PvdA niet blij met antwoorden over brand van Kollaan

De PvdA-fractie in de gemeente Hof van Twente neemt geen genoegen met de uitleg die door brandweercommandant Stephan Wevers is gegeven over het niet uitrukken van de brandweer vanuit de kazerne in Goor toen eenaantal naastgelegen schuren in vlammen opgingen. Doordat er geen bevelvoerder ter plekke kon komen moest het korps uit Diepenheim komen om de brand te blussen. Fractievoorzitter Fred Rijkens “Onze vragen hebben geen betrekking op het gedrag van de brandweermensen, maar op het beleid dat wordt gevoerd. Wij hebben sterk de indruk dat het niet uitrukken van de brandweer in eigen omgeving een direct gevolg is van de regionalisatie van de brandweer. Bovendien hebben wij gehoord dat op de dag van de brand de brandweermensen naar een cursus elders waren waardoor er geen dienstdoende commandant voorhanden zou zijn geweest. Maar of die informatie klopt, weten we nog steeds niet.” aldus Rijkens in een persbericht.

Dealende Enschedeër gearresteerd in Schoolfeesttent

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 31-jarige man uit Enschede aangehouden, die handelde in harddrugs in de Tente. Op beveiligingsbeelden werd de deal gespot door de dienders, die de man daarna op heterdaad konden aanhouden. Hij had 1100 euro op zak, en een ponypack met daarin harddrugs. De Enschedeër is volgens de politie ook verdachte in het onderzoek rondom de inval in het supportershome van Vak-P. Eerder werd zijn huis doorzocht. De 31-jarige Enschedeër is na zijn aanhouding op het School-en Volksfeest vastgezet voor verder onderzoek.

Ondernemer van het jaar geeft startsein borreluurtje

In de langzaam volstromende feesttent tapten Ron Kuenenger en Glenn Begieneman, de beide voormannen van Bar Bistro d`Olde Smidse, rond vijf uur samen met voorzitter Erwin Zwierink het eerste biertje en gaven daarmee het officiële startsein voor het borreluurtje. Net als in voorgaande edities kwamen de Goorse bedrijven met hun medewerkers massaal naar de tent om een eerste toost uit te brengen. Voor de muzikale invulling tekende de PPM showband, zij debuteren in Goor tijdens het feest der feesten. Zij verzorgen ook het avondprogramma in de tent. De T-shirtverkiezing werd een prooi voor de  Smulposte, zie hieronder.

(meer…)

Gevonden en vermist tijdens School- en Volksfeest

Elk jaar tijdens het feest der feesten verwisselen er, al dan niet bewust, zaken van eigenaar. Bent u iets verloren of heeft u iets gevonden, mail dan naar liefenleed@nullgoorsnieuws.nl. Wij plaatsen de berichten onder de rubriek lief en leed, zo kunnen wij mogelijk een bijdrage leveren aan het terugbezorgen van vermiste spulletjes bij de rechtmatige eigenaar. Indien mogelijk graag uw inzendingen voorzien van een afbeelding.

Rellie-voorzitter Ate waarschuwt voor hels spektakel

Rellie-voorzitter Ate, alias De Snorre, ziet dat zijn manschappen klaar zijn voor de Allegorische optocht en waarschuwt voor een hels spektakel dat zijn weerga niet kent. De preses van de Rellie, de groep die jaarlijks het slotstuk van de optocht vormt, liet het volgende weten:Het steet te gebeurrun. De optocht en de tent. De helse befaamde regels van het Goorse rellie lied van de Robo’s. De heren bunt dur prakties kloar veur. De aller-aller laatste handjes, de aller-aller-laatste kwastjus, de aller-aller laatste tekstjus, gauw een koel sappie. Dondardagoavond begunt het feest veur  de Rellie na moandenlange wekke van knooi’n en martul’n. Zoaturdag de REelliekids als geweldige oetsmieter bie de prachtige kinderoptocht. Oeteindeluk eindigend in de rondgang deur Goar op zondagmiddag. ’s Morgens vrog in de loods en terugge tegen een uur of zes. Meer dan 100 Sjienezen trekt deur Goar op allerlei wonderbaarlukke vehikels en spetterende wagens. Het wordt een giganties spektakul. Komt kieken en ondergoat de Ooosterse cultuur op een zeer ludieke manier. HOALT DE KINDER VAN DE STROATE EN DE DOPKUS IN DE OOR’N!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”. Was getekend, De Snorre.

 

Viskraam Verdriet uitgebrand

De kraam van vishandel Verdriet is vanmiddag voor een groot gedeelte uitgebrand. De oorzaak is waarschijnlijk oververhitte olie waardoor brand is ontstaan. Verdriet staat in verband met School en Volksfeest deze dagen op het horecaplein voor het politiebureau. Het is nog onduidelijk of de werkzaamheden kunnen worden voortgezet in dit voor de broers Verdriet drukke weekeinde. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

(meer…)

Storing Caiway, veel Goorse huishoudens zonder internet en telefoon (UPDATE)

Een groot aantal huishoudens heeft vandaag beperkt of geen internet in huis. In Twente is een grote storing op het netwerk van Caiway. Het is nog ongewis hoe lang de storing gaat duren. De medewerkers zijn naar eigen zeggen druk bezig om het probleem te verhelpen. Het betekent ook dat veel Gorenaren niet kunnen bellen vandaag. Het frappante is dat de storing door heel Goor is verspreid, maar dat ook weer niet elk huishouden last heeft van de storing.

UPDATE: De storing is rond 18.00 uur verholpen.

Doesgoor wil 270.000 euro voor continuëring wijkvoorziening

Wijkvoorziening Het Doesgoor zegt veel meer subsidie nodig te hebben dan de 50.000 euro die daarvoor nu in de kadernota is opgenomen. De groei van de succesvolle maatschappelijke is zo explosief dat zeker 270.000 euro nodig is om de wijkvoorziening in stand te houden. Coördinator Anita Koster luidde daarover gisteravond de noodklok tijdens de raadsvergadering van de gemeente Hof van Twente en kreeg later tijdens de behandeling van de kadernota bijval van de raadsfracties in de gemeenteraad.

(meer…)

Goorse brandweer achter regelgeving aanwezigheid bevelvoerder

De vrijwilligers van de Goorse brandweer blijven achter de regel staan dat er niet kan worden uitgerukt zonder bevelvoerder. Ook na de commotie die is ontstaan toen afgelopen vrijdag een brand naast de kazerne in Goor niet mocht worden geblust. Stephan Wevers, commandant van de brandweer Twente, gaf gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering tekst en uitleg over die regelgeving en verwoordde daarin ook de mening van de Goorse spuitgasten.

(meer…)

Gemeenteraad wil niet mee met Stadsraad over Molenstraat

Weer veel discussie over de Molenstraat in de raadsvergadering vanavond. Ondanks een vurig pleidooi van Stadsraadvoorzitter Brunnekreef en Frank Stevens van de SP om het eenrichtingsverkeer daar op te heffen, wil de raad, met uitzondering van D66, niet mee. Een definitieve beslissing valt half juli maar een meerderheid staat achter wethouder Scholten waardoor de race gelopen is en eenrichtingsverkeer gehandhaafd zal blijven.