Nog even nagenieten…

En dan is er de leegte na een prachtig Schoolfeestweekeinde. De Goorse Biertent Rellie komt vanmiddag nog één keer samen om Schoolfeest 3 te vieren terwijl de Tente en het kermisterrein wordt opgeruimd. Intussen ontwaakt Goor heel langzaam en is het tijd voor het nagenieten. Dat kan via onze Schoolfeest Fotosite en een mooie film van Stephan Kuipers. Hij heeft de allegorische optocht in beeld gebracht en maakte een fraaie samenvatting die via deze LINK te bekijken is. Van de Rellie maakte hij ook nog een apart filmpje dat via deze LINK te bekijken is.

Dampende Tente sluit Schoolfeest 2017 waardig af

“Goor bedankt en tot volgend jaar”. Met die woorden sloot voorzitter Erwin Zwierink de zondagavond af, voordat het Goors Victorie werd ingestart als traditionele slotnoot van weer een weekend feest. Het is weer voorbij, het School-en Volksfeest, en de zondagavond was er één van afscheid. Terwijl Tilt de tent nog één avond op de kop zette, vierden wagenbouwers de goede klassering, werd er nog één keer geproost met vrienden en bekenden en is er nog één keer dit jaar losgegaan in die Tente. Het Schoolfeest van 2017 zit erop, met een gezellige en goedgevulde feesttent als afscheid van de 142e editie van het Feest der Feesten. Wat nu rest zijn de herinneringen en kriebels voor het volgende jaar. Dan is Goor er weer bij. En wij ook.

Ik en de Rest wint optocht voor vijfde keer

Voor het vijfde jaar op rij heeft Ik en de Rest de Grote Allegorische Optocht gewonnen bij de grote wagens. De jury kwam na één van de lastigste overleggen in recente jaren tot de conclusie dat het poppenspel van de groep rondom voorman Silvo Busschers de beste was. “Sorry”, was de gevatte eerste reactie van Busschers over hun dominantie de laatste jaren. De Stamgasten werden tweede, maar wonnen wel de publieksprijs met hun prachtige wagen rond standbeelden. Bij de kleine groepen won Sooitje. ’t Antiek pakte de titel bij de grote groepen. Bekijk de volledige uitslag van de Grote Allegorische Optocht hier onder.

(meer…)

Duizenden langs de kant voor Allegorische Optocht

Het is en blijft één van de grootste hoogtepunten van het School-en Volksfeest: De Grote Allegorische Optocht. Ook deze zondag stonden duizenden Gorenaren en mensen van daarbuiten weer rijendik langs de straten, om zich te vergapen aan de meest bijzondere creaties. Op een klein buitje om klokslag 13.00 na, bleef het vrijwel nagenoeg droog. Het grootste gevaar van boven kwam nog wel van The Party People, die met een Indiaas Color Festival menig toeschouwer tot een oranje hoopje mens omtoverden. Tips voor de moeders: met warm water wast u de verf er zo uit. De bezoekers werden verder verwend deze zondag: het niveau lag ook dit jaar weer torenhoog en de jury krijgt er nog een zware kluif aan om te bepalen wie straks met de prijzen naar huis gaan. Die prijsuitreiking begint om 19.30 uur in de Tente, waar vanaf straks Tilt de boel op de kop zet op deze afsluitende avond.

De Stamgasten

Schoolfeest Familie Festijn wederom groot succes

Inmiddels een jarenlange traditie en niet meer weg te denken op de zaterdagmiddag in de feesttent, het Schoolfeest Familie Festijn. Zoals vanouds verzorgd door ons eigen Goorse Apollo. Onder leiding van Maestro Carl Wittrock nam het 80-koppige orkest, aangevuld met diverse regionale en verrassende artiesten onder wie Stan Jansen, de vele bezoekers mee op een muzikale rondreis. Het geheel werd aan elkaar gepraat door presentator Paul Schabbink, terwijl op de schermen naast het podium kon worden teruggeblikt op het Goorse School- en Volksfeest door de jaren heen. Vanaf half tien treedt de formatie X-Static op, een garantie voor een springfestijn in de ruimste zin van het woord. De bandleden gaan de feestende meute voor in de vele polonaises. De pauzes worden verzorgt door de Goorse DJ Bas Zweers. 

