Groene speelplek Mulderskamp: ‘Onder de wieken’

De nieuwe speelplek naast de Mulderskamp is gisteren feestelijk geopend door wethouder Wim Meulenkamp die daarvoor letterlijk met vuur speelde (foto). Hij opende het terrein dat er is gekomen op initiatief van Alberto Groteboer samen met Jolanda Peters die de nieuwe naam bedacht. Het speelterrein heet nu ‘Onder de wieken’ en dat verwijst naar de Braakmolen die vlak achter de speelplek staat. De opening werd door een behoorlijk aantal mensen bijgewoond en is het uitvloeisel van de provinciale wedstrijd ‘Groenste straat van Overijssel’ die een jaar geleden werd gewonnen met de presentatie van dit initiatief.

(meer…)

GMHC wint 15.000 euro voor groene plannen

De Goorse Mixed hockey Club heeft vandaag de tweede prijs behaald in de provinciale contest ‘Groenste sportclub van Overijssel’. De Goorse hockeyclub ontvangt daarvoor een geldbedrag van €15.000. De provincie organiseerde dit jaar voor de vijfde keer de prijsvraag ‘Groen, Groener, Groenst’ die dit keer in het teken stond van vergroening van de directe leefomgeving en specifiek de sportclubs. De GMHC kwam met een serie plannen voor het eigen complex aan de Rubenstraat, waarin een combinatie van groen, water, fruit, bessen en andere natuurvriendelijke zaken centraal staan. Dat gebeurde onder meer via een filmpje waarin de plannen werden toegelicht. Door de Coronamaatregelen werd de uitslag online bekend gemaakt.

Kansenboek gepresenteerd voor ontwikkeling TSB-terrein

De gemeente Hof van Twente heeft een zogenoemd ‘kansenboek’ gepresenteerd voor de ontwikkeling van het Goorse TSB-terrein. Daarin staan allerlei suggesties wat er met het voormalige fabrieksterrein gedaan kan worden en welk functies de gemeente zit voor dit stukje Goor dat volgens de makers in het DNA van elke Gorenaar zit. De aankoop van het TSB-terrein dat in totaal 18 hectare groot is, heeft in totaal 5,5 miljoen euro gekost en dat moet, in de komende 20 jaar, met onder meer met de ontwikkeling van woningbouw en werkgelegenheid worden terug verdiend.

(meer…)

Cameratoezicht bij milieu-eilanden

De gemeente erkent dat diverse milieu-eilanden een ‘Napolitaanse’ indruk maken op het straatbeeld in Goor en heeft besloten om een proef te starten met cameratoezicht. Naar aanleiding van veel klachten vanuit de Goorse gemeenschap en vragen van raadsleden heeft het college aangegeven dat de proef half juli start bij milieu-eilanden, ondergrondse afvalcontainers en oud-papierlocaties. Veel
inwoners ergeren zich aan afval en huisraad dat mensen naast de afvalcontainers op de milieupleinen en oud papier locaties dumpen. Naast het cameratoezicht gaan de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA-s) extra controles uitvoeren op deze overlastlocaties. De boete voor het bijplaatsen naast een container bedraagt 104 euro.

Zonnebloemvrijwilligers weer voorzichtig actief

Vanaf gisteren is er weer wat meer onderling contact nodig en dat betekent dat ook de vrijwilligers van De Zonnebloem weer voorzichtig actief mogen worden in het intensievere contact met de vaak kwetsbare eenzame mensen. Dat is begonnen met het rond brengen van een bloemetje met inachtneming van de RIVM-regels. Nu kunnen bij de gasten ook langzamerhand weer wat bezoekjes plaatsvinden als de gast en de vrijwilliger daartoe, in samenspraak vooraf, besluiten.
De fysieke lotenverkoop bij de lokale supermarkten zal dit jaar vanwege de 1,5 meter afstand niet doorgaan. In plaats daarvan is een online loterij georganiseerd waarvoor via deze LINK loten gekocht kunnen worden om de Zonnebloem afdeling Goor, Markelo, Diepenheim te steunen.

