Schoolfeestfonds heeft tien mille beschikbaar, aanmelden tot 1 januari

Het bestuur van de stichting School em Volksfeest heeft besloten om €10.000 beschikbaar te stellen voor verenigingen en instellingen uit het Schoolfeestfonds kan nog tot 1 januari 2023. Goorse verenigingen en instellingen kunnen voor bijzondere uitgaven of investeringen in 2023 nog tot 1 januari 2023 een bijdrage aanvragen door middel van het speciale aanmeldingsformulier, dat kan worden gedownload via de Schoolfeestsite. Hier staan tevens de voorwaarden om voor een bijdrage uit het Schoolfeestfonds in aanmerking te komen. In 2022 zijn door het Schoolfeestfonds aan 9 verenigingen en instellingen bijdragen toegezegd tot een totaalbedrag van € 7.335.

Themaloze optocht tijdens Schoolfeest 2023

Er wordt geen thema gehangen aan de allegorische optocht van volgend jaar tijdens het School en Volksfeest. Dat is besloten tijdens de evaluatievergadering met de Optocht-deelnemers bij De Bebsel. De overgrote meerderheid gaf aan de volledige vrijheid te willen hebben in het kiezen van een onderwerp voor een wagen- of groep. Tijdens de bijeenkomst was ook de jury aanwezig die ook wat kritiek kreeg van enkele deelnemers over de beoordelingen van de afgelopen optocht-editie die werd gewonnen door ‘Ik en de rest’ (foto). Ook kwam de schorsing van The Party People aan de orde die in de regelgeving meermaals over de schreef zijn gegaan.


Schoolfeest in Thailand…

De redactie van deze site ontving een foto van Johan Platerink. Hij woont in het Thaise Phatong en besloot aldaar om zijn heimwee naar het Feest der Feesten te beteugelen door een Schoolfeestdoek op te hangen. “Dit hangt er voor altijd” aldus Platerink. Het Schoolfeest is overal, laten we maar weer zeggen…

Lofzang op Schoolfeest in Zilver Magazine

Een prachtige lofzang van de Enschedese uitgever Paul Abels (foto) op het Goorse School en Volksfeest in de herfst-editie van Zilver Magazine. Abels beschrijft in een column onder titel ‘Ploddnvolk’ het Feest der Feesten en die term verwijst naar de reacties van lieden uit omliggende plaatsen na een incident in de tent waarin een man een vrouwelijke politie-agente in haar achterste had geknepen. Hij ziet in de wijze waarop het Schoolfeest wordt gevierd een manier om de wereld te veranderen. “Horizontale sociale mobiliteit. Samen elkaars bier opdrinken. In de tent van het School en Volksfeest heb ik gezien hoe mooi dat werkt…” De hele column is via deze LINK te lezen.

The Party People uit de optocht gezet

Wagenbouwgroep The Party People mag volgend jaar niet meer meedoen aan de allegorische optocht tijdens School en Volksfeest. De jonge wagenbouwers hebben zich volgens de optochtcommissie op diverse manieren misdragen tijdens de afgelopen editie van de grote optocht. Vanaf de ‘boerenwagen’ en een trekker werd volgens de commissie overmatig veel hooi op straat gegooid wat tot kosten heeft geleid. Ook werd er stiekem bier gedronken uit frisblikken. Daarnaast wordt eveneens het gooien van bier tijdens de prijsuitreiking de wagenbouwgroep aangerekend…

(meer…)

Herhalingen optochten en Seniorentocht op Hofstreek TV

De lokale omroep Hofstreek TV gaat vandaag en morgen de Schoolfeestoptochten van vorige week uitzenden. Deze werden vorige week live uitgezonden. Ook kan een verslag van de Seniorentocht in mei nogmaals worden bekeken. Vandaag en morgen is die Seniorentocht vanaf 14:00 uur te zien terwijl om 15:00 uur wordt de uitzending van de kinderoptocht wordt. herhaald. Vanaf 16;00 uur en 19.00 uur is de grote allegorische optocht te zien. Hofstreek TV is te ontvangen op KPN kanaal 1324, Caiway glasvezel kanaal 12 en Caiway kabelkanaal 70. De uitzendingen zijn ook online te bekijken via www.hofstreek.nl.

58.000 liter bier en 13.500 kroketburgers…

Er is ongekend veel bier gedronken in het afgelopen Schoolfeestweekeinde in de feesttent. Er stroomde circa 58.000 liter bier door de kranen en dat is beduidend meer dan tijdens de laatste Schoolfeesten voor de coronapandemie. Ook het aantal kroketburgers dat is verkocht ligt hoger. Er gingen er deze editie 13.500 over de toonbank. Het was ook elke middag en avond erg druk in de Tente evenals het grote aantal mensen dat, ook van buitenaf, naar de allegorische optocht kwam kijken. Een en ander blijkt uit een eerste evaluatie van het Schoolfeestbestuur die ook concludeerde dat de EHBO het ook beduidend drukker had dan in voorgaande jaren.

Nagenieten van de optocht…

Na twee jaar ging het weer los. Wat een feest. Eén van de hoogtepunten van het Schoolfeest was absoluut de allegorische optocht. Henny Bomans maakte een mooie impressie in beeld die via deze LINK te bekijken is. Even nagenieten dus…

Een waardig slotakkoord

Schoolfeest is weer uitgespeeld. En hoe? De afsluitende zondag begon misschien wat team, maar na de uitreiking van de Allegorische Optocht raakte de Tent in extase. Met name voor in het heiligdom werd er volop gedanst door de feestgangers op de vertrouwde muziek van de PPM Band. De avond werd stipt afgesloten om 00.00 uur met het traditionele Goors Victorie gezongen door voorzitter Erwin Zwierink.

Optocht weer naar Ik en de Rest

De Allegorische Optocht is wederom een prooi geworden voor veelvraat Ik en de Rest. Zij wisten de harten van de jury te veroveren met hun wagen over De Ronde van Goor. De Publieksprijs ging naar De Stamgasten. Summum van de optocht was De Rellie (foto) met hun thema insecten. Al moesten de bezoekers wel enige tijd wachten voor zij de creatie konden aanschouwen. In het stadshart hadden zij problemen om met de grote wagens verder te rijden.