Vervallen pand Kerkstraat eindelijk tegen de vlakte

Het vervallen pand aan de Kerkstraat dat al tijden leeg staat, gaat nu dan toch eindelijk tegen de vlakte. De bouwval is in handen van wooncoöperatie Viverion die er nog geen bestemming voor heeft. Het pand wordt begin volgend jaar al wel gesloopt, zo heeft Viverion per brief aan omwonden laten weten. In het pand was in vroeger tijden Burgo Druk gevestigd. Later waren er plannen voor een zorgcomplex maar die sneuvelden vroegtijdig. Totdat duidelijk is wat er met de grond gaat gebeuren , wordt in het kader van de biodiversiteit ‘bloemzaad’ op de kavel gezaaid.

Voetbal kijken of films…

Weinig bijzondere evenementen of activiteiten in het Goorse dit weekeinde. Een soort stilte voor de decemberstorm zeg maar. Wel zal er natuurlijk massaal voetbal worden gekeken morgenmiddag als Nederland tegen de Verenigde Staten speelt in de achtste finale op het WK voetbal. Dat gebeurt ook in de diverse café’s zoals bij Johnys op het grote scherm. Bij RH Cinema dit weekeinde drie films. Vanavond Casa Coco, morgen Stromboli en zondagmiddag de Grote Sinterklaasfilm. Voor alle evenementen en activiteiten check onze agenda.

Verone Meengs hoog op lijst GroenLinks Provinciale Staten-verkiezingen

Verone Meengs-de Vries staat a;s zeven op de Overijsselse kieslijst van GroenLinks voor de komende Provinciale Staten-verkiezingen in maart volgend jaar. Verone Meengs is in het dagelijks leven werkzaam als zelfstandig beschermingsbewindvoerder en commissielid van GroenLinks waarin ze zich bezig houdt met de onderwerpen Wonen, Sociaal en Economie. “Er staan ons grote transities en opgaven te wachten. Denk maar aan de klimaatverandering, energietransitie, grondstoffentekort, woningbouwopgave, arbeidsmarktkrapte.” aldus Meengs die naar eigen zeggen de uitdaging graag aan gaat. Om in Provinciale Staten te komen zal GroenLinks wel meer zetels moeten halen dan tijdens de vorige verkiezingen. Dat waren er toen 5.

Ellen Nauta nieuwe voorzitter P10

Ellen Nauta is gekozen tot nieuwe voorzitter van de P10. Dit is het netwerk van 31 plattelandsgemeenten in Nederland. De verkiezing was gisteren in de Wageningen Universiteit tijdens de jaarlijkse Wintersessie. De burgemeester van Hof van Twente neemt het stokje over van Harry Scholten, die waarnemend voorzitter was sinds het vertrek van de geboren Hengelose Ellen van Selm die burgemeester in Purmerend is geworden. Nauta is blij met haar uitverkiezing…

(meer…)

Overijsselse vrijwilligersprijzen voor Stichting Stolperstein en De Reggetuin

De vrijwilligers van de Goorse Stichting Stolpersteine en de ‘groene’ vrijwilligers van De Reggetuin hebben allebei een Overijsselse vrijwilligersprijs ontvangen. De medewerkers van de stichting Stolpersteine hebben destijds alle informatie verzameld over de joden in Goor die zijn gebundeld in een boek en een lespakket uitgebracht. Daarmee worden gastlessen op de Goorse scholen. Ook organiseren ze wandelingen langs de Stolpersteine. Een groene vrijwilligersprijs was er voor de vrijwilligers van de Reggetuin in de Kerkstraat. In de Hof waren ook oorkondes van de Provincie Overijssel voor de stichting Franje locatie Markelo en De Wendezoele in Ambt Delden.

(meer…)

Vierde boek van Gerben Kappert: het jaar van de gastspeler

‘Het jaar van de gastspeler’. Zo heet het nieuwe boek van de Goorse schrijver Gerben Kappert. Het is een boek over voetbal in de kelderklasse van het voetbal, waar hetzelfde spelletje bijna niet meer lijkt op het voetbal dat we op televisie zien. Waar de gezelligheid belangrijker is dan het resultaat. Een verslag van een seizoen zondagochtend-voetbal op de Twentse voetbalvelden met GFC 3 in de hoofdrol. Afgelopen zaterdag werd het eerste exemplaar uitgereikt door de schrijver zelf aan Rowin van der Moolen…

(meer…)

Gemeente eist 4 miljoen van IT-bedrijf Switch

De gemeente Hof van Twente, wil een groot deel van de schade die de hack op de computersystemen heeft veroorzaakt, verhalen op IT-bedrijf Switch IT Solutions uit Enschede. Dat meldt RTV Oost dat vandaag verslag deed vanuit de rechtbank in Enschede. De gemeente eist een bedrag van 4 miljoen euro. Switch heeft volgens de gemeente een wanprestatie geleverd door niet in actie te komen door te laat in actie te komen waardoor de hackers vrij spel hadden…

(meer…)

Met Doors Wide Open naar het Kerstcircus

Voor gezinnen met kinderen die het op dit moment financieel moeilijk hebben biedt de stichting Doors wide Open de mogelijkheid om gratis naar het Kerstcircus in Enschede te gaan. Dit dankzij een bijdrage van de Lions club Hof van Twente en van andere donateurs. Er is een budget voor 50 personen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via stichtingdoorswideopen@nullgmail.com. Omdat de verwachting er is dat er veel aanmeldingen zullen zijn dan er kaarten beschikbaar zijn worden de tickets verloot.

Alzheimercafé in De Reggehof

Morgen, dinsdag 29 november, is er weer een Alzheimercafé in de Reggehof. Het thema van deze bijeenkomst is ‘De kracht van herinneringen’. Tijdens deze bijeenkomst staat de maand december centraal. Het gericht ophalen van positieve herinneringen is een waardevol middel binnen het contact met mensen met dementie. Zij praten vaak graag over vroeger, omdat juist de persoonlijke herinneringen uit hun jongere jaren het langst bewaard blijven…

(meer…)

Laatste Welkomstdienst met zangeres Sera Noa

De Ark aan de Irisstraat houdt morgen voor de laatste keer dit jaar een Welkomstdienst. Dit jaar zijn deze al twee eerder gehouden en daarvoor was veel belangstelling. Net als de vorige keer is zangeres Sera Noa te gast. Zij won op 10-jarige leeftijd het Junior Songfestival. Heden ten dage is ze singer-songwriter. Tijdens de dienst zal Orlando Bottenbley spreken over het thema ‘De Uitnodiging’. Iedereen is welkom en er is koffie voor- en na de dienst. De deuren van het kerkgebouw aan de Irisstraat staan zondag open vanaf 09:45 uur en de entree is gratis.