Waerdenborch Goor: Iedereen geslaagd

Geen teleurstellingen dit jaat bij de eindexamenleerlingen van de Goorse locatie van De Waerdenborch. Iedereen is in één keer geslaagd in deze Coronaperiode in het jaar dat er geen centrale examens konden worden afgenomen. Het personeel van de scholengemeenschap ging na het beroemde telefoontje ook nog persoonlijk langs bij de leerlingen vmbo TL (Mavo) met de cijferlijst, een roos en een zogenoemde Kanjerkoek.

Ook de Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Höfte is geslaagd

Danslessen weer buiten opgepikt

De Muziekschool Hof van Twente geeft sinds vorige week een deel van haar danslessen weer op locatie. Alle break- en streetdancelessen vinden buiten plaats. Ook de kleuterdansgroep van Marleen Hamer gaat weer lekker naar buiten in Goor. Voor de lessen wordt een dansvloer geplaatst achter De Reggehof. De muziekschool heeft veel extra maatregelen genomen en er is een uitgebreid protocol opgesteld volgens de richtlijnen van het RIVM. Alle betrokken leerlingen en hun ouders hebben hierover persoonlijk bericht gehad. De eerste reacties van leerlingen en docenten zijn heel erg enthousiast.

Eet- en wandelgroep starten weer op

Ook Wijkvoorziening ’t Doesgoor pakt haar zaken weer op. Gisteren werd er al weer op allerhande wijze gevoetbald en die lijn wordt ook voor de senioren doorgetrokken. Maandag start de zogenoemde eetgroep weer op. Dinsdag wordt begonnen met de wandelgroep. De koffie staat ook dan weer klaar.

Vanzelfsprekend houdt men zich bij de eetgroep wel aan de anderhalve meter. (archieffoto)

Goorse Myrthe landelijk nieuws met petitie tegen sexuele intimidatie

Ze is het spuugzat dat ze wordt nageroepen op straat en dat er allerlei sexueel getinte opmerkingen worden gemaakt. De Goorse Myrthe van der Houwen kwam daarom in actie en startte een petitie die landelijke aandacht geniet, onder meer van het AD. De 19-jarige van der Houwen wil dat er actie ondernomen wordt tegen diegene die zich schuldig maakt aan dit soort praktijken. Op haar Facebookpagina geeft ze ook een aantal voorbeelden van wat er naar haar geroepen wordt als ze op straat loopt. In het artikel in het Algemeen Dagblad zegt de studente aan de UT, dat ze er met name in haar huidige woonplaats Enschede last van heeft en niet in Goor. De petitie richt zich dan ook op het stoppen van sexuele intimidatie in Enschede.

Foto: www.facebook.com/Myrthevdhouwen

De Beentjes van Sint Hildegard zes keer in Filmhuis Alleman

De succesvolle Twentse film ‘De beentjes van Sint Hildegard’ is in september nog zes keer te zien in het Goorse Filmhuis Alleman. De film van regisseur Johan Nijenhuis met hoofdrollen voor Herman Finkers en Johanna ter Steege, is op dit moment één van de meest succesvolle films in Nederland en was voordat het Coronavirus uit brak ook al enkele keren te zien in Goor. Er kunnen vanwege de RIVM-maatregelen per voorstelling een beperkt aantal kaarten worden verkocht en voor vijf van de zes voorstellingen is daarom inmiddels al een wachtlijst. Alleen voor vrijdag 13 september zijn nog enkele tickets beschikbaar die via deze LINK besteld kunnen worden.

Er is een bijrol voor Gorenaar Jan Hulsegge in ‘De beentjes van Sint Hildegard’ (links naast Herman Finkers)

Fysio Smit wijkt uit naar het hockeyveld

In deze crisistijden helpt men een goede buur. Onder dit adagium heeft GMHC de velden beschikbaar gesteld voor Fysio Smit. De Goorse praktijk kan derhalve op bepaalde uren de patiënten behandelen in de buitenlucht, welke helpt bij de beperking van de eventuele verspreiding van het virus.

Geen antwoorden op raadsvragen over verhuizing Lidl

De eventuele verhuizing van de Lidl naar de Kerkstraat was dinsdagavond onderwerp van gesprek in de raadsvergadering van gemeente Hof van Twente. Die lijkt onvermijdelijk, al is iedereen tegen die verplaatsing. Er werden diverse vragen gesteld die met name gingen over de communicatie naar de buurtbewoners en over de verkeersveiligheid. SP-raadslid Frank Stevens (foto) refereerde aan een filmpje dat op deze site stond waarin die situatie met vrachtverkeer werd nagebootst en zei dat in dat kader de discussie over verkeersveiligheid in de Molenstraat ‘bijna belachelijk is’.

(meer…)

Papegaai houdt brandweer bezig in De Meene

Een papegaai beleefde vanmiddag een koddig avontuur op de Herikervlierweg in de Meene. De eigenaar van de ara was met het dier aan het oefenen toen de vogel een boom vloog en daar niet meer uit wilde komen. Een te hulp geschoten boer loste een ‘waarschuwingsschot’, maar ook daarvan was de ara niet onder de indruk. De inmiddels ingeschakelde dierenambulance wist ook het beest niet uit de boom te krijgen, waarop een beroep werd gedaan op de brandweer, die er met behulp van een hoogwerker wel in slaagde om het dier naar beneden te krijgen. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

Buitenbad De Vijf Heuvels op 15 juni open

De buitenbaden van zwembad De Vijf Heuvels tussen Goor en Markelo gaan volgende week maandag, 15 juni, open voor het zomerseizoen. Vorige werd het binnenbad weer geopend nadat het bad dicht was vanwege de Coronacrisis. Er wordt gestarten met het banen zwemmen en het recreatief zwemmen voor de jeugd tot en met 12 jaar. Op zondagen is er ook ruimte voor gezinnen. Net als in het binnenbad zal ook buiten gewerkt gaan worden met reserveringen. Het is de bedoeling om volgende week donderdag, 11 juni, een testdag te houden. Wie wil komen zwemmen op die testdag kan een mail sturen naar info@nullsportfondsenhofvantwente.nl met het aantal zwemmers en de leeftijden.

Ad van den Ende in Hofstreek Portret

Het leven van Ad van den Ende staat komende zondag centraal in het radioprogrammas Portret op Hofstreek FM. wonende in Goor te gast in Portret van Hofstreek FM. Van den Ende, die werkzaam is als mediator, woont al twintig jaar in Goor en is als vrijwilliger actief in de Goorse kunstwereld en bij jeugdcircus Caroly. Hofstreek Portret wordt komen zondag uitgezonden van 11:00 uur tot 12:00 uur. Maandagavond is er een herhaling om 20.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Ciska Freriksen.