Afval ook de komende zes jaar naar Bruins&Kwast


Voor het afleveren van grof afval kunnen de inwoners van Goor en omgeving ook de komende zes jaar terecht bij Bruins&Kwast aan de Mossendamsdwarsweg. Na aanbesteding werd door Twente Milieu de opdracht gegund aan Bruins&Kwast dat al 25 jaar de inname van afval verzorgt in Goor. Ongeveer de helft van het afval verwerkt Bruins & Kwast op hun eigen terrein dat naast het milieupark is gelegen. Daarnaast gaat Bruins&Kwast de komende jaren verder inzetten op duurzaamheid, onder meer door het extra scheiden van afvalstromen. In Goor is het voor particulieren ook mogelijk om afvat te brengen naar Ter Horst op industrieterrein De Spechthorst.

Gerard Kuipers, directeur Bruins & Kwast , Lisette Bosch, directeur Twente Milieu en wethouder Harry Scholten

BlacKkKlansman in Alleman

Op dinsdag 28 mei 2019 draait filmhuis Alleman de film BlacKkKlansman. De nieuwe komedie van Spike Lee vertelt het verhaal waarin een zwarte agent weet te infiltreren bij de Ku Klux Klan. De aanvang is om 20.00 uur, de toegang bedraagt zes euro.

Uniek concert Goorse Schlagerkoor

Een prachtige en eervolle uitnodiging voor het Goorse Schlagerkoor. Het genootschap mag als sluitstuk fungeren van het korenfestival Amusing in Hengelo. Meer dan 80 koren van alle genres geven acte de présence om de binnenstad van Hengelo op 8 juni te overspoelen met muziek en vrolijkheid. Ze geven minimaal twee keer een optreden van 25 minuten. Dat doen ze op 17 binnen- en overdekte buitenpodia. De organisatie van dit festival was na eerdere optredens van het Goorse Schlagerkoor zo van het koor gecharmeerd dat de vraag kwam om het festival af te sluiten met een speciaal optreden.

(meer…)

Stralende slotetappe en binnenkomst Vierdaagse

Het voelde als de binnenkomst op Via Gladiola voor de deelnemers aan de Goorse Vierdaagse. De wandelaars hadden vanavond perfect weer bij de laatste etappe over de dreven in onze Reggestad. De kinderen werden groots onthaald door hun ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Een vrolijke file van deelnemers en toeschouwers was het verdict.


(meer…)

Hogere opkomst Europese verkiezingen

Er zijn meer mensen naar de stembus gegaan om een stem uit te brengen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement dan dan in 2014. In de gemeente Hof van Twente ging bijna 47% van de kiesgerechtigden naar de stembus. Vijf jaar geleden was dat nog 43%. In Goor was het opkomstpercentage gisteren ook hoger van dan vijf jaar geleden maar wel het laagst van alle kernen in de Hof van Twente: 41,27%. In Ambt Delden werd procentueel het meest gestemd: 52,01%. Het landelijke opkomstpercentage ligt op 41,2%. De uitslag mag tot zondagavond nog niet bekend worden omdat er in andere landen nog gestemd moet worden. Vijf jaar geleden was het CDA veruit de grootste in de Hof. De verwachting is dat dat niet is veranderd.


GFC met grote supportersschare naar Diepenveen

Een Goorse armada komende zondag in Diepenveen waar GFC kampioen kan worden in de vierde klasse G. Meer dan 200 supporters van de rood zwarten gaan per bus richting Salland om de ploeg van trainer Romano Lammertink te steunen. Naast de spelersbus zijn er nog vijf bussen ingehuurd om de Goorse voetbalfans te vervoeren. Daarnaast zullen er ook veel Gorenaren op eigen vervoer reizen. Op dit moment worden er ook de nodige sfeeracties voorbereid. GFC moet winnen om de titel binnen te halen. Bij elk ander resultaat is vv Diepenveen kampioen. Mocht GFC niet winnen dan wacht de nacompetitie. Die moet toch gespeeld worden ondanks het feit dat GFC niet kan promoveren vanwege de overstap naar het zaterdagvoetbal.

Hemelvaartfestival bij De Buddy’s

Tijdens Hemelvaartsdag hoef je dit jaar niet ver te fietsen voor goede live-muziek en een biertje. Bij Café Buddys wordt een open lucht festival georganiseerd met diverse bandjes, zangers Marcel Mengerink & Paul Schabbink en DJ Sem. De aftrap is om 15.00 uur.

Open dagen, blues, whiskey en voetbalfeesten

Een overvolle evenementenagenda voor het komende weekeinde in het Goorse met vanavond de intocht van de Vierdaagse-lopers, het Blues it Up-festival in De Reggehof, de Whiskey en sagenavond bij de Blokhut én een thema-avond over smartphone-gebruik. Morgen zijn er de Open Dagen van de Schoolfeestloodsen en de Muziekschool Hof van Twente (foto) én een pupillenmeerkamp van AV Goor ’75 op sportpark De Horst. Zondagmiddag hoopt GFC in Diepenveen kampioen te worden van de vierde klasse G. Of dat nu wel of niet lukt, feest zal het zijn. Ook ’s avonds als Marcel Mengerink optreedt voor de GFC-ers bij De Tapperij. Bij Hector is er een barbecue voor leden ter afsluiting van het seizoen terwijl er in het Badhoes een kinderspeelmiddag is. Voor alle evenementen check onze kalender.

PvdA wil Rabobank weren vanwege faillissement OAD

De Partij van de Arbeid vindt dat de Rabobank geen vestiging in het Goorse gemeentehuis moet krijgen omdat volgens de partij bewezen is dat de bank destijds reisorganisatie OAD in 2013 failliet heeft laten gaan. “Zo’n club beloon je dan niet door ze een plekje in het gemeentehuis te geven, al was het alleen maar uit solidariteit met de mensen die hun baan door toedoen van deze bank zijn kwijtgeraakt.” aldus fractievoorzitter Fred Rijkens in een schrijven. Deze week is de rechtszaak begonnen die door de familie ter Haar is aangespannen tegen de bank die volgens de familie ten onrechte kredieten niet verstrekten waardoor 1600 mensen op straat kwamen te staan onder wie veel Goorse medewerkers.

(meer…)

Whiskey en Twentse sagen bij de Blokhut

De Goorse Whiskyclub ( Goorse Usquebaugh Society) houdt morgen haar traditionele kampvuur-avond bij de blokhut van de scouting aan de Stoevelaarsweg in Goor. Evenals vorig jaar zal streektaaldeskundige Thea Kroese een groot deel van de avond vullen met verhalen uit het verleden en het heden in het Twents. Ook kan er geproefd worden van speciaal geselecteerde whisk(e)y’s. De inloop voor deze proeverij is tussen 20:00 uur en 20.30 uur. Voor pashouders van de GUS is de bijdrage € 15,- en voor niet-leden/introducees € 20,-.