Aanpassingen wegens de hitte

Goor maakt zich op voor een aantal tropische dagen. Het water gaat in de supermarkt als warme broodjes over de toonbank en diverse (zorg)instellingen passen hun schema aan. Ook Het Kukelnest. Zij sluiten morgen, donderdag en vrijdag zelfs de poorten. De beesten krijgen nog wel verkoeling, maar er worden geen bezoekers toegestaan. Zij zullen een verkoelende duik moeten nemen in het zwembad.


Enexis: Goorse zonneparken kunnen energie wel kwijt

De twee zonneparken die in Goor gepland zijn kunnen na de realisatie de energie wel kwijt. Dat zegt Enexis, Die moet straks vijf zonneparken in de Hof van Twente aansluiten op het electriciteits-netwerk. In Goor komen er parken met zonnepanelen bij industrieterrein De Spechthorst en naast de wijk Heeckeren (Waterlanden). Afgelopen week berichtten verschillende media dat de komende jaren minder duurzaam opgewekte energie aan het netwerk aangesloten kan worden vanwege capaciteitsproblemen bij de hoogspanningsstations. De verschillende ontwikkelaars zin daarop benaderd door de gemeente Hof van Twente en deze zeggen al afspraken gemaakt te hebben met Enexis over het aansluiten en leveren aan het net. Er wordt dit najaar begonnen met de aanleg van de zonneparken.

Zo komt het zonnepark Waterlanden er straks uit te zien

Rolstoelvierdaagse aangepast in verband hitte

Het bestuur van de Twentse rolstoelvierdaagse heeft in verband met de hitte, besloten dat het alternatieve programma van kracht wordt. Dit houdt in dat alle deelnemers kunnen kiezen tussen afstanden 10 en 22 km. Daarnaast zal iedereen tussen 9.00 en 10.00 uur starten en uiterlijk om 13.00 uur binnen zijn. Iedereen die dan nog op de route is, zal worden ondersteund om zo snel mogelijk bij de finish te komen.

Zomercafé’s bij Franje

Daar waar veel families het vakantiegevoel beleven, houdt Stichting Franje haar zomercafé’s. Deze gezellige middagen worden georganiseerd vooral voor de ouderen die in de vakantieperiode minder vaak bezoek ontvangen. Even een middagje er tussenuit; een praatje maken, genieten van een kopje koffie met iets lekkers, een drankje, en het nodige vertier. Komende zaterdag 27 juli is er weer zomercafé in Goor. De aanvang is om 14.00 uur. Kosten zijn zes euro en de plaats van handeling is in de Kloosterlaan.

APV aangescherpt bij evenementen

De gemeente heeft de Algemene Plaatselijke Verordening aangepast. Dat heeft tot gevolg dat bijvoorbeeld bij de aanvraag van evenementen een aantal zaken is gewijzigd. Zo moet je nu tijdig het verzoek indienen en is er een wat aangescherpt. Zo mogen er zum beispiel geen ballonnen meer worden opgelaten bij een festijn en wordt de geluidsoverlast ook beperkt met aangescherpte maatregelen.

PvdA: Niet bezuinigen goed voornemen

De partij van de Arbeid is blij met het feit dat de gemeente Hof van Twente in tegenstelling tot veel andere gemeenten voor 2020 niet hoeft te bezuinigen op zorg en welzijn en het groenonderhoud. Fractievoorzitter Fred Rijkens geeft aan dat zijn fractie vanaf het bekend worden van de grote tekorten op de jeugdzorg zich tegen eventuele bezuinigingen heeft verzet omdat de rijksoverheid al heeft aangegeven iets te willen doen aan de compensatie van die tekorten.

(meer…)

31ste editie Rolstoelvierdaagse van start

Waar de lopers van de Nijmeegse Vierdaagse de kuiten nog voelen, maken de deelnemers aan de Rolstoelvierdaagse zich juist op voor de etappekoers. Vanaf morgen is Goor en omgeving het decor van de 31ste uitgave. De deelnemers kunnen 15, 30, 50 of 70 kilometer afleggen. Donderdag gaat de etappe door Goor. In totaal staan er tachtig vrijwilligers langs het parcours om de rolstoelvierdaagse in goede banen te begeleiden. Er wordt wel extreme hitte verwacht. Dat kan tot wijzigingen in de route en het programma leiden.

Vierdaagse-medailles staan te pronken

Een massage hebben ze wel verdiend. De helden de Nijmeegse Vierdaagse. Ze zijn nog even aan het nagenieten van de etappekoers en Wim Haverkate heeft de medailles opgepoetst. Sjef van den Dungen heeft op zijn beurt de gladiolen in de vaas gezet. Hij wist de vierdaagse voor de negentiende keer in successie af te leggen.

Achtervolging met politie, inzittenden aangehouden

Een curieuze achtervolging vannacht op de Oude Haaksbergerweg. De politie heeft daar de inzittenden van de auto kunnen aanhouden. Deze werden staande gehouden en zijn ingerekend door de Hermandad, die al een tijdje achter de auto aanreed. Wat de reden is van de aanhouding, is ongewis.

Voorstraat anno 1907

Het is vakantietijd en dus voor de redactie van Oald Goor eens mooi de tijd om weer eens in de koffer met oude prenten te duiken. De lieden vonden vanochtend deze prent uit 1907. Nog voor het begin van de Eerste Wereldoorlog zag de Voorstraat er zo uit. Op het hoge punt in Goor was dit het straatbeeld aan het begin van de twintigste eeuw. Hebt u ook nog oude foto’s, mail dan met redactie@nullgoorsnieuws.nl