Geld voor ‘groene’ schoolpleinen

Onder de noemer ‘Ieder schoolplein in de Hof groen, dat gaan we samen doen’ worden alle scholen actief benaderd en gestimuleerd om het schoolplein te vergroenen. Daarvoor wil de gemeente Hof van Twente én de provincie geld beschikbaar stellen. Bijna alle scholen zijn enthousiast over het programma en een aantal hebben zich inmiddels al aangemeld. Wel zijn er meerdere scholen die moeite hebben om zelf eigen middelen in het plan te stoppen wat een voorwaarde is voor een bijdrage van de provincie.

(meer…)

Geen Sinterklaasintocht in Goor

Er is dit jaar, vanwege het Corona-virus, geen Sinterklaasintocht in de Goorse haven. Dat heeft de Stichting Sinterklaas Goor besloten in samenspraak met de Goorse Waterpieten. Met name de anderhalve meter-maatregel is volgens de organisatie moeilijk te handhaven bij een grote opkomst zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk is. De Sint en zijn pieten komen wel in Goor om de schoentjes te vullen van de kinderen. Dat kan vanaf zondag 15 November. Op zaterdag 28 November zal de Goedheiligman met zijn knnechten aanwezig zijn in het Goorse stadshart waar dan ook extra activiteiten georganiseerd worden.

Tweede inwonersdag op zaterdag 3 oktober

HofMarketing organiseert op zaterdag 3 oktober de tweede inwonersdag in het gemeentehuis in Goor. Elke nieuw ingeschreven inwoner (na 1 oktober 2019) binnen de gemeente Hof van Twente, heeft een persoonlijke uitnodiging ontvangen om aanwezig te zijn bij deze inwonersdag die vorig jaar een groot succes bleek. In de ochtend krijgen genodigden een informatief programma aangeboden met onder meer een welkomstwoord van burgemeester Ellen Nauta.

(meer…)

Oecumenische Vredesdienst in de Hofkerk

Komende zondag, 20 september, is er vanaf 10:00 uur een oecumenische vredesdienst in de Goorse Hofkerk. De dienst is voor de lokale gelovigen het startsein van de landelijke vredesweek. Het thema van de vredesweek is dit jaar ‘Vrede verbindt verschil’. Het verhaal over Daniël die als balling in een vreemde cultuur leeft moet hierin de weg wijzen. De verschillen kunnen een verrijking worden als je met elkaar in dialoog, in gesprek gaat, is de boodschap. De vredesdienst is voorbereid met christenen uit verschillende kerken en culturen in Goor en omgeving. Daarnaast is er ook een zogenoemde kindernevendienst.

Doesgoor ‘uniek in de provincie’ zoekt bestuurslid en vrijwilligers

Wijkvoorziening ‘t Doesgoor wordt steeds vaker een voorbeeld voor andere initiatieven in andere gemeenten in het land. In de afgelopen week was Roy de Witte in Goor op bezoek. De gedeputeerde van de Provincie Overijssel heeft bijzondere belangstelling voor dergelijke initiatieven en noemde de Goorse wijkvoorziening uniek in Overijssel. Ook wethouder Pieter van Zwanenburg was aanwezig om in gesprek te gaan met onder meer het bestuur, vrijwilligers en deelnemers van de activiteiten van de wijkvoorziening. Roy de Witte (foto links) is namens het CDA gedeputeerde en ook wethouder in de gemeente Tubbergen.

(meer…)

Nieuwe mozaïekbank voor het gemeentehuis

Goor is weer een mozaïeken bank rijker. De door leden van het Goorse smartlappenkoor Ditis Goorus vervaardigde bank werd dinsdagavond onthuld en staat voor het gemeentehuis. De nieuwe bank is gemaakt in het kader van 100 jaar kiesrecht én naar aanleiding van de show Rooje rozen van het koor in mei 2019. De bank is ontworpen door Charlotte Caudron en staat achter de tekst ‘Naar mensen kijken is van alle tijden’ van Bert Haanstra. In de nieuwe bank is ook een QR-code verwerkt, die je leidt naar de titelsong van het stuk Rooje rozen.

(meer…)

Geen popcorn maar brandweer…

Het was even schrikken voor de bewoners van de Stichting Aveleijn in Huize Heeckeren gisteravond. Het had een avondje gezellig popcorn maken moeten zijn. maar het werd een bezoekje van de brandweer. Die werd opgeroepen omdat er tijdens het bakken rookontwikkeling ontstond. Deze was snel ter plekke. De bewoners werden snel naar buiten gehaald en en na een korte inspectie konden die weer naar binnen en de brandweer terug naar de kazerne. De schade bleef dus beperkt al is er van het popcorn maken niet veel meer gekomen. (foto: Bas Zweers)

Omgaan met dementie

Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de persoon met dementie als voor de naaste omgeving. Voor Salut aanleiding om in Hof van Twente in samenwerking met Stichting Informele Zorg Twente de cursus ‘Omgaan met dementie’ aan te bieden voor mantelzorgers.De bijeenkomsten vinden plaats op 22 en 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november, steeds van 13:30 tot 15:30 uur in de Reggehof, De Höfte 5 in Goor. Meer informatie of aanmelden? Bel Salut 0547-260053, app 06-2089 4999 of mail info@nullsalut-welzijn.nl

Drie nieuwe Corona-besmettingen in de Hof

Het aantal Corona-besmettingen in Goor en omgeving is de laatste week iets opgelopen. In de Hof van Twente werden in de afgelopen twee weken, drie nieuwe besmettingen geregistreerd. Ziekenhuisopnames en overlijdens zijn al maanden niet gemeld. In totaal zijn nu 67 mensen in de gemeente Hof van Twente positief getest op het Corona-virus sinds de uitbraak, begin maart. Gisteren werd bekend dat het aantal besmettingen in Twente aan het oplopen is. Landelijk was al sprake van een sterk stijgende trend, met name in de Randstad.

Gemeenteraad akkoord met aankoop Stoomblekerij

De gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente is gisteravond unaniem akkoord gegaan met de aankoop van het terrein waar vroeger de Twentsche Stoomblekerij was gevestigd (foto). De gemeente wil in de komende twee decennia die gebied van 14 hectare gaan ontwikkelen en heeft daarvoor diverse ideeën. Wethouder Wim Meulenkamp noemde het besluit gisteravond een historisch moment: “De Twentse textielindustrie is in 1833 begonnen in Goor. Het TSB-terrein bevat een belangrijk stuk van onze geschiedenis. Ik ben blij dat de raad de kansen ziet en dit plan omarmt.” Het is de bedoeling om de karakteristieke panden, die de industriële geschiedenis van Goor weergeven, kunnen worden hergebruikt. De gemeente wil inwoners actief betrekken bij de ontwikkeling van dit gebied. Meer informatie is te vinden via deze LINK.