 

Kinderoptocht prooi voor De Puntdak

Het blijft een prachtig beeld. Drommen enthousiaste mensen in het centrum van Goor die de deelnemers van de Kinderoptocht aanmoedigen. Ook dit jaar was de Kinderoptocht weer een onverdeeld succes, ondanks wat kleine regendruppels. De winst ging tijdens de prijsuitreiking naar basisschool De Puntdak. Zij wisten de harten van de jury te veroveren met hun Lego-creaties en bouwstenen. De publieksprijs is gewonnen door de Wiekslag, die ‘Samen’ als thema hadden. Na de kinderoptocht togen de meeste ouders met hun telgen naar het domein van de Tent en natuurlijk de kermis, die vanmiddag goed is bevolkt met (groot)ouders en kinderen. In de Tent gaat de Familiereünie om 16.00 van start.

(meer…)

Schoolfeestnieuws in het kort (17)

– Dag drie van het feest der feesten. Vandaag opnieuw een traditionele dag. De weersverwachtingen zijn redelijk gunstig, als is het te hopen voor de kinderen dat ze de Kinderoptocht droog kunnen afleggen. Deze begint om 13.00 uur.

Dweilorkest Zwabber maakt vandaag haar debuut op het School- en Volksfeest. Het keurkorps met enkele Goorse muzikanten zal door de Tent lopen na het spektakel van Apollo. De muzikale afsluiting van de avond is in handen van X-Static.

Droomdebuut in de Tent voor PPM Showband

Na de snikhete openingsavond was op de tweede avond uitstekend toeven in de Tent. En de PPM Showband kan terugkijken op een verdienstelijke vuurdoop. De gelauwerde band heeft al nodige ervaring op festivals, maar kan nu ook het School- en Volksfeest op haar cv zetten. Na een bruisend Borreluurtje, waarbij de T-Shirtverkiezing een prooi werd voor De Smulposte, was de avond ook zeer geslaagd. Velen bleven plakken in de Tent. Met klassiekers kwam met name het voorste deel van de Tent los van de vloer. Over het algemeen waren er positieve kritieken op de band -al was de muziek tijdens de middag wat luider dan voorheen- van de uitzinnige feestgangers (foto). Tijdens de pauze-momenten draaide DJ Robert van de Reest. Na de Tent ging het feest buiten bij De Ster nog door tot in de late uurtjes.

Schoolfeest in de Hemel lonely at the top

Het nummer Schoolfeest in de Hemel blijft op eenzame hoogte in de Top-25 van het School- en Volksfeest. Het nummer van Paul Schabbink en Bert Eeftink eindigde net als de afgelopen jaren op de eerste stek bij de verkiezing van Hofstreek FM. Het Goors Victorie eindigde op de tweede plek. Als de Tente weer dampt van de Travelin’ Band maakte het podium compleet. Verder kwamen er ook veel nummers van The Partygangsters, de Robo’s en Allog en de Toon’n voorbij op de lokale zender, die voor dit weekend als te doen gebruikelijk is omgedoopt in Schoolfeestradio.

Schoolfeestnieuws in het kort (16)

Vishandel Verdriet heeft zich niet uit het veld laten slaan door de brand die gisteren hun viskraam teisterde. Slagvaardig hebben de broers Gerrit en Jan gisteren een vervangende viskraam geregeld, vanmorgen om 10 uur openden zij de deuren. Tot groot genoegen van de Gorenaren die vandaag massaal de viskraam bezochten

Hoe ver je als Gorenaar ook van huis bent, het Schoolfeesthart blijft kloppen in het laatste weekend van juni. Zo ook voor Harry Wolters, die samen met Diane Derking per fiets een wereldreis maakt. Op dit moment verblijven ze in Tadsjikistan (Centraal-Azië). Uiteraard is er, als de pedalen even rusten, tijd voor een echt Goors fotomoment.  

– Maak je foto’s of video’s van jouw Schoolfeestmoment en stuur deze door naar redactie@nullgoorsnieuws.nl