Politie te laat bij spoedmeldingen

De politie in onze gemeente is te vaak te laat ter plaatse bij spoedmeldingen. Dat blijkt uit cijfers van de Hermandad zelf. De politie streeft er naar in negentig procent van de gevallen binnen een kwartier aanwezig te zijn. In Goor en de overige kernen was de politie in 85% van de gevallen binnen vijftien minuten op locatie. In totaal kwamen er in 2016 380 spoedmeldingen. Ook de cijfers voor het aantal opgeloste misdrijven staat nu online. Daarin scoort de Hof onder de maat afgezet tegen omliggende gemeentes. Slechts twintig procent van de misdrijven wordt opgelost.

Dievengilde blijft actief in Goor

De komst van het WhatsApp-buurtpreventienetwerk in Goor heeft nog niet geleid tot een daling van het aantal inbraken, zo lijkt het. Ook in de afgelopen week was het weer een aantal keren raak in het Twentse Haagje met diverse inbraken of pogingen daartoe. Zo werd vorige week in de nacht van woensdag 16 maart en donderdag 17 maart een poging gedaan om een bouwkeet open te breken aan de Lindelaan. In diezelfde nacht werd, ook op ’t Gijmink, in de Berkenstraat een ruit uit een auto gesloopt en werd een kentekenbewijs gestolen.

(meer…)

Goud gestolen tijdens inbraak in de Anjerstraat

Een inbraak vanavond in de Goorse Anjerstraat. Daar werden sieraden en goudwerk gestolen uit een woning tussen 19.00 uur en 20.00 uur. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis. De inbreker(s) zijn aan de zijkant van het huis over een poort geklommen en daarna door het slaapkamerraam naar binnen geslopen. De inbraak werd direct op de buurtpreventie-app gezet en getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

(in scene gezet)

Oefening buurtpreventie zorgt voor snelle aanhouding

De oefening van de politie in samenwerking met de gemeente en bewoners van De Whee heeft gisteravond tot een snelle aanhouding geleid van twee verdachte dames. Zij gingen joggend door de straten en deden onderweg pogingen om auto’s open te krijgen. Ook keken ze bij huizen naar binnen en morrelden aan schuttingdeuren. De twee vrouwen, in het dagelijks leven politie-agentes, waren voor de gelegenheid de ‘boeven’ tijdens de actie ‘Boef in de wijk’ waarbij de politie wilde testen hoe de buurtpreventie-apps werken.

(meer…)

Potloodventer weer in Goor gesignaleerd

Nadat vorige week een vrouw in het Goorse centrum al werd aaangesproken door een potloodventer blijkt nu dat het vorige week weer raak was. Volgens de politie Hof van Twente dook afgelopen woensdag weer een onverlaat op in het stadshart die een vrouw lastig viel in het centrum van Goor. Zij fietste ter hoogte van het politiebureau toen een man in een oranje-geel busje haar aansprak. Hij droeg geen broek en bevredigde zichzelf terwijl hij haar wat vroeg. De jonge vrouw is snel doorgefietst en lichtte de politie in. Het is niet duidelijk of het dezelfde potloodventer is als een paar dagen daarvoor. Deze stond bij een omafiets ter hoogte van Bar Bistro d’Olde Smidse. Wie meer weet wordt gevraagd de politie in te lichten: 0900-8844.

Jongen ernstig mishandeld op Twentheveld

Een jongen is gisteren aan het einde van de middag ernstig mishandeld op het veld van vv Twenthe aan de Gruttostraat. Daar ontstond een ruzie waarbij twee jongens het op moesten nemen tegen een groep van 12 jongeren. Een van de twee slachtoffers liep ernstig letsel in het aangezicht op. Op het moment van de ruzie waren er verder geen mensen op het sportcomplex waar ook de kantine al gesloten was. De politie Hof van Twente wil graag getuigen spreken die worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Dinsdag oefening buurtpreventie: Boef in de wijk

Er wordt dinsdagavond door de politie Hof van Twente een oefening georganiseerd voor alle mensen die zich hebben aangemeld voor de buurtpreventie-app Goor Waakt. Er wordt dan op De Whee het spel ‘Boef in de wijk’ gespeeld waarbij een verdachte situatie zal worden geïnitieerd. Bewoners kunnen dan, thuis of op straat,  via WhatsApp meespelen en zelfs een prijsje winnen voor diegene die de aanhouding van de ‘boef’ mogelijk maakt en de deelnemer die de beste informatie doorspeelt. Met de actie wil de politie burgers leren waar ze alert op moeten zijn en hoe ze kunnen inschatten wat wel of geen verdachte situatie is. De politie Hof van Twente vraagt iedereen om dinsdag de eigen buurtpreventie-app te volgen alsmede het Twitter– en Facebook-kanaal van de lokale politie.

 

Drie auto’s van een eigenaar beklad

In de nacht van zaterdag op zondag zijn op De Whee drie auto’s bespoten met graffiti. Opmerkelijk is dat de wagens die geparkeerd stonden aan de Pluvierstraat, van één en dezelfde eigenaar zijn. Er is met de een spuitbus een grote witte streep over de auto’s getrokken. Dat moet zijn gebeurd tussen zaterdag 18.00 uur en zondagochtend 05.00 uur. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Man masturbeert op fiets in centrum

De politie is op zoek naar een man die zichzelf bevredigde in het Goorse stadshart afgelopen zaterdag. De potloodventer verplaatste zich al masturberend op een omafiets door het centrum en stond even later bij een winkel in de Grotestraat. Hij had alleen een t-shirt en een lange zwarte jas aan. In gebrekkig Engels sprak de man ook een vrouw aan. Daarna ging hij bij een winkel naar binnen met de vraag of hij naar het toilet mocht. Opvallend was dat hij die vraag gewoon in het Nederlands stelde. Wie meer weet over deze idiote exhibitionist wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Buurtpreventie-coördinatoren en politie in overleg

Er waren 32 Whatsapp-buurtpreventiecoördinatoren aanwezig tijdens het overleg met de gemeente en de Politie Hof van Twente over de onderlinge samenwerking. Er zijn in het gemeentehuis afspraken gemaakt over taken, verantwoordelijkheden én het juiste Whatsapp-gedrag. Ook is de site Goor Waakt gepresenteerd. Deze is al te bezoeken maar gaat, volgens de makers, over 2 weken echt ‘live’. Op 14 maart is er een oefening onder de noemer ‘Boef in de wijk’ waarin een aantal casussen zullen worden nagebootst en ook de Whats App-groepen hun werk moeten doen.