Nogmaals dank aan de Schoolfeestvrijwilligers…

Ze zijn al op meerdere manieren bedankt maar ook via de digitale snelweg wil het bestuur van de stichting School en Volksfeest een veer op de hoed steken van de vele vrijwilligers. “Ook dit jaar waren er weer vele honderden mensen Gorenaren en oud-Gorenaren, die als vrijwilliger mee hebben gewerkt aan het welslagen van het afgelopen School- en Volksfeest. Mede dankzij hun inzet is het weer een Schoolfeest geworden, waar we met veel genoegen op kunnen terug kijken. Het Schoolfeestbestuur wil iedereen, die op welke wijze dan ook een bijdrage aan het Schoolfeest heeft geleverd, heel hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet!” aldus de bestuurders in een perscommunique.

Schoolfeestloodsen opgeruimd en klaar voor verbouwing

Het is de traditionele afsluiting van het Schoolfeestseizoen voor de Goorse wagenbouwers. Schoolfeest 10 was gisteren weer gezellig met een biertje een barbecue en muziek in de Schoolfeestloodsen. Dit nadat de opruimwerkzaamheden werden afgerond en de Schoolfeestvlag naar beneden werd gehaald. Nu is het weer een klein jaartje wachten tot er weer gebouwd kan worden. De bouwers kijken ernaar uit want de mogelijkheden- en faciliteiten zijn volgend jaar nog groter en beter na de verbouwing die dit najaar zal plaatsvinden. De wagenbouwers-loods wordt fors uitgebreid.

Gratis hout voor optocht 2018

De kruitdampen van de allegorische Schoolfeestoptocht zijn nauwelijks opgetrokken maar er wordt nu al vooruit gekeken naar de editie van 2018. De bekende Goorse decorbouwer Ronnie Esslage van Esslage Decoraties, doet een bijzondere handreiking naar de wagenbouwers in een mail aan deze site. Hij heeft veel hout over van diverse klussen en wil dat graag beschikbaar stellen aan de bouwers. Hij stelt wel als voorwaarde dat dat binnen twee weken moet worden opgehaald. Wagenbouwers die interesse hebben kunnen bellen met 06-54952429. Hieronder een aantal foto’s van de grote hoeveelheid hout die gratis af te halen is.

(meer…)

Nog meer Schoolfeestbier door de kranen dan vorige edities

Er is dit jaar dik 50.000 liter Schoolfeestbier vertapt en dat is meer dan vorig jaar toen er die ‘magische’ grens wel werd gehaald maar ook niet meer dan dat. Het Schoolfeestbestuur heeft het feest geëvalueerd en is dik tevreden. Alleen bij de Seniorenmiddag waren wat minder bezoekers en dat komt volgens de organisatie door de warmte op woensdag. Tijdens de overige dagen liet het Goorse publiek zich niet weerhouden en wat het druk en gezellig. De hernieuwde proef tijdens de optocht om nu in plaats van alle muziekkorpsen alleen de orkesten uit Sneek en Leiden voor de Optocht uit te laten gaan pakte ook goed uit, volgens de bestuurders. Later gaan alle commissies onafhankelijk nog evalueren.

Nog even nagenieten…

En dan is er de leegte na een prachtig Schoolfeestweekeinde. De Goorse Biertent Rellie komt vanmiddag nog één keer samen om Schoolfeest 3 te vieren terwijl de Tente en het kermisterrein wordt opgeruimd. Intussen ontwaakt Goor heel langzaam en is het tijd voor het nagenieten. Dat kan via onze Schoolfeest Fotosite en een mooie film van Stephan Kuipers. Hij heeft de allegorische optocht in beeld gebracht en maakte een fraaie samenvatting die via deze LINK te bekijken is. Van de Rellie maakte hij ook nog een apart filmpje dat via deze LINK te bekijken is.

