Nieuw voetbalseizoen barst los: “Nieuwe ronde, nieuwe kansen”

De competitiewedstrijden voor de Goorse voetbalclubs, Twenthe, GFC en Hector, starten komend weekeinde weer. De rood-zwarten en de groen-witten spelen opnieuw derby’s tegen elkaar in de vierde klasse en Twenthe zit weer een klasse hoger. Zoals elk jaar heeft Romano Lammertink (GFC) dezelfde doelstelling: “Wij gaan voor het kampioenschap.” Hector streeft naar directe handhaving in een andere vierde klasse dan vorig jaar. Ook Twenthe zit in een andere derde klasse. Hans Dirksen, de nieuwe trainer van de tricolores, hoopt op een plaatsje in de top-5.

v.l.n.r. Mark Dijkstra (Hector), Hans Dirksen (Twenthe) en Romano Lammertink (GFC)

(meer…)

Loting Tukker Cup; geen Goorse ploegen bij elkaar

De Tukker Cup-loting vond woensdagavond voor de tweede keer plaats in de Grolsch Veste. Net zoals vorig jaar doen alle voetbalclubs uit Goor mee aan het toernooi. In tegenstelling tot vorig jaar zijn er geen Goorse clubs bij elkaar ingedeeld. Twenthe lootte namelijk SDC ’12, Achilles Enschede en Diepenheim, GFC: DETO, Losser en Bentelo en ATC ’65, Eilermark en AVC Heracles zitten bij Hector in de groep. De eerste wedstrijden beginnen op 23 oktober. Alle Goorse clubs beginnen in eigen huis: Eilermark gaat richting ’t Doesgoor, Twenthe ontvangt Achilles Enschede en GFC neemt het op tegen Losser. De wedstrijden beginnen allemaal om 20.00 uur.

 

GFC zwaar onderuit, Hector gelijk

Er gaan geen Goorse clubs in de koker voor de eerste ronde in de knock outfase van het regionale bekertoernooi. In navolging van Twenthe ging ook GFC vandaag met grote cijfers onderuit. Thuis tegen WVV ’34 werd het 1-5 na een ruststand van 1-1.  GFC kwam na een dik kwartier met 0-1 achter maar trok die stand door een treffer van Tim Wassink vlak voor rust gelijk. In het tweede bedrijf zette de ploeg uit Hengevelde aan en had GFC weinig meer in te brengen. Hector speelde het laatste pouleduel, om des keizers baard, op eigen veld gelijk tegen Diepenheim: 3-3. Voor Hector scoorde spits Marinus Wolters, die besloten heeft om zijn carrière toch voort te zetten, Lars Nobbe en Christian Jimenez. Volgende week start voor de Goorse clubs de competitie.

Hector speelde gelijk tegen Diepenheim

Rood Zwart kegelt machteloos Twenthe met monsterzege uit de beker

De opdracht voor Twenthe vanmiddag in het bekerduel tegen Rood Zwart was duidelijk. Twenthe moest gelijk spelen om zich direct te kunnen plaatsen voor een vervolg in het bekertoernooi en zelfs met een kleine nederlaag konden de Tricolores zich plaatsen. Het liep echter, na  wel een goede opening met in de 3e minuut de 0-1 score door Simon Hevink, uit op een debacle. Rood Zwart schakelde na de 0-1 achterstand een tandje bij en troefde Twenthe op alle fronten af. Voor rust liep Rood Zwart eenvoudig uit naar een riante 4-1 voorsprong zonder dat Twenthe daar veel tegen over kon stellen. Twenthe had wel wat kansjes, maar miste de scherpte in de afronding. Na de rust was het een herhaling van zetten, Rood Zwart bleef domineren en ging uiteindelijk met een 6-1 eindstand als verdiende winnaar het veld af.

Goors atleten op dreef in Laren en Enschede

Bij twee verschillende loopwedstrijden in de regio, hebben een aantal Goorse atleten zondag van zich doen spreken. Daarbij viel zelfs een overwinning te noteren, want in Laren wist Dianthe Scherphof de 1 kilometer lange jeugdwedstrijd van de Löp Wah Lös op haar naam te schrijven. Het Goorse talent finishte al na 4.09 minuten en was daarmee even snel als de eerste jongen.

