Goor kringloopwalhalla van de regio ?

Na de brand bij Wawollie bijna twee jaar geleden, moesten de Gorenaren nog geruime tijd naar andere plaatsen om tweede-hands waren te kunnen kopen maar dat is na de opening van Kiekeboe op het TSB-terrein voorbij. Nu, in maart anno 2018, lijkt het erop dat Goor zelfs uit zal groeien tot het kringloopwalhalla van de regio. Deze week opende de Kringloop-outlet van Hof van Anpakk’n de deuren van een groot bedrijfspand aan de Pastoriestraat en binnenkort zal er nog een winkelhal met gebruikte waar worden geopend aan de Deldensestraat.

(meer…)

Beroemde zandtovenaar en Elske de Wal in Goorse Passion

De bekende zandtovenaar Gert van der Vijver zal zijn kunsten vertonen tijdens de Goorse uitvoering van The Passion op woensdag 28 maart aanstaande. Hij zal zijn kunsten vertonen in De Reggehof na afloop van de tocht met het grote kruis door Goor. Ook zangeres Elske de Wall is gestrikt door het organiserende Doors Wide Open om de avond op te luisteren. De Friese muzikante speelde vorig jaar nog Maria (foto) in de landelijke uitvoering van The Passion in Leeuwarden. Ook is er een bijdrage van spreker Karim Landoulsi over het lijdensverhaal on de titel ‘Pasen ook voor jou’ en een optreden van gospelgroep All 4 One uit Vroomshoop. Tijdens ‘The New Passion’ is er extra aandacht voor de Loverboy-problematiek en voor jongeren die gedwongen in de prostitutie werken in Twente.

Een kijkje in de nieuwe Kringloop-outlet…

Afgelopen donderdag opende de nieuwe Kringloop-outlet van ‘Hof van Anpakk’n’ de deuren van het grote bedrijfspand aan de Pastoriestraat. De nieuwe hal met nieuwe en tweedehands spullen is enkele dagen per week te bezoeken en kent naast een ingang bij de parkeerplaats van De Borgh ook een entree in De Wijnkamp en een koffieruimte voor ontmoetingen. Voor wie nog niet weet hoe het eruit ziet binnen maakten we onderstaande fotoreportage.

(meer…)

Pannenkoekendag voor jong en oud…

Het is vandaag nationale Pannenkoekendag en dat is ook in Goor niet onopgemerkt voorbij gegaan. In het kader van ‘Oma’s pannenkoeken zijn toch altijd het lekkerste..’ was er bij wijkvoorziening ’t Doesgoor een fraaie kruisbestuiving van jong en oud. Leerlingen van groep 8 van de basisscholen De Wiekslag, De Albatros en De Puntdak kwamen samen om met oma’s en opa’s oud-hollandse spelletjes te spelen en samen stapels pannenkoeken te bakken. Nadat deze op de tafels werden gezet werd er afgeteld en werd er naar hartelust gesmuld van de oer-Hollandse- en tijdloze lekkernij.

(meer…)

Tegenstanders bomenkap schakelen bekende professor in

Het comité dat zich verzet tegen de voorgenomen bomenkap in de Gondalaan heeft Professor Doctor Ira Helsloot in de arm genomen om aan te tonen dat er andere mogelijkheden zijn dan het rooien van de monumentale eiken in het kader van de asbestsanering op ’t Gijmink. Helsloot is hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook is hij editor van het zogenoemde ‘Journal of Contingencies and Crisis Management’. Twee jaar geleden schreef hij een rapport over de inzichten in de omgang met de risico’s van asbest dat via deze LINK is te in te zien. Met de expertise van deze deskundige hopen de bewoners dat de provincie en de gemeenteraad tot inkeer komt en kiest voor een andere vorm van asbestsanering rondom de bomen. Tijdens de Goorse politieke avond, eergisteren in De Reggehof, hadden de kandidaat-raadsleden wel oren naar de bevindingen van Helsloot die gisteravond nog prominent te zien was in het tv-programma 1Vandaag met kritiek op de herstelwerkzaamheden na de aardbeving in Groningen.

