Besmettingscijfers Hof hoog maar wel 90% gevaccineerd

De gemeente Hof van Twente kleurt nog aardig donker op de corona-besmettingskaart maar net als in de rest van het land vlakt de stijging gelukkig wel af. In de afgelopen week werden in totaal 404 positieve testen gemeld in Goor en omgeving. Zo’n 40 meer dan in de week ervoor. Er werden in de afgelopen periode 5 ziekenhuisopnames gemeld bij het RIVM en geen overlijdens als gevolg van het virus. De vaccinatiegraad is hoog in de Hof. 90% is inmiddels volledig gevaccineerd terwijl 91% de eerste prik gehad heeft.

Geen vuurwerk dit jaar, carbid schieten mag wel

Evenals vorig jaar is er ook dit jaar een landelijk vuurwerkverbod tijdens Oudejaarsdag. In Goor en overige kernen in de Hof van Twente mag wel weer met carbid worden geschoten. Aan deze alternatieve en traditionele vorm van ‘knallen’ zijn wel een behoorlijk aantal voorwaarden verbonden. Zo geldt er een aanmeldplicht en mag het alleen plaats vinden tussen 10:00 uur en 16:00 uur in het buitengebied. De inhoud van de bus mag maximaal 30 liter zijn en de ‘ontsteker’ moet minimaal 16 jaar oud zijn. Ook moet er een nuchtere toegangshouder zijn van 18 jaar of ouder. De aanmelding moet voor 17 december gedaan zijn. Voor alle regels en aanmelding klik op deze LINK.

College wil woonwagens op locatie Gorterstraat/Wheedijk

Het College van B&W wil dat de nieuwe woonwagenlocatie op het terrein tussen de Gorterstraat en de Wheedijk komt. Er is in de afgelopen periode gekeken naar vijf locaties in Goor maar volgens het College is daar geen keuze uit gevonden ‘waar iedereen zich in kon vinden’. De volgende stap is dat de gemeenteraad een keuze moet maken en hiervoor is nu een voorstel naar de raad gestuurd. Volgens het College is de locatie achter op De Whee het meest gunstig omdat het onderdeel uit maakt van de bestaande woonomgeving en groot genoeg is om woonwagenstandplaatsen in te passen met ruimte er omheen.

(meer…)

Vrijwilligersprijzen voor Kraak en Vluchtelingenwerk

De Provincie Overijssel heeft één van de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt aan Herman Kraak (foto). De Gorenaar is secretaris van veel organisaties en werkgroepen én actief bij de Agrarische Natuurvereniging Hooltwark, de Groene Loper Hof van Twente, Kerngroep Groen en de Goorse HockeyClub dat dit jaar de 2e prijs behaalde bij de Groenste Sportclub van Overijssel. Ook zette hij de weidevogelgroep Hof van Twente op de kaart. Ook werd in Goor Vluchtelingenwerk Hof van Twente geëerd voor hun werk voor de nieuwkomers in de gemeente. De oorkondes werden namens de Provincie uitgereikt door Herman Kalter, lid van Provinciale Staten en gemeenteraadslid namens de SP.

Pieter van Zwanenburg neemt afscheid na de gemeenteraadsverkiezingen

Wethouder Pieter van Zwanenburg zal na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeren in de gemeentelijke politiek. “Na 12 jaar wethouderschap vind ik het tijd worden dat een jongere generatie het stokje overneemt,” aldus de 63-jarige Gorenaar in een persbericht. Van Zwanenburg zit nu nog namens het CDA in het college en heeft in zijn resterende periode nog een aantal lastige kwesties voor zich liggen zoals de vestigingsplekken van woonwagens en de opvang van asielzoekers. In de afgelopen jaren was hij ook druk met de veranderingen in het Sociaal Domein dat ook onder zijn portefeuille valt…

(meer…)

Tunnel onder spoor bij overgang Heijinksweg

Er komt een tunnel die toegankelijk is voor voetgangers en fietsers onder de grond bij de spoorwegovergang aan de Heijinksweg richting De Meene (foto). Dit is door de gemeente in overleg met Prorail bepaald. De zogenoemde NABO’s (onbewaakte overgangen) moeten sluiten in verband met de veiligheid. Daarom is de overgang aan de IJsbaanweg straks niet meer te gebruiken. Er komt daarom daar een voetgangerspad richting het tunneltje aan de Heijinksweg. Ook wordt de overgang in de Meene aan de Herikervlierweg ondertunneld…

(meer…)

Drie Goorse kandidaten in top VVD-kieslijst

De VVD Hof van Twente heeft voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar drie Goorse kandidaten op verkiesbare plekken gezet. Edwin Scheperman, ook nu raadslid, staat op plek 4. De jonge Merel Lugtmeier is de nummer 5 van de lijst. Zij is ook actief in de jongerenraad in de Hof van Twente. Op de 6e plek staat de geboren Syriër Antoine Mordjaneh die eveneens in Goor woonachtig is. Lijsttrekker is wethouder Wim Meulenkamp met daarop volgend huidig raadslid André Elbert. Op nummer drie staat nieuwkomer Martine Overmeer. De Markelose Gerda Bruins verlaat de top van de partij na 21 jaar trouwe dienst als fractievoorzitter van de lokale VVD. De volledige lijst van de VVD staat hieronder…

(meer…)

Bijna 1000 inzendingen voor warme truien-wedstrijd

Voor de jaarlijkse warmetruiontwerpwedstrijd heeft de jury maar liefst 996 tekeningen mogen ontvangen van kinderen die allemaal een ontwerp voor een trui hebben bedacht. Alle basisscholen in Goor en omgeving hebben meegedaan. De jury had dus de pittige uitdaging om daarbinnen twee tekeningen te kiezen met een winnend ontwerp: een winnende tekening van groep 3/4 en groep 5/6. De winnende tekening in de categorie groep 3/4 is gemaakt door een leerling uit groep 3 van basisschool Heeckeren uit Goor. De winnende tekening in de categorie groep 5/6 is gemaakt door een leerling uit groep 5/6 van Elserike uit Markelo. Maar wie de winnende tekeningen gemaakt heeft, dat blijft nog even een verrassing.

Winnende puzzels naar restaurants

Het ontwerp van plaatsgenoot Marcel van den Oever zien we de komende periode terug bij de restaurants in de Hof van Twente. Hij heeft namelijk de puzzelactie gewonnen met zijn ontwerp van Watermolen den Haller. De puzzels worden overal uitgereikt bij de horecazaken in de gemeente en zijn uitgebracht door Hofmarketing in het kader van het 20 jarig bestaan de gemeente Hof van Twente.

Regge Hout biedt Doors Wide Open helpende hand

Het Goorse bedrijf Regge Hout B.V. gaat twee initiatieven van de stichting Doors Wide Open financieel ondersteunen. Het gaat in eerste instantie om de Sinterklaasactie waarbij gezinnen die moeten leven op het minimum een bezoek van de Sint en zijn Pieten krijgen met de daarbij behorende kado’s en lekkernijen. Daarnaast wordt ook een kerstdiner voor zo’n 150 minder bedeelden financieel ondersteund. Doors Wide Open is de laatste weken in het nieuws omdat de aangevraagde coronasteun bij de gemeente Hof van Twente niet is toegekend omdat de stichting niet aan de voorwaarden zou voldoen. Daarover loopt nog een beroepsprocedure.

(meer…)