Tachtig ‘fietswrakken’ op stations…

De politie heeft in samenwerking met de Gemeente Hof van Twente op de stations in Goor en Delden zogenoemde ‘fietswrakken’ voorzien van stickers. Dit zijn oude fietsen die er al heel lang staan en in aanmerking komen om verwijderd te worden. Het gaat in totaal om tachtig fietsen. Wie nog een fiets heeft staan en deze terug wil heeft tot woensdag 28 september de tijd om het vehikel op te halen. Dan worden de fietsen naar de gemeentewerf gebracht.

Goorse gezelligheid in Florence…

Dat Goor een jarenlange traditie als FC Twente-bolwerk is inmiddels overal bekend. Ook vandaag uit zich dat weer tijdens het Conference League-avontuur van de rood witten in Florence waar Fiorentina de tegenstander is vandaag. Daar zijn een groot aantal Gorenaren naartoe gereisd om de regionale trots te steunen. Uiteraard gaat de trip vergezeld met het nodige cultuur snuiven en gezelligheid op het terras van de plaatselijke Ierse pub waar onder meer Bernd Waanders, Mark Wessels, John Westerik, Niek Haafkes, Dylan Leferink, Jorrit Knol en Gijs Busschers (foto) zijn neergestreken…

Goorse vakantiefoto’s…(2)

En dan is het alweer tijd voor de tweede serie vakantiefoto’s van Gorenaren die uit alle uithoeken weer zijn opgestuurd. Van Peru tot aan de Weerribben, van Egypte tot Ommel en van Italië tot De Waard. Insturen kan nog steeds naar het bekende mailadres: redactie@nullgoorsnieuws.nl

Bart Verdriet bij de Machu Pichu in Peru
(meer…)

Wie stuur jij een kaartje vanaf je vakantieadres?

Dat is de vraag die welzijnsorganisatie Salut ook via deze weg wil voorleggen. Niet iedereen heeft de mogelijkheid of zit in de situatie om op vakantie te gaan en voor achterblijvers voelt het dan soms eenzaam en stil. Een appje of belletje kan iemand zich toch betrokken laten voelen. Dat geldt zeker ook voor het sturen van een kaartje onder het mom van ‘kleine moeite, groot plezier’. Meer ideeën om eenzaamheid met een klein gebaar tegen te gaan lees je op de website www.eentegeneenzaamheid.nl.

(meer…)

Leer tekenen met een 3D-pen in de bieb

Voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar is er komende vrijdag een activiteit in de Goorse bibliotheek waar geleerd kan worden hoe leuke dingen te maken met een 3D-pen. Met zo’n pen kan je ruimtelijke schetsen maken. Binnenin de pen wordt plastic verwarmd, dat er gesmolten uit komt. Hierdoor kan je tekenen in de ruimte en van alles maken. De 3D-pen heeft veel weg van de 3D printer met dit verschil dat zo’n printer een voorgeprogrammeerd product maakt, terwijl de 3D pen alle vrijheid geeft om te tekenen waar je op dat moment zin in hebt. Kinderen zijn welkom in de bieb op vrijdag 19 augustus van 14:00 uur tot 15:00 uur. Aanmelden kan via hofbibliotheek.nl.

Goorse vakantiefoto’s…(1)

Er kwamen een aantal fraaie prenten na de oproep om vakantiefoto’s van Gorenaren op te sturen naar onze redactie. Hieronder een selectie van foto’s uit Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Midden Europa en Goor! Insturen kan nog steeds naar redactie@nullgoorsnieuws.nl.

Truus Lantink; Tsjechië Pocatky
(meer…)

Aqua+ organiseert ouderenochtend

Het Goorse bedrijf Aqua+, gespecialiseerd in sprinklerinstallaties, gaat een speciale ochtend organiseren voor ouderen. Dit gebeurt vanuit de zogenoemde Rudolf Walhof Foundation die vanuit het bedrijf meerdere goede doelen steunt. De ochtend met een muziekbingo is op vrijdag 16 september op het terrein van Aqua+ aan de Molenstraat in een tent en begint om 10:00 uur. Iedere 65+-er is welkom en de entree is gratis. Aanmelden kan voor 6 september via telefoonnummer 0547-286000.

Geef je op voor Doggy Plons

Het is nu nog hartje zomer. Maar medio september zit het buitenseizoen er weer op voor zwembad De Vijf Heuvels. Het reces wordt dan ingeluid met Doggy Plons. Met deze activiteit wordt een streep gezet onder het zomerseizoen. Aanmelden is niet nodig: Meer info via www.zwembaddevijfheuvels.nl.

Cursus Gouden eeuw in Goorse bibliotheek

Op dinsdag 6 september start de cursus De Gouden Eeuw in de Goorse bibliotheek. Rembrandt, Frans Hals en Johannes Vermeer zijn namen die synoniem aan de Gouden Eeuw zijn verbonden met wereldberoemde meesterwerken zoals het Melkmeisje van Vermeer (foto) Tijdens deze cursus kunstgeschiedenis over de Gouden Eeuw wordt ingegaan op de vraag waarom de werken uit die periode zo speciaal zijn. De cursus wordt gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis op de dinsdagen 6, 13, 20 en 27 september van 14.00 uur tot 16.30 uur. Aanmelden kan via mirandanieuwenhuis@nulllive.nl.

Deel je vakantiefoto!

In deze warme vakantietijd is een groot deel van Goor weer uitgevlogen naar verre of minder verre oorden of heeft het met deze hitte ook ‘Rundumhausen’ uitstekend naar de zin. Wij zijn benieuwd hiet Goor de zomervakantie beleefd en vraagt om leuke, grappige vakantie-foto’s met bijvoorbeeld de bekende gele vlag- of handdoek. We zijn benieuwd! foto’s kunnen gestuurd worden naar redactie@nullgoorsnieuws.nl of via onze Facebookpagina.