Dennenbarg dertig jaar koorlid

Eveliene Dennenbarg (foto) is tijdens de repetitie van de Shining Stars gehuldigd voor 30 jaar lidmaatschap. Ze is begonnen bij kinderkoor de Rakkertjes en later doorgegaan naar vrouwenkoor Shining Stars. Ze zet zich al jaren in voor beide koren en is de huidige voorzitter van het koor dat ook nog op zoek is naar nieuwe leden. De repetities zijn elke woensdagavond van 18.45 uur tot 1945 uur in de balletzaal van de Reggehof  onder leiding van Arie Kraak. Meer informatie bij Eveliene Dennenbarg, telefoon: 0547-385919.

Van der Waal te gast in Portret

Willem Jan van der Waal is zondag te gast in het Hofstreek-programma Portret. De 85-jarige omschrijft zichzelf als een zwerver. ‘Altijd onderweg, nergens thuis’, zegt hij. Afgestudeerd als theoloog heeft hij in zijn werkzame leven in heel Nederland functies vervuld. Zo was hij ziekenhuispredikant in Amsterdam, directeur van een vormingscentrum in Sint Nicolaasga en gemeentepredikant in Weerselo, Sneek, Gorinchem, Markelo en Hengelo. Na zijn emeritaat is hij in Markelo gaan wonen en enkele jaren geleden verruilde hij Markelo voor Goor, waar hij en zijn vrouw Hermien vanuit hun comfortabele appartement een prachtig uitzicht hebben op het natuurgebied langs de Regge. De uitzending begint zondag om 11.00 uur.

Holtbar voor Erik Reinderink

Erik Reinderink is de nieuwe tijdelijke bezitter de Holtbar. Dat is het rondreizende gemeentelijke compliment voor iemand die zich inzet voor duurzaamheid. Erik Reinderink heeft de Holtbar ontvangen voor zijn eigen nieuwbouwwoning die ‘all-electric’ is. Reinderink, zelf werkzaam bij aannemingsbedrijf Haafkes, woont inmiddels een maand in zijn zelf-gerealiseerde woning waarin een reeks aan duurzame maatregelen is getroffen. Van isolatie van de kruipruimte tot laag temperatuur vloerverwarming en van een waterwarmtepomp tot extra zonwering aan de buitenkant van de dakramen.

Erik Reinderink (l) kreeg de Holtbar tijdens het Hofkracht&Woonfestival uit handen van Herbert Weekhout (meer…)

Theo Schouten stopt als burgemeester

Hij is de laatste burgemeester van de toenmalige gemeente Goor en is tegenwoordig de eerste burger van Oldenzaal maar niet lang meer want Theo Schouten stopt ermee. In juli loopt in de Boeskoolstad zijn eerste termijn af en hij heeft besloten geen tweede termijn in te gaan. “Ik word een keer 65 en er zijn ook andere dingen die ik graag wil doen” aldus Schouten op de website van RTV Oost. “Het is een heel leuk vak en je bent overal heel druk mee, maar ik kom nu niet veel toe aan andere dingen die ik belangrijk vind, zoals mijn hobby’s en mijn kleinkinderen”.Hij wil wel aanblijven als waarnemer tot er een nieuwe burgemeester is in Oldenzaal. PvdA-er Theo Schouten werd in 1996 waarnemend burgemeester in Goor dat hij moest voorbereiden op de gemeentelijke herindeling. In die periode verrichtte hij ook de openingshandeling waarmee deze site het levenslicht zag.

Beursvloer in Hofkerk levert bijna 70 matches op

De derde editie van de Beursvloer Hof van Twente heeft dit jaar 68 matches opgeleverd. Op het evenement afgelopen vrijdag in de Hofkerk, konden bedrijven, particulieren, verenigingen en instellingen met elkaar in gesprek om een deal met gesloten beurzen te maken. Zo’n 120 bezoekers bezochten de sfeervolle Hofkerk, waar de meest uiteenlopende combinaties uit zijn gekomen. Zo gaat fotografe Barbara Trienen aan de slag voor het Big Band Festival en maakt Haafkes Aannemingsbedrijf een bedstee voor de Stichting Schaapskudde Hof van Twente van Jos Duurland, wanneer ze in het voorjaar lammetjes krijgen. In ruil daarvoor gaat Duurland een wandeling maken met Haafkes’ werknemers, om te vertellen over zijn werk. Via de website www.hofvantwentseuitdaging.nl kunnen mensen die niet aanwezig konden zijn alsnog contact opnemen met de deelnemers, om een match proberen te maken.

