Bolink looft €2500 uit voor gouden tip die leidt naar autokrasser

Hans Bolink is het helemaal zat. De Goorse ondernemer is in de afgelopen jaren al diverse keren het slachtoffer geworden van iemand die met de regelmaat van de klok zijn auto’s bekrast. Het vandalisme begon in juli van 2015 en in het afgelopen weekeinde was het weer raak. Toen werd zijn nieuwe BMW, die geparkeerd stond bij zijn woning aan De Havezathe, voorzien van een grote kras. Bolink heeft aangifte gedaan bij de politie en plaatste al enige tijd geleden een camera in zijn huis en kleine cameraatjes in- en op een andere auto van hem die ook al vaker doelwit is geweest. “Op de beelden is wel wat te zien maar geen gezichten. Daar kan ik dus eigenlijk niks mee.” Bolink hoopt dat met het uitloven van een dergelijk hoog bedrag iemand die weet wie er verantwoordelijk is, nu wel gaat praten. Wie de gouden tip denkt te kunnen leveren kan contact opnemen met de politie of Bolink zelf.

(meer…)

Politie staakt berichtgeving

Een opmerkelijk Facebook-bericht van de Politie Hof van Twente vandaag. De agenten gaan de berichtgeving op social media voor onbepaalde tijd minimaliseren. Dit om de acties voor een betere CAO kracht bij te zetten. De dienders vinden de werkdruk veel te hoog en willen dat daar wat aan gedaan wordt door de overheid. Ondanks de acties gaat Open- en Veiligheids-dag op zaterdag 29 september wel door in Goor. Dan zullen diverse presentaties en demonstraties te zien zijn waarbij het publiek de mogelijkheid krijgt om mee te kijken met de politie en de ME. Ook de Goorse brandweer houdt dan presentaties en er zijn activiteiten voor kinderen rondom en in het politiebureau.

Derde containerbrand in Van Coeverdenstraat binnen 24 uur

Voor de derde keer in 24 uur tijd stond er een container in de brand in de Van Coeverdenstraat. Na gisterenavond en vanmiddag was het vanavond wederom raak. De drie branden vonden allemaal plaats bij hetzelfde appartementencomplex. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de incidenten. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie) (meer…)

Fiets ontvreemd in Pastoriestraat onder toeziend oog van eigenaar

Een brutale fietsendiefstal in ons Twentse Haagje. Afgelopen dinsdag 14 augustus is er in de Pastoriestraat een tweewieler ontvreemd. De eigenaar, die even verderop stond, zag hoe iemand zijn fiets achterin een Volkswagen Caddy stopte. Deze zette vervolgens koers richting de Grotestraat, waarna de eigenaar het voertuig uit het oog verloor. De dader wordt omschreven als een magere man, die rond de 180 centimeter meet. Verderop in de straat kreeg hij gezelschap van een medepassagier. De witte Caddy beschikt over een Duits kenteken en de eerste twee letters zijn AH. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via social media of telefonisch via 0900-8844.

Politie opent zoektocht naar fietsstropers

Het is momenteel één der belangrijkste taken voor de lokale Hermandad: Het opsnorren van fietsendieven. Afgelopen week was het weer eens raak op het station. En ook zijn twee oudere bewoners van de Malberg slachtoffer geworden van accuvandalen. Uit de elektrische fietsen zijn accu’s ontvreemd. De politie roept mensen om die iets hebben waargenomen zich te melden: 0900-8844. Voor de fietseigenaren zit er tot die tijd niets anders op dan te trappen.

Politie vraagt opnieuw aandacht voor vermiste Isra

De politie van Overijssel heeft volgens RTV Oost vanavond opnieuw aandacht gevraagd voor de Goorse Isra Aksema. Zij wordt sinds 9 augustus 2004 vermist. De politie denkt dat Isra 14 jaar geleden is ontvoerd door haar vader Hasen Aksema, die destijds Isra’s moeder om het leven bracht. Isra was toen 3 lentes jong en – mits ze nog in leven is – zou ze nu 16 jaar oud zijn. Volgens de politie vluchtte vader Hasen naar Libië, waarbij hij Isra meenam. Hasen is bij vonnis van de Rechtbank Almelo van 14-11-2006 wegens moord bij verstek veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Om die reden staat hij op de Nationale Opsporingslijst en wordt hij nog altijd gezocht door de Nederlandse justitie. 

Goorse snelheidsduivel gepakt bij Ommen

Een 18-jarige Gorenaar is gisteren aangehouden in het buurtschap Archem bij Ommen. De jonge snelheidsduivel reed op Lemelerweg met een snelheid van 134 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Daarnaast reed hij over een doorgetrokken streep. De jonge Gorenaar is aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook ontving hij twee fikse bekeuringen voor de verkeersovertredingen die hij beging.

Weer fiets gestolen bij station

Dieven hebben weer toegeslagen bij de fietsenstalling bij het treinstation in Goor.Daar werd afgelopen maandag een tweewieler weggenomen die daar de hele dag stond. De aangever zegt dat het tussen 090:00 uur ’s ochtends en 21:30 uur ’s avonds moet zijn gebeurd. De politie roept, zoals altijd, getuigen op om zich te melden via telefoonnummer 0800-8844.

Politie waarschuwt voor gladde wegen door regenval

Na een enorm lange periode van droogte, vallen momenteel de eerste regendruppels weer op het Goorse asfalt. Lekker verfrissend, maar niet geheel zonder gevaar. De politie Hof van Twente waarschuwt via hun Facebookpagina voor gladde wegen. De lichte regen zorgt voor een glad wegdek. Vuilresten op de weg kunnen zich omzetten in een spekgladde laag. Het advies is om in het geval van regen de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. Het kan lokaal namelijk glad worden. De gladheid treedt vooral op als het licht regent. Bij zware regenval wordt het vuil snel weggespoeld en vormt deze aquaplaning zich niet.

Goorse man uren vermist (UPDATE)

Vanaf vanmorgen 09.30 uur wordt een man vermist vanaf de Whee. De man is vertrokken op zijn fiets van het merk Giant met een licht blauw/grijs frame. De man is 73 jaar oud, en ongeveer 1 meter 80 lang. Hij heeft grijs haar en draagt een bril met opvallende rode pootjes. De vermiste man heeft een dunne baard en draagt een licht blauw/grijs petje. Hij draagt een rode polo met korte mouwen met daaronder een opvallende gestreepte rood/blauwe pyjama, ook met korte mouwen. Dan man draagt een licht-blauwe spijkerbroek en bruine sportschoenen. Wie de man heeft gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie Hof van Twente via telefoonnummer 0900-8844 of via een privé bericht op Facebook.

UPDATE: De man is in goede gezondheid aangetroffen.