Spanninga Nederlands Kampioen BMX

Het is hem weer gelukt. Kevin Spanninga is in Haaksbergen Nederlands Kampioen BMX geworden. De Gorenaar werd in de klasse van mannen boven de 25 jaar. In de derde week van augustus doet hij mee aan het wereldkampioenschap dat ook in Nederland wordt gehouden. Sportcentrum Papendal is dan plaats van handeling. Kevin Spanninga werd twee jaar geleden wereldkampioen in de zogenoemde sportklasse voor fietscrossers onder 24 jaar. Die leeftijd is hij inmiddels gepasseerd.

Toch nog een stadsderby…

Corona gooide in het afgelopen seizoen veel roet in het eten van eenieder en dus ook de Goorse voetballers maar met de versoepelingen van nu blijkt er op het einde van het seizoen toch nog wat mogelijk. Zo was er gisteren toch nog een Goorse ‘Classico’ tussen Hector en GFC. De oudste jeugdteams (onder 19) namen het als slotstuk van de voetbaljaargang tegen elkaar op op het kunstgras van sportpark ’t Doesgoor. Een soms fel maar vriendschappelijke wedstrijd waarin Hector een maatje te groot bleek voor de stadsgenoot. Het werd 7-1. Nadien werd er door beide teams een gezellig feestje gevierd op het terras bij Hector.

(meer…)

Meiden talententoernooi op ’t Piepwillem

Op de velden van vv Twenthe wordt morgen een meiden talententoernooi gehouden in de leeftijdscategorieën onder 14 en onder 16 jaar. Dit toernooi wordt georganiseerd door Talententeam Reggestreek en de MVTO, in samenwerking met de gecombineerde meidenafdeling van GFC en Twenthe. Naast regionale talententeams komen er ook teams van de Meidenvoetbal Academie Deventer, MVVA De Graafschap en Sporstworld. Oud prof-scheidsrechter Eric Braamhaar uit Enter zal tijdens het ochtendprogramma enkele wedstrijden fluiten en de prijsuitreiking op zich nemen. In de middag zijn er twee wedstrijden tussen Regio Oost-teams en Sportsworld. Laatstgenoemde is een platform voor talentvolle meiden en valt onder Girlsoccer Nederland. Deze meiden stromen onder meer door naar clubs als Excelsior Rotterdam, ADO/Den Haag en vv Alkmaar.

Voetbalclinics bij vv Twenthe voor alle liefhebbers

Tijdens de zomervakantie is het sportcomplex van vv Twenthe het decor van een heuse voetbalclinic. Het bedrijf Zportz organiseert op maandag 12 en dinsdag 13 juli voor alle kinderen uit de regio een geheel verzorgt voetbalkamp. Naast de voetbalactiviteiten worden er ook grote opblaaskussens geplaatst en ontvangen de spelers of speelsters een tenue. De kosten bedragen 65 euro voor twee dagen. De inschrijving kun je hier voltooien.

Gratis instuif volleybalvereniging Dynamiek

Om kennis te maken met sport wordt op zaterdag 5 en 12 juni (van 9.00 tot en met 11.00 uur) weer een instuif georganiseerd door volleybalvereniging Dynamiek. Alle kinderen tussen de 6 en 18 jaar kunnen zo kennis maken met de balsport. Dit alles onder leiding van ervaren trainsters. De instuif is gratis en vindt plaats in De Mossendam. Voor meer informatie over deze dagen kun je contact opnemen met de jeugdcommissie: jcdynamiekgoor@nullgmail.com.

Zomer Challenge voor sportende Gorenaren bij GTC

De Goorse Tennisclub biedt deze zomer tennis aan voor voetballers, hockeyers en andere teamspelers die een zomerstop hebben van hun eigen sport. Ook sporters die veel binnen sporten en in de zomer naar buiten willen, zijn van harte welkom om mee te doen aan de zogenoemde Zomer Challenge. Dit is een compact lidmaatschap van vier maanden in de maanden van juni tot en met september waarbij spelers, jong en oud, vrij kunnen tennissen wanneer het hen uitkomt. Daarnaast volgen de spelers optioneel drie tennislessen en kunnen ze meedoen aan het Zomer Challenge eindtoernooi. Meer informatie en aanmelden kan via deze LINK.

Woensdag 12 mei atletiek sportdag voor Goorse jeugd

Goorse kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen komende woensdag 12 mei kennismaken met atletiek. Op het terrein van Atletiekvereniging Goor ’75 organiseren de buurtsportcoaches van Hof Actief en het sportteam van Wijkvoorziening ’t Doesgoor namelijk een atletiek sportdag. Op het programma staan onderdelen als verspringen, kogelstoten, 60 meter sprinten en meer. Om 15.00 uur wordt gestart en de atletiek sportdag duurt anderhalf uur. Aanmelden is vereist en vol is vol.

(meer…)

Wisselende resultaten Ter Hofte in Turkije

De Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte speelde in de afgelopen week twee prestigieuze toernooien in Turkije en kwam daar tot wisselende resultaten. Hij begon uitstekend in Antalya met een derde plek bij de junioren. Hij versloeg tijdens het eerste toernooi tijdens het ‘Mega Saray Open’ in de strijd om het brons landgenoot Robin Groenewoud in drie sets. Bij de senioren kwam hij tot de tweede ronde. Tijdens het tweede toernooi gin hij bij de junioren in de eerste ronde onderuit en bij de senioren in de tweede ronde. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat Ter Hofte weer aan zogenoemde ITF-toernooien kon deelnemen. Door corona was dat ook lang niet mogelijk.

Ook een streep door Ronde van Twente

Er was een streep getrokken door de Ronde van Overijssel nu is ook de Ronde van Twente geschrapt. Beide wielerkoersen trekken door het buitengebied van Goor, maar de organisatie van der beide wielerevenementen acht de kans niet haalbaar om in deze huidige corona-misere een dergelijke uitgave uit te schrijven. De enige mogelijkheid bleek om buiten de kernen van Enter en Goor te blijven en niet te finishen in het centrum en ook nog eens zonder publiek. Om die reden heeft de organisatie besloten om de uitgave van 2021 definitief te cancelen. De nieuwe datum voor de Ronde van Twente is 2 juli 2022.

GFC biedt zich aan voor miljardenbal in Super League

De Goorse voetballiefhebber met een uiterst rijke fantasie zou het zo voor zich zien: Lionel Messi, Frenkie de Jong, Kylian Mbappé, Christiano Ronaldo en Kevin de Bruyne op sportpark Heeckeren. Waar de voetbalwereld nu op zijn grondvesten trilt door de aankondiging van de komst van een Super League met de twaalf tot vijftien beste clubs van Europa, ziet ook GFC wel heil in dit miljardenbal. Als reactie op de plannen van de topclubs stuurde de Goorse voetbalclub vandaag een tweet de wereld in waarin de ‘Oale Goorsche’ zich bereid verklaart om de zaterdag-vierde klasse te verlaten voor een opengevallen plekje in de nieuwe Super League. En waarom niet? Dromen mag altijd…:)