Doors Wide Open blijft op zoek naar vrijwilligers

Stichting Doors Wide Open zoekt in verband met de groei vrijwilligers voor diverse onderdelen en werkzaamheden. Voor het Proathuus is zij op zoek naar enthousiaste en sociale mensen die één of twee dagdelen willen helpen bij de bediening van de bezoekers en om een gezellig praatje te maken met hen. Ook voor de kledingbank, financiële begeleiders voor minima en schoonmakers voor hulpbehoevenden. Sollicitaties kunnen naar stichtingdoorswideopen@nullgmail.com voor info bel met Seine Braakman telefoon nummer : 06-20539460.

Ook geen Regio Cup voor amateurvoetballers

Geen competitie en nu is er ook een streep gezet door de Regio Cup voor de amateurvoetballers uit Goor en omgeving. De KNVB besloot vandaag dat dit toernooi definitief niet meer haalbaar is voor de senioren. Voor de jeugd blijft de optie nog wel open. Zij mogen ook onderling nu partijtjes doen binnen de club. De Regiocup was door de KNVB in het leven geroepen als alternatief voor het afgebroken seizoen vanwege de coronamaatregelen. Teams zouden, zodra het weer mocht, in pouleverband tegen clubs uit de buurt (vriendschappelijk) wedstrijden spelen. Voor de voetballers (vanaf 27 jaar) van GFC, sv Hector en vv Twenthe is het te hopen dat er over enkele weken versoepelingen komen om in ieder geval de onderlinge trainingen te hervatten en dan kan in wedstrijdverband de blik op volgend seizoen. IJs en weder dienende.

Gesloten Braakmolen wel versierd op nationale molendag

De Braakmolen, sedert 1856, is komende zaterdag weer onze lokale trots in het kader van de Nationale Molendag. Volgens traditie is deze dan weer bemand en als de wind geen spelbreker is, zal de molen ook draaien. De corona-maatregelen laten echter niet toe om zaterdag belangstellenden te ontvangen. Om er toch een feestelijk sausje over te gieten, wordt de molen wel versierd door de molenaar. En diezelfde molenaar gebruikt dit platform ook om aan te geven dat ze altijd nog weer nieuwe vrijwilligers kunnen gebruiken bij De Braakmolen.

Kinderkoor De Hofkids zoekt nieuwe leden

Kinderkoor De Hofkids is dringend op zoek naar nieuwe leden. Het koor voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud zoekt nieuw zangtalent omdat een aantal jonge zangers het koor is ontgroeid. De Hofkids staan onder leiding van dirigente Sara Weeda (foto onder) en is onderdeel van Home of Talents. Weeda is bekend van het Ierse koor Anúna en geeft ook lessen op de basisscholen in de gemeente Hof van Twente. De repetities van De Hofkids zijn in Goor op donderdag vanaf 16:30 uur. Het doel is om bekende liedjes te leren zingen en daarbij ook show te bedenken. Aanmelden kan via de website van Home of Talents.

Foto: Barbara Trienen

“Vrijheid is voor mij leven zonder bang zijn..”

Het zijn de treffende woorden van Mehbratu Sebhatu Tekle (foto). Hij vluchtte uit Eritrea om hier in vrijheid en zonder angst te kunnen leven. Hij was één van de zes inwoners uit de Hof van Twente die aan het woord kwamen in de herdenkingsboodschap van burgemeester Ellen Nauta die haar woorden op deze manier kracht bij liet zetten. Ook de Goorse Joodse Selma Hoek was één van de sprekers in de videoboodschap die gisteren werd uitgezonden via Hofstreek TV. Burgemeester Nauta vergeleek daarin aan de hand van de avondklok ook de coronaperiode van nu en het gebrek aan vrijheid in de Tweede Wereldoorlog die volgens haar absoluut niet te vergelijken is. Het filmpje is terug te zien via deze LINK.

Een stille herdenking…

De vlag wappert halfstok bij het oorlogsmonument in het parkje aan de Waterstraat. Daarvoor liggen bloemen, onder meer van de gemeente Hof van Twente. De leden van het College van B&W gingen vandaag in alle stilte naar het monument om de bloemen te leggen en tijdens een kort moment de slachtoffers die zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Vanwege corona weer geen stille tocht. koralen van Apollo en het Wilhelmus aldaar na de twee minuten stilte om 20:00 uur vanavond. Wel veel vlagvertoon in Goor waar de driekleur op veel plekken halfstok hangt.

(meer…)

Speciale uitzending Hofstreek TV rondom Dodenherdenking

Hofstreek TV zendt vanavond een programma uit rondom de Dodenherdenking. De uitzending begint rond half acht met de documentaire ‘Overleven in een onderduikershol’ (foto) waarin de Goorse Joodse familie Hoek centraal staat en waarin wordt teruggekeken op de oorlogstijd. Daarna wordt er in ‘Goor bevrijd’ gesproken over de bevrijding van Goor door nazaten van de Poolse bevrijders. Daarna is er de toespraak van burgemeester Ellen Nauta waarin ook anderen spreken over vrijheid. Om exact 20:00 uur is er twee minuten stilte en na het Wilhelmus is er nog aandacht voor het bombardement op Goor, nu 76 jaar geleden vlak voor de bevrijding.

Salut: Jongeren mogen activiteit verzinnen

Een nieuw onderdeel van Salut. Zij hebben Impacter LAB in het leven geroepen. En dat houdt concreet in dat het jongeren tussen de 14 en 27 jaar de kans geeft om vanaf mei tot en met  juni 2021 binnen 8 weken (of sneller) samen met vrienden, klasgenoten, sportteam of alleen een coronaproof-activiteit op te zetten voor anderen in Hof van Twente. Dat kan van alles zijn zoals; een online vriendenkring organiseren, opschonen van een wijk, sportclinic geven aan leeftijdsgenoten of raamcontact met mensen die eenzaam zijn. Meer weten over het project of aanmelden? Neem contact op met Milou 06 – 86 82 88 89 of mail naar milou@nullsalut-welzijn.nl.

Reef schenkt hout aan Hofvogels

Herbert en Roy Reef van houthandel RTT uit Goor gaan de Stichting Hofvogels de komende jaren steunen door het gratis beschikbaar stellen van hout voor de bouw van de vele soorten nestkasten die Hofvogels uitzet en beheert. Hofvogels is zeer in haar nopjes met de geste van de ondernemers en heeft op haar beurt een insectenhotel vervaardigd voor de familie Reef.

Wel kranslegging maar zonder publiek

Evenals vorig jaar zal de jaarlijkse dodenherdenking morgen anders verlopen dan in de jaren voor corona. Er is in Goor geen stille tochten en een publieke bijeenkomst bij het oorlogsmonument in het park aan de Waterstraat. Wel zullen de leden van het College van B&W daar bloemen neerleggen. Dat gebeurt niet zoals te doen gebruikelijk rond de klok van 20:00 uur maar op een moment daarvoor. Wie zelf ook bloemen wil leggen wordt gevraagd dat ook niet rond de minuut stilte om 20:00 uur te doen maar eerder of later. Dit om drukte te voorkomen. Er is wel een toespraak van burgemeester Nauta die via Hofstreek Omroep op radio en TV wordt uitgezonden en op de site van de gemeente te beluisteren is morgenavond. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei om morgen ook de vlag de hele dag halfstok te hijsen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en niet alleen ’s avonds. Op bevrijdingsdag 5 mei 2021 kan de vlag (zonder wimpel) uit om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan de bevrijders 76 jaar geleden.