Prof. Dr. Ira Helsloot

Eva Crutzen, TJSO en Beatline…

De activiteitenkalender voor de komende dagen vermeld weer veel muziek maar begint vanmiddag in de Rozenstraat waar er vanaf 14:00 uur een Open Dag is bij Dag Activiteiten-centrum De Roos. Vanavond speelt het Twents Jeugd Symfonie-orkest (TJSO) onder leiding van Carl Wittrock in De Reggehof tijdens een concert dat wordt gegeven in samenwerking met de muziekschool. Bij De Bebsel is er de 18e Bridge Drive voor het goede doel van de Lions Club. Morgenavond is Eva Crutzen te bewonderen in de grote zaal van De Reggehof. De in recensies geroemde cabaretière brengt haar show ‘Opslaan als’. Bij café De Ster is er live muziek uit de sixties met Beatline en viert café Johny’s de derde verjaardag met diverse DJ’s. Zondag is de Hof Jazzband bij De Pot en is er bij de Waerdenborch de muzikale contest ‘The sound of Apollo’. Voor alle evenementen klik HIER.

Eva Crutzen

Storing Caiway legt kabel- en glasvezeldiensten deels plat (UPDATE)

Grote delen van Goor kunnen op dit moment vanwege een grote storing geen gebruik maken van het kabel- en glasvezelnetwerk van Caiway. De oorzaak van de storing, die rond 06:00 uur begon, is niet bekend, zo meldt Caiway via Twitter. Hoe lang de storing gaat duren is evenmin bekend, er wordt met man en macht naar een oplossing gezocht. UPDATE 12:00 uur: De oorzaak van het probleem is getraceerd en het Caiway heeft gecontroleerd het grootste deel van Goor weer aangesloten.

Leerlingen planten bomen op Thomas Ainsworth-begraafplaats

Op de plek waar medio januari een ravage werd aangericht door Code Rood, is vanochtend weer een verse boom geplaatst. Kinderen van groep 7 van de Heeckerenschool gaven zo met de gemeente invulling aan de Nationale Boomfeestdag. Zij plantten drie bomen op de Thomas Ainsworth-begraafplaats op de hoek Laarstraat/Herman Heijermanstraat. Het gaat om een Tulpenboom, Tamme kastanje én een Japanse noot. Dit onder toeziend oog van wethouder Scholten die de kinderen ook nog toesprak: “Sommige van jullie ouders weten nu nog waar zij als kind op de Boomfeestdag een boom plantten. Ik hoop dat jullie dat later ook weer aan jullie kinderen kunnen vertellen”.

Over zes weken uitspraak in zaak Zonnepark Waterlanden

De bestuursrechter in Zwolle doet over zes weken uitspraak in de zaak die door bewoners van ’t Heeckeren is aangespannen tegen de gemeente Hof van Twente inzake de komst van het Zonnepark Waterlanden. Gisteren diende een zaak in de provinciehoofdstad waarin het met name ging over de opstelling van het Zonnepark dat nu in een zogenoemde Noord-Zuid-opstelling is gepland. Omwonenden denken dat deze teveel overlast oplevert en pleiten voor een opstelling in Oost-westelijke richting. Die laatste optie zou bovendien meer energie-opbrengst opleveren maar is volgens exploitant Solar Fields wel ruim 2,5 miljoen euro duurder. Buiten de financiële argumenten konden de verweerders niet meer inbrengen waardoor er het erop lijkt dat de omwonenden sterk staan in deze kwestie maar daarover komt dus eind april pas uitsluitsel.

Inschrijving Obstakel Run verlengd

De deadline voor de inschrijving van de Obstakel Run is verlengd. Kinderen die mee willen doen met het evenement op 28 maart dienen zich wel aan te melden. Daar leek in het eerste stadium een misverstand over te bestaan bij veel ouders. Maar kinderen die mee willen doen aan de Obstakel Run moeten zich aanmelden via deze weg