Aangrijpend boek Lyanne Paskamp binnenkort in de winkel

Een bijzonder en aangrijpend boek van ex-militair Lyanne Paskamp onder de titel ‘Zij hoorden mijn schreeuwen niet’ wordt binnenkort gepresenteerd. Het boek van de 54-jarige Goorse gaat over haar tijd in Bosnië, de daaropvolgende posttraumatische stress-stoornis en haar moeizame weg naar geluk vaan haar en haar gezin. Het boek wordt op 10 februari uitgebracht en gepresenteerd door Minister van Defensie Ank Bijleveld maar is nu al te bestellen via deze LINK. Hieronder een uitgebreidere beschrijving van de inhoud van het boek van Paskamp.

(meer…)

Alzheimercafé dinsdag feestelijk geopend

Het nieuwe Alzheimer Café gaat komende dinsdag, 28 januari, van start met een feestelijke opening in De Reggehof in Goor. Dat zal gebeuren door wethouder Pieter van Zwanenburg. Aansluitend wordt er informatie gegeven over wat er in het brein gebeurt bij iemand met dementie door Ilse Peters. Zij is gezondheidszorg-psycholoog bij TMZ. Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband van Carint Reggeland, Tafel van Goor, Salut en Alzheimer Nederland en vindt elke laatste dinsdag van de oneven maanden tussen 19:00 uur en 21:00 uur plaats in de Reggehof in Goor. Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Salut. Telefoon: 0547-260053, app 06-20894999 of mail info@nullsalut-welzijn.nl.

Hof van Twente gestart met Lokaal Sportakkoord

Een werkgroep van twintig personen uit Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is deze week begonnen met de vorming van een lokaal sportakkoord. Dit moet leiden tot extra impulsen aan sport- en beweegactiviteiten. De werkgroep komt voort uit de startbijeenkomst die op 16 december is gehouden in het gemeentehuis. In het sportakkoord komen afspraken tussen gemeente, lokale sportaanbieders en maatschappelijke partners over sport en bewegen in de nabije toekomst in de Hof van Twente.

Minister Bruins tekende in 2018 het Nationaal Sportakkoord
(meer…)

Lidwien en Saskia bedwingen marathontocht op de Weissensee voor het goede doel

Een stralende glimlach van oor tot oor bij Lidwien van de Riet en Saskia Smit. En met recht. De Goorse dames hebben vandaag 100 kilometer in successie afgelegd op de iconische Weissensee. De tocht stond in het teken van het goede doel. De Goorse schaatssters oogsten een mooi bedrag van ruim €1800. Lidwien en Saskia hebben de ijzers opgeborgen en dompelen zich nu onder in de apres-ski in het Oostenrijkse wintersportgebied.

Nauta voorzitter landelijk comité van de regio’s

Ellen Nauta is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse gemeentelijke delegatie van het Comité van de Regio’s. De burgemeester van de gemeente Hof van Twente neemt daarnaast vanaf 12 februari ook het voorzitterschap van de gehele delegatie over van de commissaris van de Koning van Noord-Brabant, Wim van de Donk.

(meer…)

Fairtradeborden bij invalswegen opgehangen

De gemeente Hof van Twente is nu echt een Fairtrade-gemeente die de ‘eerlijke’ handel een warm hart toe draagt. Gisteren werd het eerst oranje bord onthuld door burgemeester Ellen Nauta en Annelies Heeres die het initiatief nam tot de totstandkoming. Faitrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Hanny Medendorp nieuwe preses Vrouwen van Nu

Hanny Medendorp is de nieuwe voorzitter van de Vrouwen van Nu afdeling Goor. Zij was al tweede voorzitter en heeft het stokje overgenomen van Truus Lantink. Dat gebeurde tijdens de jaarvergadering in De Klokkenkamp waar ook de nodige jubilarissen in het zonnetje werden gezet (foto). Na de vergadering was er een diavoorstelling van natuurfotograaf Han Brinckate.

Passion dit jaar niet in Goor

De lokale uitvoering van ‘The Passion’ is dit jaar met Pasen niet in Goor te zien. Het organiserende Doors Wide Open heeft besloten om de tocht met het grote witte kruis dit jaar in Delden te houden. Daar treden, net als de laatste jaren in Goor, onderweg allerlei koren en bands op en is er ook een eindvoorstelling. The Passion is dit jaar op goede vrijdag 10 april.

Avond over orgaandonatie

De Ark in Goor organiseert begin februari samen met Hermina Burger van de Nederlandse Patiënten Vereniging een avond rondom orgaandonatie. Dit speciaal omdat elke Nederlander binnen afzienbare tijd aan moet geven of hij of zij wel of geen orgaandonor wil worden. Wie niet reageert is automatisch donor. De meningen over orgaandonatie lopen, zeker op het christelijke erf, ver uiteen. De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) zal voorlichting geven over hoe je als gelovige hier mee om zou kunnen gaan. Ook mensen die geen geloof aanhangen zijn van harte welkom op donderdag 6 februari vanaf 19:30 in het kerkgebouw van de Baptistengemeente aan de Irisstraat.

Feest bij Prins Mark

Gisteren keek men in Hengevelde al raar op toen de Raad van 11 van CV Sterzo een grote paal kwam plaatsen bij het huis van Mark Esscher, de Prins Carnaval van CV Sterzo. Een dag later kwam het tot een apotheose in de Goorse Schoolstraat. Daar was het feest in een tent op het terrein van Boensma en werd ook zijn tweede onderkomen versierd. Carnaval is aan, zo was de boodschap van de feestvierders…

(meer…)