Speciale ‘volgdienst’ politie Hof van Twente

De politie Hof van Twente organiseert komende vrijdag een speciale ‘volgdienst’. Daarin kunnen via social media alle activiteiten en meldingen worden gevolgd van de dienders in Goor en omgeving. De berichten worden gedeeld tussen 15.00 en 23.00 uur. De politie Hof van Twente combineert de dienst met de collega’s van de gemeente Haaksbergen. Wie de dienst wil volgen kan het door te reageren op het door de politie aangemaakte evenement op Facebook door de button ‘Gaat’ aan te vinken. Tijdens de volgdienst kunnen ook vragen gesteld worden. Ook de andere politiekorpsen in Oost Nederland doen mee aan deze zogenoemde Mega Volgdienst. 

Dievengilde weer actief in Goor

In de afgelopen week hebben dieven weer hun slag geslagen tijdens diverse inbraken en diefstallen. Zo werden er dit weekeinde twee inbraken gepleegd op de Kevelhammerhoek. Aan de Blankenvoortlaan werd een raam opengebroken en bleken kasten doorzocht. In de Olijdamlaan werd een ruit op een bovenverdieping ingeslagen waardoor inbrekers zich toegang verschaften. Wat er in beide gevallen is weggenomen is (nog) niet duidelijk. Vorige week werd een elektriciteitskabel gestolen vanaf het Schoolfeestplein. De kabel, die waarschijnlijk werd weggenomen in de nacht van woensdag op donderdag, hoort bij de wagen van het bevolkingsonderzoek. Aan de Irisstraat maakten dieven, donderdagochtend, een Gazellefiets buit volgens Hofgids.nl en de politie Hof van Twente.

Scooter vermiste politicus uit Zutphen in Goor gevonden UPDATE: Man is gewond gevonden

De scooter van de sinds gisterochtend vermiste Hans Boersbroek, is in Goor gevonden. Boersbroek is raadslid in de gemeenteraad van Zutphen en wordt sinds gisterochtend vermist. Op zijn Facebookpagina melden bekenden dat er gisteravond nog contact met hem is geweest en dat zijn scooter in een greppel in Goor is gevonden. “Hij is de scooter op zijn werk (Postnl) wezen ophalen maar de post is nooit bezorgd” wordt op zijn Facebookpagina geschreven. Via social media wordt zijn vermissing inmiddels massaal gedeeld. Ook de politie doet onderzoek naar de vermissing.

UPDATE: De man is gevonden in een bospaadje bij Goor en is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk.

Auto botst achterop vrachtwagen op rijksweg N346

Op de N346 net buiten Goor, tussen van de Riet en De Smulposte, is aan het einde van de middag een vrouw in een personenauto achterop een vrachtwagen gebotst. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De vrouw is door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Door het ongeval ontstond een fikse file omdat er veel woon-werkverkeer onderweg was richting Goor. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Politie-onderzoek naar aanleiding van overleden persoon

De politie doet op dit moment onderzoek in een woning in de Kerkstraat in Goor. Daar is een overleden persoon aangetroffen. De oorzaak is nog niet bekend. Foto’s: Hof van Twente Fotografie. UPDATE: De politie meldt dat het onderzoek is afgerond en dat er geen sprake is van een misdrijf.

Trailer Brink is terecht, hout nog spoorloos

De in Goor gestolen trailer van transportbedrijf Brink XL is terug. De oplegger is teruggevonden op het industrieterrein Beekerheide in Gemert(Noord Brabant). De kostbare lading hout is og wel spoorloos meldt ondernemer Henk Brink. De oplegger is samen met een vrachtwagen in beslag genomen voor verder onderzoek. De recherche is inmiddels een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich nog steeds te melden die mogelijk wat hebben gezien met betrekking tot de diefstal danwel wegnemen van de lading. Getuigen kunnen zich melden bij de politie Hof van Twente.

Bandenzaag gestolen in de Lindelaan

Een brutale roof van zwaar gereedschap gistermiddag in de Goorse Lindelaan. Daar werd op klaarlichte dag een zogenoemde bandenzaag gestolen. Deze motorzaag met een diamantschijf voor straatwerkzaamheden, werd weggenomen tussen 15.00 uur en 16.00 uur voor een woning waar stratenmakers aan het werk waren. De bandenzaag is eigendom van het Goorse bedrijf Mercom en vertegenwoordigt een waarde van 1250 euro. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij Mercom via telefoonnummer 0547-260578.

Oplegger gestolen vanaf bedrijventerrein Spechthorst

Een met hout beladen oplegger is in de afgelopen nacht gestolen vanaf bedrijventerrein De Spechthorst in Goor. Het gaat om een wit met blauwe Schmitz Mega-oplegger met schuifzeilen. Op de oplegger staat reclame van Dynobend. Op de site Transport Online staan meer details van de gestolen oplegger. Via Twitter heeft ondernemer Henk Brink laten weten dat de vrachtwagen met de buit richting het zuiden is gereden en vanmiddag nog is gezien in de buurt van Helmond. De oplegger heeft volgens hem een kostbare lading hout aan boord.

Tablet gestolen in de Berkenstraat

In de afgelopen week is er ingebroken in een woning aan de Berkenstraat op ’t Gijmink in Goor. Dat is gebeurd tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend. De dief wist naar alle waarschijnlijkheid toegang te verschaffen tot het huis door een openstaand slaapkamerraam. Hij nam een tablet mee. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie Hof van Twente.

Ongeval veroorzaakt verkeerschaos tussen Goor en Markelo

Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt toen hij hard in botsing kwam met een personenauto. Het ongeval gebeurde op de Goorseweg bij de afslag met de Potdijk tussen Goor en Markelo. De man op de motor is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeluk zorgde voor een chaos op de Goorseweg. Velen waren op dat moment, met auto’s en fietsen vanuit Goor onderweg naar Markelo om daar de optocht te bekijken en werden opgehouden door het ongeval. (foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)