Bizarre bottenvondst Goorse natuurfotograaf

Een bizarre vondst door de Goorse natuurfotograaf Han Bouwmeester aan de Ulkenweg in Ambt Delden. Daar zag hij beenderen van een dier gewikkeld in een laken. Bouwmeester maakte er foto’s van en kwam er bij navraag op Facebook achter dat de botten hoogstwaarschijnlijk van een schaap zijn. Ook schakelde hij de politie in die inmiddels ook polshoogte heeft genomen. Het is tot op heden volstrekt onduidelijk hoe de botten daar terecht zijn gekomen maar dat er sprake is van dump lijkt welhaast zeker.

(meer…)

TSM maakt rentree in de Tent tijdens Schoolfeest

Een vreugdedans bij de krasse Schoolfeestadepten. De band TSM maakt namelijk na vijfentwintig jaar weer haar comeback in de Tent. Op woensdagmiddag, tijdens de Seniorenmiddag, zullen de heren vanaf 14:30 uur weer hun onvolprezen Schoolfeesthits ten gehore brengen. Uiteraard ontbreekt ook de grote hit Het Goors Victorie niet.

Oecumenische viering in de Hofkerk

Op zondag 20 januari is er in de Hofkerk in Goor een oecumenische viering die in het teken staat van week voor het gebed voor de eenheid van de kerken. Het thema van de viering is: “Recht voor ogen” en is voorbereid door de christenen in Indonesië. Voorgangers zijn pastor Henk Ogink en ds. Wim de Jong. Ook werkt het Jeugdorkest Unico mee aan de dienst die om 10.00 uur begint aan de Diepenheimseweg in Goor.

Tweede ZondagMiddagCafé 2019

Komende zondag is alweer de twee uitgave van een ZondagMiddagCafé voor senioren in 2019. In het soosgebouw aan de Schoolstraat is er de mogelijkheid om mensen te ontmoeten en te kaarten, biljarten, te sjoelen of een spelletje Rummikub te spelen. De kosten zijn €3 per persoon en dat is inclusief koffie/thee met wat lekkers. Voor de overige drankjes wordt een bescheiden vergoeding gevraagd. Het ZondagMiddagCafé begint om 14.00 uur en sluit rond 16.30 uur. Meer informatie kan worden verkregen bij Ria Mulder, telefoonnummer: 0547 – 274784.

Alink en Reef tweede in Vikingrun 2019

Johan Alink en Paul Reef zijn tweede geworden tijdens de avontuurlijke Vikingrun. Die voerde dit jaar richting Polen, Oekraïne, Moldavië en Hongarije. Het Goorse duo was onderdeel van een deelnemersveld van negen ploegen die in auto’s door Europa trokken en onderweg allerlei opdrachten moesten vervullen. Voor het vervullen van die opdrachten die zeer uiteenlopend waren kregen Alink en Reef ook de creativiteitsprijs. Er waren nog drie Gorenaren die meededen. Hans Brunnekreef reed met Henk Schut terwijl Hans Harmsel een team vormde met Haaksbergenaar Gerald Emaus. Na een roerige week keerden de Gorenaren moe maar voldaan afgelopen zondag terug. De Vikingrun werd gewonnen door de bekende rallycoureur Dennis Kuipers uit Ambt Delden. Hij reed met Maurice Lammersen.

vlnr: Hans Brunnekreef, Paul Reef, Hans Harmsel, Gerald Emaus, Henk Schut en Johan Alink
(meer…)

Riet van de Burg in Portret

Riet van de Burg is komende zondag te gast in Portret van Hofstreek FM. Ze is niet in Goor geboren, haar ouders waren een mix van twee nationaliteiten, maar inmiddels is ze niet meer weg te denken uit ’t Twentse Haagje. Ze zat vol ambities en haar carrière in de kapperswereld kende vele hoogtepunten met onder meer de wereldtitel. Ze is nog steeds actief in haar specialiteit. Schilderen van landschappen is eveneens haar nieuwe hobby. Wilt u meer weten, dan kunt u tussen 11.00 en 12.00 uur naar Hofstreek Portret luisteren. De techniek in handen van Gerben Klein Nagelvoort. Het programma wordt gepresenteerd door Ciska Freriksen.

Riet met links naast haar opvolgster en dochter Petra.

Neem een kijkje in De Binnenhof

Dagvoorziening de Binnenhof is een kleinschalige, gezellige dagvoorziening in ons rustieke Twentse Haagje. Ze bieden een vertrouwde plek voor ouderen, waar in groepsverband een kop koffie kan worden gendronken, maar ook sportieve handelingen worden verricht. Wil jij een kijkje nemen? Neem dan vrijblijvend contact op of komen even langs aan de Stoevelaar 1, 7471 AB Goor. Telefoon: 0547-386771 of mail Goor-binnenhof@nullcarintreggeland.nl

Playbackshows steeds populairder en creatiever

Ze waren weer afgeladen vol. De kantines van SV Hector en Twenthe. Bij beide clubs werd gisteren de zeer prestigieuze playbackshow georganiseerd. Bij Hector al jaren een rijke traditie, bij Twenthe een relatief nieuw maar zeer populair fenomeen. Maar bij beide verenigingen lijkt de rek er nog niet uit. De mannen van Twenthe III wonnen de playbackshow bij de Tricolores door middels een mix van cabaret en muziek een aantal clublieden op de hak te nemen. Het was sowieso een fraai weekend voor de mannen, die als voorbereiding de stad Köln bezochten. Bij Hector zegevierde Keet Klemme met ‘Leven na de Dood’.

Hoe duurzaam is onze Hof nu al?

Onze Gemeente Hof van Twente wil in 2035 energieneutraal zijn. Maar hoe? En hoe staat het met die missie? Op zes avonden gaat de gemeente met inwoners in gesprek over dit thema. Samen met wethouder Wim Meulenkamp blikt de gemeente terug (wat is er gedaan sinds het vaststellen van de ambitie in 2015), bespreken we de visie vanuit de Hof over de verdere aanpak en welke concrete projecten er aankomen. Maar het gaat ook om jouw mening. In Goor vindt de sessie plaats bij De Ster op donderdag 7 februari.

De eerste helft van de avond is een presentatiedeel, het tweede deel gaat de gemeente met de belangstellenden in gesprek om reacties en ideeën op te halen. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Om 19.45 uur begint het programma. Het programma duurt tot ongeveer 21.30 uur. Bij voorkeur vooraf aanmelden bij Marianne Hutten, duurzaamheid@nullhofvantwente.nl of 06-41008824.

Stoel nieuwe voorzitter Dynamiek

Ronald is Stoel is vrijdagavond in de algemene ledenvergadering unaniem gekozen als voorzitter van HV Dynamiek. Stoel volgt daarmee Karin Spoelder op die de afgelopen jaren leiding gegeven heeft aan de Goorse Handbalvereniging. De nieuwbakken voorzitter Stoel maakt al twee jaar deel uit van het bestuur als algemeen bestuurslid. Naast een nieuwe voorzitter werd ook een nieuwe penningmeester en secretaris benoemd. Janet ten Berge verruilt de secretarisfunctie voor het penningmeesterschap. Ilse Onland, die onlangs Caecil Vehof als bestuurslid heeft vervangen, zal de secretarisfunctie vervullen.

(meer…)