Bekeuring voor dronebestuurder die Traumahelicopter hinderde

Een eigenaar van een drone heeft afgelopen vrijdag avond een bekeuring gekregen omdat hij met zijn speeltje de trauma-helicopter hinderde die op weg was naar het slachtoffer van het ongeval op de weg tussen Goor en Enter. Daar kwam, ter hoogte van het viaduct over de N347, een busje op zijn kant terecht en raakte de bestuurder zwaar gewond. De trauma-helicopter kwam om assistentie te verlenen. De eigenaar van de drone woont in de buurt van de plek waar het ongeval plaats had en werd door de politie opgespoord waarna er proces verbaal werd opgemaakt. (Bron: 112Goor)

Foto: Hof van Twente Fotografie

Veel Gorenaren op de bon op N347

Een groot aantal Goorse automobilisten kunnen deze dagen post verwachten van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Afgelopen vrijdag werd er namelijk intensief gecontroleerd op snelheid op de N347 tussen Goor en Rijssen (S15), een door Gorenaren veel gebruikte provinciale weg. De politie controleerde daar van 10:45 uur tot 16:30 uur en slingerde in totaal 239 automobilisten op de bon. Er waren in totaal bijna 2900 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 129 kilometer per uur. Er mag daar maximaal 80 kilometer per uur gereden worden. De N347 is een van de favoriete plekken van de flitspolitie in Goor en omgeving die daar veelal controleert vanuit een zwarte bus.

Schapen dood gebeten bij Het Kukelnest

In een weiland bij kinderboerderij Het Kukelnest zijn in het afgelopen weekeinde twee schapen dood gebeten. Dat is vermoedelijk gebeurt in de nacht van vrijdag op zaterdag. De schapen hebben verwondingen aan de oren, de nek en de wangen wat volgens de politie duidt op een aanval een hond of een wolf. De politie Hof van Twente is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten. Bron: 112 Goor.

Goorse vrachtwagenchauffeur verliest container: dode en gewonden

Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Goor is vannacht een container met oud ijzer verloren op de snelweg A31 bij Gescher, vlak over de grens bij Winterswijk. De container met oud ijzer belandde volgens De Gelderlander op de snelweg, waarna een andere vrachtwagen er frontaal op knalde. De 50-jarige chauffeur van deze vrachtwagen, een man uit het Duitse Lingen, kwam daarbij om het leven. Daarnaast raakten vier mensen licht gewond die in drie auto’s zaten die op de vrachtwagen van de man uit Lingen botsten. De Gorenaar bleek na onderzoek te hebben gedronken (0,74 promille) en niet over een geldig rijbewijs te beschikken. De ravage was zo groot dat de snelweg richting Gronau pas vanmiddag weer kon worden vrij gegeven.

Foto: Polizei Münster

Auto in de sloot tussen Goor en Diepenheim

Op de Diepenheimseweg tussen Goor en Diepenheim is vanavond een auto op zijn kop in de sloot belandt. De bestuurder was bij aankomst van de hulpdiensten spoorloos. De brandweer heeft de auto uit de sloot getakeld. De weg was daardoor tijdelijk afgesloten. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

(meer…)

Gorenaar moet boete betalen na vuistslagen

Een 20-jarige Gorenaar is vandaag door de rechter in Almelo veroordeeld tot het betalen van een boete van in totaal €900,-. Hij zou begin december in zaal Dieka in Markelo een andere bezoeker twee vuistslagen in het gezicht hebben gegeven nadat hij vernam dat zijn neefje door hem was geslagen. De Gorenaar moet een boete van €500,- betalen alsmede €400,- smartegeld. De Goorse advocaat Kant pleitte in Almelo voor vrijspraak omdat het slachtoffer de verdachte daarvoor zou hebben geslagen en beriep zich op noodweer maar daar ging de rechter niet in mee. (Bron: Tubantia)

Aanrijding op Schoolfeestplein

Op het Schoolfeestplein in het Goorse centrum is aan het einde van de middag een auto en een bedrijfsbus met elkaar in botsing gekomen. De bus reed op De Höfte vanaf het gemeentehuis richting de Herman Heijermanstraat en werd geraakt door een auto die van een andere kant van de parkeerplaats kwam. De schade aan beide auto’s is aanzienlijk. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De politie onderzoekt de zaak.

Lichaam gevonden in bos tussen Goor en Markelo UPDATE

In de omgeving van de Rijssenseweg tussen Goor en Markelo is in het bos vandaag een lichaam aangetroffen door een wandelaar. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De politie doet op dit moment onderzoek. Onder meer met een drone. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

UPDATE: Volgens de politie is na onderzoek gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf. Over de identiteit van het slachtoffer wil de politie niets kwijt.

(meer…)

Jongen kort vermist

Een 6-jarige jongen is vanmorgen kort vermist geweest. Burgernet deed daarvoor een melding uit via haar kanalen. Het ventje was vermist vanuit de buurt van de Wulpstraat en werd kort na de melding in goede gezondheid aangetroffen. Waar is niet bekend.

Graffiti op muurtjes bij drie woningen, getuigen gezocht

De politie zoekt getuigen van vernielingen aan de Deldensestraat en op het Julianaplein. Daar werd tijdens Nieuwjaarsnacht rond 03:00 uur graffiti gespoten op een aantal muurtjes bij twee woningen op het Julianaplein en één woning aan de Deldensestraat. Wie iets verdachts gezien heeft of getuige was van het spuiten van de graffiti wordt verzocht contact op te nemen met de politie Hof van Twente door te bellen met 0900-8844.

Foto: Politie Hof van Twente