(meer…)

GFC speelt gelijk in en tegen Delden

GFC heeft het tweede bekerduel in het nieuwe voetbalseizoen met 1-1 gelijk gespeeld tegen sv Delden. Op sportpark De Mors waren er in de eerste helft kansen voor beide ploegen en ging het lang gelijk op. Na 25 minuten tekende Olaf Siegers voor de openingstreffer namens GFC. Vijf minuten later werd het gelijk. In het tweede bedrijf werd GFC sterker en kreeg het een aantal goede mogelijkheden op de volle winst. Delden, onlangs nog winnaar van het Hoftoernooi, kreeg daarin één grote kans maar er werd niet meer gescoord. Door de puntendeling moet GFC komende zondag winnen van WVV’34 om door te bekeren. De ploeg uit Hengevelde won in en tegen Manderveen met 2-5 en heeft 6 punten uit 2 duels, GFC heeft er 4.

Rood Zwart wint van onmachtig Hector

Hector heeft ook de tweede bekerwedstrijd verloren. Op ‘t Doesgoor werd het 1-2 voor Rood Zwart. In de verdediging van Hector stond geen enkele verdediger die vorig seizoen speelde. Dat ging een tijdje goed, Hector kwam zelfs op voorsprong door Unal Kel, maar na een paar grote kansen was daar toch de gelijkmaker. In de tweede helft had Hector op een enkele kleine kans na, weinig inbreng. Rood Zwart kreeg nog wel veel kansen en zorgde via Jesse Beukert voor de 1-2 eindstand. Hector eindigde de wedstrijd met tien man omdat Unal Kel in korte tijd door commentaar op de leiding rood kreeg. Volgende week wacht de laatste bekerwedstrijd, tegen Diepenheim zal er om de eer gestreden worden. Beide teams zijn namelijk al uitgeschakeld.

Twenthe wint ondanks matige tweede helft van Diepenheim

De Tricolores hebben vandaag voor de tweede keer gewonnen in de beker. Op het net opgeleverde kunstgras van Diepenheim werd het 1-3. Twenthe speelde de eerste helft makkelijker dan Diepenheim. Het duurde twintig minuten voordat Wouter Leusink de eerste treffer aantekende. Een minuut later kon de aanvoerder van Diepenheim, Mark Jansen, de gelijkmaker scoren, alleen deed hij dat niet. Nog voor rust zorgden Simon Hevink en Job Vaarhorst voor de tweede en derde treffer. Na rust kwam Twenthe slap uit de kleedkamer en lieten ze de tegenstanders uit Diepenheim via Hielke Haan nog de 1-3 maken. Daarna kreeg de thuisploeg nog een paar grote kansen, alleen gingen die er niet in.

Goorse Duchenne Heroes-mountainbikers laten zich uitzwaaien

De Goorse mountainbikers Raymond Koeleman en Marike Thijssen zijn er klaar voor. Komende zondag gaan ze van start in Duchenne Heroes. In zeven dagen tijd rijden ze vervolgens over een totaal van 700 kilometer vanuit het zuiden van België naar Eindhoven. Onderweg worden onder meer de Belgische Eifel, Ardennen en het Limburgse heuvelland aangedaan. Met hun team Tempo Team Bikers hebben de Goorse fietsers al ruim 16.000 euro opgehaald voor het goede doel. Morgen (zaterdag) vertrekken ze om 12.00 uur vanaf het Sterplein en worden Koeleman en Thijssen uitgezwaaid.

(meer…)

Aanmelden nog mogelijk voor nieuw gestarte hardloopclinic

Met de eerste editie van de AV Goor Cityrun by Night achter de rug, is bij de Goorse atletiekvereniging AV Goor ’75 deze week ook weer een nieuwe hardloopclinic gestart. Wie dus ook eens aan een dergelijk loopevenement deel wil nemen of wie gewoon op een goede manier wil leren hardlopen, is deze clinic zeer geschikt. Gedurende zestien weken wordt toegewerkt naar deelname aan de Winter Step One Loop in Borne, waarbij gekozen kan worden om te trainen richting de vijf of tien kilometers. Aanmelden kan via de website.

(meer…)