Roesthoofd Rellie naar Vriezenveen

Het was één van de blikvangers in de Schoolfeestoptocht in 2013 tijdens één van de meest indrukwekkende presentaties van de Goorse Biertent Rellie in de geschiedenis. Rellie Roest bracht in 2013 een ieder in vervoering. Onderdeel was het grote roestige hoofd, de zogenoemde ‘Motorhead War-pig’, dat nadien een bestemming kreeg op het Roelofsenterrein. Het kunstwerk is voor het verkeer vanuit de richting Hengelo één van de eerste opvallende elementen bij binnenkomst en dus gezichtsbepalend. Dat is straks voorbij want het object is verkocht en gaat naar Vriezenveen. Topfotograaf Stefan Schipper heeft het hoofd gekocht voor een groots evenement op 1 juli aanstaande. Dan is in ‘Vjenne’ de in de regio enorm populaire Obstacle Mud Run waar mensen over hindernissen en door de modder een uitputtingsslag moeten doorstaan.

Stefan Schipper voor het Roesthoofd op het Roelofsenterrein (meer…)

SP-raadslid Stevens in Radioportret

Frank Stevens is komende zondag te gast in het radioprogramma “Portret” op Hofstreek FM. De geboren en getogen Gorenaar zit sinds kort in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente namens de Socialistische Partij. Stevens is actief in het Goorse verenigingsleven en fervent sporter. Vroeger op het voetbalveld en nu vooral op de tennisbaan. Ook is hij prominent lid van de GUS, de Goorse whiskyclub. Het radioprogramma met Stevens begint zondagochtend om 11.00 uur.

Goorse Thomas, van Delhi naar Silicon Valley

Ondernemer en voormalig Gorenaar Thomas Neurink (foto) staat met zijn onderneming Branders op het punt om zijn neus aan het venster te drukken in het bekendste innovatiegebied ter wereld: Silicon Valley. De internationale start-up met vestigingen in Ahmedabad (India) en Utrecht maakt hiermee de volgende stap in hun bedrijfsavontuur naar een internationale duurzame en digitale organisatie. “Of het nou gaat om virtual reality applicatie om het personeel te trainen of om een resultaat verhogende en vernieuwende website”, aldus Thomas Neurink. Komende week, net iets meer dan een jaar later, stappen Thomas Neurink en zijn compagnon Martin Wijnbergen op het vliegtuig naar San Francisco om samen met enkele ondernemingen de mogelijkheden te verkennen om innovatief ondernemerschap te combineren. Lees hier het unieke verhaal.

Wereldkampioen zingt tijdens Hofkoren, Getje Grevink bij De Ster

Dekoor uit Utrecht verzorgt komende zondag de finale van het jaarlijkse Hofkoren in de Goorse Reggehof. Het Close Harmony-gezelschap is meervoudig wereldkampioen en won ook al eens het tv-programma Korenslag. Hofkoren is één van de blikvangers op de evenementenkalender van dit weekeinde. Tijdens het zangevenement dat zondag om 13.00 uur begint komen diverse koren in actie op verschillende plekken in het verenigings- en evenementencentrum. Morgenavond is Erik van Muiswinkel te gast in het Goorse theater. De bekende cabaretier brengt dan zijn programma De Olieworstelaar op de planken.

Eric van Muiswinkel (meer…)

Piratenweekend Los Banditos is aan

Het is de lust van veel regionale volkse muziekliefhebbers: het illegaal draaien van piratenhits. Los Banditos brengt dit de komende dagen weer als te doen gebruikelijk in praktijk. Vanaf dit moment zijn ze in de ether en te beluisteren via 88,4 FM. Het piratenweekend duurt nog tot en met maandag. Het jaarlijkse evenement vindt ook bij de editie van 2017 weer plaats bij Café De Buddy’s.

 

Geslaagde textielmiddag in historisch museum

Een prettig weerzien en bovenal het ophalen van fraaie anekdotes. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagde middag met oud-werknemers van de textielfabrieken. Voormalig werknemers van Jannink, Scholten en Beier& Birkenhäger kwamen bijeen om foto’s en verhalen uit te wisselen in het Goors Historisch Museum. Ook één van de nazaten van de familie Jannink was aanwezig.

El Clan op de schermen van Alleman

Filmhuis Alleman toont opnieuw een waargebeurd verhaal. Dit keer met een Argentijns-Spaanse karakter. Alleman toont de film El Clan uit 2015. De avond begint om 20.00 uur, de entreekosten zijn vijf euro.

Enquete via smartphone tijdens avond Har(d)t voor Goor

Bezoekers van de brainstormavond ‘Har(d)t voor Goor’ op donderdag 13 april wordt gevraagd om een smartphone of een tablet mee te nemen naar De Reggehof. Hiermee zal op interactieve wijze (Wifi is aanwezig) een enquete worden gehouden waarin op diverse stellingen over Goor kan worden gestemd. Zo kan een direct beeld worden geschetst van de meningen van bezoekers over de identiteit van het Twentse Haagje en de eventuele verbeterpunten.

(meer…)

Heeckeren ruimt op in kader Landelijke Opschoondag

In het kader van  de Landelijke Opschoondag, een initiatief van Nederland Schoon, die komende zaterdag gehouden wordt zijn de leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisschool Heeckeren vandaag al in actie geweest. Dat deden ze samen met de kinderen van de Kinderopvang Hof van Twente en medewerkers van kinderboerderij het Kukelnest en cliënten van Aveleijn. Ze hebben de omgeving rondom de school weer schoon gemaakt door het opruimen van alle soorten afval. Ook vertegenwoordigers van HofPower die zich bezig houden met het schoolprogramma over duurzaamheid en techniek, waren aanwezig om een zogenoemde ‘knikkertegel’ aan te bieden. Deze is gemaakt van 3 kilo restafval als compliment voor de opruimwerkzaamheden.

Boekenmarkt Constantijn voor goede doel

Prins Constantijnschool gaat zich inzetten voor stichting Hulphond. De basisschool gaat een boekenmarkt organiseren om kleur te geven aan de actie. Vorige week kwamen er al twee dames vertellen over de stichting. Op woensdag 29 maart wordt een aantal (kinder)boeken verkocht om geld in te zamelen voor het goede doel. Ook een deel van de opbrengst is voor de kids. De boekenmarkt vindt plaats van 12.15 uur tot en met 13.15 uur op de Constantijnschool.