Marleen Verdriet en Rob Kemper commissielid Schoolfeest

Marleen Verdriet en Rob Kemper zijn de nieuwe commissieleden van de stichting School en Volksfeest. Verdriet gaat meehelpen met de organisatie van de Seniorenmiddag terwijl Kemper zitting neemt Vrijwilligerscommissie. Schoolfeestvoorzitter Erwin Zwierink heette het duo middels het opspelden van de bekende Schoolfeestspeld, welkom tijdens de vergadering van commissieleden in zaal De Ster. Jolanda Lamain en Sakia Tijhuis namen afscheid als commissielid.

Marleen Verdriet en Erwin Zwierink

Aanvragen voor bijdrage uit Schoolfeestfonds kan nog tot 1 januari

Verenigingen en instellingen die voor een investering een bijdrage willen hebben uit het Schoolfeestfonds kunnen daartoe nog tot 1 januari aanstaande een verzoek indienen. Inmiddels zijn de eerste aanvragen binnen maar volgens de stichting School en Volksfeest komen de meeste aanvragen in de laatste twee maanden van het jaar binnen. Een bijdrage kan aangevraagd worden door middel van het speciale aanmeldingsformulier, dat kan worden gedownload via de site van het School en Volksfeest. Later wordt bekend hoeveel er in totaal kan worden uitgekeerd. Dit jaar werden aan 29 verenigingen- en instellingen bijdragen toegezegd tot een totaalbedrag van € 34.575.

Roelofsen nieuwe voorzitter Rellie, ereleden gehuldigd

Het was verwacht en uitgekomen. Tijdens de jaarvergaderging van de Goorse Biertent Rellie is Jan Roelofsen gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Ate Brunnekreef die de voorzittershamer na veertig jaar overgeeft. Na het eerbetoon van donderdagavond werd ‘De Snorre’ gisteravond ook nog gelauwerd als erelid. Ook electriciteits=specialist en bestuurslid Jos Braamhaar kreeg de penning opgespeld die hoort bij het erelidmaatschap. Hij neemt eveneens afscheid van het bestuur. Nieuw in het Relliebestuur zijn Arjo Bonthuis en Joeri de Wit. Ook Schoolfeestvoorzitter Erwin Zwierink was aanwezig tijdens het samenzijn bij café Buddy’s om de nieuwe voorzitter succes te wensen en de scheidende preses te bedanken.

Jos Braamhaar krijgt de erepening opgespeld door zijn  vrouw Mariët

‘De overtreffende trap’ thema optocht Schoolfeest 2018

‘De overtreffende trap’ is hét thema van de komende allegorische optocht tijdens het School en Volksfeest van 2018. Dat is vanavond bekend gemaakt tijdens de vergadering van de optochtcommissie en de wagenbouwers in zaal De Bebsel. Het nieuwe thema is bedacht door commissielid Eltjo Lansink. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst werd ook de vorige optocht van afgelopen juni geëvalueerd. Die verliep op een paar futiliteiten na prima en had toen als thema ‘Zo de wind waait…’. De winnaar werd toen bij de wagens ‘Ik en de rest’ met ‘Zo de wind waait, dansen de poppen’. Op 8 februari aanstaande is de inschrijfavond voor de komende optocht.

Bijzonder eerbetoon aan scheidende Rellie-voorzitter

Een bijzonder eerbetoon van de leden van de Goorse Biertent Rellie vanavond aan voorzitter Ate ‘Snorre’ Brunnekreef. Hij neemt morgenavond voor de laatste keer, na veertig jaar leiderschap, de voorzittershamer ter hand tijdens de vergadering van het Goorse optocht-keurkorps en daar werd vanavond een voorschot op genomen. Een fraai opgetuigd Relliekarretje, niet toevallig met als basis de rollator waar Ate Brunnekreef zelf jaren mee in de Goorse optocht te zien was, werd in de tuin van de scheidende preses neergezet met daarbij een fraai metalen bord. Daarna was er zoals immer bij dit soort Rellie-activiteiten muziek, vlees en bier. De blij verraste Brunnekreef bedankte de Rellieleden die in grote getale waren gekomen. Ook was er een korte toespraak van Jan Roelofsen. Hij zal, als de voortekenen niet bedriegen, morgenavond worden beëdigd als nieuwe voorzitter van de Rellie.

