Nu de branden geblust zijn…

Goor zit met een giga-raadsel. Wat is het verhaal achter de autobranden? Eerst deze week In de Pastoriestraat, vannacht iets verderop in Goor. De forensische opsporingsdienst heeft vanmiddag onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand van vannacht op ‘t Gijmink, waarbij een camper en een auto in vlammen opgingen. De omgeving is met linten afgezet voor sporenonderzoek.

Foto’s Hof van Twente Fotografie.

(meer…)

Goor krijgt Alzheimercafé

Er wordt in Goor gestart met een Alzheimercafé. Dat zijn bijeenkomsten waar een ieder naartoe kan om ervaringen met dementie te delen of vragen te stellen. De oprichting daarvan is één van de uitkomsten van een overleg deze week op het gemeentehuis, georganiseerd door Chantal Smit van Salut. De gemeente Hof van Twente wil een dementievriendelijke gemeente worden en is bereid daarvoor diverse maatregelen te treffen. Volgens de initiatiefnemers is het belangrijk dat mensen meer te weten komen over Alzheimer zodat ze er goed mee om kunnen gaan, onder meer in winkels en de horeca. Wanneer gestart wordt met het Alzheimercafé is nog niet bekend.

Café de Whee in de verkoop

Het Goorse Café de Whee gaat in de verkoop. Hendrik Kramer, uitbater van de kroeg, zegt na elf jaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Hij geeft aan meer tijd te willen hebben voor zijn gezinsleven. Kramer is inmiddels gestart met een zoektocht naar potentiële kopers voor zijn etablissement. Café de Whee beschikt momenteel over zeven biljartteams en twee dartploegen. De intentie is om hier ook mee door te gaan onder de nieuwe eigenaar. Bij interesse verzoekt Kramer een privébericht te sturen, of contact op te nemen met Jan Ligtenberg (Horeca Makelaar): 06-5338324.

Stroomkast van Hofschaap gestolen

Een stroomkast van de schaapsherders Martin en Max Wormeester is vandaag op klaarlichte dag gestolen vlak bij de zogenoemde Hectorvijver achter sportcomplex ’t Doesgoor. De stroomkast is daar nodig om de ‘flexinetten’ onder stroom te zetten zodat de daar grazende schapen, niet uit kunnen breken. De kast stond verstevigd met een ketting vast aan een paal met een prullenbak. Deze is er afgeschopt om zo de kast met ketting over de paal te kunnen trekken. Volgens de herders is er niet alleen sprake van een flinke schadepost maar kunnen er ook levensgevaarlijke situaties ontstaan als de schapen uitbreken. Wie wat weet kan zich wenden tot de redactie van deze site of mailen naar info@nullhofschaap.nl.

Speciale kerkdienst in De Ark

Komende zondag is er een speciale kerkdienst in De Ark aan de Irisstraat. De Baptistengemeente heeft daarvoor Almeloër Peter Oosterhuis (foto links) uitgenodigd. Hij zal spreken over het thema ‘Wraak of vergelding’. Oosterhuis was ooit gevangene van een terreurgroep in het Afghanistan en worstelde veel met die gedachte. De dienst begint om 10:00 uur en de toegang is gratis.

Hennie Visscher legt voorzittershamer vv Twenthe weer neer

Hennie Visscher stopt na één jaar als voorzitter van vv Twenthe. De preses legt bij de komende algemene ledenvergadering de hamer neer. De reden van het vertrek zal hij tijdens het jaarlijkse soebat toelichten. De overige leden van het bestuur nemen voorlopig de taken waar van Visscher, die in het dagelijks leven ondernemer is van Havi Travel.

Volop muziek in de Reggehof en op het Sterplein

Goor doet zijn muzikale status ook dit weekeinde weer volop eer aan met veel muziek in het theater en in het centrum. Vanavond is er in De Reggehof het evenement ‘Geluk in ’n tuk’ waarbij op deze vrijdag de 13e er kan worden genoten van onvervalste dialectrock van de Hakviolen met daarin een grote Goorse inbreng en dé dialect-revelatie van de laatste jaren: Bökkers. Morgen is in hartje Goor weer ‘Vrienden op het Sterplein’ met dit jaar op het podium, vanaf 19:00 uur, het Diepenheimse Skandal, het Hengelose Jazzalike en de band Killer and the cool cats met de Goorse gitarist en zanger Martin van Noort. Morgen is ook weer de Open Monumentendag met onder meer een kijkje in de toren van de Hofkerk, de Braakmolen en het oude gemeentehuis in Goor. Voor alle evenementen en activiteiten check onze agenda.

Vrienden op het Sterplein werd vorig jaar goed bezocht


Gratis computercursussen voor ouderen in de bibliotheek

De Goorse bibliotheek biedt gratis computercursussen aan voor ouderen. Dit in samenwerking met Seniorweb. Onder meer de cursus ‘Klik en Tik’ waarin basisvaardigheden worden aangeleerd. Ook is er ‘Digisterker’ waarin er wordt geleerd om te gaan met DidiD. Er zijn zes lessen van 2 uur, te beginnen op 7 oktober. Daarnaast is er in de Bieb de mogelijkheid om te leren om te gaan met Whats App. Dat is een twee uur durende workshop op 13 november. Vanaf 20 november wordt ook nog een cursus Fotoboek Albelli gegeven waarin geleerd hoe een fotoboek te maken. Deze cursus is niet gratis. Meer informatie over de cursussen in de bibliotheek.


Bestrijding eiken-processierups blijft een probleem

Er zijn dit jaar drie keer zeker drie keer zoveel meldingen van overlast van de eikenprocessie-rups bij Gildebor binnen gekomen dan vorig jaar bestrijdingsgevallen. Dat zegt het college van B&W in antwoord op vragen van het CDA en Groenlinks. In de zomer zijn er door de gemeente ongeveer 100 bestrijdingsmeldingen per dag doorgezet waarvan er zeker 300 niet kon worden opgelost omdat er niet genoeg gespecialiseerde bedrijven in de Hof van Twente zijn. De ziekmakende rups blijft dus voor hoofdbrekens zorgen.

Digital StillCamera
(meer…)

Senioren welkom bij Bingo én in ZondagMiddagCafé

Morgenmiddag is er de eerste van een serie Seniorenbingo’s in de Oude Sociëteit aan de Schoolstraat. Die begint om 14:00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Komend weekend is daar weer een ZondagMiddagCafé voor senioren. Dan kan dan weer gekaart, gebiljart, gesjoeld en natuurlijk met elkaar gepraat worden. Aanmelden is niet nodig en de entree is €3,-. Het ZondagMiddagCafé is elke derde zondag van de maand en begint om 14.00 uur. De sluiting is rond 16.30 uur. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd voor consumpties. Voor meer informatie: Ria Mulder telefoon: 0547 – 274784.