De Beursvloer in de Hofkerk. Foto: Hof van Twentse Uitdaging

Bijleveld en de uil centraal op Het Kukelnest

Komende zondag wordt er een leerzame maar ook een gezellige Doemiddag op Kinderboerderij “Het Kukelnest” georganiseerd. Ank Bijleveld komt langs en gaat samen met de kinderen kijken naar het project van de steenuil. Deze uil is geadopteerd door de gemeente Hof van Twente en krijgt extra aandacht. De Doemiddag is van 14:00 – 16:00 uur.

PvdA wil meer geld voor ’t Doesgoor

De lokale PvdA wil dat ’t Doesgoor toch meer financiële middelen krijgt dan de 70.000 euro die de wijkvoorziening nu jaarlijks krijgt en wil dat wethouder Harry Scholten uitvoering geeft aan een eerder aangenomen motie waarin het college werd opgedragen om een deel van het geld dat nu naar andere zorginstanties gaat over te hevelen naar ’t Doesgoor dat explosief groeit. Fractievoorzitter Fred Rijkens heeft grote moeite met uitspraken van Scholten die onder meer zei dat t Doesgoor geen welzijnsinstelling moet worden omdat die rol al voor Salut is in de Hof van Twente. In de programmabegroting voor 2018 is geen extra geld voor ’t Doesgoor gereserveerd.

vlnr: Raadsleden Nel Hilbrink, Fred Rijkens en Roel Bergman (PvdA Hof van Twente)

(meer…)

Goorse Avond ter ziele en nog één keer Paasvuur

Het is gedaan met de Goorse Avond. De stichting LOER heeft besloten om de stekker uit het zomerse evenement te trekken. Daarnaast wordt het Paasvuur op het Roelofsenterrein volgend jaar voor het laatst ontstoken. Belangrijkste oorzaak is de verkoop van de grond aan de Deldensestraat waar gebouwd zal worden. De schuur die daar staat wordt door LOER gebruikt als opslagplaats en dat kan na volgend jaar niet meer. Daarnaast wordt het voor de stichting steeds moeilijker om met de beschikbare vrijwilligers het evenement kostendekkend te houden. (meer…)

Binnenactiviteiten De Wedde

Bij ontmoetingscentrum De Wedde in De Stoevelaar en wijkvoorziening ’t Doesgoor staan deze week weer diverse activiteiten op het programma. Mail voor meer activiteiten en vragen naar stoevelaar-welzijnactivering@nullcarintreggeland.nl. Ook bij wijkvoorziening ’t Doesgoor is het weer druk. Daar staat deze week een aantal activiteiten op de rol. Bel voor meer info Wim van Dam (ouderenverening) 0547- 275181.

Zangkoor Goeiedag ziet levenslicht

Zingen overdag. De Muziekschool Hof van Twente is op de maandagmiddag gestart met een overdagkoor: een koor voor iedereen die niet ’s avonds de deur uit wil of kan, maar wel graag samen wil zingen. Een koor voor mensen met veel maar ook met weinig ervaring in koorzang. Onder leiding van dirigente Nora Volkert worden iedere maandag van 13.30 tot 15.30 uur gerepeteerd, met daarin een kwartier pauze. Eens in de 14 dagen is tevens een pianist aanwezig om de begeleiding voor zijn rekening te nemen. De repetities zijn in de kleine zaal van De Reggehof. Het reeds gestarte overdagkoor heeft een passende naam gekregen: “Goeiedag!” Kosten voor een jaar lang meezingen zijn € 120 euro. Aanmelden kan via www.muziekschoolhofvantwente.nl.