Hector speelt gelijk tegen DOS’37

Hector heeft vanavond de deelname aan het toernooi om de Tukker Cup afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen DOS’37 uit Vriezenveen. Op sportpark ’t Doesgoor was die stand al bij rust bereikt. Voor Hector scoorde A-junior Berthil Schabbink na een fraaie aanval van de groen-witten en stopte Koen Eekhout, eveneens A1, een strafschop in de slotminuut van de wedstrijd. Hector speelde met een jonge ploeg met daarin veel junioren. Ook eersteklasser DOS kwam met een jonge ploeg naar Goor. Hector bekert niet door in dit regionale toernooi. Eerder werd in de poulefase verloren van DES en Losser.

Twenthe krijgt klop van Victoria: 2-7

Na twee zeges in de vierde klasse B van het zondag-amateurvoetbal kreeg vv Twenthe vanmiddag flink klop van het Enschedese Victoria’28. Op het eigen sportpark ’t Piepwillem werd het vanmiddag 2-7 na een ruststand van 1-3. Twenthe kwam na zes minuten nog wel op voorsprong toen Koen Morsink een penalty binnen mocht schieten. Victoria’s beste speler, Boy Kamphuis maakte acht minuten later gelijk. Door treffers van Maurice Nuis (penalty) en Dalil Aatil liep Victoria vervolgens in de rest van de tweede helft uit naar 1-3. Vlak voorde thee leek het erop dat Twenthe terug in de wedstrijd kwam maar een goal van Stijn Jeurlink werd afgekeurd wegens buitenspel.

(meer…)

Twenthe staat voor belangrijke klus tegen Victoria

Van de eerste teams van de Goorse voetbalclubs komt dit weekeinde alleen vv Twenthe in actie. De ploeg van trainer Hans Dirksen haalt morgen het thuisduel tegen het Enschedese Victoria’28 in dat op 13 oktober jongstleden werd afgelast. Twenthe begon slecht aan de competitie maar herpakte zich in de laatste twee wedstrijden met zeges op Buurse (0-2) en Hoeve Vooruit (5-0). De Goorse Tricolores hebben nu acht punten en dat is evenveel als Victoria dat vorige week wel met 5-0 klop kreeg van FC Eibergen.

Spelmoment uit Twenthe-Victoria’28 van 10 maart 2019 (4-0)
(meer…)

Boers strandt in halve finale op WK futsal voor doven

Geen finaleplek voor Tesse Boers op het wereldkampioenschap Futsal voor doven in het Zwitserse Winterthur. De 14-jarige zaalvoetbalster verloor vanmiddag met Oranje in de halve finale met 5-2 van Polen. Bij rust was het al 3-1 voor de Poolse dames. Gisteren bereikte Boers met de Nederlandse dames de halve eindstrijd nadat in een zinderend duel na strafschoppen werd gewonnen van Spanje. Vandaag was het minder spannend en was Polen de betere ploeg. Tesse Boers speelt nu met het Nederlands team om de derde plek tegen Duitsland, dat in de andere halve finale met 8-4 verloor van Brazilië. Die wedstrijd wordt komende zaterdag om 10:00 uur gespeeld.

Tesse Boers naar halve finale WK futsal voor doven

De Goorse voetbalster Tesse Boers heeft zich vandaag met het Nederlands team voor dove voetbalsters geplaatst voor de halve finale het WK in het Zwitserse Winterthur. De 14-jarige zaalvoetbalster won met Oranje in een zinderende kwartfinale na strafschoppen van Spanje. Na de reguliere speeltijd, waarin Boers één keer scoorde, was het 5-5 en na de verlenging stond 6-6 op het scorebord. Keepster Elise Hartog, die ook in de wedstrijd een hoofdrol vertolkte, stopte twee penalty’s waardoor Oranje morgenmiddag om 14:30 uur de halve finale mag spelen tegen Polen.

Tesse Boers op het WK in Zwitserland
(meer…)

Tentoonstelling over Joodse gemeenschap in Goor

Het Goors Historisch Museum gaat volgend jaar een tentoonstelling openen over de Joodse gemeenschap in Goor. Volgend jaar wordt het feit herdacht dat ons land 75 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stichting Historisch Goor roept bij deze eenieder op om voorwerpen, foto’s of documenten ter beschikking te stellen die betrekking hebben op de Joodse medeburgers en in bruikleen kunnen worden gegeven voor de expositie. Reacties kunnen worden gemaild naar goorsmuseum@nullkpnmail.nl. Bellen kan met: 0547-263519. Langskomen in het museum aan de Stationslaan is ook een optie. Voor openingstijden zie: www.historischgoor.nl.

De Joodse Synagoge in Goor in 1930

Twenthe wint van De Zweef in Tukker Cup

Twenthe heeft vanavond de derde poulewedstrijd in de strijd om de Tukker Cup met 4-0 gewonnen van het zaterdagteam van De Zweef. Bij rust was het 1-0 door een treffer van de jonge Luuk Freriksen. Na de thee werd de score opgeschroefd door Daan de Lat, Robin Slaghuis en Jelle Horselenberg. Twenthe is, op doelsaldo, als derde geëindigd in de poule waarin verder Achilles’12 en HSC’21 o21 zaten. Daardoor gaat de ploeg van trainer Hans Dirksen door in de zogenoemde B-poule.

Hector klopt topper Reunie in doelpuntenrijke wedstrijd

Hector heeft de tweede zege in het seizoen binnen, en wat voor één. Het nog ongeslagen Reunie uit Borculo werd op ’t Doesgoor met 4-3 verslagen. Een benutte penalty van Wesley Zwoferink besliste vlak voor tijd het duel. Het werd na 22 minuten 1-0 door een fraai genomen vrije trap van Christian Jimenez vanaf de rand van de 16-meter. De gelijkmaker viel 9 minuten voor rust: 1-1. Een minuut later was het alweer 2-1 toen Unal Kel trefzeker was. In een knotsgekke slotfase van de eerste helft werd het 2-2 in de 42e minuut en daarmee was het nog niet gedaan. Hector ging alsnog met een voorsprong de rust in. Wesley Zwoferink tekende voor de 3-2.

De beslissende penalty van Wesely Zwoferink
(meer…)

Twenthe op schot tegen Hoeve Vooruit: 5-0

Na een bedroevende start in de competitie lijkt het lek bij vv Twenthe boven. Na de eerste zege vorige week in en tegen Buurse, deklasseerde de ploeg van trainer Hans Dirksen vanmiddag Hoeve Vooruit. Op sportpark ’t Piepwillem werd het vanmiddag 5-0. Koen Morsink scoorde drie treffers voor de Goorse Tricolores, Jeffrey Asbroek maakte de overige twee goals.

(meer…)

GFC wint in eenvoudig in Rijssen

Na de veertienklapper van vorige week tegen BZSV had GFC vanmiddag ook geen moeite met SV Rijssen al viel de score wel minder hoog uit. Op sportpark de Koele werd het uitduel met 0-5 gewonnen door de ploeg van trainer Romano Lammertink. Bij rust was het ondanks een groot overwicht en de nodige kansen ‘slechts’ 0-1 door een fraaie treffer in de 41e minuut van spits Tim Wassink die ondanks griep toch speelde. Hij kreeg vlak voor rust op het Rijssense knollenveld nog een grote kans maar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiteren.

(meer…)