Snelheidscontrole bij S15 en Zomerweg

Na de bonnenregen van vorige week op de S15, zou het zomaar weer eens prijs kunnen zijn voor de politie. Woensdagochtend hebben ze namelijk een snelheidscontrole gehouden op de Zomerweg en diezelfde S15, ofwel de N347. Daarbij zullen ongetwijfeld weer veel forenzen en andere weggebruikers gepasseerd zijn. Het busje van waaruit de controle gehouden werd stond onder het viaduct van de Zomerweg en is inmiddels weer verdwenen.

Getuigen van diefstal aan de Wijnkamp gezocht

De politie Hof van Twente is op zoek naar ooggetuigen van een diefstal, woensdagmiddag aan de Wijnkamp in Goor. Toen werd tussen 13.00 en 15.00 uur gestolen uit een voertuig. “Heeft u wat gezien? Neem dan contact met ons op”, is het verzoek. Dat kan natuurlijk door te bellen naar 0900-8844, maar ook via een privébericht op de Facebookpagina van de politie Hof van Twente.

Bonnetjesregen op N347 tussen Goor en Rijssen

Kassa voor de politie van de regio Twente! Bij een een snelheidscontrole op de N347 tussen Goor en Rijssen, ook wel de S15 genoemd, zijn dinsdagochtend liefst 386 voertuigen geflitst. De controle werd gehouden ter hoogte van Enter, waarbij tussen 13.45 uur en 19.00 uur bijna 3500 auto’s, busjes en vrachtwagens passeerden. Daarvan reed dus ruim tien procent te hard. Zij kunnen een proces-verbaal in hun brievenbus verwachten.

(meer…)

Elektrische fietsen blijken gewilde prooi voor dieven

Middenin het Goorse centrum zijn woensdagochtend twee elektrische fietsen ontvreemd. Tussen 11.00 en 11.15 hebben dieven toegeslagen bij de overkapping van het voormalige pand van Middelkamp Mode, waar de e-bikes gestald waren. De politie Hof van Twente roept mensen die iets gezien hebben op om contact op te nemen via 0900-8844. De elektrische fietsen zijn donker van kleur en van het merk Gazelle. Ze stonden op slot. Een week geleden werd ook al een elektrische damesfiets gestolen bij het station.

Politie waarschuwt voor oplichters in Goor

Onder de noemer ‘te mooi om waar te zijn’, waarschuwt de politie Hof van Twente op hun Facebookpagina voor oplichters en dan met name in Goor en omgeving. “Als iets te mooi is om waar te zijn dan is dat vaak ook zo”, zo stelt men. “Er zijn de laatste tijd meerdere meldingen van oplichting in de omgeving van Goor. Mocht iemand je iets proberen te verkopen en het is dus te mooi om waar te zijn, bedenk je dan goed of je dit dan wel wilt kopen. Controleer zo veel mogelijk van het goed wat te koop wordt aangeboden.”

(meer…)

Meelopen met de politie ? Stuur een vakantiekiek

Een bijzondere actie van de lokale hermandad via de Facebookpagina van de politie Hof van Twente. Er wordt aangeboden om een dienst mee te lopen met de dienders na de vakantie. Wie kans wil maken op deze prijs wordt gevraagd om in een reactie op de pagina een vakantiefoto achter te laten, al dan niet met de politie op de plaats van bestemming. De wijkagenten maken in september bekend wie met twee personen een dag of een avond mee mag op surveillance. Het bericht op Facebook wordt overigens afgesloten met een een welgemeende vakantiegroet en het advies om bij vertrek alles goed af te sluiten.

Een van de inzendingen. Foto gemaakt in Drenthe door Frederikus Hendriks.

Gewonden bij ongeluk op kruising Laarstraat en Herman Heijermansstraat

En weer is het raak op de kruising van de Herman Heijermansstraat en de Laarstraat. Bij een aanrijding tussen twee auto’s zijn twee mensen gewond geraakt. Zij zaten in dezelfde auto en moesten voor een behandeling naar het ziekenhuis gebracht worden, nadat ze ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken werden. De bestuurder van de andere auto kwam met de schrik vrij. Beiden voertuigen liepen flinke schade op en moesten worden weggesleept.

(meer…)

Bierdief is er als de kippen bij…

Een winkeldief is vanmiddag rond half drie op heterdaad betrapt toen hij probeerde om drie blikken bier en een hele kip te stelen bij de Albert Heijn-supermarkt op het Weversplein. De dief ging er in eerste instantie vandoor maar kon snel worden aangehouden door de snel gealarmeerde politieagenten die hem bij het station staande konden houden. De hongerige- en dorstige boef is met een lege maag overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

Bron: Politie Hof van Twente

Drie auto’s in botsing op de N346

Nadat gisteren al een auto over de kop sloeg na een aanrijding met een vrachtwagen ter hoogte van De Poste, was het vandaag weer raak in die omgeving. Op de N346 van Goor naar Delden kwamen rond 17.00 uur drie personenwagens met elkaar in botsing tussen de brug over het Twentekanaal en van de Riet. De aanleiding is niet bekend. Van de betrokken wagens bleek een rode Citroën er het ergst aan toe na de klapper. Eén van de inzittenden moest door ambulancepersoneel worden nagekeken maar kon daarna toch weer huiswaarts keren. Alle auto’s moesten wel worden afgesleept. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid via de parralelweg. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie).

(meer…)

Gorenaar (27) aangehouden na vandalisme in Almelo