Spannende tijden voor de Peepeetjes

Voor de jonge zangtalenten van de Peepeetjers breken spannende en drukke tijden aan. Het kinderkoor dat onder leiding staat van Bernadette en Merel Brunnekreef staat morgenavond in de Hengelose poptempel Metropool. Daar zijn de Peepeetjes voor de tweede keer in successie onderdeel van het Pink Floyd Project. De Goorse kinderen zingen dan, in Brits schoolkostuum, Pink Floyd’s grootste hit ‘Another brock in the wall’. Een week later is het eerste stadionconcert een feit tijdens de ‘Music Show Scotland Christmas Special‘. In de Arnhemse Gelredome zijn de Peepeetjes dan onderdeel van een show van de ‘Highland Valley Pipes & Drums’ met ruim honderd muzikanten en een groot kasteel als decor. In januari doet het Goorse kinderkoor mee aan het concert ‘Songs for peace’ met het Zutphense projectkoor VoQ Zutphen. Op 7 januari in Eefde en op 14 januari in Zutphen.

ZondagMiddagCafé weer op de rol

Op verzoek van veel mensen is in de wintermaanden het ZondagMiddagCafé twee zondagen in de maand geopend. Voor drie euro wordt u ontvangen met koffie/thee en wat lekkers en u ontmoet andere mensen. Het ZondagMiddagCafé is dus ook in de laatste maand van het jaar de derde zondag van de maand geopend. Zondag staat dus weer een editie op de rol. Plaats van handeling is het Soosgebouw aan de Schoolstraat. De middag begint om 14.00 uur en sluit rond 16.30 uur. Wilt u meer weten of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Ria Mulder tel: 0547 – 274784.

Subsidie van gemeente voor verwijderen asbestdaken

Gorenaren kunnen vanaf 1 januari 2018 subsidie aanvragen voor de verwijdering van asbestdaken op hun woning of bedrijfspand. Dat staat in de ‘Subsidieregeling sanering asbestdaken Gemeente Hof van Twente 2017-2023’. Doel van deze regeling is het stimuleren van de verwijdering van asbestdaken in de gemeente. Het college heeft besloten om een subsidie te verstrekken van €2,25 per m2 verwijderd asbestdak in het buitengebied. Voor verwijderd asbestdak in de bebouwde kom is de subsidie €4,50 per m2. Per adres wordt maximaal een bedrag van €25.000 aan subsidie verstrekt.

 

(meer…)

Ruilbeurs voetbalplaatjes bij Hector

Veel Goorse kinderen hebben nog steeds last van een verzameldrift. De voetbalplaatjesactie is nog altijd in volle gang. Maar nog lang niet iedereen heeft het boek vol. Om van de dubbele plaatjes af te komen organiseert Hector zaterdag een ruilbeurs. Van 12.00 uur tot en met 13.30 uur kunnen de plaatjes worden geruild in de kantine van de groen-witten.

Aqua + hoofdsponsor jeugdsymfonieorkest

Aqua+ is de komende jaren één van de twee hoofdsponsoren van het TJSO, een bijzonder jeugdsymfonieorkest in Overijssel. Bij TJSO wordt onder leiding van de Goorse dirigent Carl Wittrock op nationaal en internationaal niveau gemusiceerd. Met de financiele bijdrage van het fonds kunnen zij zich nu nog meer ontpoppen tot topmuzikanten. “Wij dragen op deze wijze graag bij aan de ontwikkeling van deze talentvolle jongeren. Met trots verbinden wij onze bedrijfsnaam aan dit fantastische orkest”, zeggen Edith Walhof en Erwin Zwierink, commercieel manager Aqua+.

Bert Eggink en Gerben Kappert op kieslijst Groen Links

Groen Links doet in maart tijdens de komende raadsvergaderingen een hernieuwde poging om in de gemeenteraad van de Hof van Twente te komen. Er begin januari een lijst van twaalf kandidaten gepresenteerd met daarop in ieder geval vier Gorenaren. Daarvan is Bert Eggink de hoogst geplaatste. Met de Deldenaren William Sanchez en Mignon Sanchez-Gerritsjans voert hij de lijst aan. Verder zijn uit Goor ook Gerben Kappert, Annelies Heeres en Miranda Hagreis verkiesbaar. In januari wordt de complete lijst gepresenteerd en wordt duidelijk op welke plekken de kandidaten staan. Groen Links presenteert dan ook een programma waarin duurzaamnheid, eerlijk delen en de inwoners centraal staan. Daarnaast is er een gezamenlijk manifest met de PvdA en de SP.

Bert Eggink

Dave Lee in Portret

In Portret staat Dave Lee deze week centraal. De Gorenaar kwam ter wereld in Engeland, waar hij opgroeide in Nottingham. Lee kwam in 2001 naar ’t Twentse Haagje. Naast het werken in een betonfabriek speelde hij in een muziekband en als hobby heeft hij het bouwen van choppers. Zijn grootste hobby is echter tatoeëren. Sinds enige tijd heeft hij zijn eigen bedrijf, waar plaatsgenoten hun tatoeages kunnen zetten. Presentatie bij de radioshow die zondag om 11.00 uur begint is in handen van Paula van der Helm.

Artiestenparade tijdens Winters Genieten

Als voorschot op de Goorse Sjoowavonden die voor het laatste weekeinde van maart op het programma staan treden een groot aantal artiesten komende zondag op in het Goorse centrum tijdens Winters Genieten. In de tent van Carnavalsvereniging Sterzo zullen een aantal artiesten die dan ook te zien en te horen zijn optreden. Komende zondag zijn dat in ieder geval Jesper Dijkstra, Priscilla Otte, Marion Nibbelink, Niek Hietbrink, Naledi en Antonio Klarenbeek, Suzan Brinkers en de zusjes Maaike en Anouk Schottink. CV Sterzo houdt daarnaast de lotenverkoop voor de trekking van Oudejaarsdag tijdens de feestmiddag bij café De Ster. Winters Genieten, met ook tal van andere activiteiten, begint komende zondag om 12:00 uur.

Hectorjeugd op pad voor Anti Knal-actie

De jeugdleden van SV Hector gaan vanavond en morgenavond op pad om geld in te zamelen in het kader van de Anti Knal-actie. Dit is een jarenlange traditie bij de groen witten waarbij wordt gecollecteerd voor het goede doel. Idee achter de actie is dat er iets van het bedrag wat normaal wordt besteedt aan vuurwerk gevraagd wordt om het goede doel te steunen. Vorig jaar werd de VTB-club (verstandelijk gehandicapten) gesteund met knutselmaterialen en een geldbedrag.

Gemeente geeft uitleg over gladheidsbestrijding

De gemeente staat vrijdag op de markt in Goor om tekst en uitleg tegen over het strooien bij sneeuw en ijs. De wijkbeheerders lichten toe welke wegen sneeuwvrij worden gemaakt door de overheidsinstanties en op welke wegen gestrooid worden. Verder is de gemeente ook benieuwd naar mensen die mee willen helpen bij het sneeuwvrij maken van het Goorse straatbeeld. Om belangstellenden te trakteren heeft de gemeente kosteloos een kopje erwtensoep in de aanbieding op de markt.