De Goorse Rellie in Markelose optocht?

De kans bestaat dat de Goorse Biertent Rellie de optocht tijdens het dorpsfeest in Markelo af gaat sluiten. In een opmerkelijk Facebookbericht zegt een woordvoerder van het keurkorps dat er overleg is geweest met een bestuurslid van het Markelose feest en dat deze het voorstel daar zou bespreken. De Rellie wil in ieder geval dat het geplaatste bericht 150 keer gedeeld wordt om te polsen of ook de Goorse bevolking het wel een goed idee vindt dat de Rellie wel in Markelo en niet in Goor door de straten gaat. Het Markelose dorpsfeest mag in tegenstelling tot het Schoolfeest waarschijnlijk wel doorgaan. De optocht in Markelo staat gepland voor zondag 29 augustus.

Hofstreek volgende week weer in de ether met Schoolfeestprogramma’s

Geen Schoolfeest op de ‘weide’ maar wel het Goorse ‘geveul’. Dat is ook dit jaar weer de drijfveer van Hofstreek Omroep om volgende week weer Schoolfeest TV en Schoolfeest Radio te maken. Op de radio zal er vanaf donderdagavond 24 juni tot en met zondag 27 juni een gevarieerd programma zijn met onder meer de Schoolfeest Top 25 op zaterdagmiddag). Daarvoor kan via de website van de omroep ook weer gestemd worden. Op vrijdagmiddag zullen de makers van de allereerste Schoolfeestradio Jeroen Hilgenberg, Bart Bolink en Oene Loonstra, een radioprogramma maken met anekdotes uit het illegale tijdperk van Schoolfeestradio. Daarnaast bekijken de heren van E8 Radio de diverse Schoolfeesthits op een bijzondere manier.

(meer…)

Bijzondere drive through door unieke bierdoorgang

Ze is er nog steeds trots op dat ze destijds als burgemeester van de Hof van Twente wist te realiseren dat er een doorgang kwam tussen het gemeentehuis en De Reggehof voor de biertoevoer tijdens het School en Volksfeest. Ank Bijleveld, tegenwoordig demissionair Minister van Defensie, was er dus uiteraard bij toen vanochtend daar de drive throug voor de uitgifte van het nieuwe ‘Skoolfeesbier’ en het Stoombier werd geopend. Ook wethouder Harry Scholten, Schoolfeestvoorzitter Erwin Zwierink, Rellie-preses Jan Roelofsen en ‘TSB-manager’ Bart Greven waren er bij om de eerste exemplaren in ontvangst te nemen uit handen van de vrijwilligers van Twentsche Stadsbrouwerij Goor. Ook Jeanet Blaak was uitgenodigd. Haar man Erik, die in 2016 overleed was de grondlegger van het Gruytbier dat als eerste Goorse bier het levenslicht zag.

(meer…)

Wagenbouwers in coronatijd…

De straten kleuren in Goor steeds geler en de hoop op toch nog een mooi alternatief Schoolfeest, wordt met het wellicht versneld versoepelen van de coronaregels, steeds groter. Hoe het ook zij: twee belangrijke elementen van het Feest der Feesten zullen er ook dit jaar niet zijn. Zo ontbreekt de helse ‘Tente’ en zijn er ook geen optochten. Dit tot grote spijt van de wagenbouwers- groepen die staan te popelen om de loods weer in én de straat weer op te kunnen. Hoe beleven de optochtdeelnemers deze coronatijd? Het is één van de vragen die Oene Loonstra van de stichting School en Volksfeest, stelt in een serie filmpjes die vanaf vandaag op de Facebookpagina van de stichting worden geplaatst. De eerste, met Ineke Leusink van ‘Kom d’r mar op’ staat inmiddels online en is via deze LINK te bekijken.

Naast Skoolfeesbier ook kroketburgervlaai

Naast het nieuwe Skoolfeesbier, dat inmiddels gretig aftrek vindt, komt er ook een ‘kroketburgervlaai’ voor de komende alternatieve editie van het School en Volksfeest. De vlaai is ontwikkeld en wordt gemaakt door Lekker Leuk en Limburgia op het Weversplein en is voor tien personen. De kroketburger is onlosmakelijke verbonden met het Goorse Feest der Feesten en jaarlijks worden er in de Schoolfeesttent duizenden verorbert. De nieuwe krotburgervlaai kost €14,60 en is tot 20 juni te bestellen. Ook wordt er elke week één verloot via deze Facebookpagina.

