Jubilerend Apollo komt met eigen Schoolfeestnummer

‘Wie bloast de Tente in en oet’ moet de Schoolfeestkraker van 2019 worden. Het nummer zal worden gespeeld door het grote orkest van Apollo terwijl er ook een instrumentale versie voor de drumfanfare zal worden gemaakt. Het lied is geschreven door Paul Schabbink terwijl de Goorse maestro en Apollo-dirigent Carl Wittrock voor het arrangement tekent. Het muzikale duo overhandigde het nieuwe nummer in De Reggehof symbolisch in Schoolfeestglazen aan voorzitter Luc Notkamp van de jubilerende muziekvereniging.

vlnr: Paul Schabbink, Luc Notkamp en Carl Wittrock
(meer…)

Zaterdag Open Dag Schoolfeestloodsen

Komende zaterdag 25 mei gaan de Schoolfeestloodsen open voor een ieder die een kijkje wil nemen bij de wagenbouwers en de Rellie. De optochtdeelnemers zijn al vanaf 1 april bezig de diverse wagens gereed te maken voor de Allegorische Optocht van Schoolfeestzondag 30 juni. De bezoekers worden verwelkomd met een hapje en drankje terwijl er voor de kinderen zijn er diverse lekkernijen en een springkussen is. Ook zal er diverse Schoolfeestmerchandising te koop zijn zoals vlaggen, paraplu’s, handdoeken en Schoolfeestboeken. zaterdag rijden er ook twee ‘Schoolfeestwagens’ door Goor. Bewoners, nog niet in bezit van een gele Schoolfeestvlag, krijgen de mogelijkheid die te kopen aan huis. De loodsen zijn geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Aangeraden wordt wel om zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen in verband met de beperkte parkeerruimte.

Goorse senioren onderweg…

Ze gaan er weer een mooie dag van maken met elkaar. Ruim 300 Goorse senioren zijn vanochtend om 09:00 uur vertrokken voor de jaarlijkse Seniorentocht van het School- en Volksfeest, traditioneel zes weken voor het Feest der Feesten. De reis gaat vandaag via Zenderen, Hertme en Saasveld naar Albergen voor een koffiestop. Daarna via onder meer het landgoed Twickel terug naar de Hof van Twente waar bij de Gebrande Waateren in Hengevelde een lunch zal worden gebruikt. Daarna gaan de bussen richting de Gelderse Achterhoek waar ’s middags in Zelhem de eerste borrel wacht. De Seniorentocht wordt na de terugreis afgesloten bij De Bebsel waar een diner wordt geserveerd en er muziek is van GrandiJoost.


Protocol verandert: Vlag uit ‘zes wekke’ veur het Schoolfeest

Het is vandaag precies ‘zes wekke veur ’t Skoolfees’ dat los zal barsten met het feest voor de senioren, die na de jaarlijkse busreis van morgen, op woensdag 26 juni het Feest der Feesten aftrappen in de Tente. Het is ook de hoogste tijd om de Schoolfeestvlag uit te hangen. Het bestuur van het School- en Volksfeest had die datum enkele jaren geleden op 1 juni bepaald maar nu is gebleken dat de meeste Gorenaren meer hangen aan het fenomeen ‘zes wekke’ is besloten om dat protocol aan te passen. Hij kan dus uit…

(meer…)

Geld uit Schoolfeestfonds voor Apollo en theatervoorstelling

De jubilerende muziekvereniging Apollo krijgt een bijdrage van €2500,- uit het Schoolfeestfonds voor nieuwe uniformen. Daarmee krijgt Apollo samen met de stichting OOKEEJ het grootste bedrag uit het fonds dit jaar. OOKEEJ is bezig met de voorbereiding op een nieuwe theatervoorstelling. Er waren in totaal 42 verenigingen, instellingen en clubs die een aanvraag deden en daarvan zijn 32 aanvragen toegewezen. Er is iets meer dan €35.000 euro toegezegd voor verschillende bijdragen voor een activiteit of investering.
Hieronder in willekeurige volgorde de gehonoreerde aanvragen en de bedragen.

(meer…)

Rellie gaat kleding verhuren

De kleding die in de loop der jaren door de leden van de Goorse Biertent Rellie is gedragen tijdens de Schoolfeestoptocht gaat in de verhuur. Al deze kleding, die op verschillende wijze verkregen is, is de afgelopen jaren verzorgt, uitgezocht, gerepareerd en gewassen. Naast de kleding is er ook een grote hoeveelheid pruiken, baarden, snorren, hoeden, helmen en andere accessoires beschikbaar. De Rellie hoopt hiermee de allegorische optocht, buurtfeest, bedrijfsfeest, en andere themafeesten ter wille te kunnen zijn. Geïnteresseerden kunnen mailen naar kledingverhuur@nullrelliegoor.nl of de Facebookpagina raadplegen.

Afterparty Schoolfeest nog maar twee dagen op het Sterplein

Een streep door de rekening van de marathon-Schoolfeestvierder. De afterparty op donderdag en vrijdag is ter ziele. Café De Ster laat in een verklaring weten niet meer te kunnen voldoen aan de huidige regelgeving en de kosten die het met zich meebrengt. Op zaterdag en zondag kun je na het verlaten van de Tent nog wel een afzakkertje halen op het Sterplein. De Ster verzorgt wel vier dagen eten voor de feestvierder.

Hij wappert ook in Albanië

Je ziet ‘m ook overal; de Schoolfeestvlag. Karin Holthuis, dochter van wijlen Herman Holthuis, toog met vrienden voor een vakantietripje naar Albanië én het gele banier mocht natuurlijk niet ontbreken. De foto is genomen vóór de orthodoxe kathedraal in de hoofdstad Tirana.

Rellie zoekt brommers en fietsen

De Fiets-Bromgroep van de Goorse Biertent Rellie is voor de komende allegorische optocht tijdens het School- en Volksfeest brommers, motoren, fietsen of onderdelen ervan nodig. Alles uit deze categorieën is welkom en wordt graag opgehaald door de leden van de Rellie. Wie wat in de schuur heeft staan wat hij of zij kan missen kan contact opnemen met A-J Visser via 06-28238438 of per mail. De Goorse Biertent Rellie is het jaarlijkse sluitstuk van de optocht met een drietal grote praalwagens en een groot aantal voertuigen. Het thema van de Rellie, die dit jaar het 70-jarig bestaan viert, is Zwart Wit.Alarmfase 1 voor Rellieleden in alle vroegte…

De leden van de Goorse Biertent Rellie werden zaterdagochtend in alle vroegte opgeschrikt door een snerpend alarm. Sommigen holden met autosleutels naar buiten om bij de eigen bolide polshoogte te nemen terwijl anderen rookmelders van het plafond trokken. De zoektocht leidde uiteindelijk naar een klein alarmkastje dat door andere Rellieleden werkend op een deur, brievenbus of rooster werd geplakt in combinatie met een krant waarin het komende Schoolfeestseizoen voor de Rellie in stijl wordt toegelicht. Het Goorse keurkorps viert dit jaar het 70-jarig jubileum met als thema ‘Zwart-Wit’. Zo is ook de krant uitgebracht met in de uitgave grappige verhaaltjes, oude Goorse advertenties, een agenda en andere spitsvondige gekkigheden.