Wandelroute over WO II uitgezet

De Stichting Fallen Airmen Markelo (FAMM) heeft een wandelroute uitgezet langs 15 Sporen van de Tweede Wereldoorlog in het buitengebied van Goor en Markelo. Deze route staat beschreven in een nieuw boek met uitgebreide informatie over alle Sporen, die aan de zeven kilometer lange route liggen. Het eerste exemplaar is vrijdagmiddag voor het Beaufort aangeboden aan de burgemeester van de Gemeente Hof van Twente Mevrouw Nauta, die ook het voorwoord geschreven heeft. De opbrengst van het boek komt volledig ten goede aan de Fallen Airmen Memorial, die op 23 en 24 juni gehouden wordt.

Startlocaties Wandelvierdaagse wijzigen niet

Het is goed bevallen en daarom worden dit jaar dezelfde startlocaties aangedaan tijdens de Goorse wandelvierdaagse die dinsdag over een week begint bij sportpark ’t Doesgoor. Een dag later is het complex van de GMHC aan de Rubenstraat het vertrekpunt. Op donderdag 31 mei begint de wandeltocht vanaf de parkeerplaats op sportpark Heeckeren. De laatste etappe start traditiegetrouw bij De Reggehof en eindigt met de feestelijke intocht in het Goorse centrum. Er kan gestart worden voor 5 of 10 kilometer vanaf 18:15 uur en 18:30 uur. Eindtijd is 21:00 uur. De Goorse basisschoolleerlingen kunnen zich tot komende woensdag via school opgeven. Anderen bij de startlocaties.

Eerste Doemiddag in jubileumjaar

Dit jaar bestaat Kinderboerderij “Het Kukelnest” 10 jaar. De Activiteitenkukels hebben leuke plannen gemaakt om dit te vieren. Iedere maand is er naar eigen zeggen ‘iets leuks’ te doen in dit feestjaar. Het begint op zondag met het Droomwensfeest. Deze Doemiddag staat in het teken van de onthulling van de Droomwensboom. De Doemiddagen zijn iedere derde zondag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur.

 

Open theaterlessen in De Reggehof

Op de donderdagmiddagen 23 en 30 mei kunnen kinderen van de basisscholen in Hof van Twente meedoen met open theaterlessen bij De Reggehof in Goor. De lessen zijn van 15.30-17.00 uur en staan onder leiding van ervaren theater- en stemdocente Carole van Ruitenbeek uit Enschede. In deze open lessen kunnen kinderen ervaren hoe leuk het is om samen theater te spelen. Locatie is de Kleine Zaal van De Reggehof. Voor vragen kunt u contact opnemen met de cursuscoördinator van het Creatief Centrum, creatiefcentrum@nullreggehof.nl

Pinksterfeest in de Hofkerk

De Hofkerk viert zondag het Pinksterfeest. Speciaal voor mensen die niet veel met de kerk hebben. Om 09.30 uur is er koffie, thee en limonade op het kerkplein, waarna om 10.00 uur de dienst begint. Het thema van deze viering is “Je mag je zelf zijn”. Het koor Inspiration uit Halle en het jeugdorkest Unico verlenen hun muzikale medewerking aan deze dienst. Voorganger is ds. Wim de Jong.

Wolter, Reggestad Muzikanten en Reggae…

Een volle evenementenagenda voor dit weekeinde. Vandaag wordt de expositie geopend van de Goorse kunstenaar Wolter Wiegerinck die 20 van zijn meesterwerken tentoon stelt in het Goors Historisch Museum dat daarvoor dit Pinksterweekeinde is geopend. Vanavond is ook het Nederlandstalige muziekfeest bij café De Whee met onder andere Jaman maar daarvoor zijn alle kaarten al uitverkocht. Wie toch muzikaal vertier wil kan vanavond naar De Ster waar de ROC Bandtour plaats vindt. Naast de voetbalwedstrijden van de Goorse clubs is er zondagmiddag ook weer een Doemiddag voor kinderen bij ’t Kukelnest waar dan ook een Wensboom geplant zal worden. Zondagavond is er bij café Johny’s een optreden van de Goorse zanger en entertainer Marcel Mengerink. Maandag is er bij camping Monte Bello het Frühshoppen van De Reggestad Muzikanten (foto) en is er ’s middags het Irie Vibes Reggaefestival op het Sterplein. Voor alle evenementen check onze agenda.

Speelplek tussen Albatros en Heeckeren geopend

De nieuwe speelplek tussen de Albatrosschool en De Wiekslag is vandaag officieel geopend door wethouder van Zwanenburg. Het nieuwe afgeschermde speelterrein met enkele toestellen en een opbergruimte is met name voor de kleinste schooljeugd geschikt. Na de opening werd er door de kinderen van de groepen 1 en 2 van beide scholen gepicknicked op de nieuwe speelplek.

Scholen weer aan de slag met zeepkisten

De Goorse scholen zijn deze weken weer druk met het bouwen van duurzame zeepkisten. Basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 komen op uitnodiging van Hofpower naar de voormalige gemeentewerf aan de Patrijzenstraat waar met allerhande afval zeepkisten in elkaar worden gezet waarna er natuurlijk ook in geracet gaat worden. De kinderen van De Wiekslag beten het spits af en vervaardigden een aantal mooie creatieve vehikels. In de komende weken gaan ook de andere scholen met de zeepkisten aan de gang. Hofpower zorgt vanuit de gemeente voor allerlei leerzame projecten op scholen waarin duurzaamheid centraal staat.

Alleman vertolkt drama Wakefield

Filmhuis Alleman in De Reggehof draait dinsdag de film Wakefield. In deze film uit 2016 speelt Bryan Cranston op meesterlijke wijze een lul van een vent. De aanvang van de film is 20.00 uur. Kosten bedragen zes euro.

CDA eist opheldering in asbestdossier, Etex moet betalen

De asbestkwestie is weer onderdeel van gesprek in het provinciehuis. De CDA-fractie van Overijssel heeft Statenvragen ingediend naar aanleiding van berichtgeving van plaatsgenoot en journalist Rob Vorkink op de nieuwssite Follow The Money over de asbestsanering van het Eternit-terrein. De Etex group, eigenaar van het terrein, levert geen financiële bijdrage aan de asbestsanering in Goor. De CDA-fractie wil weten wat de provincie hiervan vindt en of de provincie nog in gesprek is met Etex group. “Het is ongelooflijk dat de Etex-Group een fortuin heeft verdiend aan de asbestindustrie, maar geen verantwoordelijkheid neemt voor het saneren ervan”, aldus woordvoerder Bouwien Rutten.

(meer…)