Bestuurder Porsche bedreigd aan Markeloseweg

Een bestuurder van een Porsche is afgelopen zaterdag bedreigd door door een man die probeerde zijn auto te stelen. Hij dreigde daarbij met geweld. De poging tot diefstal, die overigens mislukte, was rond 23:00 uur aan de Markeloseweg ter hoogte van Jachtlust. Getuigen worden gevraagd zich te melden. De politie meldt daarnaast wederom een winkeldiefstal bij de Jumbo supermarkt in de van Kollaan. Daar werd geprobeerd om kruiden te stelen. De man werd op heterdaad betrapt en kan een proces-verbaal en een winkelverbod tegemoet zien. (Bron Hofgids.nl)

Kinderen lastig gevallen bij sportpark Heeckeren

Drie kinderen zijn gisteravond lastig gevallen door een man die geprobeerd heeft om van één van de jongens een tas af te pakken en ze bedreigend heeft achtervolgd. Het gaat om een donkere man die een zogenoemde hoodie aan had em de jongens tussen sportpark Heeckeren en de Heeckerenschool lastig viel. Via social-media en buurtpreventie-apps wordt nu een bericht gedeeld waarin wordt gewaarschuwd en geadviseerd om jongere kinderen ’s avonds niet alleen naar huis te laten fietsen en de oudere jeugd in groepen te laten fietsen. Wie wat verdachts ziet wordt gevraag contact op te nemen met de politie: telefoon 0800-8844. Deze zal in de komende dagen ook extra gaan controleren.


Auto te water na botsing

Een vrouw is aan het einde van deze ochtend met haar auto te water geraakt na een fikse botsing op de N346 richting Delden. Op de kruising bij Van de Riet raakte de bestuurster van een personenauto daarbij gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht. Naast de politie en twee ambulances was ook de brandweer ter plekke om assistentie te verlenen. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie).

(meer…)

Bus TG-koeriers gestolen in Apeldoorn

Een bestelbus van koeriersbedrijf TG-koeriers (Tijhuis) is gestolen in Apeldoorn. De bus stond geparkeerd voor het huis van één van de chauffeurs van het Goorse bedrijf in Apeldoorn en is daar vannacht verdwenen. De bus, waarin ook nog te vervoeren producten zaten, is gestolen voor 05:30 uur, vannacht. Het gaat om een Mercedes Sprinter 314 CDI met het kenteken V-538-DL. Via de Facebookpagina van TG-Koeriers wordt gevraagd om uit te kijken naar de bus. Getuigen kunnen zich daar melden en bij de politie waar inmiddels aangifte is gedaan.

Weer brute inbraak bij Avania aan de Kerkstraat

In de zogenoemde Avania-shop bij het Avia-tankstation aan de Kerkstraat is vannacht een grote hoeveelheid sigaretten buitgemaakt. Twee inbrekers drongen rond 01:30 uur het pand met geweld binnen via de schuifdeuren aan de voorkant. Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen met bivakmutsen de ramen insloegen en daarna de deuren met geweld ontzetten. Daarna werden de pakjes sigaretten in een zak gestopt waarna de twee inbrekers zich uit de voeten maakten. Door het alarm was de eigenaar en de politie snel ge-alarmeerd en ook snel ter plekke maar niet snel genoeg om de daders te kunnen pakken. De boeven braken vannacht ook in een aantal achtergelegen schuurtjes in. Daar werd gereedschap buit gemaakt. In oktober van 2016 werd ook al ingebroken bij de tankshop in de Kerkstraat. Toen kwamen de inbrekers via het dak binnen. De politie zoekt getuigen van de brutale inbraak vannacht. Deze kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Autospiegels vernield op Tuindorp en De Whee

Een groot aantal autospiegels moesten het vorige nacht ontgelden in een aantal straten op ’t Tuindorp en De Whee. Onder meer van auto’s die in de Thomas Ainsworthstraat en de Putterstraat stonden geparkeerd werden door vandalen tegen spiegels getrapt. De vernielingen moeten plaats hebben gevonden in de nacht van zaterdag op zondag net na 00:00 uur. Er is door een aantal autobezitters aangifte gedaan bij de politie.

(meer…)

Albatros weer getroffen door brandstichting

Basisschool de Albatros is weer getroffen door brandstichting en vernielingen. De politie Hof van Twente maakt daar melding van iop de eigen Facebookpagina. Er is door onverlaten een gat gebrand in één van de speeltoestellen en er werd tevens een grote brandplek op een kunststof kozijn aangetroffen. KBS De Albatros werd vlak voor de jaarwisseling getroffen door brand bij één van de ingangen die in het gebouw veel rookschade opleverde. Ook toen was brandstichting de oorzaak. De herstelwerkzaamheden daarvan zijn bijn afgerond. De politie vraagt eenieder oplettend te zijn en verdachte situaties direct te melden.

Foto: Politie Hof van Twente

Man opgepakt na diefstal sixpack bier bij Albert Heijn

Een opmerkelijke diefstal bij de Albert Heijn in Goor. Daar werd afgelopen vrijdag een sixpack bier ontvreemd. Lang kon de man echter niet genieten van zijn gerstenat, want de dorstige kruimeldief werd al gauw betrapt en vervolgens aangehouden door de politie.

Weg tussen Goor en Lochem afgesloten

De N346 tussen Goor en Lochem was lange tijd afgesloten na een ongeval tussen drie personenauto’s. Daarbij raakte een vrouw die in één van de wagens zat dusdanig gewond dat zij naar het ziekenhuis moest worden gebracht met een ambulance. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval dat niet ver van Lochem plaats vond waardoor de weg geruime dicht was. (foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Verwaarloosde katten in Goorse woning

In een te ontruimen woning in Goor zijn 11 verwaarloosde katten en 4 kittens aangetroffen die aan hun lot zijn overgelaten. Dat meldt de politie op de eigen Facebookpagina Een gerechtelijk deurwaarder trof de dieren aan in de zwaar vervuilde woning waarvan het adres niet is vermeld. De eigenaar bleek met de noorderzon vertrokken maar later wel achterhaald. Tegen hem zal een proces verbaal worden opgemaakt. De katten zijn in samenwerking met de dierenambulance uit de woning gehaald. De eigenaar heeft afstand gedaan van de dieren waarvoor een ander tehuis zal worden gezocht.

Bron: Politie Hof van Twente