Schoolfeest op grote hoogte

Hij pakte de gele Schoolfeestvlag in en reed samen met zijn vriend Werner Sterrenburg maar liefst vijftien uur. Dennis Schepers keek gisteren op grote hoogte naar de zinderende finale van de 14 etappe van van de Giro d’Italia met de finish op de top van de gevreesde Monte Zoncolan met een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan 11%. Hij zag Chris Froome winnen en Tom Dumoulin kostbare seconden verliezen op de drager van de roze leiderstrui Simon Yates. Dennis en Werner waren erbij en keren morgen terug in Goor waar het even nagenieten is om daarna toe te kunnen leven naar het Feest der Feesten.

 

 

 

Een kijkje nemen bij de wagenbouwers…

Het is een traditie die aan populariteit wint. De inloopdagen op de zaterdagen bij de loods. Vier wekke veur’t Schoolfeest kan men een kijkje nemen bij de wagenbouwers. Hoe geven ze invulling aan het thema van dit jaar. De Optochtjury is volgende week zaterdag ook aanwezig om zich alvast in te leven wat het publiek kan verwachten tijdens de Allegorische Optocht met dit jaar als thema ‘De overtreffende trap’.  Voor de kinderen is er een springkussen. Tevens kunnen belangstellenden kijken hoe de nieuwe, derde, loods eruit ziet.

De vlag kan uit !

Het is vandaag, op deze Hemelvaartsdag de 10e mei, nog  ‘zes wekke’  tot aan het begin van het School en Volksfeest en dat is voor veel Gorenaren het sein om de gele Schoolfeestvlag uit te hangen. Goor zal dus weer snel helemaal geel kleuren en dat is in het Goorse centrum al zo waar de Schoolfeestbanieren al enige tijd het straatbeeld sieren. De stichting School en Volksfeest koos overigens zelf enkele jaren geleden de datum 1 juni als officiele ‘uithangdatum’ maar het lijkt erop dat de meeste Gorenaren toch liever vasthouden aan de ‘zes wekke veur ’t Skoolfees-traditie’.

Negende Schoolfeestkrant in de pen

Er komt dit jaar opnieuw een Schoolfeestkrant uit. De bijbel van de moeder aller tentfeesten werd voorgaande jaren goed ontvangen door de Goorse burgers. De redactie van deze site is op dit moment drukdoende om weer een nieuw exemplaar uit te brengen. In de krant, die huis-aan-huis wordt bezorgd, staan allerlei nieuwtjes en wetenswaardigheden over het Goorse School- en Volksfeest, alsmede verhalen met betrokkenen op de verschillende ‘Schoolfeestterreinen’. Het feestgevoel wordt uitgebreid besproken in deze negende uitgave. De Schoolfeestkrant van Goorsnieuws.nl is straks ook via internet te downloaden. De krant is voor en door Goor, dus hebt u nog mooie verhalen of ideeën; mail dan naar redactie@nullgoorsnieuws.nl.

Toen de Seniorentocht nog een Bejaardenreisje was……

Langzaamaan dompelt Goor zich onder in de roes die het School- en Volksfeet heet. In de loodsen wordt drukdoende gebouwd, de eerste banieren zijn al zichtbaar en de senioren hebben hun reisje alweer achter de rug. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens in de koffer met prenten te duiken uit het rijke verleden van de moeder aller tentfeesten. De lieden stuitten op onderstaande prent waar de heren keurig aan de pijp zitten en de dames een klassieke rok dragen bij het zogenoemde bejaardenreisje. Foto’s anno 2018 van de Seniorentocht kunt u hier vinden.

Stralende dag voor Goorse senioren…

Het zonnetje schijnt en het gemoed is uitstekend. Vanmorgen zijn net na negenen 7 bussen met zo’n 300 Goorse senioren vanaf het Schoolfeestplein vertrokken voor een busreis met diverse stops door de Veluwe en de Achterhoek. Rond half zes worden de Schoolfeestveteranen terug verwacht voor het afsluitende diner bij De Bebsel. Op de Facebookpagina van het School en Volksfeest worden de hele dag door diverse filmpjes en foto’s geplaatst om het thuisfront te laten zien waar de stoet zich bevindt. De Seniorenreis is traditiegetrouw ‘zes wekke veur ’t Skoolfees’ maar dat is nu zeven weken, over 49 dagen op donderdag 21 juni. Ook dan hebben de Senioren feest, maar dan in de Tente.

Historische Schoolfeestfoto’s in de schijnwerpers

In aanloop naar het komende School en Volksfeest zijn er historische Schoolfeestfoto’s te zien op de Facebookpagina van de organiserende stichting. Elke week zullen enkele fraaie prenten uit de archieven worden gepubliceerd. Er is een aftrap gemaakt met een drietal foto’s van het 100-jarig Schoolfeest uit 1975. Op de pagina ook wekelijks filmpjes van de wagenbouwers die zich voorbereiden op de allegorische optocht van zondag 24 juni. Komende donderdag is de eerste Schoolfeest-activiteit gepland. De Goorse senioren maken dan een bustocht door de Achterhoek en de Veluwe.

Rellie wil oplossing voor gat in de optocht

De Goorse Biertent Rellie wil ideeén verzamelen om ervoor te zorgen dat zij, als sluitstuk van de Schoolfeestoptocht, niet te ver achter de rest van de wagens aankomen tijdens de rondgang eind juni. Het keurkorps doet via Facebook een oproep om met suggesties te komen en geeft zelf ook al een aantal voorzetjes. Zo wordt de vraag gesteld of een extra pauze een optie is of dat de optocht een half uur eerder zou moeten starten. Ook wordt voorgesteld om Apollo rustiger te laten lopen vanaf de Deldensestraat en wordt gevraagd of extra begeleiders voor en achter de optocht zou helpen om de ‘boel bij elkaar te houden’. Reacties kunnen onder het Facebookbericht van de Relllie worden achtergelaten.

 

Inschrijving Seniorentocht Schoolfeest geopend

De inschrijving voor de komende Seniorentocht van het School en Volksfeest is vanaf vandaag geopend. Mensen van 65 jaar en ouder (of echtparen waarvan de nam of vrouw 65 jaar of ouder is) uit Goor, ’t Zeldam, Kerspel Goor of het buurtschap De Ha, kunnen zich aanmelden. Dat kan bij de Readshop aan de Grotestraat 101 of bij Gerrit Verdriet aan de Blauwververij 46. De Seniorentocht is op donderdag 3 mei en gaat dit jaar over de Veluwe en door de Achterhoek.

Wagenbouwers lichten tipje van de sluier op

De Goorse wagenbouwers zijn inmiddels alweer twee weken geopend en er wordt druk gebouwd aan de creaties voor de allegorische optocht van zondag 24 juni tijdens het komende School en Volksfeest. In aanloop naar die optocht worden er door de pr-commissie van het Schoolfeest met de regelmaat van de klok filmpjes op Facebook gepost waarin wagenbouwers uitleggen wat ze aan het bouwen zijn en lichten ze ook een tipje van de sluier op over hoe ze zich presenteren tijdens de rondgang door Goor. Het spits wordt in dit kader afgebeten door Hennie Kimmels (foto) van de groep ‘Krange’. Het filmpje is via deze LINK te bekijken.