Succesvolle beroepenweek op De Wiekslag

Een uiterst succesvol en leerzaam project op De Wiekslagschool in de afgelopen week waar de zogenoemde beroepenweek voor alle groepen werd gehouden. In de weken voorafgaan zijn daarvoor allerlei Goorse bedrijven benaderd of zij een educatieve activiteit wilden organiseren voor deze groepen. Het enthousiasme bleek groot waarna een diverse aanbod ontstond met bezoeken op school en excursies naar winkels en bedrijven. Van horeca tot hovenier en van bouw(-vakker) tot ontwerper. Veel kwam aan de orde in de laatste schoolweek en is volgens het schoolbestuur absoluut voor herhaling vatbaar.

Ook de dierenarts kwam op De Wiekslag

Van de basisschool met een lach en een traan…

Het zijn de laatste dagen voor de grote schoolvakantie en dat betekent dat het vooral een bijzondere week is voor de leerlingen van de groepen 8 van de zes Goorse basisscholen. Zij nemen vandaag afscheid van een persoonlijk tijdperk en dat gebeurt vaak met een lach en soms met een traan. Zo waren er grappige en mooi gespeelde musicals op de Heeckerenschool (Betoeterd) en De Albatros (Hotel te koop) en was er een heuse dinner-show bij De Wiekslag. Ook op de andere scholen werd of wordt afscheid genomen van de toekomstige brugklassers met avonden waarbij ook de leerkrachten en de ouders een duit in het zakje deden of doen met een terugblik op de tijd die achter de leerlingen ligt.

De leerlingen uit groep 8 van De Albatros gingen per skelter de school uit onder applaus van de overige leerlingen

 

Kinderkamp zit vol, nog wel vrijwilligers gezocht

Het heeft wat langer geduurd dan in voorgaande jaren maar ook dit jaar zit het Goorse Kinderkamp weer vol. Een dikke 400 kinderen zullen vanaf dinsdag 28 augustus weer gaan bouwen aan het houtdorp op de Hogenkamp. Dit jaar is wel gekozen voor een opzet waarin er niet meer als groep kon worden opgegeven. De stichting Kindvriendelijk Goor heeft gekozen voor de ‘Amerikaanse’ manier waarin kinderen alleen één vriendje of vriendinnetje als voorkeur konden opgeven en de organisatie de indeling verder zelf regelt. Kindvriendelijk Goor kan voor de laatste week van augustus nog wel vrijwilligers gebruiken. Die kunnen zich melden via de mail: kindvriendelijkgoor@nullgmail.com.

In de verzengende hitte maar vol goede moed…

Een behoorlijk aantal Gorenaren zijn vanochtend vertrokken voor de eerste van vier dagen wandelen in de verzengende hitte van Nijmegen en omgeving. Na een oproep op deze site meldden zich nog meer deelnemers uit het Twentse Haagje onder wie Wim Haverkate, ongetwijfeld de meest ervaren Vierdaagse-loper die al voor de 26e keer is gestart. Ook Diane Leferink en Wilma Sandifort lopen al enige tijd mee en zijn ook dit jaar weer samen met Rene Leferink van start gegaan. Dat geldt ook voor raadslid Riekele Bijleveld die met een oud-studiegenoot loopt en het echtpaar Trudy en Sjef van den Dungen. Laatstgenoemde doet voor de 18e keer mee met de militairen. Trudy is voor de tweede keer van start gegaan. Last but not least meldde ook Yalp-directeur Ben Admiraal zich. Hij loopt de Vierdaagse samen met zijn vrouw Irmgard en oud OAD-directeur Frans Schuitemaker en diens vrouw Marijke (foto). Uiteraard kunnen deelnemers zich nog steeds melden via redactie@nullgoorsnieuws.nl.

Volop kinderactiviteiten in de zomer

De activiteitencommissie van ’t Doesgoor is ook deze zomer weer druk met allerhande activiteiten. Aanmelden is niet verplicht en de kinderen kunnen zich melden bij ’t Doesgoor, locatie bij voetbalvereniging SV Hector. Schrijf onderstaande (lees meer) data in de agenda. Naast onderstaande activiteiten organiseert ’t Doesgoor één keer in de twee weken een sportactiviteit. Hiervan zijn de data nog niet beschikbaar.

