Politie zoekt getuigen ruzie Grotestraat

De politie Hof van Twente is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een fikse ruzie gistermiddag rond kwart over drie in de Grotestraat. Twee personen hadden het daar met elkaar aan de stok. Toen de politie ter plaatse kwam, was één van de betrokken personen al weggereden. Er zijn twee getuigenverklaringen opgenomen maar de verwachting is dat er meer mensen getuige zijn geweest van de ruzie. Deze worden gevraagd zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via een privé-bericht op de Facebookpagina van de politie Hof van Twente. Of er ook letsel is opgelopen is niet bekend evenals de toedracht.


Drankrijder parkeert auto in de sloot en steelt fiets

Een 23-jarige man uit Diepenheim is gistermorgen rond zes uur aangehouden tussen Goor en Delden na een tip van een voorbijganger die op de de N346 reed en een paar remlichten die omhoog schenen, ontwaarde in de buurt van de Langenhorsterweg. Deze vermoedde een ongeval en waarschuwde de politie. Die trof op de plek des onheils de Diepenheimer aan naast de in de sloot ‘geparkeerde’ Volvo. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies op het bureau in Goor 1320 ugl, zes keer de toegestane hoeveelheid.

Foto: Politie Hof van Twente
(meer…)

Gorenaar gewond na achtervolging met inbreker

Een inwoner van de Buitenhagen is in het afgelopen weekeinde gewond geraakt toen hij in de nacht van zaterdag op zondag, gewond raakte tijdens een achtervolging met een inbreker. Die werd opgemerkt door zijn vrouw tijdens de insluiping. De man ging achter de inbreker aan en stapte tijdens de achtervolging in een stuk glas. Hij is behandeld in het ziekenhuis. De inbreker wist ervan door te gaan met een laptop en enkele flessen drank. (Bron: 112 Goor)

Valse briefjes van €50 in omloop in Goor

De afgelopen tijd zijn er bij verschillende winkels in Goor valse briefjes van vijftig euro ingewisseld. De dader of daders sloegen ook toe in Markelo. Dat zegt de Politie Hof van Twente op Facebook. Volgens de plaatselijke hermandad zijn de biljetten op het eerste oog niet van echt te onderscheiden. Wie echter verder kijkt kan het zogenoemde portret-hologram ontdekken dat erop geplakt is. Dat is de lange zilveren strook rechts. De politie verzoekt eenieder om alert te zijn op het laten betalen met contant geld en zoveel mogelijk te controleren. Wie een vals briefje aantreft wordt verzocht aangifte te doen via politie.nl. Als iemand op heterdaad betrapt wordt is de vraag om direct 112 te bellen.

Foto: Politie Hof van Twente

Schietincident op Het Tuindorp UPDATE

Een vermeend schietincident aan de Van Kollaan en de Doctor J.H. Ten Boschstraat. Daar is volgens omstanders uit een woning geschoten op een ander huishouden met een luchtbuks. De politie is met groot materieel uitgerukt maar ter plekke bleek de man de buks legaal te hebben en volgens de politie was de ‘schietactie’ veilig opgezet zegt een woordvoerder op de site van de Tubantia. De buurt is de laatste maanden al vaker in opspraak geraakt door een recidivist die het ook geregeld aan de stok heeft gehad met de plaatselijke Hermandad. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

(meer…)

Voorkom inbraak tijdens de vakantie

Daar er in Goor in de laatste periode weer regelmatig wordt ingebroken heeft de Politie Hof van Twente een aantal tips gepubliceerd om inbrekers buiten de deur te houden, ook in de periode dat woningen vanwege vakantie onbewoond zijn. Zo wordt geadviseerd om kostbare spullen uit het zicht te leggen en uiteraard alle ramen en deuren te sluiten. Daarnaast is het raadzaam een lamp aan te laten. Goedgekeurde sloten op ramen en deuren en een anti-inbraakstrip bij de voor- en achterdeur zijn eveneens raadzaam. Dat geldt ook voor buitenverlichting met een bewegingssensor. Tenslotte geeft de politie ook nog het advies om struiken rondom kort te snoeien zodat de woning voor buren en voorbijgangers goed te zien is.


Gorenaren pakken inbrekers na klopjacht

Een klopjacht van een aantal Gorenaren heeft gisteren geleid tot de aanhouding van twee Poolse inbrekers. De dieven zijn tot vier keer toe actief geweest bij een installatiebedrijf aan de Spechthorstweg waar onder meer een aantal ketels zijn weggenomen. De mannen zijn echter gevangen door beveiligingscamera’s die ook een kenteken van hun auto haarscherp in beeld had. Opvallend was de rol van een derde persoon met een hondje die de twee inbrekers aanwijzingen gaf alvorens ze via een gat in een hek het terrein op kwamen.

(meer…)

Inbrekers actief in de Heijinksweg en Gossinksweide

In een woning aan de Heijinksweg is in de afgelopen week ingebroken en zijn diverse goederen meegenomen. De bewoners waren op het moment van de inbraak op vakantie. Het huis is overhoop gehaald en er zijn onder meer een Playstation, sieraden, kleding en geld meegenomen door de dieven die ook hebben geprobeerd om in te breken bij een andere woning aan de Heijinksweg maar daar is niets vermist. Wel is er gereedschap gevonden waarmee is ingebroken. Dat gereedschap is eerder weggenomen uit een schuur achter een woning op de Gossinksweide. De politie onderzoekt de zaak en vraagt oplettend te zijn. Ook kunnen eventuele getuigen zich melden.

Goorse wegpiraat richt nu ravage aan in Lochem

Een 36-jarige man uit Goor, die in de afgelopen weken al vaker is aangehouden is vannacht opnieuw in de fout gegaan. Onder invloed van alcohol richtte hij dit keer een ravage aan bij een rotonde op de Goorseweg in Lochem. De politie kreeg rond 00:30 uur een melding van een aanrijding waarbij een Mercedes dwars over een rotonde was gereden en enkele verkeersborden had geraakt. Getuigen zagen de Mercedes met hoge snelheid over de Stationsweg rijden in de richting van de Goorseweg. In plaats van de weg te volgen, nam de wegpiraat de kortste route en knalde rechtdoor over de rotonde. Door de aanrijding bleven meerdere onderdelen van de bolide achter. Zo ook het kenteken…

(meer…)

Scooters en wapens gevonden in de Gorterstraat

De politie heeft donderdag in de Gorterstraat een inval gedaan in een woning. Daar werden twee scooters in beslag genomen alsmede een gasalarmpistool en een taser. De bewoners is aangehouden. Over de aanleiding van de inval doet de politie (nog) geen mededelingen.