winkeldiefstallen en poging tot inbraak

Er zijn in afgelopen week weer dieven en inbrekers op pad geweest in het Goorse. De politie maakte bekend dat er aangifte is gedaan van een poging tot inbraak in een woning aan de Ripperdahof op De Kevelhammerhoek donderdag. Daar is geprobeerd om een balkondeur te forceren maar veel succes hadden de dieven niet. Toch zoekt de politie getuigen. Een dag later werd er ‘proletarisch gewinkeld’ bij twee supermarkten. Rond 09:00 uur werd een winkeldief middels camerabeelden gesnapt bij de Jumbo met niet betaald brood en drinken in zijn rugzak.  Bij Albert Heijn aan het Weversplein werd ’s avonds op dezelfde manier in Goor een man aangehouden die voor €22 had gewinkeld zonder te betalen. Hij kreeg naast een proces verbaal ook een winkelverbod van een jaar.

Hennepkwekerij ontmanteld aan de Wijnkamp

Naar nu blijkt is vorige week woensdag een hennepkwekerij ontmanteld in De Wijnkamp. De politie viel rond 17.30 uur het pand in waar ruim honderd planten werden aangetroffen. Deze planten zijn inmiddels vernietigd. De politie heeft twee personen aangehouden.

 

Auto en scooter botsen in de Roerdompstraat

Een botsing tussen een personenauto en scooter in de bocht Roerdompstraat-Putterstraat vanmiddag. Door onbekende oorzaak reed de wagen de scooterrijder aan en moesten de hulpdiensten worden opgeroepen. De bestuurder van de scooter is nagekeken door ambulancepersoneel, maar bleek niet gewond. Er is wel fikse schade aan zowel de auto als de scooter. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Hof van Twente laag op criminaliteitslijst

Het gaat goed in Goor en omgeving als het gaat om het aantal criminaliteitsdelicten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die zijn geanalyseerd door RTL Nieuws. De gemeente Hof van Twente staat in de lijst van 380 gemeenten op plek 285. Er werden in totaal 705 criminele delicten geregistreerd. Het vaakst werd aangifte gedaan van gestolen fietsen. Daarna komen vernielingen en woninginbraken. Volgens de cijfers van het CBS is Amsterdam de meest criminele stad van Nederland. De gemeente Dalfsen is relatief de veiligste gemeente.

Er worden relatief veel fietsen gestolen in Goor zoals bij het station

Plotselinge sneeuwbui zorgt voor gladheid (UPDATE)

In Twente zijn veel aanrijdingen als gevolg van een plotselinge sneeuwbui aan het einde van de middag. Op de N347 ter hoogte van de Zenkeldamshoek was het ook raak. Twee auto’s maakten een harde klap en moesten worden afgesleept. Ook vanavond moet het verkeer oppassen voor gladheid. De komende uren wordt strenge vorst verwacht.

UPDATE: Ook vanavond was het op sommige plekken spiegelglad en raakte op diezelfde N347 nog een auto van de weg. Ook deze moest worden afgesleept.

Foto’s: Hof van Twente Fotografie

(meer…)

Lisa vermist, politie heeft zoektocht gestart (UPDATE)

De politie is op zoek naar Lisa. Het 13-jarige meisje wordt vermist nadat ze om 17.30 uur de trein heeft genomen vanaf het station in Goor. Het is echter ongewis waar ze is uitgestapt. Ze heeft de trein gepakt in de richting van Oldenzaal. Het signalement luidt als volgt: 1.73 meter, blond haar, sproeten in het gezicht, beugel en een donkerblauwe jas. UPDATE: Het meisje is terecht.

Voetganger aangereden bij station en blikschade op beruchte kruising

Bij het trein- en busstation aan de Stationslaan in Goor is vanochtend een voetganger aangereden door een auto. Hoe dat kon gebeuren is niet bekend. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Niet veel later ging het weer eens mis op de kruising Herman Heijermanstraat/Laarstraat. Een voorrangsfout zorgde voor een botsing tussen twee personenauto’s en de nodige blikschade. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

Eenzijdig ongeval bij De Poste

Een man is aan het einde van middag met de schrik vrijgekomen tijdens een éénzijdig ongeval bij de stoplichten bij ‘De Poste’ net buiten Goor op de N346. Hij botste, waarschijnlijk door een stuurfout, tijdens het nemen van een bocht op een rand naast de weg en daarna tegen een paaltje. De bestuurder is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel maar bleek ongedeerd. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Politie bezoekt ouderen om te waarschuwen voor babbeltrucs

De wijkagenten in Goor gaan deze dagen op huisbezoek om inwoners te waarschuwen voor oplichters die middels een babbeltruc proberen binnen te komen om te stelen. De agenten leggen uit wat raadzaam is om wel of niet te doen als er een onbekende aan de deur staat. Ook worden er folders afgegeven. Met name ouderen zijn vaak het slachtoffer van deze vorm van criminaliteit. Daarom richten de huisbezoekjes van de politie zich op deze doelgroep.

Wijkagente Caroline IJben geeft voorlichting (foto: politie Hof van Twente)

Grootscheepse controle op recreatiepark Hessenheem (UPDATE)

Er is de hele dag een grootscheepse controle bezig op recreatiepark ’t Hessenheem tussen Goor en Markelo. De gemeente Hof van Twente is samen met de Belastingdienst, het UWV, de politie en vreemdelingenpolitie, de Sociale Recherche en de Sociale Verzekeringsbank op het park om diverse controles uit te voeren. Dit in samenwerking met het kenniscentrum Handhaving en Naleving. Volgens de gemeente zijn er signalen die erop wijzen dat er sprake is van onregelmatigheden ten aanzien van de openbare orde en veiligheid, sociale problemen, fraude en openstaande boetes- en belastingaanslagen. De gemeente wil inzichtelijk krijgen wie er op het 32 hectare grote park met 400 standplaatsen verblijven en onder welke omstandigheden.

UPDATE: Er zijn vandaag een aantal openstaande boetes geïnd en er blijken op het park meer mensen te wonen dan ingeschreven bij de gemeente. Daarnaast zijn een aantal ‘zorgkwesties’ aangetroffen. Deze mensen krijgen hulp aangeboden. Criminele activiteiten zijn niet geconstateerd, aldus het persbericht van de gemeente.   (foto’s Hof van Twente Fotografie)
(meer…)