(meer…)

200 kilometer zwemmen met Team Swimmy voor KWF

Het is ’t hartverscheurende verhaal van Immy Morsink-Kuipers. In maart 2017 kreeg zij als moeder van de zes maanden oude Jurre de diagnose lymfeklier-kanker. Na een heel zwaar traject met vele tegenslagen is ze na het derde traject met immunotherapie, chemotherapie en een stamceltransplantatie ‘schoon’ verklaard. Het heeft haar veel kracht gegeven en Immy wilde dit onderstrepen door samen met Maarten van der Weijden voor het KWF de 200 kilometer lange Elfstedentocht in haar geboortestreek Friesland te zwemmen. Het herstel laat dit echter nog niet toe. Om die reden is team Swimmy in het leven geroepen om alsnog met een heel team geld in te zamelen en de afstand te vervolmaken. Kijk voor meer informatie op de site. De teller staat nu op ruim 2750 euro.

Aan de wandel met Di Papa…

Het is morgen d-day voor de deelnemers aan Nijmeegse Vierdaagse. Het grootste wandelevenement van de wereld kent ook deze uitgave weer veel deelnemers uit ’t Twentse Haagje. Zo is good-old Wim Haverkate natuurlijk van de partij. Hij loopt samen met zijn zoon Christian, die voor de eerste keer aan het vertrek staat. Vader Wim hoopt vrijdag voor de 26ste keer de gladiolen in ontvangst te mogen nemen. Zij lopen de vijftig kilometer en de stempelkaart is al opgehaald. Natuurlijk veel meer lokale inbreng, onder meer ook van scheidend voorzitter van vv Twenthe Ben Bekhuis. Hij loopt samen met zijn vrouw Petra en kinderen én het  is voor hen waken voor de hitte. Het is warm én het is te hopen dat de Goorsen goed drinken, maar dat adagium is ze als het goed is met de paplepel ingegoten. Loop jij ook mee? Meld je dan via redactie@nullgoorsnieuws.nl of via onze Facebook-pagina. 

Kruders en Relker leider in het geel

Het is de eerste rustdag in de Tour de France. Een mooi moment om de balans op te maken in alle Tourpoules. Bij Café De Ster prijkt Bert Relker boven aan de lijst na de winst van Degenkolb, gisteren op de kasseien. In de Oudste Goorsche Tourtoto draagt wielerkenner Aschwin Kruders, die dit weekend nog in de Giro voor vrouwen was, de gele trui. In de Lezerstour is Twan Vaarhorst de beste plaatsgenoot op de 56ste plek. Morgen gaat de Tour verder in de bergen.

Kruders (l) als microfonist werkzaam naast Lammertink

De Hof nu ook Kinderpardongemeente

De gemeente Hof van Twente is sinds dit weekend officieel een Kinderpardongemeente. De petitie werd dit weekend aangeboden aan wethouder Pieter van Zwanenburg. De overdracht was van Bert Eggink, Wim de Jong, predikant van de Hofkerk en Wim Petersen van Amnesty International. Steeds meer gemeenten scharen zich achter dit kinderpardon dat in feite niet meer is dan uitvoering van de wettelijke plicht die Nederland heeft. Kinderen in problemen moeten we hier dus ook opvangen. Ook wordt gevraagd om een brief aan staatssecretaris Harbers te sturen om erop aan te dringen dit kinderpardon loyaal uit te voeren.

Steenmarter actief in Goor

Net als voorgaande jaren lijkt de steenmarter weer actief in Goor, dit keer op de Hiltjesdamhof. Goorsnieuws fotograaf Teoman Balci kwam niet vooruit met de auto, want de kabels die voor de gasbediening zorgen waren doorgeknaagd. Om de steenmarter te verjagen is de hoop gevestigd op hertshoornspray, een geur waar steenmarters een gruwelijke hekel aan hebben (mensen ook overigens). De spuitbussen werden besteld, afgeleverd en in gebruik genomen, maar toen de motorkap werd geopend bleek het al te laat. De steenmarter had voor de tweede keer toegeslagen. Op de onderstaande foto is goed te zien dat er geknaagd is.

De auto start, maar geeft geen gas…