Leferink hoopt op Goorse kiezers

Morgen mag eenieder weer naar de stembus voor de Provinciale verkiezingen en uit Goor is Dinand Leferink het meest in het oog springend als het gaat om verkiesbare personen. Hij staat op plek 3 van de VVD -kandidatenlijst en hoopt vooral ook op stemmen uit Goor. Leferink, afkomstig uit Markelo, is ook bekend als zanger en heeft de bijnaam ‘Kappie’. Hij is werkzaam als uitvoerend producent voor Viking Entertainment en Viking Theaterproducties in Heeswijk-Dinther. Nu staat hij dus aan de vooravond van een carriére als provinciaal politicus.

(meer…)

Stadswandeling voor Turkse Tukkers

Er wordt komende zaterdag een speciale stadswandeling door Goor gehouden door Turkse inwoners van Goor. De wandeling wordt georganiseerd door ‘Turkse Tukkers aan zet’ in samenwerking met Goorse deskundigen en het project ‘Scoren in de wijk’ van FC Twente. De stadswandeling is bedoeld om de Turken meer van Goor en haar geschiedenis te weten te laten komen. Er zijn ook wandelingen voor Turkse inwoners van Hengelo, Enschede, Almelo, Oldenzaal en Haaksbergen gepland.

Dichtbundel van en door Goor

Een gedichtenbundel van lokale bodem. Op dit moment ligt het boekje ‘Goor in de Bocht’ bij de drukker. In het exemplaar dat op 10 mei wordt gepresenteerd komen korte verhalen en gedichten aan bod over Goor en de overige kernen in de hof. Burgermoeder Ellen Nauta zal bij de feestelijke lancering het eerste exemplaar in ontvangst nemen in het Goors Historisch Museum nabij het station.

Markelo wint in slotfase van tiental Hector

De eerste nederlaag na de winterstop is een feit voor Hector. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van Markelo. De eerste twintig minuten kregen beide ploegen weinig kansen. Daarna meldde Markelo zich een paar keer gevaarlijk bij het doel van Hector. Met een kopbal en een gevaarlijk afstandsschot waren de bezoekers dichtbij de openingstreffer. Vlak voor rust had Unal Kel de uitgelezen kans op een voorsprong. De linksbuiten ging alleen op de keeper van Markelo af, maar schoot de bal uiteindelijk naast het doel.

(meer…)

Volle zaal en waardering

Een klassieke Sjoowavond in optima forma. De Bebsel was ook op dag twee van deze uitgave afgeladen vol. De meeste acts in de grote zaal konden rekenen op veel bijval van het toegestroomde publiek. De performances die in de afgelopen weken nauwkeurig zijn beoefend door de artiesten uit Goor en omgeving moeten vandaag nog een keer tot uiting worden gebracht op de bühne. Vanmiddag is namelijk het slot van de driedaagse van de nu al een geslaagde uitgave van de Sjoowavond.

Utøya in Alleman

Op dinsdag 26 maart 2019 draait filmhuis Alleman de film: Utøya 22. juli. Dit drama uit 2018 komt van de hand van Erik Poppe en vertelt het verhaal over de dramatische gebeurtenis op het Noorse zomerkamp  op het eiland Utøya. In totaal moesten 69 mensen het leven laten na een aanslag van de zwaarbewapende rechtsextremist Anders Breivik. De film begint om 20.00 uur. De entree bedraagt zes euro.

Kukelnest blij met NL Doet

Er waren bij kinderboerderij ’t Kukelnest grote twijfels over het welslagen van NL Doet dit jaar. Dit vanwege de afzegging van een grote groep leerlingen van het ROC van Twente. Een oproep aan anderen zorgde evenwel voor een mooie wending. Een aantal vrijwilligers van de gemeente Hof van Twente meldde zich spontaan aan om het park aan de Lintelerweg te verfraaien door werkzaamheden te verrichten aan onder meer het klimbos en een nieuw insectenhotel. Het weer was bagger maar dat deerde de noeste werkers geenszins. Er is veel gebeurd en het resultaat is te zien. “Chapeau, we zijn er enorm blij mee” aldus Kukelnest-voorman Edu Hoek in een reactie.

(meer…)

Grote tak blokkeerde weg Goor-Enter

Het onstuimige weer heeft vanmiddag tot overlast geleid op de weg tussen Goor en Enter. Daar knapte een grote tak van een boom die de weg blokkeerde. De brandweer moest eraan te pas komen om de boom middels een hoogwerker voor een groot deel te kappen en de tak te zagen en af te voeren. Er raakte niemand gewond. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Eus in Medialand doet Goor aan

Ze waren afgelopen dinsdagavond prominent in beeld bij de Nederlandse publieke omroep: Britt en Emma Wittenberg. Samen met de bekende schrijver, columnist en televisiemaker Özcan Akyol bezochten de Goorse dames het Mega Piraten Festijn in Nieuwleusen. Dit alles in het kader van Akyol’s kersverse televisieprogramma Eus in Medialand. In drie afleveringen van 35 minuten onderzoekt Eus waarom zoveel mensen zichzelf nauwelijks terugzien in de mainstream media. Van YouTube-sterren tot bedenkers van complottheorieën en fake news. Van multiculturele talkshows tot piratenzenders en regionaal chagrijn in de provincies, waar de redacteuren, journalisten en presentatoren amper langs komen. Kortom, hoe kan het dat de landelijke media veel meer aandacht hebben voor gebeurtenissen in de Randstad dan voor kwesties in de provincie? In zijn eerste aflevering deed Akyol dus Goor aan. Gemist? Terugkijken kan via deze link.

Britt (l) en Emma (r) Wittenberg in gesprek met Özcan Akyol

Sjoowavond, Kleine Zeemeermin en Circus Caroly

Wederom een overvolle activiteiten-agenda voor het komende weekeinde. Naast de Goorse Sjoowavonden is er vanavond een klassiek concert van leerlingen van de muziekschool en Symfonia Twente in de Reggehof. Daar wordt morgenmiddag vanaf 15:00 uur de familievoorstelling De Kleine Zeemeermin opgevoerd met onder meer de bekende actrice- en zangeres Sita in de hoofdrol (foto onder). Zondagmiddag is de ode aan Simon and Garfunkel te zien in De Reggehof. Ook die voorstelling begint om 15:00 uur. Bij café Johnys wordt morgenavond het 4-jarig jubileum gevierd met de bekende DJ F1rstman. Tenslotte is er de jubileumshow van het Goorse jeugdcircus Caroly in sporthal De Mossendam. Het 20-jarig jubileum wordt gevierd met twee spetterende uitvoeringen op zaterdagavond- én zondagmiddag. Voor alle evenementen check onze KALENDER.