‘De omgekeerde wereld’ thema optocht 2019

Het thema voor de allegorische optocht tijdens de komende editie van het School en Volksfeest is ‘De omgekeerde wereld’. Dat is vanavond bekend gemaakt tijdens een evaluatievergadering van wagenbouwers en optochtgroepen in zaal De Bebsel. Het idee komt uit de ideeën-koker van Mark van ‘t Bolscher, het nieuwbakken lid van de optochtcommissie. Het idee, waar de bouwers weer alle kanten mee op kunnen, werd breed omarmt.

Schoolfeestbestuur bedankt vrijwilligers

Meer dan 1.000 mensen uit Goor en soms ook van ver daarbuiten waren vorige week actief als vrijwilliger tijdens het Goorse School en Volksfeest. Het Schoolfeestbestuur, die al eerder aangaf terug te kijken op een prachtig feest, wil iedereen, die een bijdrage heeft geleverd, heel hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet. Volgend jaar is de 144e editie van het Goors School- en Volksfeest. Dat begint op woensdag 26 juni met de Seniorenmiddag en eindigt op zondag 30 juni.

Goorse optochten dit weekeinde op tv

De Goorse optochten van het afgelopen Schoolfeestweekeinde zijn vanaf zondag op verschillende tijdstippen te zien op de lokale tv-zender Hofstreek TV. Komende zondag is vanaf 12:00 uur de kinderoptocht te bekijken terwijl een uur later de grote allegorische optocht is te zien. Om 15:00 uur is de de prijsuitreiking te zien. Vanaf 17:00 uur worden deze uitzendingen herhaald. Vanaf maandag zijn er ook de hele week herhalingen, met wisselende items, vanaf 17:00 uur. Hofstreek TV is via digitaal bij Caiway te vinden op kanaal 70. Via internet kunnen de uitzendingen via deze LINK worden bekeken.

VIDEO: Terugkijken van de Allegorische Optocht

Veel lof voor De Rellie dit jaar tijdens de afsluiting van de Allegorische Optocht. Ze beloofden eenheid en ze leverden een prachtig geheel. De foto’s spreken tot de verbeelding, maar ook de video Henny Bomans op YouTube doet het goed. Daar heeft hij een video geplaatst voor de parade bij het startpunt. Naast De Rellie vanzelfsprekend ook de beelden van alle andere wagenbouwers, waar uiteindelijk Ik en de Rest wist te zegevieren. 

Schoolfeestbestuur uiterst tevreden over afgelopen week

Het Schoolfeestbestuur kijkt met grote tevredenheid terug op de afgelopen Schoolfeestweek. Gisteravond was er een eerste evaluatie en daaruit blijkt dat er geen grote incidenten zijn geweest en dat de bieromzet in de lijn van de afgelopen jaren wat inhoudt dat er weer ruim 50.000 liter bier door de kranen is gegaan. Opvallend was ook de toename van het publiek tijdens de optochten en in de Tent. Met name de Seniorenmiddag trok weer meer bezoekers dan vorig jaar. Op de eigen site bedankt het Schoolfeestbestuur alle mensen die hebben bijgedragen om het ‘Schoolfeest 2018 tot een geweldig mooi en vooral Goors Feest te maken.’ De Goorse Biertent Rellie vierde gisteren nog het traditionele Schoolfeest 3 bij De Tapperij en café Buddy’s.

De Schoolfeesttent gisteravond…

Sfeervolle laatste avond in de tent dankzij PPM

Het is een bitterzoet moment, de laatste keer het Goors Victorie om middernacht. Nog één keer massaal meezingen met ons eigen lijflied, maar tegelijk weten dat het de laatste keer is dit jaar dat je in de Tente bent. Na de prijsuitreiking zat de sfeer er de laatste uren goed in, dankzij de PPM Band. Om klokslag twaalf uur was het dan toch zover, toen voorzitter Erwin Zwierink de laatste klanken van de 143e editie van het School-en Volksfeest inzette. Mensen die nog geen afscheid konden nemen van het feest gingen nog even door in het centrum. Maar ook zij moeten vanaf maandag weer bijna een jaar wachten op het volgende feest in die helse Tente. Het was weer als vanouds, maar daar doen we het voor in Goor.

