Toch tijd voor een 1 april-grap op de Gijminkschool

Waar er normaliter druk wordt nagedacht om een ander op de eerste april een poets te bakken, is er in deze tijd van crisis niet veel te beleven op dat gebied. Toch hadden de juffen Mariska en Joanneke van groep 7 en 8 van ODS ’t Gijmink iets bedacht om toch iets uit te kunnen halen. Zij verzochten de leerlingen om naast het aanmeldingsformulier voor het voortgezet onderwijs, ook foto’s van de behaalde zwem- en strikdiploma’s op te sturen. Vandaag werden de kinderen en hun ouders via Facebook vriendelijk bedankt voor de vele inzendingen en het duo beloofde de foto’s keurig door te sturen…

Opdat wij niet vergeten (1)

Het is een surrealistische tijd en vanzelfsprekend sneeuwt ook het bevrijdingsfeest onder bij de corona-crisis. In deze weken wordt in de regio desondanks toch wel stilgestaan bij de 75-jarige vrijheid na de Tweede Wereldoorlog. Goor werd op 8 april bevrijd door de geallieerden. In aanloop naar die historische dag voor ’t Twentse Haagje besteden we aandacht aan deze prachtige beloning na vijf jaar bezetting van de Duitsers. Vandaag trappen we af met een foto tijdens de viering van 70 jaar vrijheid (2015) toen het Schoolfeestplein volstond met legervoertuigen.

Regenboog…

Velen hebben er nu de tijd voor vanwege de Coronacrisis. Een lekker eind wandelen of fietsen. Bijvoorbeeld door De Meene. Topfotograaf Jeroen van Vliet doet dat altijd al en neemt op gezette tijden zijn camera mee om fraaie prenten te schieten. En eergisteravond viel er in dat opzicht weer een voltreffer te noteren. Een prachtige regenboog boven het Twentekanaal met het optische einde aan weerszijden. Of de spreekwoordelijke pot met goud nu aan de Deepse of Goorse kant van het water heeft klaar gestaan, weet niemand…

Diensten Hofkerk online te volgen

In verband met de corona-maatregelen zijn de kerkdiensten in de Hofkerk alleen nog via internet te volgen. Ze zijn live te zien, voorlopig elke zondag om 10.00 uur en daarna op ieder moment terug te kijken via deze LINK. In de stille week voor Pasen (6 – 11 april) is er elke dag een korte viering om 19.30 uur die ook ‘Kerkdienstgemist’ is te volgen. Veel vrijwilligers van de kerk houden daarnaast telefonisch contact met de oudere en kwetsbare mensen in de gemeente. Ook wordt er waar nodig praktische hulp verleend. De predikant van de Hofkerk is voor iedereen ook per telefoon te bereiken onder nummer 0547-388647.

Politie en Boa’s gaan handhaven en vragen om begrip…

De Politie Hof van Twente vraagt samen met de BOA’s in Goor en omgeving, in een slide-show op Facebook, om begrip voor de naleving van de nu gelden regels tijdens deze Corona-crisis. “Jullie kunnen in deze tijden op ons, de toezichthouders, groene boa’s en politie, rekenen. Kunnen wij ook op jullie rekenen? valt te lezen. De handhavers houden nu, naast de normale taken, ook vooral toezicht op het samenscholen op straat en op naleving van het verbod op huisfeesten. De slideshow is via de Facebookpagina van de lokale politie te bekijken.

Hofstreek FM zendt Matthaus Passion uit

Hofstreek FM maakt zondag een uitzending rondom de Matthaus Passion. Vanzelfsprekend is er dit jaar geen mogelijkheid om dit live te registreren, zoals dit weekend in Diepenheim aanvankelijk gepland stond. Om toch in de vraag te voorzien heeft Hofstreek voor een uitvoering gekozen uit het verleden. Zondag is de uitgave van de Nederlandse Bachvereniging en het Kampen Boys Choir onder leiding van dirigent Jos van Veldhoven te horen. Het is een opname vanuit de Grote Kerk in Naarden uit 2014. U kunt deze uitvoering beluisteren op zondag 5 april vanaf 14.00 uur tot 16.45 uur.

Ook Vocalgroup LEF doet een duit in het zakje…

Muziek als medicijn voor de gekwelde ziel in deze moeilijke tijden waarin de Corona-crisis iedereen in de greep houdt. Na de online video van de Sjoowavond-artiesten van vorige week doet ook de Goorse Vocal Group LEF een duit in het zakje. De koorleden zingen, eenieder in eigen huis, maar op het wereldwijde web samen, onder de noemer ‘Samen zijn we nooit alleen’ het korte maar aandoenlijke nummer “Don’t worry about me…”. De video is via deze LINK te bekijken.

GYG komt met singer-songwriter en DJ-contest

Het nieuwe Goorse GYG Entertainment heeft een Singer-songwriter en DJ-contest op touw gezet waaraan, in deze Corona-crisis, iedereen thuis mee kan doen. Muzikanten, zangers en DJ’s uit heel Twente worden uitgenodigd om een track in te sturen waarmee ze willen deelnemen. Dit kan via WeTransfer of een YouTube-link die voor 1 mei ingestuurd kan worden naar info@nullgyg-entertainment.nl. Het publiek is de jury die via een mobiele app kan reageren. Deze ‘GYG- app’ is vanaf morgen beschikbaar in de App-stores. De winnaars in beide categorieën worden op 10 juni bekend en mogen in de studio een eigen song opnemen inclusief een videoclip.

Nauta: ‘Het raakt me dat u zo uw best doet…”

In een nieuwe toespraak voor de inwoners van Goor en de andere kernen in de Hof van Twente heeft burgemeester Ellen Nauta haar waardering uitgesproken over de manier waarop de inwoners omgaan met de huidige Corona-crisis en het naleven van de maatregelen. “Het raakt me dat u zo uw best doet…” aldus de burgermoeder die in de online-video eenieder een hart onder de riem steekt en de ernst van de situatie aan stipt met een voorbeeld uit de eigen privésfeer. “Onze oudste zoon werkt op de intensive care in het westen van het land. Die krijgt wat voor de kiezen…”. Daarnaast spreekt ze ook haar waardering uit voor de manier waarop de organisatoren van de diverse feesten in de Hof zoals het School- en Volksfeest, omgaan met de teleurstelling van het afgelasten van de festiviteiten. De toespraak van burgemeester Nauta is via deze LINK te bekijken.

Oproep om massaal te vlaggen op ‘bevrijdingsdag’ 8 april

Het comité 75 jaar vrijheid Goor roept op om op 8 april massaal de vlag uit te hangen. Dit omdat het dan 75 jaar geleden is dat Goor werd bevrijd van de Duitse bezetters aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Toen stak een bataljon van het Poolse leger het Twenthe-kanaal over en reed de stad binnen. Alle geplande festiviteiten om 75 jaar vrijheid te vieren zijn in verband met de Corona-crisis afgelast maar op deze manier hoopt het comité dat Goor het toch op deze manier wil vieren. burgemeester Nauta ondersteunt het initiatief en roept ook inwoners van de andere kernen in de Hof van Twente op om de vaderlandse driekleur uit te steken. Op 1 april Diepenheim en Hengevelde, op 4 april Delden en op 8 april Markelo en dus Goor. Bentelo bestond in de oorlogsjaren nog niet.