Politie in actie tegen afsteken vuurwerk

De politie Hof van Twente waarschuwt via de Facebookpagina voor het illegaal afsteken van vuurwerk. Er komen bij de plaatselijke hermandad steeds vaker klachten binnen over vuurwerk dat wordt ’s weekends afgestoken ter ere van verjaardagen, andere jubilea of baldadigheid. De meeste meldingen komen binnen van vuurwerk dat van vrijdag op zaterdag, middernacht, wordt afgestoken en schrik veroorzaakt bij ouderen, kinderen en huisdieren. De politie vraagt om die meldingen niet meer in de buurt-whatsapp te doen maar rechtstreeks bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Die wil dan actie ondernemen. Vuurwerk afsteken is officieel alleen toegestaan op Oudejaarsavond- en nacht tussen 18:00 uur en 02:00 uur. Wie gepakt wordt kan een boete tegemoet zien van €100. Voor illegaal vuurwerk zijn de bekeuringen een stuk hoger.

Bekeuringen voor dronkenschap, baldadigheid en spookrijden

De politie noteerde in de afgelopen week vijf delicten in het Goorse en schreef vier keer een proces verbaal uit. Vorige week zaterdag werd in de vroege ochtend een man bekeurd vanwege openbare dronkenschap in het centrum van Goor terwijl een dag later een bon werd uitgeschreven vanwege ‘baldadigheid’ in de Laarstraat. Maandagmiddag werd een personenauto geraakt door een vrachtwagen waarvan de chauffeur niet door had dat hij schade had veroorzaakt. De dader is inmiddels achterhaald en na bemiddeling is overeengekomen dat de schade zal worden vergoed. Maandagmiddag werd een fietsendief aangehouden op het station in Goor. Afgelopen donderdag werd een spookrijder aangehouden op de rondweg richting Lochem. Hij had eerder op de A35 op de verkeerde weghelft gereden en vertoonde daarna bij Goor gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

 

Diefstal, inbraak en vernieling

De politie heeft in de afgelopen periode weer een aantal keren dienst moeten doen in ’t Twentse Haagje. Op donderdag 26 april zijn er tussen 07:30 uur en 23:30 uur bij het station een drietal fietsen gestolen. Een dag later werd een dixie vernield middels vuurwerk. Dit incident werd gevolgd op de zondag door een inbraak in de Puntdakschool.

Inbraak bij bedrijf aan Breukersweg

Bij een bedrijf aan de Breukersweg op het Goorse bedrijventerrein De Spechthorst is afgelopen maandag ingebroken. Dat heeft de politie bekend gemaakt. De inbraak vond plaats tussen kwart over één en half vier ’s nachts. Het is niet bekend wat er is gestolen. De politie zoekt wel getuigen. Die kunnen bellen met 0900-8844.

Snelheidscontrole in Hengevelderstraat leidt (nog) niet tot boetes

De politie Hof van Twente heeft vanochtend een snelheidscontrole gehouden aan de Hengevelderstraat Goor. Dit na meerdere klachten van buurtbewoners die aangeven dat er vaak veel te ahrd wordt gereden. Volgens de politie zijn de klachten terecht waren en werd er inderdaad doorn velen te hard gereden. Volgens de agenten denken de meeste automobilisten dat er 50 kilometer per uur mag worden gereden in de Hengeveldersstraat terwijl dat 30 kilometer per uur is. Er zijn snelheden gemeten van tussen de 50- en 59 kilometer per uur. Normaliter goed voor boetes van tussen de 200 en 350 euro. Die werden echter niet uitgedeeld. Het bleef dit keer nog bij waarschuwingen aan overtreders.

Hennepkwekerij in de Reigerstraat ontmanteld

In de Goorse Reigerstraat is vanmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Het is niet bekend hoe de politie de wietkweker in het vizier heeft gekregen. Ook is niet duidelijk hoeveel hennepplanten zijn ontdekt. Alle planten en apparatuur is meegenomen en zal worden vernietigd.

(meer…)

165 automobilisten op de bon op N347

Op de N347, de weg tussen Goor en Rijssen (S15) zijn afgelopen dinsdag maar liefst 165 automobilisten op de bon geslingerd. Het verkeer werd in beide richtingen geconctroleerd. Er reden volgens een bericht van de politie Wierden/Enter,  iets meer dan 3.000 auto’s langs de controlerende agenten van het verkeers-handhavingsteam van het district Twente die er stonden tussen 09:00 uur en 14:30 uur. De toegestane snelheid is daar 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 112 kilometer per uur. De 165 overtreders krijgen allemaal een bekeuring thuis gestuurd.

 

Drie fietsen gestolen in Goor

In de afgelopen week zijn bij de politie drie aangiftes binnengekomen van gestolen fietsen. Vorige week vrijdagmiddag werd een tweewieler gestolen vanuit de Stationslaan terwijl afgelopen maandagochtend een fiets werd ontvreemd aan de Markeloseweg. Afgelopen dinsdag werd een stalen ros weggenomen die naast het Schoolfeestplein stond. Dat moet gebeurd zijn tussen 07:45 uur en 17:30 uur. Daarnaast is de politie ook nog steeds op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over diefstal van een trekker vanuit een schuur naast de algemene begraafplaats waar ook gereedschappen werden gestolen. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844 of via de Facebookpagina van de Politie Hof van Twente.

Politie wil WhatsApp-groepen handhaven

De politie Hof van Twente wil gebruik blijven maken van de WhatsApp-groepen die in de diverse Goorse buurten en wijken zijn opgezet om misstanden te melden. Het buurtpreventie-netwerk bestaat nu een jaar en gisteravond was er een evaluatie met de buurtcoördinatoren. De wijkagentes Caroline IJben en Edmé Wernars benadrukten daarin nogmaals het belang van een dergelijk sluitend netwerk en roepen mensen, die nog niet zijn aangemeld, op om zich ook aan te sluiten. Dat kan via de politie of de gemeente Hof van Twente die inmiddels ook het veiligheidsbeleid voor de komende periode heeft vastgesteld. Daarin hebben in Goor de georganiseerde criminaliteit, drugs- en alcoholgebruik bij jongeren, illegale hennepteelt én fietsendiefstallen wederom prioriteit.

Donderdagavond was er overleg met de WhatsApp-coördinatoren

Inbraak in schuur en schaftkeet bij begraafplaats

Tijdens een inbraak in een schuur bij de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg is vannacht een een trekker gestolen. Het blauwe voertuig dat HIER is afgebeeld wordt vaak gebruikt bij werkzaamheden van Gildebor op de begraafplaats. Daarnaast zijn ook andere goederen uit de schuur en de naastgelegen schaftkeet weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en hoopt op getuigen. Die kunnen zich melden via een persoonlijk bericht via de Facebookpagina van de Politie Hof van Twente of via telefoonnummer 0900-8844.