Muziekschool wordt ‘Home of talents’

De Muziekschool Hof van Twente en het Creatief Centrum van De Reggehof gaan samen verder onder de naam ‘Home of talents’. De bedenker is de 10-jarige Jesse Heemink uit Delden. In de loop der jaren heeft de muziekschool haar oorspronkelijke aanbod al flink uitgebreid. Naast muziek- en dansonderwijs biedt Muziekschool Hof van Twente ook cursussen op het gebied van musical en theater, multimedia en muziekgeschiedenis. Het cursusaanbod van Creatief Centrum moet daar op aansluiten onder de nieuwe vlag.

25 avonden Beentjes van Sint-Hildegard

Filmhuis Alleman werd overspoeld met vragen om misschien wel de populairste film ooit in de Goorse bios, met ook een rol voor plaatsgenoot Jan Hulsegge. Maar na twee verplaatsingen is het dan eindelijk zover en kan De Beentjes van Sint-Hildegard worden vertoond. Uiteraard nog wel met de nodige maatregelen en dus zijn de zes uitverkochte avonden met 360 bezoekers per keer uitgesmeerd naar maar liefst 25 avonden Beentjes met maximaal 82 personen. Tickethouders van de september-voorstellingen hebben inmiddels de gelegenheid gehad vervangende tickets te boeken. Per 30 juni kan er door iedereen online tickets besteld worden. Er zijn zowel middag- als avondvoorstellingen. Voor data en tijdstippen gaat u naar www.reggehof.nl/film.

GMHC in finale ‘Groenste sportclub van Overijssel’

De Goorse hockeyclub GMHC is doorgedrongen tot de finale van de provinciale contest ‘De groenste sportclub van Overijssel’. De provincie organiseert dit jaar voor de vijfde keer de prijsvraag ‘Groen, Groener, Groenst’ en deze lustrum-editie staat in het teken van vergroening van sportclubs- en accommodaties. De GMHC deed een voorstel waarin een combinatie van groen, water, fruit, bessen en andere natuurvriendelijke zaken centraal voor het sportcomplex aan de Rubenstraat staan. Het fraaie filmpje waarin dit voorstel wordt toegelicht is via deze LINK te zien. De voorstellen van andere verenigingen zijn via deze LINK te bekijken. Er zijn drie geldprijzen te winnen en de uitslag wordt komende vrijdag bekend gemaakt.

Kinderkamp gaat dit jaar toch door

De organiserende vrijwilligers van de stichting Kindvriendelijk Goor hadden er tot voor kot niet meer op gerekend maar het gaat toch gebeuren. Het Kinderkamp op de Hogenkamp kan ondanks de Coronacrisis toch door gaan. Dit door de versoepelingen die vandaag van kracht zijn geworden. Het wordt wel een zogenoemd ‘Coronaproof-kinderkamp’ waarbij er een aantal regels zijn en er een beperkt aantal kinderen mee kunnen doen. Ook is er dit jaar een minimale deelname-leeftijd van 7 jaar. Het Goorse houtdorp wordt gebouwd van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 augustus en opgeven kan vanaf komende maandag, 6 juli, via de site– en Facebookpagina van Kindvriendelijk Goor.

Wiekslagschool wordt OBS De Boomhut

De Wiekslagschool gaat vanaf volgend schooljaar verder onder de naam OBS De Boomhut. De school op het terrein tussen de Kievitstraat en Scherpenzeelseweg wordt op dit moment verbouwd en uitgebreid. Dit ook omdat de overgebleven leerlingen van de Puntdakschool, die zal verdwijnen, ook naar deze school zullen verhuizen. De naam De Boomhut is gekozen omdat er ook een heuse boomhut in de patio zal komen en omdat de naam ook associeert met groei en ontwikkeling. “Daarnaast is een hut voor kinderen een knus en veilig plekje en wij willen dat ook zijn voor de kinderen” aldus directeur Maarten Bomans. “Bovendien is het best uniek dat we hier in de woonwijk met zoveel groen en bomen omringd zijn.” De nieuwe school start komend schooljaar met zo’n 220 leerlingen.