Man opgepakt na diefstal sixpack bier bij Albert Heijn

Een opmerkelijke diefstal bij de Albert Heijn in Goor. Daar werd afgelopen vrijdag een sixpack bier ontvreemd. Lang kon de man echter niet genieten van zijn gerstenat, want de dorstige kruimeldief werd al gauw betrapt en vervolgens aangehouden door de politie.

Weg tussen Goor en Lochem afgesloten

De N346 tussen Goor en Lochem was lange tijd afgesloten na een ongeval tussen drie personenauto’s. Daarbij raakte een vrouw die in één van de wagens zat dusdanig gewond dat zij naar het ziekenhuis moest worden gebracht met een ambulance. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval dat niet ver van Lochem plaats vond waardoor de weg geruime dicht was. (foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Verwaarloosde katten in Goorse woning

In een te ontruimen woning in Goor zijn 11 verwaarloosde katten en 4 kittens aangetroffen die aan hun lot zijn overgelaten. Dat meldt de politie op de eigen Facebookpagina Een gerechtelijk deurwaarder trof de dieren aan in de zwaar vervuilde woning waarvan het adres niet is vermeld. De eigenaar bleek met de noorderzon vertrokken maar later wel achterhaald. Tegen hem zal een proces verbaal worden opgemaakt. De katten zijn in samenwerking met de dierenambulance uit de woning gehaald. De eigenaar heeft afstand gedaan van de dieren waarvoor een ander tehuis zal worden gezocht.

Bron: Politie Hof van Twente

Politieonderzoek in bosperceel bij Pieter Langendijkstraat

De politie heeft gisteravond langdurig onderzoek gedaan in een bosperceel ter hoogte van de Pieter Langendijkstraat. Daarbij werden speurhonden ingezet en zijn er foto’s gemaakt van de situatie. De politie wilde niets kwijt over het onderzoek, behalve dat het gevoelig ligt. Inmiddels is de situatie vrijgegeven.

De politie was aanwezig met meerdere wagens en busjes.

Verkeersdrukte in Goor door ongeval A1

Als gevolg van een dodelijk ongeval op de A1 tussen de afslagen Markelo en Rijssen is het extra druk op de weg vanaf de A1 naar Markelo en Goor. Het verkeer wordt vanaf afslag Markelo van de snelweg geleid. De afsluiting op de A1 zal naar verwachting tot 18:00 duren. Gorenaren die vanaf Deventer naar huis rijden wordt geadviseerd om een alternatieve route te kiezen, bijvoorbeeld via Laren en Lochem om vervolgens via de N346 naar Goor te rijden.

De A1 zit muurvast. Foto: Hof van Twente fotografie

Getankt zonder betalen met gestolen kentekenplaten

Bij tankstation Hoek aan de Enterseweg is afgelopen vrijdag benzine gestolen door een bestuurder van een Volkswagen Golf. Hij tankte aan het begin van de avond en reed daarna weg zonder te betalen. Uit beelden die aan de politie zijn overgedragen is gebleken dat de kentekenplaten die op de auto zaten, ook zijn gestolen. Die diefstal vond net daarvoor plaats op de parkeerplaats van het wokrestaurant in Bentelo. De kentekenplaten zijn van de eigenaar van Opel Zafira. Getuigen die op beide plaatsen iets hebben gezien wordt gevraagd zich te melden bij de politie Hof van Twente. Dit kan via 0900-8844 of via een PB op facebook.


Verkeersoverlast bij Goorse scholen neemt toe

De overlast van het verkeer bij de Goorse basisscholen tijdens het halen en brengen van kinderen neemt steeds meer toe. De politie krijgt steeds meer meldingen die met name gaan over het parkeergedrag van mensen bij de scholen zoals de Heeckerenschool aan de Kloosterlaan (foto). Volgens de politie worden veel auto’s geparkeerd daar waar het niet mag en ook op plekken waar het gevaarlijk is, ook voor overige weggebruikers zoals op de stoep, voor een uitrit of langs een gele streep. De directies van de zes Goorse basisscholen gaan nu in een nieuwsbrief naar de ouders toe melding maken van de overlast in de hoop dat het daarop minder zal worden.

Politie onderzoekt verdachte situatie bij Van Erp autohandel

De politie is vannacht rond 4:30 uur met meerdere eenheden langdurig aan het speuren geweest op het terrein van autohandel Van Erp aan de Nijverheidsweg vanwege een verdachte situatie. Het terrein en de omgeving werd door de politie uitgekamd met honden en zaklantaarns.  Iets meer dan een maand geleden heeft er bij Van Erp een inbraak plaatsgevonden waarbij meerdere navigatiesystemen zijn buitgemaakt. Of er wederom sprake is van inbraak is nog onbekend. De politie is na een half uur speuren weer vertrokken.

(meer…)

Hennepkwekerij in Pieter Langendijkstraat ontmanteld

In de Goorse Pieter Langendijkstraat is maandagmiddag 26 november een hennepkwekerij ontmanteld. Op de zolder van een woning trof de Hermandad 225 hennepplanten aan. Daarnaast was er sprake van diefstal van stroom. Voor beide zaken wordt een proces-verbaal opgemaakt. Verdachten zijn er nog niet aangehouden, zo meldt de politie.

Getoonde foto is archieffoto van de politie en dient puur ter illustratie

Tien gestolen fietsen in kelderbox Waterstraat

In een kelderbox van een appartementencomplex in de Waterstraat zijn gisteren tien gestolen fietsen aangetroffen. De politie kwam de ontvreemde tweewielers op het spoor dankzij een tip van een getuige. Van vier van de fietsen kon de politie nagaan wie de rechtmatige eigenaars zijn omdat van de diefstal daarvan eerder aangifte is gedaan. Van de overige zes fietsen tast de politie daarover nog in het duister. Die fietsen staan hieronder afgebeeld. Wie weet van wie die fietsen wel zijn kan bellen met 0900-8844 of een privé-bericht sturen naar de Facebookpagina van de politie Hof van Twente onder vermelding van zaaknummer 2018491794. De politie heeft niet bekend gemaakt of er ook aanhoudingen zijn verricht.

(meer…)