Klimwand en carnavalslied tijdens Kinderkamp

De ruim 100 vrijwilligers van Kindvriendelijk Goor en de Goorse kinderen zijn er bijna klaar voor. Het houtdorp op de Hogenkamp wordt vanaf dinsdag weer opgebouwd maar maar komende maandag worden er al allerlei voorbereidingen getroffen op het Kinderkampterrein. Deze week is ook het nieuwe Kinderkamplied opgenomen in de studio bij Rogier Lentelink. Dat is een Feestnummer geworden wat later te horen zal zijn en in het Kinderkampthema carnaval gemaakt is. Kindvriendelijk Goor heeft ook een ‘ korte maar hevige’  verrassing aangekondigd voor de kinderen op aan het begin van de donderdagactiviteiten. Voor de afsluitende vrijdag is een klimwand geregeld. Die werd speciaal aangevraagd door de jonge Linde Vehof.

Mallorca-party in afgesloten Grotestraat

Er komen enerverende weekeinden aan voor de Goorse sportliefhebbers, feestgangers- en cafébezoekers. Over een kleine twee weken is er de wielerronde in het centrum van Goor met aansluitend de Goorse Avond. Een week eerder, komend weekend dus, is er naast de Restantenmarkt in het stadshart, ook een feest op de straat voor de Goorse café’s Johnys en De Buurman. De uitbaters van de twee naastgelegen horecagelegenheden hebben de handen ineen geslagen en gezamenlijk een zogenoemde Mallorca-party. Tijdens dit zomerse festijn is de Grotestraat afgesloten voor verkeer en zullen er diverse zangers en DJ’s optreden. Ook zijn er ‘Biertowers’ en kan er op een Rodeostier gereden worden. Het Goorse Mallorca-feest begint komende zaterdag al om 16.00 uur.

Goorse tuinen met kunst en muziek…

Mooie flora, diverse kunstwerken en fraaie liedjes vanmiddag in drie Goorse tuinen. In het kader van Heerlijck Zicht werden vandaag drie particuliere tuinen in Goor opengesteld voor het publiek. De zogenoemde Gardensongs klonken in de tuinen van Anfre de Bruin aan de Diepenheimseweg, Caroline Heitink op de Gosdsinksweide en Carla Schrieken in de Luykenstraat. Er waren onder meer kunstwerken tentoongesteld van Rob Flink, Patrick van den Burg, Saskia Wolters en Claudia Besselink. The Journey onder leiding van muziekschooldocente Simone Ewouds trok van tuin naar tuin voor de muziek en sloot af bij Grand Cafe De Zon. Ook in Diepenheim werden vandaag tuinen open gesteld en traden diverse artiesten op. Hieronder een door Ingrid Keestra gemaakte foto-impressie.

(meer…)

Koninklijke onderscheiding voor Tavenu-voorzitter Middelkamp

Wilma Middelkamp-Veenstra is vanavond door burgemeester Ellen Nauta verrast met een Koninklijke onderscheiding. De voorzitter van de gemengde zangvereniging TAVENU werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Middelkamp kreeg de versierselen opgespeld tijdens een feest van het koor in zaal De Bebsel. Het was het afscheidsfeest van het koor dat dit jaar na 100 jaar ophoudt te bestaan. Wilma Middelkamp is sinds 1978 lid van TAVENU en bekleedde in de afgelopen 23 jaar diverse bestuursfuncties. Burgemeester Nauta noemde Middelkamp in een toespraak een bindende kracht binnen het koor. “U heeft uw hart verpand aan TAVENU. Uw man André, ja ook hij zit in het complot, schreef mij “Als je Wilma zegt, zeg je TAVENU. Als je TAVENU zegt, zeg je Wilma.” aldus Nauta.

