren vanavond een kleine 200 toeschouwers afgekomen op de oefenwedstrijd en één van de evenementen in het kader van het 90-jarig bestaan van vv Twenthe.

(meer…)

Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo

De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent hoopt mee te doen voor een goede klassering in de VIRO Criterium Cup Twente, waarvan de Ronde van Goor op 2 september de laatste wedstrijd is. Dat zal niet gemakkelijk worden. De 18-jarige Goorse is nog juniore en moet in de vier koersen opboksen tegen met name oudere rensters.

(meer…)

GFC als eerste club weer in training

De bal rolt weer. De BBQ-kilo’s worden er deze week weer afgelopen door de Goorse voetballers. GFC is als eerste club gisteravond begonnen met de voorbereiding op een nieuwe jaargang. Hector en Twenthe zullen zondag starten met trainen. De training van GFC was onder prima omstandigheden, al was het veld aan het begin een toefje te nat na de wolkbreuk die over Goor trok. 

Hilhorst in actie met FC Twente Vrouwen in Goor

Een grote Goorse tint aan het oefenduel van de FC twent Vrouwen komende vrijdagavond op sportpark ’t Piepwillem. Naomi Hilhorst keert dan terug op het oude nest. Het grote Goorse talent, dat op 6-jarige leeftijd haar carrière begon bij vv Twenthe, komt dan in actie als gastspeelster van de Enschedese eredivisionist. De 15-jarige Hilhorst speelt bij het Rijssense Excelsior ’31 en zit in ook in de nationale jeugdselectie. Het lijkt mede daarom een kwestie van tijd voordat ze wordt toegevoegd aan de selectie van FC Twente. Afgelopen vrijdag speelde ze ook al een testwedstrijd met FC Twente tegen de vrouwen van Werder Bremen (2-1) en komende vrijdag (19.00 uur) mag ze het rode Twente-tricot nogmaals aan trekken voor het treffen met FSV Gütersloh in Goor.

Naomi Hilhorst als pupil bij vv Twenthe (l) en nu in het shirt van FC Twente (r)

Wereldkampioene veldrijden in Ronde van Goor

Het duurt nog even voor de wedstrijd is, maar de organisatie achter de Ronde van Goor kan zich nu al verheugen op de komst van een bijzondere deelneemster. Een wereldkampioene zelfs. Annemarie Worst uit Nunspeet heeft zich namelijk ingeschreven voor vrouwenwedstrijd op zaterdag 2 september. Zij wist afgelopen winter in Luxemburg wereldkampioen te worden bij de vrouwen onder de 23 jaar.

(meer…)

voor Arthur maakt Pluisje wel even tijd…

Beroering in Brabant waar een van de allergrootste voetballers aller tijden ineens zijn opwachting maakte. Diego Armando Maradona is in Mierlo waar hij als hoofdtrainer van FC Fujairah, dat uitkomt op het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten, op trainingskamp is. De komst van ‘ Pluisje’  deed bij Arthur Schoneveld alle alarmbellen rinkelen. De in Goor woonachtige voetballiefhebber en lid van GFC, bedacht zich geen moment en reisde af om zijn idool in levende lijve te zien. Na de training wilde hij uiteraard ook op de foto met de omstreden Argentijn in de wetenschap dat Maradona nogal wispelturig is als het gaat om dit soort contacten. Maar in dit geval bleek de voormalige wereldkampioen goed geluimd en poseerde hij gewillig waardoor voor Schoneveld een lang gekoesterde droom werkelijkheid werd.

Ook Goor geniet van EK-goud Oranjevrouwen (Foto-update 2)

Nederland kleurt oranje na het binnenhalen van de Europese voetbaltitel tijdens het EK vanavond in de Enschedese Grolsch Veste. Daar waren ook tientallen Gorenaren die een kaartje bemachtigd hadden voor de finale tussen Nederland en Denemarken die door het Nederlands vrouwenelftal met 4-2 won. Onder hen ook de in Goor woonachtige Ellen Jansen die aanvankelijk in de oranjeselectie zat maar uiteindelijk afviel. Daarnaast ook veel Gorenaren tijdens de zogenoemde Fanwalk en op de pleinen in de binnenstad van Enschede. Ook in Goor waren de café’s gevuld en werd er zelfs vuurwerk afgestoken toen Viviane Miedema de bevrijdende 4-2 binnen schoot. 

Gespannen gezichten bij café De Ster tijdens de EK-finale (meer…)

Vijfde plaats in slotrit Jeugdtour voor Cent

Marit Cent is als zevende geëindigd in het algemeen klassement van de European Junior Cycling Tour Assen, ofwel de Jeugdtour Assen. De 18-jarige wielrenster uit Goor finishte zaterdag in het afsluitende criterium op een nette vijfde plaats. Phaedra Krol uit Heerde was daarin de snelste in de massasprint. In het klassement veranderde op de slotdag niets meer. Daarin gaf Cent 1.24 minuten toe op de eindwinnares, Eva Jonkers.

(meer…)

Spanninga gehuldigd na bronzen WK

Een grote verrassing voor de Goorse BMX-er Kevin Spanninga vanavond. Hij werd bij thuiskomst uit het Amerikaanse Rock Hill onthaald bij zijn woning in de Catsstraat. Familie, vrienden en leden van zijn fietscrossvereniging DVO uit Haaksbergen wachtten de sporter op met shooters, applaus en een groot spandoek. Dit alles na de schitterende derde plek op het WK in Amerika voor de Gorenaar vorig weekend. Spanninga verraste daar vriend en vijand met een 3e plek in de finale van de categorie voor BMX-ers van 17 tot 24 jaar. Op onze Facebookpagina ook een kort filmpje van de thuiskomst van Spanninga.

Hoftoernooi volgende klus voor GFC

Na de succesvolle organisatie van de twee oefenduels van FC Twente richt GFC zich nu op de volgende klus in dit jubileumjaar. De ‘Oudste Goorsche’ is namelijk op vrijdag 1 september gastheer van het jaarlijkse Hoftoernooi. Daarin meten de eerste teams van de negen voetbalclubs in de Hof van Twente zich met elkaar. Dan is ook de eerste Goorse derby van het nieuwe seizoen een feit van GFC en Twenthe zijn met elkaar in één poule ingedeeld samen met sv Delden. Hector zit in een poule met Rood Zwart en Markelo. Bentelo, WVV en Diepenheim zitten in de derde poule. Het zevende Hoftoernooi op sportpark Heeckeren begint op 1 september om 18.15 uur.