Sneeuw valt ook in Goor: het kan glad worden

Nadat de eerste echte sneeuw in deze winter via Zeeland ons land binnen trok, kwam uiteindelijk ook Goor vanavond onder de witte deken. Geen hele dikke deken maar wel neerslag die kan zorgen voor gladheid op de wegen. Ook vannacht als het aan de grond kan gaan opvriezen. Oppassen dus voor diegene die nog de weg op moeten of willen.

Aanmelden voor warmtefoto: laatste kans

Op de oproep van de gemeente Hof van Twente om een gratis warmtefoto van het huis te laten maken, zijn veel reacties binnengekomen bij de gemeente. Er is budget voor 1500 warmtefoto’s en dat aantal is bijna bereikt. Wil zich nog wil aanmelden moet dat dus snel doen. Van de aanmeldingen gaan de adressen die een brief ontvingen van de gemeente, voor. Meer informatie via deze LINK. De warmtefoto laat zien of een woning goed is geïsoleerd en of duurzame maatregelen nodig zijn.

Gladde wegen: Strooien alleen op doorgaande wegen

Het kwik kan deze dagen onder nul komen en dat kan leiden op gladheid op de wegen in Goor en omgeving. De gemeente Hof van Twente strooit dan alleen op doorgaande wegen en breidt de routes uit als de omstandigheden extremer worden. In ieder geval zal er wel gestrooid worden op de wegen naar en bij winkelcentra, scholen en verzorgingstehuizen. Op de stoepen wordt in principe niet gestrooid.

(meer…)

Wipneus & Pim Muziekshow Quiz

De Goorse entertainer Edwin van ’t Schip gaat morgen (zaterdag) met zijn compaan Mark Kneppers als het bekende duo Wipneus & Pim een online-quiz houden die is gegoten in een live-show van de twee DJ’s. Het moet een show worden boordevol muziekvragen en fragmenten gecombineerd met doe-opdrachten. Teams van drie personen kunnen zich inschrijven voor €8,50 per team. Inschrijven en kijken kan via deze LINK. De Wipneus & Pim Muziekshow Quiz, die vanuit een professionele studio in Maarheeze komt, begint morgen om 19:00 uur.

Aantal coronabesmettingen wil niet zakken in de Hof

De regio Twente hoort landelijk bij de grootste brandhaarden en de gemeente Hof van Twente is geen ‘positieve’ uitzondering in dat kader. Het aantal besmettingen in Goor en omgeving wil nog niet echt zakken, ondanks de lockdown die inmiddels met drie weken is verlengd. In de afgelopen 24 uur werden nog 23 besmettingen geregistreerd, 5 minder dan in de voorbije twee dagen toen er 17 per dag werden gemeld. Sinds 30 december werden 345 mensen in de Hof positief getest. Ziekenhuisopnames zijn er niet veel geweest in de afgelopen periode.

Drie workshops voor kinderen bij Home of Talents

Onder voorbehoud van de dan geldende corona-maatregelen organiseert Home of Talents in de voorjaarsvakantie drie verschillende workshops voor kinderen van diverse leeftijden. Het gaat om ‘Muziek op schoot’ op woensdag 17 februari voor de allerkleinsten van Monica ter Denge in De Reggehof in Goor, tekenen en schilderen in het atelier van kunstenares Sandra Boots (foto) op dezelfde dag in Delden en de Tetem-workshop games maken voor kinderen van 11 t/m 14 jaar een week later in het Deldense Parochiehuis. Meer informatie en aanmelden via deze LINK.
Raadsvragen over bewoning Puntdakschool

De fracties van D66 en SP hebben schriftelijke vragen aan het College van B&W gesteld over de bewoning van de Puntdakschool. Naar aanleiding van de artikelen daarover op deze site willen lokale partijen weten of er wel een bestemmingsplanwijziging is gekomen (woonbestemming) hiervoor en of er ook in Delden schoolgebouwen verhuurd worden omdat ook daarvan signalen komen. D66 en SP willen ook weten of de veiligheid wel gegarandeerd is en of omwonenden betrokken zijn bij het besluit. Tenslotte willen de partijen ook weten wat de consequenties van de verhuur is voor de verdere doorontwikkeling van schoollocaties.

Bibliotheek beperkt open

Tijdens deze lockdown is de Goorse bibliotheek beperkt open zijn voor het ophalen en terugbrengen van boeken. De overige activiteiten stoppen tot en met 9 februari. De Puzzeltheek in Bibliotheek Goor is wel geheel gesloten. Het ophalen van boeken kan in Goor van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 14:00 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur. Reserveren kan via ‘Mijn Bibliotheek’ op internet of de Bibliotheek-app.

Twee auto’s en een motor botsen net buiten Goor

Op de kruising van de rondweg N347 met de rijksweg N346 net buiten Goor (De Poste) zijn vanmorgen twee auto’s en een motor op elkaar gebotst. Ter hoogte van de verkeerslichten kwamen ze met elkaar in aanraking. Het is niet duidelijk hoe het ongeval heeft plaatsgevonden. Er vielen geen gewonden maar één van de betrokken auto’s was dusdanig beschadigd dat een bergingsbedrijf het voertuig af moest slepen.

Geen treinen tussen Goor en Lochem door aanrijding

Het treinverkeer tussen Goor en Lochem ligt tot de middag stil vanwege een aanrijding. Een trein kwam vanochtend in botsing met een heftruck ter hoogte van de Brandveenweg in Stokkum. Er raakte niemand gewond maar er is wel flinke schade. De treinreizigers in de bewust trein zijn met bussen verder vervoerd. De verwachting is dat er in ieder geval tot 12:00 uur geen treinverkeer mogelijk is op dit traject.

archieffoto