Goedgezinde weergoden dragen bij aan geslaagd middagprogramma Koningsdag

De voorspelde regen bleef vanmiddag gelukkig uit, al zorgde het kille voorjaarsweer voor een grauw randje. Dit weerhield de Goorse jeugd er niet van om kleur te geven aan Koningsdag. Na een rustig, maar geslaagd, ochtendprogramma verzorgde Apollo in de middag een optreden op het drukbevolkte plein voor het politiebureau. De kinderen konden zich op het Schoolfeestplein van hun sportieve kant laten zien bij de door Kindvriendelijk Goor georganiseerde Obstacle Run. Bianca Zweers van de Tapperij gaf onder het toeziend oog van Edu Hoek het startsein voor de sportieve uitdaging. Vol enthousiasme legden zij de diverse en innovatieve activiteiten af op de weide, terwijl een aantal ouders zich terugtrok in de Goorse horeca. 

Koude rustige rommelmarkt brandt los na ochtendzonnetje

Na een stroeve en vooral frisse start tijdens de koudste Koningsnacht ooit, is de rommelmarkt na de klok van acht uur volop in trek. Honderden mensen struinen in een heerlijk zonnetje door het stadshart op zoek naar authentieke klassieke pareltjes of praktische spelletjes, fietsen of gereedschap. De jeugdige verkopers zijn nog wel voorzien van handschoenen en sjawls. En dus waren de warme koffie en chocomuffins in trek bij deze jeugdige verkoopdames. Het aantal kraampjes is minder dan in voorgaande jaren. Dat is volgens bezoekers te wijten aan internet en platforms als de Weggeefhoek. De Goorse Koningsdag wordt vervolgd met een optreden van Apollo rond de middag en de Obstacle Run van Kindvriendelijk Goor, vanmiddag op het Schoolfeestplein.

(meer…)

Hof koploper bij groei werkgelegenheid

Goor weet goed te profiteren van de groei van de Twentse economie. In een jaar tijd nam het werkloosheidspercentage in ’t Twentse Haagje en de overige kernen in de Hof met bijna 15% af. Daarmee is onze gemeente koploper in Twente. Wim Meulenkamp, wethouder Economie, is content met de ontwikkeling: “Wij creëren geen banen: dat doen de ondernemers. Wij zorgen wel voor goede randvoorwaarden.” Doelstelling van de gemeente is om dit cijfer te consolideren, want het college laat weten dat het streven is om het positieve cijfer nog flink op te krikken.

Laarschool verkocht

Het is de omwonenden van de voormalige Laarschool al opgevallen. Het iconische pand in het centrum van Goor is verkocht. In de afgelopen maanden werd druk gesproken met regionale aannemers en vastgoedhandelaren over het authentieke gebouw in ’t Twentse Haagje. Het is nog niet officieel bekend wie de nieuwe eigenaar wordt en wat zijn plannen zijn. Duidelijk is wel dat de Laarschool na jaren van leegstand en gesteggel over het opvangen van vluchtelingen in handen is gekomen van een Markeloër. Wordt vervolgd.

Oald Goor: spelletjes uit Grootmoeders Tijd

Het is een beeld dat veel plaatsgenoten van ons kennen. De oudhollandse spelletjes tijdens Koninginnedag in het stadshart met de vrijwilligers van Kindvriendelijk Goor. Reden voor de redactie van Oald Goor om in de koffer te duiken met oude prenten over de nationale feestdag. Morgen zal het draaiboek van de afgelopen jaren weer uit de kast worden gehaald. Zo trappen we de nieuwe uitgave van Koningsdag af met een rommelmarkt, waarna Kindvriendelijk Goor weer activiteiten heeft georganiseerd. De jongeren zullen met name de kroegen in Goor en de regio opzoeken of zij togen naar Kingsland in Oldenzaal. Ook vanavond tijdens Koningsnacht zijn De Ster en Johnys extra geopend. Bekijk voor alle activiteiten onze kalender.

Vijf lintjes voor Goorse vrijwilligers

Vijf onderscheidingen met een Goors sausje tijdens de jaarlijkse lintjesregen, traditioneel een dag voor Koningsdag. Op het gemeentehuis kregen Heinz Volkert (Baptistengemeente), Lemkje van Wanrooij (rolstoelclub en Herfstzon), Erwin Wolkorte (Braakmolen) en het echtpaar Huisstede (onder meer Rode Kruis) de versierselen opgespeld door burgemeester Ellen Nauta. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.  De gemeente Hof van Twente kende dit jaar in totaal acht onderscheidingen. Na de uitreikingen werd in het drukbezochte gemeentehuis het Wilhelmus gezongen, en geproost op de bijzondere onderscheidingen. Het volkslied werd gezongen door de Goorse Rachel Endeman. Hieronder enkele foto’s van de bijeenkomst in het gemeentehuis vanochtend.

(meer…)

Renate Versteegen in Portret

Renate Versteegen is zondag te gast in Portret bij Hofstreek FM. De van oorsprong Deldense staat in Goor bekend als fanatieke wagenbouwer. Met haar klassieke balletachtergrond heeft ze het nodige artistieke en creatieve talent. Dat kan ze ook kwijt in haar werk. Versteegen is nu ruim een jaar de drijvende kracht achter ‘De Baronie’. Zondag hoort u het om 11 uur bij Hofstreek FM, herhaling is maandagavond om 20.00 uur. De presentatie is in handen van Linda van Ingen.

 

Der Staat gegen Fritz Bauer in Alleman

Ook in de maand mei opent filmhuis Alleman gewoon haar deuren. Dinsdag is de speelfilm Der Staat gegen Fritz Bauer te zien. Dit biografisch drama uit 2015 komt van de hand van Lars Kraume. De film begint om 20.00 uur, kosten bedragen vijf euro.

Hissink start met Social Club Cannabis

Bart Hissink gaat starten met een zogenoemde Social Club waarin gebruikers van cannabis en geïnteresseerden in het gebruik en de teelt van wiet maandelijks bij elkaar komen. De Goorse voorvechter van de legalisatie van wietteelt voor eigen, medicinaal, gebruik, wil in gesprek over cannabis en ervaringen delen. “Legalisatie begint met voorlichting” aldus Hissink die ook regelmatig inspreekt tijdens de gemeenteraadsvergaderingen over wietteelt. De eerste bijeenkomst van de nieuwe Social Club waarbij mensen uit de hele Hof van Twente welkom zijn, is volgende week woensdag 3 mei, om 19.30 uur in de foyer van De Reggehof. “Het is volledig vrijblijvend en zonder inschrijving en kosten want het moet vooral laagdrempelig zijn” aldus Hissink.

Bart Hissink

Wageningse studenten op de bres voor een groener Goor

Een groep studenten van de Wageningen University and Research gaat in de komende weken aan een project werken om van Goor een groenere stad te maken. Goor is  uitgekozen omdat er relatief weinig groen in de stad is. “Er is echter wel potentie én er is een groep ambtenaren die enthousiast is om er iets mee te doen in het Goorse centrum”, aldus Aster Boeschoten, één van de zes studenten. “Er is een nieuwe trend waarbij steden “vergroend” worden en dit wordt ook in Twente toegepast. Omdat Goor een relatief kleine stad is, wordt het eerst daar uitgevoerd en wordt er gekeken of het ook een optie is voor de grotere steden in Twente.” Onderdeel van het project is een enquete onder de inwoners. Die wordt binnenkort gehouden middels poll op deze site.

De Wageningse studenten met tweede van links Aster Boeschoten