Boeren roeren zich morgen ook in ’t Twentse Haagje

Het zijn de weken van het boerenprotest. En dat krijgt ook in Goor morgenavond een gezicht. In De Reggehof is de kleine zaal om 19.00 uur geopend op de al geplande biodiversiteit-bijeenkomst van de PvdA. Inzet van de avond is om de partijen in De Hof samen te brengen. In het eerste deel zal gesproken worden over onder andere het stikstofbeleid, in de tweede omloop komt een panel aan het woord over onder meer de natuurgebieden in de gemeente zoals de Meene (foto)

Geen zonnepanelen op huizen Tuindorp, wel zonne-energie

Er komen geen zonnepanelen op de huizen in de Goorse volkswijk ’t Tuindorp. Ondanks toezeggingen van Viverion drie jaar geleden is deze vorm van verduurzaming geschrapt ‘om diverse redenen’ evenals de vloerisolatie. Volgens een schrijven van de Wijkraad Tuindorp hebben gesprekken met de woningcoöperatie tot niets geleid. Toch kunnen bewoners van het ’t Tuindorp wel gebruik maken van zonne-energie. De panelen worden nu geplaatst op het dak van het Goorse bedrijf Permess aan de Enterseweg. Dit gebeurt in samenwerking met Hof van Twente op Rozen en Salut. De gemeente Hof van Twente is bereid om het inschrijfgeld voor elke bewoner die mee wil doen, te betalen. Vanmiddag is er een inloopmogelijkheid in een partytent die op de Herman Heijermanstraat staat. Die is voor geïnteresseerden van 17:00 uur tot 19:00 uur.

Het Tuindorp wordt op dit moment gerenoveerd

Run op kaarten Goorse Kerstrevue

De voorverkoop voor de Grote Goorse Kerstrevue gaat enorm hard. Voor de laatste zaterdag (21 december) zijn gisteren, na de start van de verkoop, binnen no time alle tickets verkocht. Ook de verkoop voor de andere avonden (13,14- en 20 december) gaat erg snel. De Grote Goorse Kerstrevue wordt gemaakt door Bet Eeftink en Paul Schabbink en is de derde Goorse Revue van het duo dat eens in de twee jaar een dergelijke show in Goor op de planken kan brengen. De revue is in de achterzaal van Café De Ster. Naast het Goorse cabaretduo zullen ook een aantal andere Goorse artiesten acte de presence geven, net voor de kerstdagen.

Workshops voor kids in de bieb

In de herfstvakantie vinden in de bibliotheek een aantal workshops plaats. Op donderdag 24 oktober kunnen kinderen deelnemen aan iMotion en Bibberspiraal. De aftrap is om 10.00 uur, deelname is gratis.

PvdA hekelt bezuinigingen op Reggehof en Doesgoor in programmabegroting

De lokale partij van de Arbeid zal niet akkoord gaan met de door het College van B&W voorgestelde programmabegroting als de bezuinigingen op de subsidies voor de Reggehof en Wijkvoorziening ’t Doesgoor in stand blijven. Volgens fractievoorzitter Fred Rijkens zouden deze bezuinigingen pas aan de orde komen in 2021. “Het bezuinigen op deze twee Goorse voorzieningen past ook niet binnen de afspraken die het CDA, de VVD en de PvdA bij de kadernota hebben gemaakt om nu nog geen bezuinigingen door te voeren. Dit omdat het onzeker is of we in de toekomst echt tekort gaan komen. Als deze bezuinigingen niet van tafel gaan steunt mijn fractie de begroting voor 2020 in geen geval.” aldus Rijkens. De PvdA hecht veel waarde aan ‘kernvoorzieningen’ zoals De Reggehof en ’t Doesgoor.

Herfts-Fiets4daagse blijft populair

De Herfst-fiets4daagse die vandaag bij de Goorse Reggehof is gestart blijft populair. Er zijn vanochtend zo’n 500 deelnemers opgestapt voor de eerste etappe. Dat is wel wat minder dan vorig jaar maar toen was er een speciale jubileum-editie. De fietsers kunnen elke dag een andere route kiezen over diverse afstanden tot 70 kilometer. De Hof van Twente Herfst-fiets4daagse wordt donderdag afgesloten. De deelnemers, die uit het hele land komen, krijgen dan na de laatste etappe een muzikale ‘after party’ voorgeschoteld.

Brent steunt het boerenprotest…

Vanochtend reden al vele tractoren door Goor om koers te zetten richting Zwolle om het boerenprotest tegen de nieuwe stikstofregels bij het Provinciehuis aldaar luister bij te zetten. Vanmiddag hield de 3-jarige Brent Sportel in Goor zijn eigen demonstratie. Op een speelgoedtrekker met de Nederlandse driekleur reed de peuter stoer langs de Scherpenzeelseweg richting de scholen om op deze manier te laten merken dat het ook hem menens is…

Herfst-wandeltocht Kariboes

De Goorse trimclub Kariboes houdt op komende zondag 20 oktober haar jaarlijkse herfstwandeltocht. De tocht gaat dit keer over de Herikerberg, door Stokkum en een stukje door het Westerflier. De start en finish is bij camping Monte Bello em er kan gestart worden over vijf afstanden van 5 tot en met 30 kilometer. De kortere afstanden starten om 10:00 uur. De langere afstanden een uur eerder. Meer informatie via Gerrie Hoek, telefoon 0547 272823 / 0613548914 of via e-mail: gerrieberkenbosch@nullhotmail.com.

Kaartverkoop Grote Goorse Kerstrevue vandaag van start

Tickets voor de Goorse Grote Kerstrevue zijn vanaf vandaag te koop bij Café De Ster en Primera De Bandijk. De Revue is op de vrijdagen en zaterdagen 13,14,20 en 21 december in de achterzaal van De Ster. Toegangsbewijzen zijn voor €15 te koop. De Grote Goorse Kerstrevue wordt gemaakt door het Goorse cabaretduo Bert Eeftink en Paul Schabbink. Zij maakten twee keer eerder een Goorse Revue die veel lof oogstte en leidde tot uitverkochte zalen. Het duo krijgt ook dit keer weer muzikale hulp van Marcel Mengerink. Daarnaast zullen ook andere Goorse artiesten ten tonele verschijnen maar daarover zal later meer bekend worden. “Het wordt weer een aaneenschakeling van hilarische sketches en filmpjes én liedjes” zegt Eeftink. “Alles in de kerstsfeer dit keer en weer zo Goors als het maar kan en onder het genot van een hapje en een drankje.”

vlnr: Paul Schabbink, EricWeerkamp, Bert Eeftink, May Weerkamp en Marcel Mengerink. Foto: Barbara Trienen Photography

Drama voor Kloots, geen Nederlandse titel na valpartij

Een hele bittere pil voor Cliff Kloots. In de laatste twee wegraces van het seizoen liet hij zich toch nog van de troon stoten door Danny van der Sluis, zie zich op zijn beurt verrassend kroonde tot kampioen van het ONK in de SuperCup 1000-klasse. Klassementsleider Kloots verspeelde een voorsprong van negen punten, nadat hij in de eerste omloop onderuit ging. Op dat moment lag hij zelfs nog aan de leiding van de rit. In de laatste race kwam de winst van Van der Sluis niet meer in gevaar.