Fikse botsing bij De Poste

Een personenauto en een bedrijfsbus zijn aan het einde middag hard met elkaar in botsing gekomen ter hoogte van het tankstation van Fire Zone net buiten Goor. Daarbij kwam de personenauto na de klap zo’n 100 meter verderop tot stilstand. De bestuurder bleef daarbij wel ongedeerd. Een andere persoon die in de bedrijfsbus zat is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het ongeval zorgde, naast veel schade, voor een lange file aan beide kanten van de weg. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

(meer…)

Woede om bekladdingen in Irisstraat en Kevelhammerhoek

Verschillende objecten in de Irisstraat en op de Kevelhammerhoek zijn afgelopen weekend beklad door een man en een vrouw die daarbij ook op heterdaad zijn betrapt. Het duo kalkte graffiti-achtige tekens op een bedrijfsbus, op de stoep en bij ingangsmuurtjes van woningen. Ook één van de nieuwe bruggen op de Kevelhammerhoek moest eraan geloven (foto). Een van de Irisstraatbewoners heeft het duo aangesproken en de politie ingeschakeld. De man ging ervandoor maar de vrouw kon worden meegenomen. Zij moest later de bedrijfsbus weer verfvrij maken. Of de twee ook opdraaien voor de kosten van het andere schoonmaakwerk is niet bekend maar lijkt onwaarschijnlijk. Buurtbewoners hebben woedend gereageerd op de ‘schilderkunsten’ van de twee vandalen.

(meer…)

Fietsster gewond bij aanrijding op N346

Een vrouw is gisteravond gewond geraakt tijdens een ongeval op de N346 tussen Delden en Goor. De fietsster wilde net buiten goor oversteken en werd aangereden door een motorrijder die vanuit Delden richting Goor reed en de vrouw over het hoofd zag. Het slachtoffer liep tijdens de botsing meerdere botbreuken op en is vervoerd naar het ziekenhuis. Over de toestand van de motorrijder is niks bekend. Wel moest zijn motor worden afgesleept. De N346 is door het ongeval enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Aanrijding met wielrenners in de Voorstraat

Aan het einde van de ochtend vond er een aanrijding plaats van een personenauto en een groep wielrenners in de Voorstraat. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt nog door de politie onderzocht maar er raakte één fietser gewond tijdens de valpartij. Over de aard van die verwondingen is nog niets bekend maar de man is er niet ernstig aan toe.

Plantendieven actief op ’t Gijmink

Op ’t Gijmink zijn bewoners ontsteld door de diefstal van planten uit voortuinen. Bij meerdere woningen is in de afgelopen weken groen weggehaald. Voor een huis aan de Oude Haaksbergerweg zijn in het afgelopen weekend voor de derde keer meerdere planten uit de voortuin gestolen. Daar zijn camerabeelden van maar daarop is de dader niet goed te herkennen. Ook bij woningen in de Mulderskamp, Iependijk en de Meidoornstraat zijn voortuinen leeg gehaald. Er is aangifte gedaan bij de politie die zoekt naar aanknopingspunten en getuigen.

Grote schade en gewonde bij aanrijding op Twikkelerweg

Een auto en een bestelbus zijn gisteravond rond de klok van acht uur hard op elkaar gebotst op de kruising van de Twikkelerweg en de Meenweg net buiten Goor. Bij het ongeval achter de algemene begraafplaats raakte één persoon gewond die met een ambulance moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De auto en de bestelbus liepen grote schade op en de Twikkelerweg was na het ongeluk enige tijd afgesloten voor alle verkeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Benzine-oplichter actief in Goor

Via social media worden berichten gedeeld over een oplichter die in Goor een aantal mensen geld heeft afgetroggeld. Dit doet hij door ’s avonds bij mensen aan te bellen en te vragen om een klein bedrag voor benzine. De man die zich identificeert als Bastiaan H, woonachtig te Oldenzaal is zogenaamd zijn bank-of benzinepasjes vergeten en wekt vertrouwen door de slachtoffers een foto te maken van zijn rijbewijs of ander identiteitsbewijs. Hij belooft de volgende ochtend terug te komen om te betalen maar doet dat vervolgens niet. In Goor reed hij rond in oude Volkswagen Polo. De oplichter schijnt in heel Twente actief te zijn. Voorzichtigheid is dus geboden.

Vermiste Enschedese is weer terecht

Een vermiste jonge Enschedese die sinds zondagavond werd vermist,k is weer terecht. Dat meldt de Enschedese politie op haar Facebookpagina. Waar de 16-jarige is aangetroffen is niet bekend maar wel dat ze in goede gezondheid is. Ze is net voor haar vermissing voor het laatst in Goor gezien waardoor het bericht van de vermissing ook door Gorenaren en deze site werd verspreid.

Vermiste Enschedese voor het laatst in omgeving Goor gezien

Een vermiste jonge Enschedese is sinds zondagavond 25 juli vermist. Ze is toen voor het laatst gezien rond 21:00 uur in de omgeving van Goor. Het gaat om de 16-jarige Sterrin (foto) die wordt vermist vanuit de Velveweg in Enschede. Ze is 165cm lang, heeft donker lang haar tot op de schouders en donkere ogen. Ze droeg voor haar verdwijning een spijkerbroek, zwarte Nike schoenen en een zwart jasje. Wie Sterrin gezien heeft of weet waar ze verblijft wordt dringend verzocht om contact op te nemen met de politie Enschede die haar vermissing via Facebook heeft gedeeld.

Bromfietser rijdt weg na aanrijding; getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding met grote materiële schade op de Pieter Langendijkstraat die in de nacht van afgelopen vrijdag en zaterdag rond 00:00 uur plaats vond. De dader reed na de botsing weg op een bromfiets nadat hij of zij enorme schade aan de geparkeerde auto daar veroorzaakte. Er is aangifte gedaan en wie wat weet of gezien heeft wordt gevraagd contact op te nemen met de lokale politie via Facebook of telefoonnummer 0900-8844. Ook Meld Misdaad Anoniem is hiervoor beschikbaar via 0800-7000.