Lijst 143 pakt bij reünie gelijk prijs: ‘Op zoek naar meer kleine wagens’

Ze waren na jaren weer terug en gelijk de eerste plek bij de kleine wagens: de Lijst 143 van de voormalige Groep Hoek. Als enige deelnemer in de tussencategorie wonnen de mannen met de Schoolfeestpartij direct een prijs. Winnen is leuk, maar het Optochtbestuur hoopt dat in de toekomst meer kleine wagens zich bij de optocht voegen zodat de categorie iets meer gewicht krijgt. Conrad Moormann van de Lijst 143 riep andere oud-wagenbouwers op het podium op ook eens een reünie te overwegen: “Doe gewoon weer eens mee!”

Foto: Patrick ter Elst

Ik en de Rest wint Allegorische Optocht, publieksprijs ’t Antiek

Ik en de Rest is wederom de winnaar geworden van de Grote Allegorische Optocht, zo bleek zojuist tijdens de spannende prijsuitreiking in de Tente. De publieksprijs is door de toeschouwers gegund aan ’t Antiek. Bij de grote groepen won ’t Antiek eveneens de titel, bij de kleine groepen ’t Sooitje. Lijst 143 werd winnaar bij de kleine wagens, waarin de voor even herenigde Groep Hoek ook de enige deelnemer was. De hoogste prijzen werden verdeeld door minister Ank Bijleveld, die direct na haar rol in de uitreiking achter de bar dook voor een tapdienst zoals ze al jaren doet. Bekijk de gehele optochtuitslag hieronder:

(meer…)

Griezelige Rellie sluit hoogstaande Optocht in stijl af

Hoewel de weergoden dit weekend nog wel eens van gedachten veranderden, bleef het in Goor deze zondagmiddag gelukkig droog. En dat was maar goed ook, want duizenden toeschouwers hebben zich weer vergaapt aan de meest bijzondere creaties in de Grote Allegorische Optocht. Een duidelijke favoriet voor de winst later vanavond heeft zich nog niet aangediend, het niveau was in alle categorieën hoog. Waar iedereen het wel over eens was is dat de Rellie zoals verwacht sommigen de stuipen op het lijf jaagde met hun thema Krampus. De allerkleinsten hielden het niet altijd droog maar een ongekend spektakel: dat was het weer met recht. Vanaf 19.30 worden in de Tente de hoogste prijzen verdeeld, met een speciale rol voor minister van Defensie Ank Bijleveld.

 

Schoolfeestnieuws in het kort (13)

– Wie tussen de Schoolfeestloodsen en de plek van de opstelling aan de Irisstraat woont kan deze ochtend rekenen op een stevige wekservice. De grote wagens trekken al voor 9.00 uur richting de startstreep, waar ze een laatste inspectie krijgen voordat de optocht om 13.00 uur begint. En daar hoort als vanouds al stevige feestmuziek bij. Even doorbijten voor de adepten die het gisteren laat hebben gemaakt dus…

De optochtbingo, bedacht door voormalige wagenbouwgroep De Ralle Ridders, is vanmiddag fysiek te verkrijgen bij Bar Bistro d’Olde Smidse. Het café aan de Grotestraat maakt er net als de andere horecagelegenheden in het stadshart een feestje van, met DJ Rob Toonen. De optochtbingo kan er dus ook worden gespeeld, mocht je hem nog niet hebben uitgeprint.

– De prijsuitreiking van de optocht om 19.30 uur krijgt hoog bezoek. Niemand minder dan onze eigen Goorse minister van Defensie Ank Bijleveld reikt de hoogste prijzen uit. Aansluitend en voor die tijd speelt de PPM Band, tot aan de traditionele afsluiter met het Goors Victorie.