Live-uitzendingen Hofstreek FM hervat

Hofstreek FM heeft dit weekeinde de live-uitzendingen hervat. Vorige week zaterdag, begaf het radio-mengpaneel van Hofstreek Omroep het na 12 jaar trouwe dienst en ligt nu bij een reparateur. Er is nu mobiele studio opgebouwd in de tv-studio van de omroep waardoor er, zij het op een wat andere manier, weer uitzendingen gemaakt kunnen worden vanuit De Reggehof. (foto: Gerben Hillebrand)

KWF Kankerbestrijding zoekt collectanten in Goor

Door een aantal afzeggingen zoekt de Afdeling Goor van KWF Kankerbestrijding nog enkele collectanten voor de collecte die dit jaar wordt gehouden van 6 tot en met 11 september. Wie zich als collectant wil inzetten of meer informatie wil over het collecteren kan bellen met Marijke Boomkamp, telefoon: 06-30 69 52 49 of met Paula Wondergem: 06–10 66 77 93. Aanmelden per mail kan ook via marijkeboomkamp58@nullgmail.com of via paula@nullwondergem.info.

Pelgrimstocht lopen voor klimaat door Nederland en doen ook Goor aan

Dertig internationale pelgrims lopen van 30 september tot en met 11 oktober door Nederland om aandacht te vragen voor het klimaat. De pelgrimstocht start in augustus in Polen en eindigt in november in Glasgow. In Nederland begint de tocht in Borne op vrijdag 1 oktober met de eerste etappe van 25 kilometer die eindigt in Goor. In het Twentse haagje zullen de 30 pelgrims worden opgevangen door vrijwilligers van de plaatselijke kerken. De pelgrimstocht wordt in Nederland georganiseerd door GroeneKerken en Vastenactie.

(meer…)

Cliënten DAC De Roos maken bijzondere tuintas

De cliënten van Aveleijn Dagactiviteitencentrum (DAC) de Roos uit Goor hebben een tuintas ontwikkeld die vanaf nu verkrijgbaar is. Het is een volle tas met inhoud zoals kaarten, een serveerplank, een tapasschaal, een kussenhoes en nog meer. De begeleiders van DAC de Roos kunnen de cliënten met een verstandelijke beperking door deze tas iets leren. Ze ondersteunen en met kleine stapjes komen ze gezamenlijk tot het eindproduct. De ontwikkeling die de cliënten daarmee doorlopen is volgens de begeleiders waardevol en voor zowel de cliënt als de begeleiding een zinvolle dagbesteding voor de tien cliënten die aan dit project meewerkten.

(meer…)

Prijswinnaars tuinconcert Wibi Soerjadi bekend!

Een stroom aan reacties per e-mail op de prijsvraag voor kaarten voor het tuinconcert van Wibi Soerjadi komende zaterdag. Het waren er zoveel dat het management heeft besloten dat we niet twee toegangsbewijzen maar twee keer twee kaarten weg mogen geven. De gelukkige winnaars, waarmee contact wordt opgenomen, zijn Carla du Plessis en Marion Velderman die dus beiden ook nog iemand mee mogen nemen. Het antwoord op de vraag wanneer Wibi Soerjadi voor het laatst optrad in Goor was overigens 22 december 2019 met ‘Wibi at the movies’. Wie nog kaarten wil kopen voor de concerten in de komende weken bij Villa Peckedam in Diepenheim kan dat met de kortingscode WIBI40 doen via deze LINK. Gisteravond was de toppianist nog te zien bij Humberto op RTL4 (foto). Daar verhaalde hij over zijn 40-jarig jubileum en de tuinconcerten en speelde hij ook.

Online prikbord voor ideeën Op Stoom

Wie goede ideeën heeft voor het grootschalige project Op Stoom op het terrein van de voormalige Twentsche Stoomblekerij, kan deze vanaf nu ook kwijt op een online prikbord dat op de site van Goor Op Stoom is gezet. “Er zijn nu ook mensen op vakantie of gaan nog en komen wellicht ook wat tegen dat ook in dit project goed zou passen” zegt Renee Kleywegt van de gemeente Hof van Twente die daarnaast ook alle andere ideeën graag gedeeld ziet op het prikbord dat via deze LINK te bereiken is. Inmiddels is overigens de petitie op initiatief van Gorenaar Jan Poortman al bijna 300 keer ondertekend. hij wil de naam Op Stoom graag verander zien in Op ’n Stoom.

Win kaarten voor het tuinconcert van Wibi Soerjadi!

Hij woont aan de rand van Diepenheim op enkele kilometers van Goor in het fraaie Villa Peckedam en dat is ook de plek waar hij in de komende weken zijn tuinconcerten gaat geven met hoogtepunten uit zijn concerten van de 40 jaar dat hij al in het vak zit. Neerlands bekendste pianist Wibi Soerjadi wil ook de mensen in zijn woonomgeving graag laten genieten van zijn muziek en daarom stelt hij aan de lezers van Goorsnieuws.nl twee toegangskaarten beschikbaar voor de voorstelling van komende zaterdag (24 juli) 15:15 uur. Die zijn te winnen door het juiste antwoord te geven op de volgende vraag: Wanneer trad Wibi Soerjadi voor het laatst op in de Goorse Reggehof? Mail het antwoord naar prijsvraag@nullgoorsnieuws.nl en maak kans op de toegangsbewijzen. Voor alle anderen is er een kortingscode beschikbaar. Via deze LINK kunnen kaarten besteld worden na het invoeren van de code WIBI40.

Twentse sagen op Erve Senkeldam

Aan de Deldensestraat 117 op Erve Senkeldam wordt komende vrijdag (23 juli) een bijzondere voorstellinge gehouden waarbij Twentse sagen centraal staan. Vertelster en theatermaker NinaDis Meeuwsen (foto) wordt daarbij ondersteunt door vijf musici. Er worden drie sagen van Twentse grond versmolten tot één verhaal. Het gaat om De Witte Wieven, de Hellehond en de non van Singraven. De voorstelling wordt georganiseerd door het Enschedese theater Concordia en IN DOORS en is ook in Denekamp en Enschede te zien. Kaarten voor de voorstelling in Goor die om 19:30 uur begint, zijn via deze LINK te bestellen.

Brandweer rukt uit naar Plukon

Een melding van eventueel vrijgekomen gevaarlijke stoffen gisteravond bij pluimvee-verwerker Plukon aan de Goorse Breukersweg gisteravond. De brandweer rukte uit en de medewerkers werden voor korte tijd naar buiten gestuurd. Uiteindelijk bleek er niet veel aan de hand en na inspectie konden de werkzaamheden weer worden vervolgd. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)