Nauta met tekeningen naar de Sint…

Burgemeester Nauta heeft een groot aantal tekeningen ontvangen van kinderen uit Goor en andere kernen in de Hof, die voor Sinterklaas bedoeld zijn. In verband met het Corona-virus was er geen intocht waardoor de burgermoeder is ingeschakeld om de tekeningen in ontvangst te nemen en naar de Goedheiligman te brengen. Dat is inmiddels gebeurd en daarover is ook nog een filmpje gemaakt dat via deze LINK te zien. De kinderen kunnen dus gerust zijn. De Sint heeft alle tekeningen en zal ook zeker de Goorse huisjes niet voorbij gaan…

Viverion en gemeente krijgen deadlines voor woonwagenbeleid

Het College van B&W van de gemeente Hof van Twente moet voor 1 mei van het volgend jaar de resultaten presenteren van het locatie-onderzoek aangaande de woonwagenstandplaatsen in Goor. Het ontwerp-bestemmingsplan moet voor 1 oktober 2021 in procedure worden gebracht. Daarnaast moet woningcorporatie Viverion in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar met een plan komen voor de plaatsing van de sociale huur-woonwagens. Dit is vastgelegd in een door het CDA ingediend amendement dat door de hele gemeenteraad wordt gesteund.

(meer…)

Coronacijfers blijven schommelen in de Hof

Het lijkt erop dat de landelijke cijfers dalen maar in de gemeente Hof van Twente blijft de situatie toch zorgelijk voor wat betreft het aantal Corona-besmettingen. Na een flinke daling vorige week lopen de cijfers in de afgelopen dagen toch weer op en schommelen ze per dag op een te hoog niveau. In de laatste twee weken werden 196 Corona-besmettingen en twee ziekenhuisopnames geregistreerd door het RIVM. Twee mensen zijn overleden.

Provinciale vrijwilligersprijzen voor ’t Doesgoor en Kiekeboe

De vrijwilligers van wijkvoorziening ’t Doesgoor én kringloopwinkel Kiekeboe zijn gisteren in het zonnetje gezet door de Provincie Overijssel. Het Goorse Statenlid Dinand Leferink (foto) bezocht namens de Provincie beide organisaties om ze lof toe te zwaaien een een geldbedrag te overhandigen voor een gezellig samenzijn. De Provinciale vrijwilligersprijs voor ’t Doesgoor kwam rechtstreeks vanuit de Provincie waar de Goorse wijkvoorziening gezien wordt als voorbeeld voor andere initiatieven op dit gebied. Kiekeboe is voorgedragen door Salut samen met een aantal andere organisaties. In elke kern in de Hof van Twente één.

(meer…)

Tips en prijsvragen in de ‘Week van de afvalvermindering’

De gemeente Hof van Twente doet actief mee aan de week van de afvalvermindering. Op de diverse social media-kanalen van de gemeente worden dagelijks tips gedeeld en zijn er prijsvragen. De acties sluiten aan op de Europese Week voor afvalvermindering. Het doel is om iedereen ervan bewust te maken dat de hoeveelheid afval in eigen omgeving kan worden terug gebracht. De algemene boodschap gaat in deze om de 3 R’s: Reduce (verminderen), Re-use (hergebruiken) en Recycle (hergebruiken als grondstof voor nieuw product). Er staat al een prijsvraag online waarbij gevraagd wordt om een originele foto te sturen van een gerepareerd product dat daardoor niet weggegooid hoeft te worden.

Amendement voor snelle ontwikkeling woonwagenstandplaatsen

De fracties van Gemeente Belangen, SP, GroenLinks en D66, gaan morgenavond, tijdens de gemeenteraadsvergadering, een amendement indienen om het College van B&W te bewegen, veel sneller dan gepland woonwagenstandplaatsen te ontwikkelen met wooncoöperatie Viverion.

(meer…)

Sinterklaasfilm in filmhuis

In Filmhuis Alleman bij De Reggehof wordt komende woensdagmiddag (14:30 uur) de Sinterklaasfilm ‘Sinterklaas en de vlucht door de lucht’ getoond. De film gaat over Floor, het enige kind in Nederland dat nooit haar schoentje zet. Als zij iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, en dus is er maar één iemand die nog kan helpen en dat is Sinterklaas.

(meer…)

Oppositie wil inzet ‘Raden in verzet’

Om toch nog invloed te kunnen uitoefenen op de programmabegroting die onlangs werd aangenomen, hebben de drie oppositie-partijen D66, GroenLinks en Gemeentebelangen in de gemeenteraad van Hof van Twente, een andere troef uit de kast getrokken om de aangekondigde bezuinigingen onder de loep te nemen en wellicht een voorlopig halt toe te roepen. Raden in Verzet is een landelijk actiecomité van en voor raadsleden die tips geeft in dit kader en als belangrijk motto heeft: “We zijn raadslid geworden omdat we het allerbeste willen voor onze gemeente en niet om de gemeente kapot te bezuinigen!” De drie partijen willen dat het College kijkt naar de tips die het comité geeft en daardoor tot andere keuzes kan komen.

(meer…)

Online pubquiz jarige whisky-club

De Goorse Usquebaugh Society bestaat tien jaar en heeft zijn bestaansrecht in het afgelopen decennium wel bewezen met druk bezochte proeverijen en gezellige bijeenkomsten met Twentse sagen bij het kampvuur. Samen komen is nu wat lastig en dus is er gekozen om in dit jubileumjaar een online-activiteit toe te voegen. Op vrijdagavond 18 december is via de digitale snelweg een pubquiz voor leden en niet-leden. Deelnemers ontvangen bovendien een speciaal pakketje in het kader van het 10-jarig jubileum. Inschrijven voor de pubquiz kan via deze LINK. Kosten voor leden: €17,50 (met partner €30) en voor niet leden €20 (met partner €35).

Gezocht: inwoners die kerstkaarten willen maken

Welzijnsorganisatie Salut wil tijdens de komende kerstdagen zoveel mogelijk mensen verblijden met een kerstkaart. Daarom worden creatieve inwoners van Goor en omgeving gevraagd om fraaie kerstkaarten te maken en te voorzien van een mooie boodschap. “Dat de kerstperiode dit jaar anders zal zijn dan in andere jaren staat vast. Voor velen is dan een mooie kerstkaart die door de brievenbus valt met daarop een hartelijke boodschap echt een lichtpuntje van hun dag.” zegt Michel van den Berg van Salut.

(meer…)