Overlast hangjongeren en snelheid grootste ergernissen

De overlast die hangjongeren veroorzaken bij de skatebaan aan de Roerdompstraat staat hoog op de lijst van ergernissen van Gorenaren. Dit blijkt uit een inventarisatie van de wijkagentes Caroline IJben en Edmé Wernars. Die stelden via Facebook de vraag waarop de politie zou moeten controleren en stelden aan de hand daarvan een top 3 samen. De meeste reacties gingen over te hard rijden. Met name de snelheid van automobilisten op de Markeloseweg is bewoners een doorn in het oog. Ook de gevaarlijke situaties bij de voetgangers-oversteekplaatsen aan de Scherpenzeelseweg en Iependijk werden vaak genoemd. Naar aanleiding van de klachten zijn diverse locaties bezocht en zijn controles uitgevoerd. De wijkagentes geven aan dat de genoemde locaties ook bij volgende controles aan de orde zullen komen.

De politie hield vorige week laserguncontroles op diverse plekken in Goor

Inbraak bij EMTÉ: tweede verdachte voortvluchtig

Bij de supermarkt EMTÉ aan de Da Costastraat is vannacht ingebroken. De politie hield één verdachte aan en heeft nog naar een tweede verdacht gezocht. Met hulp van een drone werd rond 06.30 uur geprobeerd hem op te sporen, maar zonder succes. De daders forceerden een ruit en namen sigaretten mee, maar deze werden op de vluchtroute teruggevonden. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie) (meer…)

Drankrijder aangehouden in de Middenstraat

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een automobilist aangehouden op de Goorse Middenstraat. De man bleek onder invloed van alcohol en een blaastest op het politiebureau (foto) wees uit dat hij twee keer zoveel had gedronken dan was toegestaan. Hij kreeg naast een rijverbod een flinke boete van €659. Daarnaast deed de politie in de afgelopen week twee keer een melding van agressief rijgedrag. De voertuigen vielen op door hard op te trekken, hard te rijden en bochten gevaarlijk te nemen. De politie vraagt om agressief rijgedrag te melden en daarbij ook een kenteken door te geven.

Snelheidscontroles op verzoek…

Een veelvoud aan snelheidscontroles gisteren en vandaag in Goor en dat allemaal op verzoek van de bevolking. De wijkagentes Caroline IJben en Edmé Wernars togen, gewapend met een lasergun, naar verschillende straten in Goor om daar diverse automobilisten op de kiek te zetten én te bekeuren. Zo waren er controles op de Scherpenzeelseweg, Spreeuwenstraat, Iependijk, Hengevelderstraat en de Kerkstraat. “Dit is één van de punten die naar voren kwam naar aanleiding van onze vraag op Facebook” aldus IJben. “Daarin hebben we gevraagd waarvan mensen in Goor vinden waar we extra aandacht op moeten vestigen. De snelheid in 30 kilometer-zones werd daarin veel genoemd.”

Update: snelheidscontrole met lasergun verplaatst naar Kerkstraat

De politie houdt momenteel een snelheidscontrole aan de Goorse Iependijk. Daar staan twee politieagentes in uniform met een lasergun. De maximum toegestane snelheid aan de Iependijk ligt momenteel wegens werkzaamheden op 30 km/h, waar dat normaal gesproken 50 km/h is.

Update 19.45 uur: De snelheidscontrole heeft zich verplaatst naar de Kerkstraat. Naast de Iependijk controleerde de politie vandaag ook al in de Grotestraat en Spreeuwenstraat. 

Politie bevrijdt hond uit gloeiend hete auto

De politie heeft vandaag een hond bevrijd uit een snikhete auto. De viervoeter bleek al ruim een uur in de brandende bolide te zitten, waarna de hermandad een ruit intikte, het hondje uit zijn lijden verloste en richting het asiel bracht. Het beestje maakt het inmiddels weer goed. De eigenaar is op zijn beurt inmiddels opgespoord en heeft – naast een kapotte ruit en een rekening van het asiel – een fikse boete gekregen. Wel was het baasje flink geschrokken en betuigt hij spijt van zijn actie. De politie benadrukt nogmaals dat er bij hoge temperaturen geen huisdieren alleen in auto’s achtergelaten moeten worden. Foto: Politie Hof van Twente 

Handelswaar gegapt bij winkeldiefstal in Bunschotenstraat

Het was weer eens raak in Goor. Ditmaal een brutale winkeldiefstal in de D.J. Bunschotenstraat. Op dinsdag 26 juni zijn daar tussen 12.45 en 13.30 uur een houten stuurwiel en een blauwe waterpomp ontvreemd. Getuigen kunnen ten alle tijde contact op nemen met de politie via 0900-8844 of via een privébericht op hun Facebookpagina.

Fietsendiefstal blijft zorgenkind in Goor

Het stelen van fietsen blijft in het Goorse een zorgenkindje. Ook in de afgelopen weken zijn er weer diverse tweewielers weggenomen, zo meldt de politie Hof van Twente. Deze vraagt om extra alert te zijn en fietsen goed op slot te zetten en bijvoorbeeld vast te ketenen aan lantaarnpalen. Met name de stalling bij het station (foto) is een geliefd doelwit voor de dieven die daar ook afgelopen donderdag weer toesloegen. Verder meldt de politie naast de Schoolfeestincidenten en het ongeval op de kruising Gruttostraat/Scherpenzeelseweg, nog een botsing op de Entersestraat. Daar botsten twee auto’s op elkaar nadat er geen voorrang was gegeven door een automobilist vanuit de Korte Dijk.

 

Wijkagenten stellen ‘controle top-3’ samen met inwoners

De wijkagenten Caroline IJben en Edme Warners willen samen met de inwoners van Goor een ‘controle top-3’ samen stellen. Het wijkteam wil weten wat de bewoners van Goor belangrijk vinden als het gaat om controles van de politie. Op de Facebookpagina van de Politie Hof van Twente is een bericht geplaatst waaronder al veel reacties zijn binnen gekomen. Suggesties kunnen nog tot morgenvroeg worden gedaan. Daarna zal er door het duo een inventarisatie gemaakt worden en zal de top 3 worden samen gesteld. Nadat de controles zijn uitgevoerd zal er, weer via Facebook, een terugkoppeling plaats vinden.

Incidenten op kermis in Goor, politie zoekt getuigen

De politie Hof van Twente zoekt getuigen van 2 incidenten tijdens het School en Volksfeest. Er werden op het kermisterrein twee mensen mishandeld. Afgelopen zaterdag werd een jongen door twee personen in elkaar geslagen bij de botsauto’s. Op zondagavond tussen 20:30 uur en 21:00 uur werd iemand mishandeld die daarbij kaakletsel opliep. Wie getuige is geweest van de misstanden en toevallig camerabeelden heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie Hof van Twente. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 of via een persoonlijk bericht op de Facebooksite van de politie.