Foto-expositie Biertent Rellie in De Reggehof

Er wordt op 8 september een bijzondere foto-expositie ge-opend over de jubilerende Goorse Biertent Rellie. Het Goorse keurkorps dat jaarlijks met veel spektakel de Schoolfeestoptocht afsluit, bestaat dit jaar 70 jaar. De Goorse fotografe Barbara Trienen volgde de 90-leden tellende groep de afgelopen maanden en maakte een karakterestieke fotoserie die vanaf dan te zien is in de foyer van het Goorse verenigings- en evenementencentrum. De expositie wordt op zondag 8 september om 13:30 uur geopend.

Nagenieten van het Schoolfeest op tv…

De Schoolfeest-uitzendingen van Hofstreek TV worden komende zondag herhaald. Allereerst is er om 12:00 uur een verslag van de Seniorenreis en de Kinderoptocht. Vanaf 14:00 uur is de grote optocht opnieuw te bekijken. De uitzendingen worden dan vanaf 16:00 uur herhaald. In de week daarna worden de Schoolfeestuitzendingen elke dag herhaald in de avonduren. Hofstreek TV was het hele Schoolfeestweekeinde aanwezig met live-uitzendingen vanuit de Tente en de optochten.

Ludieke actie met Schoolfeestbekers in het kader van duurzaamheid

Nog net voordat de Tente weer afgebroken gaat worden was het vanavond nog net tijd voor een ludieke actie in het kader van duurzaamheid en de oproep om vooral te recyclen. Met rondzwervende Schoolfeestbekers werd de tekst ‘Afval=grondstof’ op de tentvloer neergelegd door een drietal Gorenaren. Babet te Riet, Marianne Hutten en Frank Bartelink. Zij willen hiermee aandacht vragen voor duurzaamheid en willen dat ook rondom het Schoolfeest de discussie rondom het gebruik van vervuilend plastic levendig wordt gehouden en wordt gezocht naar eventuele alternatieven zoals statiegeldbekers of het goed hergebruik van de plastic bekers. Eerder werd door anderen in dit kader ook gepleit voor de terugkeer van het te recyclen vliegtuigglas.

Vrijwilliger jat penningen tijdens bardienst

Een nestbevuiler van het zuiverste water. Tijdens het afgelopen Schoolfeestweekend heeft de organisatie een vrijwilliger achter de bar weggetrokken, omdat hij penningen ontvreemde. De ‘vrijwilliger’ liep aan de hand van camerabeelden tegen de lamp. Verder kijkt de organisatie heel tevreden terug op de 144ste uitgave, waarin de warmte centraal stond en jammerlijk genoeg de Seniorenmiddag zelfs gecanceld moest worden.

Allegorische Optocht in beeld

Het was weer een enerverende editie van de Allegorische Optocht. En dat leverde bovenal ook prachtig beeldmateriaal op. Op het digitale thuis van het School- en Volksfeest staan een aantal foto’s. En hier is de optocht in beeld te zien, gefilmd door Henny Bomans.

Kump Wa Good wint Grote Allegorische Optocht

Kump Wa Good is de winnaar geworden van de Grote Allegorische Optocht, dat werd zojuist bekend tijdens prijsuitreiking in de Tente. Ik & De Rest, die voorgaande vijf jaren wonnen, werden nu derde. De publieksprijs ging dit jaar naar Krange . Bij de grote groepen won ‘t Antiek de titel, bij de kleine groepen Sooitje. Struuk’n Duukers werd winnaar bij de kleine wagens. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Struuk’n Duukers.


De voorlaatste etappe is volbracht

Waar de rest van Goor ontwaakt, zijn de deelnemers aan de Allegorische Optocht al volop bezig met de voorbereidingen. De opstelling wordt gemaakt na een enerverende derde etappe van het Schoolfeest, waarbij X-Static met het Goorse sausje voor de laatste keer optrad (foto). Het was gezellig druk in de Tent, al leek het iets minder druk dan de voorgaande avonden. Rond 02.00 uur werd de Tent schoongeveegd, waarna de echte adepten, veelal de jeugd, nog even naar de after-party gingen bij De Ster. Vandaag de slotetappe met de finish vanavond om 00.00 uur.

Spetterend afscheid X-Static

Het was weer een groot feest met de mannen van X-Static gisteravond. De band met de Goorse muzikanten Peter Vos en Boudewijn Kroes waren in deze samenstelling voor de laatste keer in de Tente. De band stopt dit najaar waarna een ieder zijn weegs gaat. Het was warm en druk, ook op de Schoolfeestterrassen waar tot in de kleine uurtjes de Goorse gezelligheid hoogtij vierde…


Alle kinderen winnen exotische editie Kinderoptocht

De Kinderoptocht 2019 is een prooi geworden voor alle kinderen. Vanwege de hitte kwam de jury tot deze uitslag. Ze hebben diepe bewondering voor de inzet van de deelnemers. Tijdens de parade moesten de kinderen dus bovenal een gevecht voeren tegen de hitte. Er stonden veel belangstellenden langs de kant.

Schoolfeestnieuws in het kort (14)

Het uur U nadert voor de kinderen. Zij maken zich op de parade door het stadshart van Goor. Het startschot klinkt om 13.00 uur. De temperatuur zal rond de 33 graden liggen. Er moet dus goed gedronken worden door de kids (foto).

Het zal vanmiddag ook traditioneel druk zijn bij de Goorse horeca. Zo heeft De Ster traditioneel de tapwagens weer klaarstaan voor de Kinderoptocht. En ook bij De Tapperij en Johnny’s is er weer live-muziek en zal er met een schuin oog worden gekeken naar de wedstrijd van de Oranjeleeuwinnen.

De prijsuitreiking van de Kinderoptocht is door de hitte ook minder uitgebreid dan bij de voorgaande edities. Het aanvangstijdstip is vervroegd naar 14.30 uur.