Appartementencomplex Jannink gestut na aanrijding

Een man in een witte bestelbus heeft gisteravond de bewoners van de appartementen boven de doorgang op ’t Jannink, de stuipen op het lijf gejaagd. Hij reed met een te hoge bestelbus hard richting de doorgang en kwam in aanraking met het dak van de kleine tunnel die daarbij zwaar beschadigd werd. “Het was een hele harde klap. Ik schrok me te pletter” zegt één van de bewoners. De bestuurder wist met zijn bus toch onder de doorgang door te komen en ging er in eerste instantie vandoor. Na een oproep van de politie meldde hij zich later toch op het politiebureau. De doorgang van het complex is gestut vanwege instortingsgevaar en afgesloten voor alle verkeer. Maandag wordt de schade hersteld. Volgens de politie is er geen gevaar voor de bewoners.

Goorse Nadieh wil de Postcodekoffers openen…

Ze zijn de sleutel tot veel vreugde of grote teleurstelling. De dames die tijdens het tv-programma Miljoenenjacht de bekende koffers openen met daarin hele grote maar ook kleine bedragen. En de kans zit erin dat er binnenkort zomaar een Goorse schone tussen de koffermeisjes staat. De 26-jarige Nadieh ten Zende heeft zich opgegeven voor de competitie waarin gegadigden zich kunnen presenteren. In een filmpje dat via deze LINK te zien is, geeft ze aan waarom zij de koffers zou moeten openen tijdens Miljoenenjacht. Het publiek kan stemmen op ten Zende via dezelfde LINK.

Indrukwekkend eerbetoon aan Gijs de Jager

Een indrukwekkend eerbetoon vandaag aan de Goorse wijkagent Gijs de Jager. de maandag overleden politie-agent werd vandaag onder begeleiding van zijn collega’s naar het crematorium in Usselo gebracht. Er werd onderweg staande gehouden bij het voormalige politiebureau in de Rozenstraat en het huidige onderkomen van de plaatslijke hermandad in de Grotestraat. Daar vormden politie-agenten een erehaag en werd een minuut stilte gehouden. Ook bij aankomst in Usselo brachten agenten eveneens een indrukwekkend salut aan De Jager die op 59-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Goors gezin ontsnapt aan de dood tijdens aanslag Barcelona

“We zitten in een hele slechte film” Rudy uit Goor, die liever niet met zijn achternaam genoemd wil worden, zegt het met veel emotie in zijn stem. Hij was gisteren getuige van de vreselijke aanslag op de Ramblas in Barcelona waar een bestelbus inreed op de menigte en vele slachtoffers maakte. Rudy is met zijn vrouw, drie kinderen en een schoonzus op vakantie in Noord Spanje en kozen de, naar nu blijkt, fatale donderdag uit voor een dagje Barcelona. Net voor vijven liep het zestal op de bekende boulevard toen de terroristische aanslag plaats had. Rudy: “Alles ging in een flits. Ik hoorde een bonkend geluid en toen ik mij daarop richtte zag ik de bestelbus op de mensen inrijden. Heel onwerkelijk allemaal. Er vloog van alles door de lucht.”

(eigen foto) (meer…)

Vrouwenvoetbal en Garden Songs

Liefhebbers van sport, cultuur, muziek en bier komen dit weekend aan hun trekken in Goor. Zo is er vanavond een fraai duel te zien van de FC Twente Vrouwen op het complex van Twenthe Goor. De meervoudig landskampioen oefent tegen FSV Gutersloh. Op zaterdag zijn er allerhande activiteiten in de Goorse café’s, terwijl het hoogtepunt van de theateragenda zondag moet volgen. Dan zijn de zogenoemde garden songs. In diverse tuinen in Goor en Diepenheim wordt muziek gespeeld door verschillende bands en muzikanten. De eerste editie is onderdeel van Heerlijck Zicht en moet honderden bezoekers uit Goor en daar buiten trekken. Ook vanavond en morgen wordt er al gezongen in de diverse tuinen in ’t Twentse Haagje. Kijk voor meer info op deze plek of op onze agenda.

Nieuwe website voor Oad

Oad is digitaal in het nieuw gestoken. De Goorse busmaatschappij heeft vandaag de nieuwe website oadbus.nl gelanceerd. “Wij zijn erg content”, laat directeur Frans Schuitemaker weten. “Hiermee kunnen wij onze klanten die een of meerdere bussen willen huren of voor een groep een arrangement willen samenstellen nog beter bedienen.”