Provinciale PvdA wil snel oplossing voor stankoverlast Heeckeren

De provincie moet snel opheldering geven over stankoverlast in de Goorse wijk Heeckeren in de gemeente Hof van Twente. Dat vindt de provinciale fractie van de PvdA. Inwoners van de Goorse wijk Heeckeren klagen al geruime tijd over een ‘penetrante geur’. De PvdA in Provinciale Staten van Overijssel reageert daarmee op berichtgeving op deze site én de oproep van de Goorse Stadsraad. Deze vermoedt dat de mestvergister van Groen Gas Goor BV (foto) de bron van de overlast is, en roept omwonenden hun klachten bij de provincie te melden.

(meer…)

Asbest eruit, bollen erin…

Aanstaande zaterdag is het landelijke burendag. In ’t Gijmink in Goor is het Groene Burendag. Er worden 5000 bollen geplant in de wijk onder het motto ‘Asbest eruit, Bollen erin’. De bollen zijn verkregen via de actie van De Groene Loper. Alberta Groteboer roept wijkbewoners op om morgen, met het nodige gereedschap, (zaterdag) om 09:00 uur te komen naar buurthuis Villa ’70 en te helpen met planten. “De bollen zorgen in het voorjaar voor kleur in de wijk en zijn ook het eerste voedsel voor de wilde bijen. Het is een goede stap om de biodiversiteit in de wijk te verbeteren. Er worden blopembollen geplant langs de Deldensestraat vanaf de Gondalaan tot het kunstwerk ‘Narcis’ langs het fietspad aan de Mulderskamp, naast het spoor. Er worden in Goor morgen ook bollen geplant aan de van Hoevellstraat.

Ladies-night, theater-preview en start voetbalcompetitie

De evenementenkalender laat voor dit weekeinde allereerst de viering van het 5-jarig bestaan van De ‘nieuwe’ Ster zien. Het eerste lustrum van de familie Weerkamp in het horeca-etablissement wordt vanavond opgeluisterd door DJ Coba. Vanavond is er ook een dart-toernooi in buurthuis op ’t Gijmink. Morgenavond is er een Ladies-night bij café Johnys. Daar kunnen de Goorse dames dan vanaf 21:00 uur terecht. Dit weekeinde begint, na een aantal weken van bekervoetbal, ook de competitie voor de Goorse voetballers op alle niveau’s. Komende zondag is vanaf 14:30 uur ook de preview op het nieuwe theaterseizoen in De Reggehof waarvan de foyer overigens onderhevig is aan een stevige verbouwing. Het voorproefje op de voorstellingen wordt gepresenteerd door Arijan van Bavel (foto), bekend als Adje uit de het toenmalige Vara-programma ‘Mooi! Weer de Leeuw’. Voor alle evenementen klik HIER.

Darttoernooi in buurthuis ’t Gijmink

In buurthuis Villa ’70 op ’t Gijmink is morgenavond (vrijdag) een darttoernooi. Wie wil kan meedoen. Deelname is gratis, de consumpties niet, meldt het perscommunique. Wie er wil darten kan zich opgeven via telefoonnummer 0653346079.

Wiljan van Regteren in Radioportret

Wiljan van Regteren is komende zondag te gast in ‘Portret’. Op Hofstreek FM zal de eigenaar van Wiljan’s Wijnhuis vertellen over zijn leven en passie voor wijn. De 63-jarige Gorenaar werkte in het verleden voor diverse horeca-groothandels en bouwde daarin een groot netwerk op. Het Radio-portret wordt komende zondag om 11:00 uur uitgezonden en herhaald op maandag 24 september om 20:00 uur. De presentatie is in handen van Jonneke Adolfsen.

Wat gaat er gebeuren bij ’t Kukelnest?

