Stembureau-leden en stemmentellers gezocht

De gemeente Hof van Twente is op zoek naar stembureaumedewerkers en stemmentellers die willen helpen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Vanwege de geldende Corona-maatregelen zijn er extra mensen nodig op de stembureaus. De gemeente zoekt inwoners die aan de slag willen gaan als lid van het stembureau op de dag van de verkiezingen én die op 18 maart mee willen helpen met de centrale telling van de stemmen. Dit laatste is nog wel onder voorbehoud, omdat centrale stemopneming mogelijk niet zal worden toegestaan vanwege de maatregelen.

(meer…)

Corona-besmettingen lopen op in de Hof maar geen ziekenhuisopnames

Het aantal geregistreerde Corona-besmettingen in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is in de afgelopen week weer opgelopen. Waar er vorige week nog 170 besmettingen werden geregistreerd door het RIVM, zijn dat er in de afgelopen week 197 geweest. Er werden echter geen nieuwe ziekenhuisopnames of overlijdens gemeld. In vergelijking met omliggende plaatsen gaat het nog relatief goed in de Hof van Twente. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners zit in de Hof op 526,6. In omliggende gemeenten ligt dat cijfer een stuk hoger.

Dansen voor de allerkleinsten in De Reggehof

Corona of niet, de allerkleinsten moeten daar zo weinig mogelijk last van hebben en als het aan de Marleen Hamer van het nieuwe Home of Talents ligt, dansen de peuters zich er met alle plezier doorheen. Zij begint, geheel Corona-proof, met een nieuw initiatief: danslessen voor peuters van 2,5 tot 4 jaar. Er wordt gedanst in de grote balletzaal van theater De Reggehof in Goor. “In de lessen staat plezier hebben en het stimuleren van dansen voorop. Maar ook zijn de lessen een goede voorbereiding op kleuterdans én op de later aan te leren danstechnieken” aldus de danspedagoge. De lessen worden gegeven op woensdagmiddag van 16:30 uur tot 17:15 uur en meer informatie is te vinden via deze LINK. (Foto’s: Marleen Hamer)

PvdA vraagt waar de Cultuurnota blijft

De lokale PvdA heeft aan het College van B&W vragen gesteld over de zogenoemde Cultuurnota die vorig jaar juli in een motie unaniem is aangenomen door de gemeenteraad. De sociaal-democraten willen weten waarom deze, anderhalf jaar na die beslissing, nog steeds niet is gepresenteerd. Volgens de PvdA is het van groot belang om de wensen en prioriteiten in de culturele sector snel in beeld te krijgen, zeker nu deze hard getroffen wordt in deze Corona-crisis. Daarnaast wil de partij weten of de directies van de culturele instellingen in het Hof van Twente, gevraagd zijn een bijdrage te leveren zoals destijds is afgesproken en wat de eventuele uitkomsten daar van zijn.

Ook De Reggehof wordt zwaar getroffen in de Corona-crisis

Coronaproof naar de griepprik…

Het beeld dat afgelopen zaterdag te zien was in en rondom het gemeentehuis, is het beeld dat eenieder ook zo snel mogelijk zou willen zien als er een werkbaar vaccin is tegen het Corona-virus. Velen die een uitnodiging ontvingen voor het ontvangen van de jaarlijkse griepprik togen naar het stadhuis waar in de hal alle ruimte werd gecreëerd om op gepaste afstand te kunnen vaccineren. Volgens de Goorse huisartsen verliep de dag zoals gehoopt en ook de ‘patiënten’, allen met een mondkapje, spraken van een keurige en geordende organisatie. Op zaterdag 14 november is er weer een dag waarop de griepprik alsmede de prik tegen de Pneumokokken-bacterie wordt gegeven voor degenen die daarvooor een uitnodiging hebben ontvangen. Meer informatie via deze LINK.

Tien jaar GUS met speciaal whisky-diner

Het jubileum van de Goorse Whiskyclub GUS wordt dit jaar ondanks de corona-maatregelen toch gevierd. Het tien jarig bestaan wordt opgeluisterd met het jaarlijkse diner met een speciaal sausje. Op 21 november zal bij een besloten genootschap bij De Smidse een tien-gangen-diner worden opgediend. Het diner start om 18.30 uur. Inschrijven kan via deze link.

(meer…)

Orgelconcert Gert van Hoef

Op zaterdagavond 28 november  vindt in de Hofkerk, onder voorbehoud van de corona-maatregelen, een bijzonder orgelconcert plaats. Van 19.30 uur tot 20.45 uur (en bij veel belangstelling van 21.00- 22.15 uur geeft de landelijk bekende YouTube-organist Gert van Hoef een orgelconcert met Geestelijke en Populaire liederen. Het concert is te bezoeken voor maximaal 60 (2x 30) muziekliefhebbers. De entreeprijs is gratis, maar aan het einde van het concert mag de bezoeker de waarde van het concert omzetten in een vrije gift.

Max Havelaar-voorstellingen succesvol in De Reggehof

Leerlingen van de Waerdenborgh werden in de afgelopen week meegenomen in het verhaal van Max Havelaar in een gelijknamige musical. Het kernteam Fairtrade-gemeente Hof van Twente haalde de studenten van de Nederlandse Musical Academie van ROC/Rijn IJssel in Arnhem naar Goor om in de voorstelling te transformeren naar de personages uit het boek van Max Havelaar dat de standaard en het keurmerk is geworden tegen uitbuiting van werkenden in ontwikkelingslanden. De voorstelling werd drie keer gespeeld en sloeg aan bij de leerlingen. De lokale fractie van GroenLinks ondersteunde de voorstelling mede door de maaltijden voor de crew te verzorgen.

Gemeente vraagt om honden aangelijnd te houden om koeienziekte te voorkomen

De gemeente Hof van Twente vraagt hondenbezitters om de honden tijdens het uitlaten aan de lijn te houden en zeker niet weilanden in te laten rennen waar koeien grazen zoals in De Meene. De ontlasting van honden kan bij koeien de ziekte ‘Neospora’ veroorzaken. Deze aandoending kan tot gevolg dat kalfjes met afwijkingen worden geboren of dat de koe een miskraam krijgt.

La Belle Époque in Filmhuis Alleman

Filmhuis Alleman vertoont komende dinsdag, 27 oktober, de Franse komische dramafilm ‘La Belle Époque’. Deze film gaat over het uitgebluste huwelijk van een echtpaar dat mogelijk een nieuwe impuls krijgt wanneer de man bij, een tot in de puntjes georganiseerd rollenspel, zijn eerste ontmoeting met zijn vrouw nog eens over kan doen. De Nederlandse trailer is via deze LINK te bekijken en kaarten (maximaal 30 in de verkoop) zijn te verkrijgen via deze LINK en op maandag-ochtend tussen 9:00 uur en 12:00 uur aan de kassa in De Reggehof.