Marsha Plevier van Lekker Leuk met de kroketburgervlaai

Extra Skoolfeesbier door grote belangstelling

Er zal door de Twentsche Stadsbrouwerij Goor extra ‘Skoolfeesbier’ worden gebrouwen omdat de belangstelling overweldigend is. Er zijn inmiddels ruim 4.000 flessen van het nieuwe Goorse bier besteld. Ook het Stoombier vindt gretig aftrek en krijgt een extra oplage. Beide bieren zijn te bestellen voor de ‘Schoolfeestprijs’ van €1,75 via de website van de Stadsbrouwerij. De voorverkoop loopt, zolang de voorraad strekt, tot maandag 5 juni. De bestellingen kunnen op zaterdag 12 juni worden afgehaald. Daarover later meer. Wie wat besteld heeft krijgt via de mail met een betaallink.

Skoolfeesbier: Al bijna 1500 flessen verkocht

Het zogenoemde Skoolfeesbier van de Twentsche Stadsbrouwerij Goor vindt gretig aftrek onder de Goorse bevolking. Na de eerste publicatie daarover op deze site en social media zijn er nu al zo’n 1500 flessen van de 2000 besteld. De initiatiefnemers beraden zich nog over het brouwen van meer Skoolfeesbier dat op zaterdag 12 juni kan worden afgehaald. Bestellingen kunnen nog gedaan worden via de SITE van de stadsbrouwerij. De flessen kosten €1,75 per stuk. Daarnaast is er via Facebook een deel- en like-actie met de vraag wie er op onderstaande afbeelding staat afgebeeld. Onder de juiste antwoorden worden 6 flessen van het nieuwe Skoolfeesbier verloot.

Skoolfeesbier voor Schoolfeestprijs…

Met het alternatieve Feest der Feesten in aantocht hebben de initiatiefnemers van de nieuwe Stadsbrouwerij Goor een heus ‘Skoolfees-bier’ gebrouwen. Skoolfees-bier is volgens de makers een ‘heerlijke doordrinker, mild moutig en smaakvol’. Het nieuwe lokale biertje heeft een alcoholpercentage van 5% en kost €1,75, net als de Schoolfeestmunt. Het Skoolfees-bier is vanaf komende maandag te bestellen via deze LINK. Daar is ook het nieuwe ‘Stoom-bier’ te bestellen dat is gebrouwen in het kader van de ontwikkeling van het TSB-terrein. De voorverkoop voor de actieprijs stopt op maandag 7 juni. Op zaterdag 12 juni is het bestelde bier via een drive-through af te halen. Daarover volgt nadere informatie.

Vanaf woensdag kan de Schoolfeestvlag weer uit

Het Feest der Feesten gaat op de ‘weide’ voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door maar corona kan het Schoolfeestgevoel niet uit de mensen halen. Komende woensdag is het ‘zes wekke veur ’t skoolfees’ en dat is het sein dat de gele Schoolfeestvlag vanaf dat moment weer uitgehangen kan worden. Ook de organisatie van het School en Volksfeest roept op om Goor weer geel te kleuren tot en met eind juni. Daarnaast zijn er in de horeca en in de privésfeer allerlei leuke plannen om er toch nog een mooi Schoolfeestweekeinde van te maken alleen is het wachten op wat op dat moment wel of niet geoorloofd is. Ook deze site heeft in dat kader een actie waarover later meer duidelijk zal worden. Vooraleerst: Woensdag de Schoolfeestvlag laten wapperen!

Geen opening loods, toch samen…

“Een foto ter herinnering aan wat geen herinnering mag/gaat worden.” zo begint het Facebookbericht van de Stichting School en Volksfeest. De foto is gemaakt bij de Schoolfeestloods op de dag dat de wagenbouwers een aanvang zouden moeten maken met de voorbereidingen voor de allegorische optocht op de laatste zondag van juni. Maar corona houdt ook dit jaar de tent van de weide en de wagens van de straat. toch kwam de optochtcommissie vandaag coronaproof samen bij de loods met de zogenoemde kopmannen van de wagenbouwgroepen waarin al weer grootse plannen werden gedeeld voor de optocht van 2022…