Hennie Smit erelid Rellie

Hennie Smit is gisteravond benoemd tot erelid van de Goorse Biertent Rellie. Dat gebeurde tijdens een vergadering van het keurkorps bij café De Tapperij. De 58-jarige Hennie Smit is al sinds mensenheugenis lid van de excentrieke optochtgroep en bekleedde ook diverse bestuursfuncties. Smit is ook de grote kracht achter de stichting LOER dat voortkwam uit de Rellie en nu een slapend bestaan leidt vanwege het verdwijnen van de Goorse Avond en het Paasvuur. Hennie Smit kreeg een fraaie bokaal in de vorm van een motor en een speldje dat hem werd opgespeld door zijn Duitse vriendin Karin.


Nog een maand voor indienen aanvragen Schoolfeestfonds

Verenigingen en instellingen uit Goor hebben nog iets meer dan een maand om een aanvraag in te dienen voor een bijdrage uit het Schoolfeestfonds. Er zijn inmiddels al een aantal verzoeken binnen gekomen bij de stichting Goors School en Volksfeest maar de ervaring leert dat in de laatste maand verreweg de meeste aanvragen binnen komen. Het Schoolfeestfonds is in het leven geroepen om de financiëel helpende hand te bieden bij bijzondere investeringen. Vorig jaar kregen 29 verenigingen en instellingen een bijdrage uit de pot die toen €36.660 bedroeg. Via de Schoolfeestsite is een aanvraagformulier te downloaden. Daar staan ook de voorwaarden om voor een bijdrage in aanmerking te komen.

Voorbereidingen Schoolfeest 2019 van start

De bestuurs- en commissieleden van de stichting Goors School en Volksfeest zijn gisteravond voor het eerst bijeen geweest voor de eerste vergadering in aanloop naar het Feest der Feesten in 2019. Tijdens de vergadering in zaal De Ster maakte penningmeester Herbert Reef bekend te zullen stoppen als penningmeester. Zijn taken zullen na worden overgenomen door Maico Vollenbrock die dan ook nieuw is in het hoofdbestuur. Er werden daarnaast  drie nieuwe commissies geïnstalleerd. Rob Stegeman (optocht en veiligheid) , Simone Spoelder (Scholencommissie) en Kimberley Janse (nog niet bekend) zijn toegevoegd aan de organisatie. Het School- en Volksfeest is volgend jaar van woensdag 26 tot en met zondag 30 juni.

vlnr: Kimberley Janse, Simone Spoelder en Rob Stegeman (foto: Facebook School en Volksfeest)

‘De omgekeerde wereld’ thema optocht 2019

Het thema voor de allegorische optocht tijdens de komende editie van het School en Volksfeest is ‘De omgekeerde wereld’. Dat is vanavond bekend gemaakt tijdens een evaluatievergadering van wagenbouwers en optochtgroepen in zaal De Bebsel. Het idee komt uit de ideeën-koker van Mark van ‘t Bolscher, het nieuwbakken lid van de optochtcommissie. Het idee, waar de bouwers weer alle kanten mee op kunnen, werd breed omarmt.

Schoolfeestbestuur bedankt vrijwilligers

Meer dan 1.000 mensen uit Goor en soms ook van ver daarbuiten waren vorige week actief als vrijwilliger tijdens het Goorse School en Volksfeest. Het Schoolfeestbestuur, die al eerder aangaf terug te kijken op een prachtig feest, wil iedereen, die een bijdrage heeft geleverd, heel hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet. Volgend jaar is de 144e editie van het Goors School- en Volksfeest. Dat begint op woensdag 26 juni met de Seniorenmiddag en eindigt op zondag 30 juni.

Goorse optochten dit weekeinde op tv

De Goorse optochten van het afgelopen Schoolfeestweekeinde zijn vanaf zondag op verschillende tijdstippen te zien op de lokale tv-zender Hofstreek TV. Komende zondag is vanaf 12:00 uur de kinderoptocht te bekijken terwijl een uur later de grote allegorische optocht is te zien. Om 15:00 uur is de de prijsuitreiking te zien. Vanaf 17:00 uur worden deze uitzendingen herhaald. Vanaf maandag zijn er ook de hele week herhalingen, met wisselende items, vanaf 17:00 uur. Hofstreek TV is via digitaal bij Caiway te vinden op kanaal 70. Via internet kunnen de uitzendingen via deze LINK worden bekeken.

VIDEO: Terugkijken van de Allegorische Optocht

Veel lof voor De Rellie dit jaar tijdens de afsluiting van de Allegorische Optocht. Ze beloofden eenheid en ze leverden een prachtig geheel. De foto’s spreken tot de verbeelding, maar ook de video Henny Bomans op YouTube doet het goed. Daar heeft hij een video geplaatst voor de parade bij het startpunt. Naast De Rellie vanzelfsprekend ook de beelden van alle andere wagenbouwers, waar uiteindelijk Ik en de Rest wist te zegevieren. 

Schoolfeestbestuur uiterst tevreden over afgelopen week

Het Schoolfeestbestuur kijkt met grote tevredenheid terug op de afgelopen Schoolfeestweek. Gisteravond was er een eerste evaluatie en daaruit blijkt dat er geen grote incidenten zijn geweest en dat de bieromzet in de lijn van de afgelopen jaren wat inhoudt dat er weer ruim 50.000 liter bier door de kranen is gegaan. Opvallend was ook de toename van het publiek tijdens de optochten en in de Tent. Met name de Seniorenmiddag trok weer meer bezoekers dan vorig jaar. Op de eigen site bedankt het Schoolfeestbestuur alle mensen die hebben bijgedragen om het ‘Schoolfeest 2018 tot een geweldig mooi en vooral Goors Feest te maken.’ De Goorse Biertent Rellie vierde gisteren nog het traditionele Schoolfeest 3 bij De Tapperij en café Buddy’s.

De Schoolfeesttent gisteravond…

Sfeervolle laatste avond in de tent dankzij PPM

Het is een bitterzoet moment, de laatste keer het Goors Victorie om middernacht. Nog één keer massaal meezingen met ons eigen lijflied, maar tegelijk weten dat het de laatste keer is dit jaar dat je in de Tente bent. Na de prijsuitreiking zat de sfeer er de laatste uren goed in, dankzij de PPM Band. Om klokslag twaalf uur was het dan toch zover, toen voorzitter Erwin Zwierink de laatste klanken van de 143e editie van het School-en Volksfeest inzette. Mensen die nog geen afscheid konden nemen van het feest gingen nog even door in het centrum. Maar ook zij moeten vanaf maandag weer bijna een jaar wachten op het volgende feest in die helse Tente. Het was weer als vanouds, maar daar doen we het voor in Goor.

Lijst 143 pakt bij reünie gelijk prijs: ‘Op zoek naar meer kleine wagens’

Ze waren na jaren weer terug en gelijk de eerste plek bij de kleine wagens: de Lijst 143 van de voormalige Groep Hoek. Als enige deelnemer in de tussencategorie wonnen de mannen met de Schoolfeestpartij direct een prijs. Winnen is leuk, maar het Optochtbestuur hoopt dat in de toekomst meer kleine wagens zich bij de optocht voegen zodat de categorie iets meer gewicht krijgt. Conrad Moormann van de Lijst 143 riep andere oud-wagenbouwers op het podium op ook eens een reünie te overwegen: “Doe gewoon weer eens mee!”

Foto: Patrick ter Elst