Dynamiek en Stadsregge krijgen veel uit Schoolfeestfonds

Het Schoolfeestfonds gaat dit jaar bijna 35.000 euro uitkeren aan Goorse verenigingen- en instellingen. Volleybalvereniging Dynamiek en de stichting Stadsregge zijn dit jaar de spekkopers met een bedrag van 4.000 euro voor respectievelijk een beachvolleybal-veld en geld voor de nieuw te openen wandelroute langs de Regge. Er zijn voor dit jaar 29 aanvragen toegewezen. Negen verzoeken zijn om uiteenlopende redenen afgewezen. Het Goorse Schlagerkoor krijgt ook een forse bijdrage uit het fonds. Voor koorkleding wordt 2.000 euro overgemaakt. Hieronder een overzicht van de toegekende bijdragen voor 2017.

(meer…)

Seniorentocht via Saasveld naar het Duitse Emsland

De Seniorentocht van het Goorse School- en Volksfeest gaat op donderdag 11 mei via de gemeente Dinkelland richting het Duitse Emsland. Na het vertrek ’s ochtends vanaf het Schoolfeestplein gaat richting Saasveld waar bij Bruins de eerste koffiestop is. Daarna gaat het richting het Duitse Emsland waar een heus Emsländisch Lunchbuffet klaar staat in Twist vlakbij Meppen. Daarna wordt de grens met Nederland weer overgestoken voor een rit door veengebied van Drenthe. De volgende stop is in Schoonhoven. Daarna reizen de senioren door naar Overijssel waar het diner geserveerd wordt bij Reimink en er muziek is van de Goorse zanger- en entertainer Marcel Mengerink.

(meer…)

Spreuk op schoolfeestbekers

De plastic Schoolfeestbekers zullen dit jaar worden voorzien van een heuse Schoolfeestspreuk die de feestvierders zelf mogelijk verzinnen. Wie een mooie, korte en bondige spreuk heeft kan die insturen via een formulier dat op de site van de stichting School en Volksfeest is te downloaden. De spreuk mag maximaal 50 tekens bevatten en moet voor 30 april zijn ingestuurd. Dat kan per mail naar spreuk@nullschoolfeest.com of in een speciale bus die staat bij groentezaak Wiemerink. De mooiste tekst zal op de bekers gedrukt worden. De spreukenwedstrijd werd aangekondigd door voorzitter Erwin Zwierink tijdens de traditionele  opening van de Schoolfeestloodsen vanmiddag.

Erwin Zwierink spreekt de wagenbouwers toe (meer…)

Schoolfeestpenning blijft ook dit jaar op 1,75

De prijs voor een Schoolfeestmunt blijft ook voor de komende editie van het Feest der Feesten, gehandhaafd op 1 euro en 75 cent. Dat heeft het bestuur van de stichting Goors School en Volksfeest gecommuniceerd via de eigen Facebookpagina. De prijs van de penningen zitten al een aantal jaren op hetzelfde niveau en is in vergelijking met de prijzen van consumpties bij andere tentfeesten in de regio laag. Het Schoolfeestbestuur wil zolang het kan de prijs zo laag mogelijk houden om het feest, jaarlijks in het volle weekeinde van juni, voor zoveel mogelijk Gorenaren toegankelijk te houden.

schoolfeestmunt

Plannen voor bouw nieuwe Schoolfeestloods

Er zijn plannen voor de bouw van een nieuwe Schoolfeestloods aan de Nijverheidsweg. Die loods moet op de plek komen van de ijzeren loods naast de permanente Schoolfeestloods en de Rellieloods. De plannen voor het extra nieuwe onderkomen voor de Goorse wagenbouwers worden in de komende periode verder uitgewerkt door het bestuur van de Stichting School en Volksfeest en het is de bedoeling om na de zomer van volgend jaar te kunnen starten met de bouw. De bestuurders zijn er nog niet uit of de nieuwe loods onderdeel wordt van het naastgelegen pand waardoor één grote loods onstaat óf dat de nieuwe werkplaats separaat gebouwd gaat worden.

