Twee bestuurders aangehouden op de Zomerweg

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee bestuurders aangehouden op de Zomerweg. Een automobilist reed daar eerst over een verkeerseiland en ramde een lantaarnpaal. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Daarna werd ook nog een andere bestuurder gecontroleerd op dezelfde Zomerweg. Die verzette zich daarbij hevig. Deze man is meegenomen naar het politiebureau en daar bleek dat hij onder invloed van cannabis. Hij is eveneens op de bon geslingerd.

Beelden bankpasfraudeur vrijgegeven

De politie Hof van Twente heeft in samenwerking met het TV Oost-programma Onder de Loep, beelden vrijgegeven van de jonge man die in Goor een bijna 80-jarige man heeft bestolen. Deze raakte duizenden euro’s kwijt nadat hij om de tuin werd geleid door een crimineel die op het zijn bankpas had voorzien. De bankpas-fraudeur is te zien op camerabeelden als hij in de Goorse Grotestraat aan het pinnen is. De politie vraagt getuigen zich te melden. De video is via deze LINK te bekijken.

Gorenaar aangehouden na diefstal uit Deldense kleedkamers

Een man uit Goor is aangehouden voor heling van mobiele telefoons en een bankpas die afgelopen woensdag uit de kleedkamers van voetbalvereniging Rood Zwart in Delden zijn gestolen. Of de man ook de dief is, moet nog worden onderzocht. Via traceerapps is de locatie van de telefoons achterhaald en de Gorenaar worden aangehouden. (Bron: Nieuwsuitdelden.nl)

Fietser gewond bij aanrijding Zomerweg

Een fietser is vanochtend vroeg gewond geraakt op de Zomerweg net buiten de bebouwde kom van Goor. De auto kwam van de afrit N347 en kwam daarna in botsing met de fietser. Deze is daarbij gewond geraakt en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding. Zowel de auto als de fiets zijn flink beschadigd geraakt bij het ongeval. (Foto’s Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Oldenzaler met vuurwapen uit trein gehaald in Goor

Een 24-jarige Oldenzaler is vrijdagavond rond 23:00 uur op het station in Goor door de politie uit de trein gehaald en aangehouden voor verboden wapenbezit. Dat meldt de politie Hof van Twente op haar Facebookpagina. Een medepassagier in de trein van Zutphen naar Oldenzaal zag dat de man het pistool heen en weer bewoog. De melder voelde zich onveilig en belde op het toilet 112…

(meer…)

Fietster gewond na ongeval kruising Laarstraat

Een vrouw op een fiets is aan het einde van middag, naar het zich laat aanzien, ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de ‘beruchte’ kruising op de Laarstraat met de Herman Heijermanstraat. Daar werd ze geschept door een automobilist. Er werd een trauma-helicopter opgeroepen maar die hoefde uiteindelijk niet te komen. Er waren twee ambulances aanwezig. De gewonde vrouw is met een van die ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt door de politie onderzocht. (Foto: Hof van Twente Fotografie).

Aanrijding tussen Goor en Diepenheim

Op de Goorseweg tussen Goor en Diepenheim zijn gisteren twee auto’s hard met elkaar in botsing gekomen beschadigd geraakt. Een Volkswagen die vanuit Goor kwam rijden zag een Tesla, die van rechts uit de Tweede Zomerdijk kwam, over het hoofd en knalde daar tegen op. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. Er vielen geen gewonden.

Politie zoekt getuigen mishandeling

De politie Hof van Twente is op zoek naar getuigen van een mishandeling op De Whee gisteren. Rond 17.50 uur is gevochten in de omgeving van de Wulpstraat en de Merelstraat in Goor. Hier waren mogelijk drie personen bij betrokken. Minimaal een van de personen is gewond geraakt en heeft aangifte gedaan…

(meer…)

Opmerkelijke ‘fietsenruil’ in de Irisstraat

Er is door fietsendieven een nieuwe manier gevonden om aan een goede deugdelijke fiets te komen. Zo is duidelijk geworden in de Goorse Irisstraat. Daar werd deze en vorige week een fiets gestolen waarbij er een oud krot (foto) voor in de plaats werd gezet. De gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan en waarschuwen ook andere bewoners van Goor om hiervoor op te passen. Het aantal fietsendiefstallen in Goor is blij vlagen hoog maar dat er nu ook een ‘ruil-exemplaar’ wordt gebruikt is betrekkelijk nieuw. Een van de gestolen fietsen is inmiddels gespot bij Rood Zwart in Delden (foto 2) maar inmiddels weer onvindbaar.

(meer…)

Ernstig ongeval op de N346, fietser overleden

Bij de N346 in Goor is vanmiddag vlak voor de Hengevelderbrug een fietser aangereden. Het slachtoffer werd bij de afslag naar de Haaksbergerweg geschept door een automobilist en overleed ter plaatse. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk en wordt door politie op dit moment onderzocht. De N346 is daarom gedeeltelijk afgesloten geweest voor onderzoek. (Foto: Hof van Twente Fotografie)