Wat moet er in de toekomst allemaal gaan gebeuren bij kinderboerderij ’t Kukelnest. Dat is de centrale vraag tijdens de ledenvergadering komende dinsdag in het gebouw op het terrein aan de Lintelerweg. Alle leden en donateurs worden uitgenodigd om te komen en ideeën uit te wisselen. De ledenvergadering begint om 20:00 uur.

Fietsvierdaagse viert zilveren jubileum met ’25-actie’

Over iets meer dan een maand gaat de 25e Hof van Twente Herfst Fietsvierdaagse van start. De vierdaagse met start en finish bij de Goorse Reggehof is één van de drukste fietsvierdaagses van Nederland en trekt jaarlijks vele deelnemers uit alle windstreken. Dit jaar is er de mogelijkheid om een dag gratis mee te fietsen in het kader van het zilveren jubileum voor die deelnemers die ook iets hebben met het getal 25. Wie namelijk op de startdag, 22 oktober, jarig is mag dan gratis opstappen. Wie dit jaar een 25-jarig dienstverband viert mag op dinsdag de 23e voor niets fietsen. Echtparen die dit jaar 25 jaar getrouwd zijn hoeven op woensdag 24 oktober niet te betalen en de mensen die aan kunnen tonen dat op huisnummer 25 wonen mogen op donderdag 25 oktober gratis de slotetappe afleggen. Aanmelden kan bij ter plekke bij De Reggehof. Binnenkort meer over het randprogramma in het kader van het 25-jarig jubileum van de fiets-vierdaagse.

Salut organiseert ‘De kunst van het Zorgen en Loslaten’

Welzijnsorganisatie Salut uit de Hof van Twente organiseert de komende maanden de cursus ‘De kunst van het Zorgen en Loslaten’. Tijdens de cursus leert de mantelzorger voor zichzelf te zorgen en voor de naaste(n) zodat de mantelzorger energie overhoudt. Mantelzorgers hebben namelijk de neiging om voor hun naaste(n) te zorgen en zichzelf te vergeten. Hierdoor kunnen ze overbelast raken. Met deze cursus wil Salut dat voorkomen. In de cursus wordt stilgestaan bij de zorgsituatie waarin de mantelzorger terecht is gekomen. De manier waarop zorg wordt verleend. De mantelzorger leert bewust(er) om te gaan met de problemen die op zijn/haar pad komen. Bijeenkomsten vinden plaats bij het Parochiehuis te Delden en zijn gepland op 1 november en 31 januari van 9:30 tot 16:00 uur inclusief lunch en op 22 november, 13 december, 10 januari, 28 februari en 14 maart van 9:30-12:30 uur. Deelname is gratis. Interesse of meer informatie? Kijk op www.mantelzorgenloslaten.nl, bel Salut 0547-260053 of mail info@nullsalut-welzijn.nl.

Motorrijder loopt zwaar beenletsel op bij aanrijding Holtdijk

Een motorrijder heeft vanavond zwaar beenletsel opgelopen bij een ongeluk op de Holtdijk net buiten Goor. Daar botsten een auto en motor op elkaar. De bestuurder van de motor is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie) (meer…)

Groen licht voor zonneparken Spechthorst en Entersestraat

De gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente heeft gisteravond het licht op groen gezet voor de aanleg van de zonneparken die zijn gepland naast industrieterrein De Spechthorst aan de Holtdijk (foto) en het zonnepanelenpark aan de Enterseweg. In de raad is de zogenoemde ruimtelijke procedure vastgesteld. Dat is de laatste stap die nodig is om de SDE-subsidie te kunnen aanvragen die nodig is om te kunnen starten met de aanleg van de parken van 8,4 hectare (Spechthorst) en 2 hectare (Entersestraat). Voor het grootste Goorse zonnepark Waterlanden (9 hectare) zit de gemeente nog in de wachtkamer. Bezwaarmakers die het niet eens zijn met de opstelling van de zonnepanelen daar, hebben dit voorgelegd aan de Raad van State.

(meer…)