Dampende Tente sluit Schoolfeest 2017 waardig af

“Goor bedankt en tot volgend jaar”. Met die woorden sloot voorzitter Erwin Zwierink de zondagavond af, voordat het Goors Victorie werd ingestart als traditionele slotnoot van weer een weekend feest. Het is weer voorbij, het School-en Volksfeest, en de zondagavond was er één van afscheid. Terwijl Tilt de tent nog één avond op de kop zette, vierden wagenbouwers de goede klassering, werd er nog één keer geproost met vrienden en bekenden en is er nog één keer dit jaar losgegaan in die Tente. Het Schoolfeest van 2017 zit erop, met een gezellige en goedgevulde feesttent als afscheid van de 142e editie van het Feest der Feesten. Wat nu rest zijn de herinneringen en kriebels voor het volgende jaar. Dan is Goor er weer bij. En wij ook.

Ik en de Rest wint optocht voor vijfde keer

Voor het vijfde jaar op rij heeft Ik en de Rest de Grote Allegorische Optocht gewonnen bij de grote wagens. De jury kwam na één van de lastigste overleggen in recente jaren tot de conclusie dat het poppenspel van de groep rondom voorman Silvo Busschers de beste was. “Sorry”, was de gevatte eerste reactie van Busschers over hun dominantie de laatste jaren. De Stamgasten werden tweede, maar wonnen wel de publieksprijs met hun prachtige wagen rond standbeelden. Bij de kleine groepen won Sooitje. ’t Antiek pakte de titel bij de grote groepen. Bekijk de volledige uitslag van de Grote Allegorische Optocht hier onder.

(meer…)

Duizenden langs de kant voor Allegorische Optocht

Het is en blijft één van de grootste hoogtepunten van het School-en Volksfeest: De Grote Allegorische Optocht. Ook deze zondag stonden duizenden Gorenaren en mensen van daarbuiten weer rijendik langs de straten, om zich te vergapen aan de meest bijzondere creaties. Op een klein buitje om klokslag 13.00 na, bleef het vrijwel nagenoeg droog. Het grootste gevaar van boven kwam nog wel van The Party People, die met een Indiaas Color Festival menig toeschouwer tot een oranje hoopje mens omtoverden. Tips voor de moeders: met warm water wast u de verf er zo uit. De bezoekers werden verder verwend deze zondag: het niveau lag ook dit jaar weer torenhoog en de jury krijgt er nog een zware kluif aan om te bepalen wie straks met de prijzen naar huis gaan. Die prijsuitreiking begint om 19.30 uur in de Tente, waar vanaf straks Tilt de boel op de kop zet op deze afsluitende avond.

De Stamgasten

Schoolfeest Familie Festijn wederom groot succes

Inmiddels een jarenlange traditie en niet meer weg te denken op de zaterdagmiddag in de feesttent, het Schoolfeest Familie Festijn. Zoals vanouds verzorgd door ons eigen Goorse Apollo. Onder leiding van Maestro Carl Wittrock nam het 80-koppige orkest, aangevuld met diverse regionale en verrassende artiesten onder wie Stan Jansen, de vele bezoekers mee op een muzikale rondreis. Het geheel werd aan elkaar gepraat door presentator Paul Schabbink, terwijl op de schermen naast het podium kon worden teruggeblikt op het Goorse School- en Volksfeest door de jaren heen. Vanaf half tien treedt de formatie X-Static op, een garantie voor een springfestijn in de ruimste zin van het woord. De bandleden gaan de feestende meute voor in de vele polonaises. De pauzes worden verzorgt door de Goorse DJ Bas Zweers. 

 

Kinderoptocht prooi voor De Puntdak

Het blijft een prachtig beeld. Drommen enthousiaste mensen in het centrum van Goor die de deelnemers van de Kinderoptocht aanmoedigen. Ook dit jaar was de Kinderoptocht weer een onverdeeld succes, ondanks wat kleine regendruppels. De winst ging tijdens de prijsuitreiking naar basisschool De Puntdak. Zij wisten de harten van de jury te veroveren met hun Lego-creaties en bouwstenen. De publieksprijs is gewonnen door de Wiekslag, die ‘Samen’ als thema hadden. Na de kinderoptocht togen de meeste ouders met hun telgen naar het domein van de Tent en natuurlijk de kermis, die vanmiddag goed is bevolkt met (groot)ouders en kinderen. In de Tent gaat de Familiereünie om 16.00 van start.

(meer…)