schoolfeestloods2

Aanvragen bijdrage Schoolfeestfonds kan tot 1 januari

Wie nog een bijdrage wil uit het Schoolfeestfonds kan dat verzoek tot het einde van dit jaar indienen. In een persbericht zegt penningmeeester Henk Dollekamp van de stichting School en Volksfeest dat de eerst aanvragen inmiddels binnen zijn maar dat de ervaring leert dat de meeste verzoeken in de laatste maanden van het jaar binnen komen. Goorse verenigingen en instellingen kunnen voor bijzondere uitgaven of investeringen in 2017 een bijdrage aanvragen door middel van het speciale aanmeldingsformulier, dat kan worden gedownload via de Schoolfeestsite. Daarop staan tevens de voorwaarden. In 2016 is €35.750 uit het Schoolfeestfonds uitgekeerd aan 32 verenigingen en instellingen. De organisatie van de Goorse Sinterklaasintocht was ‘grootverdiener’ met een bedrag van €2500 uit het fonds.

Schoolfeestfondsgroot

Optocht-thema 2017: Zo de wind waait…

Het thema van de komende allegorische optocht tijdens het Goorse School en Volksfeest is ‘Zo de wind waait…’. Dat is gisteravond bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse vergadering van de optochtcommissie met de wagenbouwers in zaal De Bebsel. Daar werd ook de rondgang van vorig jaar geëvalueerd die als uitstekend verlopen werd ervaren. Discussiepunt was wel de proef om de muziekkorpsen allemaal voor de optocht uit te laten gaan. Dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Daardoor is voor de komende jaargang besloten om in ieder geval de fanfare van Apollo weer als eerste te laten starten, net voor de eerste wagen. De andere orkesten uit de buurt zoals de fanfares van Diepenheim en Markelo zullen tussen de wagens door te zien zijn. De overige showorkesten gaan wel voor de troepen uit.

ikenderestoptocht2016De wagenbouwers van ‘Ik en de rest’ wonnen de allegorische optocht tijdens het laatste School- en Volksfeest

Schone munten wachten op nieuw Schoolfeest

Het is een jaarlijks terugkerend ritueel en de commissieleden van de stichting Goors School en Volksfeest maken er altijd een gezellige bijeenkomst van. De duizenden penningen die van hand tot hand en van bar tot bar zijn gegaan moeten worden schoon gemaakt voor hergebruik en dat gebeurde afgelopen zaterdag. “De penningen zijn gewassen en worden weer in zakjes gedaan! Op naar #GSF17” aldus het begeleidende commentaar bij een foto op de Facebook-pagina van de organisaties van het Feest der Feesten.

penningenwassen

Experiment muziekkorpsen niet geslaagd

Het School- en Volksfeest is niet helemaal tevreden over de nieuwe opzet in de Allegorische Optocht. De muziekkorpsen kwamen niet helemaal uit de verf bleek uit de evaluatie. Tijdens de parade in 2017 worden de fanfares van Diepenheim en Markelo weer tussen de wagens geplaatst. Apollo blijft met startnummer 1 de optocht aanvoeren. Content was de commissie wel over het aantal toeschouwers langs de route. Ondanks de regenbuien aan het begin van de optocht was het druk tijdens de Allegorische Optocht, die dit jaar gewonnen werd door Ik en de Rest.

Bicycle Optocht Goor

Nagenieten op internet…

De week na Schoolfeest is de week van het lichamelijk herstel en de week van het nagenieten van een machtig mooi feest. Daar is onder meer de veelbekeken fotopagina van deze site voor, maar ook op Youtube en Facebook is een hoop te vinden. Van optochtfilmpjes tot het feest in de tent waar met name het enorme feest dat losbarste toen de band X Static de Will Griggs-song inzette, een ware internethit bleek (iets naar beneden scrollen). Dat geldt ook voor de film van de jongeren van het Youtubekanaal Terror Squad met Gorenaar Tommy Lee in de gelederen. Zij struinden met een camera rond over de kermis en ondervroegen diverse Schoolfeestgangers. Die hilarische productie is via deze LINK te zien.00293