Derde Schoolfeestloods feestelijk geopend

De nieuwe derde Schoolfeestloods is vanmiddag feestelijk geopend. Rob Moormann had de eer om middels een druk op een grote rode knop de openingshandeling te verrichten (foto) waarna de grote roldeur open ging en de Drumfanfare van Apollo spelend naar buiten kwam. Moormann was eigenaar van de loods die hiervoor werd gebruikt en die hij verhuurde aan de stichting School en Volksfeest alvorens hij het verkocht en er tot nieuwbouw kon worden overgegaan. De nieuwe loods is 540 vierkante meter groot en biedt ruimte aan 6 grote wagens en 1 klein platform. Over twee weken (31 maart) gaan de loodsen weer open en zal er worden gewerkt aan de creaties voor de Schoolfeestoptocht van zondag 24 juni.

(meer…)

Kinderen van speciaal onderwijs gevraagd voor Kinderoptocht

Evenals voorgaande jaren wil een drietal enthousiaste moeders ook dit jaar weer zorgen voor deelname van kinderen in het speciaal onderwijs aan de Kinderoptocht tijdens het School en Volksfeest. Pascale Hazenkamp, Lilian Lucassen en Saskia Heuvelink zijn daarom op zoek naar potentiële deelnemers die onderdeel willen zijn van de groep ‘Völle wille’. De optochtgroep is in het leven geroepen om Goorse kinderen die niet in Goor op de basisschool zitten ook de kans te geven om mee te doen aan de rondgang op zaterdag 23 juni. Aanmelden kan, het liefst voor 10 maart, via het e-mailadres sbo.vollewille@nullgmail.com.

Nieuwe wagenbouwers en groepen tijdens Schoolfeestoptocht

De wagenbouwgroep “Hoe dan….” en de groepen “Lijst 143” en “De Dames van ’t Zeldam” zijn de nieuwe deelnemers aan de Allegorische Optocht, dit jaar (zondag 24 juni) tijdens het Goorse School en Volksfeest. Tijdens de inschrijfvergadering werden deze week 14 grote wagens, 2 kleine wagens, 5 grote groepen en 1 kleine groep ingeschreven. Dat aantal kan nog groeien want er is nog tot 31 maart de mogelijkheid om in te schrijven. Het thema is dit haar ‘De overtreffende trap’ en in dat kader komen de winnaars van vorig jaar van Ik en de Rest met ‘Toonladders’. De nieuwe, derde, Schoolfeestloods is bijna klaar en kan vanaf 1 april ook worden gebruikt door de wagenbouwers (foto).

Reflexxion, X-Static en Fat Skool in de Schoolfeesttent

De donderdagavond tijdens Schoolfeest 2018 wordt weer muzikaal ingevuld door de gelegenheidsformatie Fat Skool and the Wild Hens. De Goorse band Reflexxion speelt dit jaar voor het eerst tijdens het borreluurtje op de vrijdagmiddag met School en Volksfeest. Aan het einde van het bedrijvenuur zorgt de Jigger Bigger Band voor de overbrugging naar de avond die zal worden ingevuld door de coverband Session die voor het eerst in Goor te zien is dan. Op zaterdagmiddag traditioneel het familiespektakel met Apollo met daarna volkstümliche muziek van DJ Roel Zweers. X-Static met de Goorse drummer Boudewijn Kroes is evenals de laatste jaren de band op de zaterdagavond. Op zondag is de PPM Showband de vervanger van Tilt dat niet terugkeert in de Tente. PPM speelde vorig jaar nog op vrijdag. De line up werd bekend tijdens de grote Schoolfeestvergadering op maandagavond. Daar werd ook de penningenprijs weer vastgesteld op €1,75 en werd duidelijk dat de Seniorenreis op donderdag 3 mei gehouden zal worden.

Reflexxion

Schoolfeestpenning ook dit jaar €1,75

De prijs van een Schoolfeestmunt blijft gehandhaafd op een prijs van 1 euro 75. Dat heeft het bestuur van de stichting School en Volksfeest vandaag bekend gemaakt. De prijs van de penning is al jaren €1,75 en het bestuur wil daar zolang mogelijk aan vast kunnen houden om het feest voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te houden. Stijgende kosten kunnen er in de toekomst voor zorgen de prijs van een Schoolfeestpenning toch moet worden verhoogd maar voorlopig is dat dus nog niet aan de orde. 

