Vernielingen bij Jumbo supermarkt

In de nacht van zaterdag op zondag zijn de reclameborden bij de Jumbo-supermarkt in de van Kollaan vernield. Op de eigen Facebok-pagina wordt gemeld dat er beelden zijn waaraop de daders te zien zijn. “Wij hopen dat iedereen in Goor een fantastisch School en Volksfeest heeft gehad. Helaas zijn er een aantal mensen geweest die zaterdagnacht onze reclame borden hebben vernield. Gelukkig hebben wij prima camera beelden van deze mensen en weten we de namen ook al. Uiteraard willen wij de daders de mogelijkheid geven om zichzelf te melden. Anders zullen wij morgen met de camerabeelden en de namen naar de politie gaan.” aldus de tekst op de pagina.

 

Dealende Enschedeër gearresteerd in Schoolfeesttent

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 31-jarige man uit Enschede aangehouden, die handelde in harddrugs in de Tente. Op beveiligingsbeelden werd de deal gespot door de dienders, die de man daarna op heterdaad konden aanhouden. Hij had 1100 euro op zak, en een ponypack met daarin harddrugs. De Enschedeër is volgens de politie ook verdachte in het onderzoek rondom de inval in het supportershome van Vak-P. Eerder werd zijn huis doorzocht. De 31-jarige Enschedeër is na zijn aanhouding op het School-en Volksfeest vastgezet voor verder onderzoek.

Inbraken en fietsendiefstal in Goor

Bij de politie Hof van Twente is deze week aangifte gedaan van twee woninginbraken en een fietsendiefstal in Goor. In de Roerdompstraat werd afgelopen maandag rond 14.00 uur is er ingebroken. Bij deze inbraak werd een horloge, een zilveren ketting en ringen buit gemaakt. In de nacht van maandag op dinsdag was er een poging tot inbraak in de Goeman Borgesiusstraat. Er is braakschade aan de voordeur en het kozijn maar er wordt niets vermist. Daarnaast werd er vorig weekeinde, in de nacht van zaterdag op zondag, een ATB-fiets weggenomen bij het station in Goor. Net buiten Goor werd een zitmaaier gestolen uit een afgesloten schuur die later bij tankstation Firezone werd aangetroffen. De politie zoekt getuigen. Die worden gevraagd te bellen met 0900-8844.

Dertien elektrische tandenborstels gestolen bij Action

Bij de Goorse vestiging van Action op het Schoolfeestplein zijn woensdagochtend maar liefst dertien elektrische tandenborstels buit gemaakt. Daarnaast stal de dief ook een aantal andere producten. De dader is op camerabeelden getraceerd en werd aangehouden bij de Action in Enschede. Hij wordt ervan verdacht meerdere diefstallen te hebben geplaagd bij Actionwinkels in de regio. 

Politie vindt harddrugs en wapens bij autocontrole

Een opmerkelijke en riante vondst voor de politie gisteren tijdens een voertuigcontrole op de Laarstraat. Daar werd een man gearresteerd omdat hij in het bezit was van verschillende soorten harddrugs. Ook werden er in zijn auto messen en een stroomstootwapen gevonden. De politie plukte de bestuurder van de weg. Vervolgens bleek uit verder onderzoek dat de man meerdere verboden voorwerpen in zijn auto had liggen. De verdachte werd daarop ingesloten en is overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne. Foto: Hof van Twente Fotografie.

Schutting flink beschadigd na containerbrand in Beukenstraat

Aan de Beukenstraat is zondagmiddag een brandje uitgebroken in een container die achter een woning stond. De vlammen sloegen al snel over naar een naastgelegen schutting, die flinke schade opliep. De Goorse brandweer was snel ter plekke op ’t Gijmink en kon het vuur doven. De oorzaak van de brand is niet bekend. De container is door het vuur volledig opgebrand. Foto: Hof van Twente Fotografie

Foto: Hof van Twente Fotografie

Hond in beslag genomen na aanval op ’t Weldam

De hond die gisteren een 6-jarig meisje in beide benen beet en daardoor flink werd toegetakeld, is vannacht in beslag genomen. Dat is naar verluid gebeurd in Goor. De eigenaresse van de hond is ook verhoord door de politie die aan RTV Oost laat weten dat het niet om een ‘Pittbull-achtige hond gaat’. De vrouw die haar hond uitliet aan de Kleidijk in het buitengebied van Goor liet na het bijtincident het meisje aan haar lot over en ging ervan door. De politie deed een getuigenoproep via social media en die riep, naast enkele tips, vooral veel woedende reacties op.

Grote overheidscontrole op voormalige S15

Een groot routineonderzoek van meerdere instanties tussen Goor en Rijssen. Tientallen automobilisten uit ’t Twentse Haagje werden van de weg gehaald voor een politiecontrole. Ook de Belastingdienst stond langs de kant van de N347 (voorheen S15) om mensen door te lichten. Of er een grote vangst is gedaan door de overheidsinstanties, is vooralsnog ongewis. Daarover later meer. Foto’s: Hof van Twente Fotografie

(meer…)

Auto in de sloot bij begraafplaats

Een auto is vanmiddag uit de bocht gevlogen bij het kerkhof net buiten Goor op de parallelweg naast de weg richtig Markelo. De wagen kwam vauit Goor en reed richting Stokkum. In de bocht raakte de wagen van de weg en kwam in de naast gelegen sloot terecht. De bestuurder is vlak na het ongeval weggegaan. Voorbijgangers alarmeerden de politie die ter plekke kwam om onderzoek te doen. De eigenaar van de auto meldde zich even later bij de plaats van het ongeval. Waarom hij aanvankelijk weg ging is niet duidelijk.

(meer…)

Verwarde Syriër zorgt voor onrust

Een verwarde jongeman heeft gisteren voor onrust gezorgd in de Markeloseweg in de Kerkstraat. Hij werd door bewoners opgemerkt toen hij met een stok in de hand containers om schopte. Nadat daar melding van werd gemaakt op de Buurtpreventie-app, gingen buurtbewoners polshoogte nemen en werd de politie gealarmeerd. De man werd aangetroffen bij de ABN Bank waar hij verkleumd op de grond zat. Het bleek te gaan om een Syriër met psychische problemen die afkomstig was van een zorginstelling in Enschede. De politie heeft hem meegenomen naar het bureau en ervoor gezorgd dat hij weer op de juiste plek terecht kwam.