Prijzengeld Schoolfeestoptocht omhoog

Het prijzengeld voor deelnemers aan de Allegorische Optocht tijdens School en Volksfeesr gaat met gemiddeld 15% omhoog. Dit werd de deelnemers vanavond meegedeeld. De opening van de Schoolfeestloodsen is op zaterdag 28 maart. De optocht is op zondag 28 juni.

Völle Wille zoekt kinderen voor Schoolfeestoptocht

Het is een jaarlijks verzoek van de de groep Völle Wille en ook dit jaar is de zoektocht weer begonnen. Het gaat in dit geval om kinderen die buiten Goor naar school gaan en graag met de kinderoptocht mee willen lopen. Wie een kind in de basisschoolleeftijd heeft die niet op één van de Goorse basisscholen zit naar school gaat, kan zich aanmelden. Dat kan via de mail: vollewillekinderoptocht@nullgmail.com. Aanmelden kan nog tot 14 maart.

Unieke beelden 100-jarig Schoolfeest gevonden UPDATE

Het heeft een aantal jaren in de kast gelegen bij Gorenaar Arend Lammertink, onwetend wat erop staat. Nu blijkt dat het zogenoemde Super-8 filmpje unieke beelden van spelletjes tijdens het Goorse School en Volksfeest (waarschijnlijk in Irisstraat), in 1975 bevat. “Het is ooit blijven liggen bij de jaarlijkse rommelmarkt op Koninginnedag. Toen ik in de afgelopen week wat filmpjes liet digitaliseren kwam ik er tot mijn verbazing achter dat het oude Schoolfeestbeelden zijn” aldus Lammertink die ook, evenals wij als redactie, graag wil weten wie er op de beelden te zien is. Reacties kunnen gemaild worden naar redactie@nullgoorsnieuws.nl. De beelden zijn via deze YouTube-link te bekijken.

UPDATE: Het zijn geen beelden van het 100-jarig Schoolfeest. Berichten uit Enter leren ons dat het beelden zijn van de Enterse dagen uit lang vervlogen dagen. Het meisje in de film is Monique Knottenbeld die ons berichtte.


Ook muziek Schoolfeest bekend

Vanavond is naast de bierprijs ook de muzikale invulling van het komende School en Volksfeest bekend gemaakt. Op donderdagavond speelt de Goorse band Friendship die eerder Fatskool heette en sinds 2016 op het podium Tijdens het Borreluurtje op vrijdag is het de beurt aan Bandje Voor De Sfeer en de Barzangers. De avond is This is Beethoven op met de Goorse drummer Rob Eeftink.

Rob Eeftink
(meer…)

Schoolfeestpenning blijft €1,75

De Schoolfeestmunt gaat ook dit jaar €1,75 kosten. Dat heeft het bestuur van de stichting Goors School en Volksfeest vanavond bekend gemaakt. De penning staat tijdens het ‘feest der feesten’ al jaren op deze prijs en de stichting wil dat zo lang mogelijk zo houden. Het School- en Volksfeest is dit jaar van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni.

Aanvragen Schoolfeestfonds kunnen nog tot 1 januari

Goorse verenigingen en instellingen die een bijdrage uit het Schoolfeestfonds kunnen daarvoor nog tot 1 januari aanstaande een aanvraag indienen. De eerste verzoeken voor een financiële bijdrage zijn inmiddels gedaan maar de ervaring leert dat er in de laatste weken van het jaar de meeste aanvragen binnen komen. Een bijdrage aanvragen kan via een aanmeldingsformulier, dat kan worden gedownload via de website van het School en Volksfeest. Daar staan ook de voorwaarden op die worden gesteld om voor een bijdrage uit het Schoolfeestfonds in aanmerking te komen.In het afgelopen jaar zijn aan 32 verenigingen en instellingen bijdragen toegezegd tot een totaalbedrag van €35.425.

Jan Dirk Zorge erelid Rellie

Jan Dirk Zorge is gisteravond gekroond tot erelid van de Goorse Biertent Rellie. De Gorenaar was 26 jaar actief als secretaris van het keurkorps. Zorge, die vanwege zijn militaire verleden, ook wel ‘De kleine Generaal’ wordt genoemd, beheert ook het archief van de Rellie. Dat blijft hij wel doen als lid evenals de werkzaamheden voor de optocht en de deelname aan het jaarlijkse spektakel van de Rellie tijdens het School- en Volksfeest. Hij ontving het erelidmaatschap tijdens de jaarvergadering van de Rellie, gisteravond bij Bar Bistro d’Olde Smidse.

Thema optocht 2020: Dit is Goor

De Allegorische Optocht 2020 heeft als thema “Dit is Goor”. Dit onderwerp kwam donderdagavond uit de koker van commissielid Mark van het Bolscher en werd omarmd door de zaal. De jaarlijkse vergadering was een onderhoudend soebat voor de optochtdeelnemers en de jury, die een kritisch en constructief onderhoud hadden over de afgelopen optocht, welke een prooi werd voor Kump Wa Good.


Schoolfeestvlag duikt nu op in Pyreneeën

Een onvergetelijke dag voor Loes Pieper, Janneke Kranenberg en Gerrie Blumink. Zij maakten afgelopen week een prachtige trektocht door de hooggebergten van de Franse Pyreneeën. Natuurlijk mocht bij deze tocht ter paard de Schoolfeestvlag niet ontbreken. De tocht werd samen volbracht met hun groep “De Pepermuntjes” , die naast bovengenoemde ook bestaat uit Herma, Miranda, Koos en Ria.

Schoolfeestvlag op Canadese grond

Het feest der feesten is nog heel ver weg maar het uitdragen ervan is een gebeuren dat het hele jaar door gebeurd. En dat over de hele wereld. Onderstaande foto kregen we van Wim en Christien Stokkentreef. De prent met het duo en de Schoolfeestvlag is genomen bij de ingang van het bekende Ucluet in British Columbia aan de westkust van Vancouver Island.