Legen groene bak blijft om de twee weken

Het voorstel van wethouder Harry Scholten om alle vuilnisbakken niet eens in de twee weken, maar eens in de drie weken op te halen, heeft het niet helemaal gehaald. In de gemeenteraadsvergadering is gisteravond besloten dat het fruit en tuinafval (gft) om de twee weken wordt afgehaald. De zogenoemde grijze en oranje bakken worden niet meer zo vaak geleegd (eens in de drie weken). Wethouder Harry Scholten had voorgesteld al het afval om de drie weken op te halen maar werd onder meer door zijn eigen partij, het CDA, terug gefloten. Dit na protesten van inwoners die daardoor meer stankoverlast en ongedierte vrezen. Door de nieuwe maatregel gaan inwoners wel tot €12 minder afvalstoffenheffing betalen. Als de groene bak minder vaak geleegd zou worden zou de afvalstoffing met een kleine 19 euro omlaag gaan.

Naar evenementen in de buurt met de GYG-app

Nu er meer ruimte komt om weer evenementen en voorstellingen te bezoeken heeft het Goorse GYG Entertainment app ontwikkeld waarmee alle evenementen in de buurt in één overzicht weer worden gegeven. Verder is het mogelijk om evenementen te filteren op genre, locatie en datum, én om tickets te kopen. Tickets kunnen met een unieke QR-code uitgegeven en gescand worden na aankoop van de gebruiker in de app. Verder is het mogelijk om evenementen te live-streamen in de GYG- app.

(meer…)

Inwoners met een beperking gaan horeca helpen om gastvrijer te worden

De Gorenaren Stan Jansen en Maarten ter Hofte nodigen de uitbaters van de horecagelegenheden in de Hof van Twente uit om te praten over hoe de cafés en restaurants gastvrijer kunnen worden voor mensen met een beperking. Dat doen ze samen met de gemeente Hof van Twente in het kader van de ‘week van de toegankelijkheid’ van 4 tot 8 oktober. Op maandag 4 oktober is bij de Weijenborg in Delden een bijeenkomst waar iedereen is uitgenodigd.

(meer…)

Goorse actrice Lynn Tackaert wint landelijke Storytel Award

Actrice Lynn Tackaert heeft de landelijke Storytel Award 2021 in de wacht gesleept. De Belgische Goorse heeft de prijs gewonnen in de categorie Beste Voorlezer in Vlaanderen. De award voor beste voorlezer werd afgelopen zaterdag uitgereikt tijdens het internationaal filmfestival ‘Film by the Sea’ in Vlissingen. Het is de allereerste keer dat er Storytel Awards voor België werden uitgereikt. Tackaert leende haar stem aan de Vlaamse versie van het luisterboek De zeven zussen – Storm van Lucinda Riley. Het was de eerste keer dat zij een luisterboek insprak.

foto’s: Job Lugtigheid
(meer…)

Goorse fietsers zamelen veel geld in voor goede doelen

De Goorse Tempo Team Bikers hebben iets meer dan 19.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de ziekte Duchenne spierdystrofie. Arnoud Slaghuis, Marike Thijssen, Raymond Koeleman en Patrick Slaghuis reden een week in de monstertocht Duchenne Heroes en bereikten allemaal de finish. Het trio Mark en Roy Escher en Gerco Weeink (foto) reden afgelopen zaterdag een wielertocht om geld in te zamelen voor de Alzheimer-stichting en werden na 120 kilometer feestelijk onthaald onder begeleiding van de Goorse brandweer. zij zamelden €5000 euro in.

Constantijnschool in Twentse textielrace

De Goorse Prins Constantijnschool is één van de tien Twentse scholen die in de komende maand meedoet met de tweede editie van Textiel Race Twente plaats. De leerlingen leren dan alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen de scholen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. De school die het meeste inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis.

(meer…)

Bijleveld treedt toch af

Ank Bijleveld treedt alsnog af als Minister van Defensie. De in Goor woonachtige bewindsvrouw kreeg gisteren van de Tweede Kamer een motie van afkeuring vanwege de fouten die zijn gemaakt in het terughalen van Nederlanders en medewerkers van Defensie in Afghanistan maar besloot toen nog om aan te blijven. Vandaag besloot ze alsnog af te treden. In een korte verklaring aan de pers gaf ze aan dat ze aanvankelijk door wilde gaan voor haar medewerkers maar dat ze door de kritiek nu het gevoel heeft dat ze haar medewerkers in de weg staat. Ank Bijleveld was Minister van Defensie sinds 26 oktober 2017.

Groene loper krijgt subsidie voor eetbaar groen

De Groene Loper Hof van Twente is één van de tien organisaties die subsidie heeft gekregen om te komen tot meer eetbaar groen. De Provincie Overijssel heeft daarvoor in totaal 50.000 euro beschikbaar gesteld. De actie ‘Mmmmm… natuur om op te (vr)eten’ is daarvoor opgetuigd. In het najaar gaan buurtbewoners samen allerlei eetbare planten, struiken en bomen aanplanten. Eetbaar voor dieren en in sommige gevallen ook voor mensen.

(meer…)

De Post nieuw appartementencomplex in de Stationslaan

Zo moet het eruit gaan zien tegenover het station in Goor over enkele jaren. Op de plek waar nu nog het voormalige postkantoor staat wil ‘Maatschap De Post’ onder leiding van Lucas Haafkes een fonkelnieuw appartementencomplex realiseren. De bouw daarvan moet volgend jaar juli beginnen en uiteindelijk aan 22 starters (huurders) woonruimte bieden in het centrum van Goor…

(meer…)

The Father in Alleman

Filmhuis Alleman vertoont komende dinsdag de film The Father. Deze film gaat over een hoogbejaarde, dementerende man (Anthony Hopkins), die alleen in Londen woont. Hij weigert de verpleeghulp die zijn dochter hem probeert aan te bieden. Wanneer zijn toestand verslechtert, begint hij te twijfelen aan zijn dierbaren, aan zijn eigen gedachten en zelfs aan wat er echt is. Anthony Hopkins kreeg de Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol in deze film. De avond begint om 20.00 uur.