Jan Roelofsen (l) en Ate Brunnekreef (r)

Schoolfeestpenningen zijn klaar voor volgend jaar

Schrobben en boenen, totdat de penningen weer blinken en er klaar voor zijn om volgend jaar weer over de toonbank te gaan tijdens het Feest der Feesten. De commissieleden van het School-en Volksfeest namen zaterdag al een voorschot op de voorbereidingen van de editie van 2018, tijdens het traditionele schoonmaken van de penningen. Honderdduizend eenheden van de valuta tijdens het laatste volle weekend van juni gingen in de Schoolfeestloods door de vingers van de vrijwilligers en zien er weer uit als nieuw. Naar schatting zijn er momenteel zo’n 4000 penningen nog in de handen van feestvierders. Penningen die ook zonder schoonmaakbeurt volgend jaar tussen 21 en 25 juni gewoon kunnen worden gebruikt om het gele goud mee te kopen.

Nogmaals dank aan de Schoolfeestvrijwilligers…

Ze zijn al op meerdere manieren bedankt maar ook via de digitale snelweg wil het bestuur van de stichting School en Volksfeest een veer op de hoed steken van de vele vrijwilligers. “Ook dit jaar waren er weer vele honderden mensen Gorenaren en oud-Gorenaren, die als vrijwilliger mee hebben gewerkt aan het welslagen van het afgelopen School- en Volksfeest. Mede dankzij hun inzet is het weer een Schoolfeest geworden, waar we met veel genoegen op kunnen terug kijken. Het Schoolfeestbestuur wil iedereen, die op welke wijze dan ook een bijdrage aan het Schoolfeest heeft geleverd, heel hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet!” aldus de bestuurders in een perscommunique.

Schoolfeestloodsen opgeruimd en klaar voor verbouwing

Het is de traditionele afsluiting van het Schoolfeestseizoen voor de Goorse wagenbouwers. Schoolfeest 10 was gisteren weer gezellig met een biertje een barbecue en muziek in de Schoolfeestloodsen. Dit nadat de opruimwerkzaamheden werden afgerond en de Schoolfeestvlag naar beneden werd gehaald. Nu is het weer een klein jaartje wachten tot er weer gebouwd kan worden. De bouwers kijken ernaar uit want de mogelijkheden- en faciliteiten zijn volgend jaar nog groter en beter na de verbouwing die dit najaar zal plaatsvinden. De wagenbouwers-loods wordt fors uitgebreid.

Gratis hout voor optocht 2018

De kruitdampen van de allegorische Schoolfeestoptocht zijn nauwelijks opgetrokken maar er wordt nu al vooruit gekeken naar de editie van 2018. De bekende Goorse decorbouwer Ronnie Esslage van Esslage Decoraties, doet een bijzondere handreiking naar de wagenbouwers in een mail aan deze site. Hij heeft veel hout over van diverse klussen en wil dat graag beschikbaar stellen aan de bouwers. Hij stelt wel als voorwaarde dat dat binnen twee weken moet worden opgehaald. Wagenbouwers die interesse hebben kunnen bellen met 06-54952429. Hieronder een aantal foto’s van de grote hoeveelheid hout die gratis af te halen is.

(meer…)

Nog meer Schoolfeestbier door de kranen dan vorige edities

Er is dit jaar dik 50.000 liter Schoolfeestbier vertapt en dat is meer dan vorig jaar toen er die ‘magische’ grens wel werd gehaald maar ook niet meer dan dat. Het Schoolfeestbestuur heeft het feest geëvalueerd en is dik tevreden. Alleen bij de Seniorenmiddag waren wat minder bezoekers en dat komt volgens de organisatie door de warmte op woensdag. Tijdens de overige dagen liet het Goorse publiek zich niet weerhouden en wat het druk en gezellig. De hernieuwde proef tijdens de optocht om nu in plaats van alle muziekkorpsen alleen de orkesten uit Sneek en Leiden voor de Optocht uit te laten gaan pakte ook goed uit, volgens de bestuurders. Later gaan alle commissies onafhankelijk nog evalueren.