Aqua+ nu Koninklijk

Het Goorse bedrijf Aqua+ heeft vanmiddag het predikaat Koninklijk gekregen. Het bedrijf bestaat inmiddels meer dan 125 jaar en zou vorig jaar al in de adelstand worden verheven maar Corona verhinderde dat. Directeur Michel Walhof, die niets wist van de officiële plichtplegingen vandaag, werd verrast door Commissaris van de Koning Andries Heidema op de hoofdvestiging in Goor waar ook burgemeester Nauta aanwezig was.

(meer…)

Rolstoel 4-daagse afgelast

De Twentse Rolstoel 4-daagse gaat dit jaar vanwege het coronavirus niet door. De vierdaagse zou gehouden worden van maandag 26 juli tot en met vrijdag 30 juli met op maandag een criterium in Delden. De deelnemers doen tijdens de 4-daagse normaliter ook Goor aan. De organisatie wil wel een digitale versie organiseren van het evenement.

Data Hof deels teruggehaald

De door hackers gestolen data van de gemeente Hof van Twente is deels terug. Datahersteller Ontrack wist gegevens van de afdelingen Burgerzaken en het Sociaal Domein terug te halen evenals de complete financiële administratie. De gemeente is uiteraard blij met dit resultaat maar wil niet te vroeg juichen. Jos Marinus zegt in TC/Tubantia dat nog niet zeker is dat alles bruikbaar is. „Er moet nu worden onderzocht in hoeverre de data nog compleet en juist zijn en of ze niet gevaarlijke elementen bevat”.

Nu ook ‘kuierbox’ bij kinderopvang

Het bleek een uitkomst in Coronatijd voor bezoekers van verpleeghuis Herfstzon. De Kuierbox zorgt daar voor meer contact met de buitenwereld door vanachter het raam met bewoners te kunnen praten. Een dergelijk initiatief is nu ook genomen bij De Kinderopvang Hof van Twente dat vier locaties in Goor heeft. Daar heet het de ‘Raamtelefoon’ en is voor ouders en pedagogisch medewerkers een eenvoudige manier om elkaar te spreken en informatie uit te wisselen nu ouders niet naar binnen mogen. Waar de Kuierbox bij Herfstzon een ‘echte’ verbinding biedt, is dat bij de kinderopvang niet zo. Het gaat hier om een grote poster, met een transparant middenvlak, voor op alle deuren of ramen van de groep met daarop het telefoonnummer van de groep voor alsnog een zogenoemde ‘warme overdracht’.


62 Coronatesten in Goor door fout opnieuw afgenomen

In totaal 62 bezoekers van van de Corona-teststraat in Goor hebben zich dinsdag voor een tweede keer moeten laten testen omdat hun monsters onbruikbaar waren geworden. Het laboratorium ontdekte dat er vloeistof uit de buisjes was gelekt. Dat meldt de regionale krant TC/Tubantia. In het laboratorium in Hengelo bleek dat er vocht uit de buisjes was gelekt. Daardoor kon er niet meer goed worden geanalyseerd. De GGD heeft de 62 betrokkkenen direct gebeld en zij zijn alsnog getest en hebben inmiddels ook al een uitslag.

Bijleveld extra beschermd door hack gemeente Hof van Twente

Het ministerie van Defensie heeft speciale maatregelen genomen om Ank Bijleveld extra te beschermen na de grote cyberaanval op de gemeente Hof van Twente in december. De angst is dat er ook ook privégegevens van de Minister van Defensie zijn gestolen. Voor het ministerie van Defensie is het belangrijk dat de hack ‘geen connectie had met gegevens van Defensie of met defensienetwerken’ aldus beveiligingsadviseur Hazenoot tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens hem is er (nog) geen misbruik gemaakt van gegevens van de in Goor woonachtige bewindsvrouw.

Bubbelbal op Winter Games

Winter Games in de Hof van Twente. De buurtcoaches hebben voor de komende periode bubbelbal op de rol gezet. Deze sportieve activiteit is op woensdag 24 maart bedoeld voor alle kinderen tussen 8 en 12 jaar in de Hof. Bubbelbal is een voetbal)spel, waarbij je ook nog eens lekker tegen elkaar aan kunt knallen. Meedoen is gratis, je moet je wel even aanmelden. Ook zijn op die site meer excursies beschikbaar.

 

Statenvergadering dankzij Leferink in het Nedersaksisch

Dinand Leferink uit Goor van de VVD heeft vandaag een bijzonder sausje toegevoegd aan de Provinciale Statenvergadering van Overijssel. Voor het eerst in de geschiedenis was het soebat namelijk deels in de Nedersaksische taal. “Het Nedersaksisch leaft en verbeent oons met het verleed’n, maar ok met de toekomst”, aldus Leferink. “Het heurt bie het Noaberschop. Of ie noe een Drent, een Tukker, Sallander of nen Achterhooker bunt. Oonze Nedersaksische cultuur dech nit in greenzen – maar verbeend oons met mekoar”. 

(meer…)

Goorse brandweer naar Thales voor onderzoek giftige stoffen

De zogenoemde Verkenningseenheid van de Goorse brandweer is vanochtend ter plekke geweest bij het incident bij Thales in Hengelo waarbij een zeer giftige stof is vrijgekomen. In opdracht van de Adviseur Gevaarlijke Stoffen en de Coördinator Verkennings Eenheden zijn diverse metingen verricht in het benedenwindse gebied in samenwerking met de brandweer van Weerselo. Na het vrijkomen van de giftige stof ging ook een NL-alert uit om mensen in de buurt te waarschuwen en ramen en deuren gesloten te houden. Na enkele uren was de situatie onder controle.

Pauze op het witte doek

Op het witte doek van Filmhuis Alleman wordt al wekenlang geen film vertoond. “Maar we zijn jullie zeker niet vergeten”, laat de stichting weten aan deze site. Om dat te benadrukken wil Alleman via deze weg een digitale kaart sturen.