Koninklijke onderscheiding voor organist Herman Terra

Herman Terra is gisteravond in de Rooms Katholieke Petrus en Pauluskerk, Koninklijk onderscheiden door burgemeester Ellen Nauta. Terra is al vijftig jaar organist van verschillende koren en ook gisteren die hoedanigheid actief met het gemengd koor van de kerk. Herman Terra is benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor de katholieke geloofsgemeenschap. Vroeger was hij leraar aan toenmalige Pensionaat Maria Mediatrix, het internaat in Azelo, waar hij later ook frater werd en als kloosternaam Frater Bernard Herman kreeg. Later gaf hij gymnastiek en handenarbeid in Nijmegen om na tien jaar terug te keren in Twente. Terra woont al jaren in Goor en is naast organist ook voorzitter en secretaris van de werkgroep Verliezen verwerken binnen de geloofsgemeenschap.

(meer…)

Waterleiding geknapt in de Rembrandtstraat

De waterleiding in de Goorse Rembrandtstraat is gisteren geknapt. Dat gebeurde gisteravond rond 21:00 uur. Voor zover bekend zaten er geen huishoudens zonder water. Medewerkers van Vitens waren om 21:30 uur ter plekke en zijn tot vanochtend 02:00 uur bezig geweest om de waterleiding te repareren. Vandaag is het gat in de stoep gedicht.

Werkstraf voor ernstige mishandeling in Dieka

Een 21-jarige man uit Goor is veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. In februari 2017 sloeg hij een 17-jarige jongen uit Lichtenvoorde bewusteloos bij zaal Dieka in Markelo. Het slachtoffer liep als gevolg van de mishandeling een schedelbreuk en blijvende gehoorschade op. De officier van justitie eiste twee weken geleden vijftien weken celstraf, waarvan vijf weken voorwaardelijk. Ook moet de Gorenaar 6400 euro ‘emotionele schade’ betalen aan de jongen.

(meer…)

Boekpresentatie over Haanstra op speciale filmavond

60 jaar na première van Haanstra’s Fanfare herleven oude tijden in Filmhuis Alleman. Op een speciaal ingelaste filmavond presenteert Ronald van de Vate op vrijdag 30 november zijn tweede boek over Haanstra: De zomerse Fanfare van 1958. Naast een interview wordt er ook veel beeld vertoond van één der grootste regisseurs van het land.

(meer…)

Andy en Melissa, streekcabaret en Sinterklaas…

De evenementenkalender vermeld voor deze avond allereerst een zogenoemde ‘Diva-bingo’ in buurthuis Villa’70 op ’t Gijmink. Vanavond is ook de show van oud-profvoetballer Andy van der Meijde en zijn partner Melissa in De Reggehof waarvoor wij deze week, via Facebook, twee kaarten mochten verloten. Die tickets zijn gewonnen door Wilfried Hoeben. Morgen is ‘Gewoon Aans’ te zien in het lokale theater met de nieuwe dialectvoorstelling ‘Volk’. Morgenavond is ook het gratis te bezoeken combi-concert van het harmonieorkest van Apollo in sporthal De Mossendam met het Frysk Jeugd Fanfare Orkest. Zondagmiddag is het uur u voor de Goorse kinderen als Sinterklaas aanmeert in de haven en er een stuntspektakel van de Goorse Waterpieten te zien is. Daarna een tocht door Goor en een Sinterklaasfeest bij De Reggehof. Voor alle evenementen klik HIER.

 

 

Dinand Leferink hoog op VVD-lijst Provinciale Staten

Gorenaar Dinand Leferink is gisteravond bij De Poppe in Markelo gekozen als de nummer drie op de lijst van de VVD voor de Provinciale Staten-verkiezingen van maart volgend jaar. De Gorenaar zal daarmee bijna zeker een plek verwerven in het presidium van Overijssel. Op dit moment bezetten de liberalen zes zetels. Leferink deed vier jaar geleden ook al een gooi naar een zetel maar viel toen buiten de boot. Leferink is de hoogste Twentse vertegenwoordiger op de VVD-lijst.

(meer…)

Paul Reef benoemd tot secretaris Goor Collectief

Tijdens de ledenvergadering van Goor Collectief kwam naar buiten dat Paul Reef vanaf nu de secretaris van het dagelijks bestuur van Goor Collectief is. Naast een aanstelling werd ook bekend dat Annemiek Post, Ronald Lindeboom, Huub Eijkelkamp en Marloes Hemmelder aftraden bij het algemene bestuur. Laatstgenoemde blijft wel voorzitter van de pr-afdeling van Goor Collectief. De Bebsel, RTT en Dawo Eps genomineerd voor ondernemer van het jaar. Nadat de officiële plechtigheden voltooid waren, maakte de geblesseerde Bas Nijhuis in samenwerking van Paul Schabbink een spraakmakende avond met indrukwekkende verhalen wat de toparbiter zoal meemaakte.

Alleman vertolkt Lean on Pete

Op dinsdag 27 november 2018 draait filmhuis Alleman de film: Lean on Pete. De film uit 2017 vertelt het drama van Andrew Haigh. De aanvang van de film is 20.00 uur. De toegang bedraagt zes euro. De film schetst een rauw en intiem portret van de sociale onderklasse in Amerika. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Willy Vlautin.

117 brugklassers over het paard van Troje…

Een bomvolle theaterzaal van De Reggehof genoot gisteravond van een voorstelling van 117 Goorse brugklassers van De Waerdenborch. Die werden gisteren vanaf 14:00 uur door de professionals van ‘Scapino in school’, klaargestoomd voor een uur durende show. Onderwerp was het paar van Troje. Een verhaal uit de Griekse mythologie waarin Grieken zich in een groot houten paard verstopten om Troje binnen te kunnen dringen. De show, werd inclusief het maken van het paard en de overige attributen, in één middag op school voorbereid en ’s avonds met succes uitgevoerd in De Reggehof.

(meer…)

Wil jij een gratis kraam op een kerstmarkt?

Scoutinggroep de Stoevelaargroep uit Goor gaat op 15 december een kerstmarkt organiseren. Plaats van handeling is de locatie rondom de blokhut aan de Stoevelaarsweg. Voor deze kerstmarkt is de organisatie op zoek naar mensen die eventueel hun waar willen aanprijzen in een kraampje. Er zijn geen kosten aan verbonden en de opbrengst is ook voor de verkopende partij. Bij interesse mail met mark@nullstoevelaargroep.nl.