Bouw derde Schoolfeestloods vordert gestaag

Het is kerst en de notoire Schoolfeestvierder weet dan dat het nog een half jaartje wachten is totdat het Feest der Feesten weer los barst. Wie nu een kijkje neemt bij de Schoolfeestloodsen aan de Nijverheidsweg ziet dat het karkas voor de nieuwe derde loods al staat. De bouw vordert gestaag en zal nog voor 1 april zijn beslag krijgen. Vanaf dat moment gaan de bouwers van de wagens voor de grote optocht van zondag 24 juni aanstaande. Er kan tot komende maandag, 1 januari, ook nog een aanvraag gedaan worden voor een bijdrage uit het Schoolfeestfonds. Daarna sluit de postbus en zullen de verzoeken beoordeeld worden.

Marleen Verdriet en Rob Kemper commissielid Schoolfeest

Marleen Verdriet en Rob Kemper zijn de nieuwe commissieleden van de stichting School en Volksfeest. Verdriet gaat meehelpen met de organisatie van de Seniorenmiddag terwijl Kemper zitting neemt Vrijwilligerscommissie. Schoolfeestvoorzitter Erwin Zwierink heette het duo middels het opspelden van de bekende Schoolfeestspeld, welkom tijdens de vergadering van commissieleden in zaal De Ster. Jolanda Lamain en Sakia Tijhuis namen afscheid als commissielid.

Marleen Verdriet en Erwin Zwierink

Aanvragen voor bijdrage uit Schoolfeestfonds kan nog tot 1 januari

Verenigingen en instellingen die voor een investering een bijdrage willen hebben uit het Schoolfeestfonds kunnen daartoe nog tot 1 januari aanstaande een verzoek indienen. Inmiddels zijn de eerste aanvragen binnen maar volgens de stichting School en Volksfeest komen de meeste aanvragen in de laatste twee maanden van het jaar binnen. Een bijdrage kan aangevraagd worden door middel van het speciale aanmeldingsformulier, dat kan worden gedownload via de site van het School en Volksfeest. Later wordt bekend hoeveel er in totaal kan worden uitgekeerd. Dit jaar werden aan 29 verenigingen- en instellingen bijdragen toegezegd tot een totaalbedrag van € 34.575.

Roelofsen nieuwe voorzitter Rellie, ereleden gehuldigd

Het was verwacht en uitgekomen. Tijdens de jaarvergaderging van de Goorse Biertent Rellie is Jan Roelofsen gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Ate Brunnekreef die de voorzittershamer na veertig jaar overgeeft. Na het eerbetoon van donderdagavond werd ‘De Snorre’ gisteravond ook nog gelauwerd als erelid. Ook electriciteits=specialist en bestuurslid Jos Braamhaar kreeg de penning opgespeld die hoort bij het erelidmaatschap. Hij neemt eveneens afscheid van het bestuur. Nieuw in het Relliebestuur zijn Arjo Bonthuis en Joeri de Wit. Ook Schoolfeestvoorzitter Erwin Zwierink was aanwezig tijdens het samenzijn bij café Buddy’s om de nieuwe voorzitter succes te wensen en de scheidende preses te bedanken.

Jos Braamhaar krijgt de erepening opgespeld door zijn  vrouw Mariët

‘De overtreffende trap’ thema optocht Schoolfeest 2018

‘De overtreffende trap’ is hét thema van de komende allegorische optocht tijdens het School en Volksfeest van 2018. Dat is vanavond bekend gemaakt tijdens de vergadering van de optochtcommissie en de wagenbouwers in zaal De Bebsel. Het nieuwe thema is bedacht door commissielid Eltjo Lansink. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst werd ook de vorige optocht van afgelopen juni geëvalueerd. Die verliep op een paar futiliteiten na prima en had toen als thema ‘Zo de wind waait…’. De winnaar werd toen bij de wagens ‘Ik en de rest’ met ‘Zo de wind waait, dansen de poppen’. Op 8 februari aanstaande is de inschrijfavond voor de komende optocht.