Man valt van fiets op ’t Jannink

Een man is aan het begin van de middag gewond geraakt op het ’t Jannink. Hij viel van zijn fiets en liep daarbij liep daarbij een fikse hoofdwond op. De politie en een ambulance werden gealarmeerd en deze waren snel ter plekke. De man is naar het ziekenhuis vervoerd waar hij verder wordt behandeld.

Foto’s: Hof van Twente Fotografie

Fiets, geld en apparatuur gestolen

Een fietsendiefstal en twee inbraken in de afgelopen week in Goor. Zo werd er afgelopen vrijdagmiddag ingebroken in een bedrijfspand aan de Breukersweg. Daar werd geluid- en beeldapparatuur buit gemaakt alsmede een mobiele telefoon van het merk Huawei. Woensdagnacht werd in een appartement aan het Schoolfeestplein (De Höfte) geld gestolen uit een woning. Een dag eerder werd een omafiets van het merk Gazelle weggenomen vanuit de fietsenstalling bij het station in Goor. Wie meer weet wordt verzocht contact op te nemen met de politie: 0900-8844.

Inbraak bij Scapino en auto bekrast

In het Goorse filiaal van schoenenzaak Scapino is vorige week ingebroken. Dat meldt de politie Hof van Twente maandag. Dat is gebeurd in de avond of nacht tussen maandag 27 maart 18.10 uur en dinsdagochtend 8.40 uur. Er is braakschade aan de zijkant van het pand en uit de kassa is een bedrag van 51 euro en 90 eurocent meegenomen. Afgelopen woensdag (29 maart) is tussen 08.00 uur en 16.30 uur een auto bekrast op ’t Jannink. Aam beide portieren zijn lange krassen aangebracht. Wie meer weet over deze twee delicten wordt verzocht zich te melden bij de politie: 0900-8844.

Man valt van fiets in Patrijzenstraat

Een bejaarde man is vanmiddag hard ten val gekomen in de Goorse Patrijzenstraat. Hij viel van zijn fiets ter hoogte van de Jumbo-supermarkt en liep daarbij een fikse hoofdwond op. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo vervoerd. De oorzaak van de val is niet bekend.

Politie te laat bij spoedmeldingen

De politie in onze gemeente is te vaak te laat ter plaatse bij spoedmeldingen. Dat blijkt uit cijfers van de Hermandad zelf. De politie streeft er naar in negentig procent van de gevallen binnen een kwartier aanwezig te zijn. In Goor en de overige kernen was de politie in 85% van de gevallen binnen vijftien minuten op locatie. In totaal kwamen er in 2016 380 spoedmeldingen. Ook de cijfers voor het aantal opgeloste misdrijven staat nu online. Daarin scoort de Hof onder de maat afgezet tegen omliggende gemeentes. Slechts twintig procent van de misdrijven wordt opgelost.

Dievengilde blijft actief in Goor

De komst van het WhatsApp-buurtpreventienetwerk in Goor heeft nog niet geleid tot een daling van het aantal inbraken, zo lijkt het. Ook in de afgelopen week was het weer een aantal keren raak in het Twentse Haagje met diverse inbraken of pogingen daartoe. Zo werd vorige week in de nacht van woensdag 16 maart en donderdag 17 maart een poging gedaan om een bouwkeet open te breken aan de Lindelaan. In diezelfde nacht werd, ook op ’t Gijmink, in de Berkenstraat een ruit uit een auto gesloopt en werd een kentekenbewijs gestolen.

(meer…)

Goud gestolen tijdens inbraak in de Anjerstraat

Een inbraak vanavond in de Goorse Anjerstraat. Daar werden sieraden en goudwerk gestolen uit een woning tussen 19.00 uur en 20.00 uur. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis. De inbreker(s) zijn aan de zijkant van het huis over een poort geklommen en daarna door het slaapkamerraam naar binnen geslopen. De inbraak werd direct op de buurtpreventie-app gezet en getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

(in scene gezet)

Oefening buurtpreventie zorgt voor snelle aanhouding

De oefening van de politie in samenwerking met de gemeente en bewoners van De Whee heeft gisteravond tot een snelle aanhouding geleid van twee verdachte dames. Zij gingen joggend door de straten en deden onderweg pogingen om auto’s open te krijgen. Ook keken ze bij huizen naar binnen en morrelden aan schuttingdeuren. De twee vrouwen, in het dagelijks leven politie-agentes, waren voor de gelegenheid de ‘boeven’ tijdens de actie ‘Boef in de wijk’ waarbij de politie wilde testen hoe de buurtpreventie-apps werken.

(meer…)

Potloodventer weer in Goor gesignaleerd

Nadat vorige week een vrouw in het Goorse centrum al werd aaangesproken door een potloodventer blijkt nu dat het vorige week weer raak was. Volgens de politie Hof van Twente dook afgelopen woensdag weer een onverlaat op in het stadshart die een vrouw lastig viel in het centrum van Goor. Zij fietste ter hoogte van het politiebureau toen een man in een oranje-geel busje haar aansprak. Hij droeg geen broek en bevredigde zichzelf terwijl hij haar wat vroeg. De jonge vrouw is snel doorgefietst en lichtte de politie in. Het is niet duidelijk of het dezelfde potloodventer is als een paar dagen daarvoor. Deze stond bij een omafiets ter hoogte van Bar Bistro d’Olde Smidse. Wie meer weet wordt gevraagd de politie in te lichten: 0900-8844.

Jongen ernstig mishandeld op Twentheveld

Een jongen is gisteren aan het einde van de middag ernstig mishandeld op het veld van vv Twenthe aan de Gruttostraat. Daar ontstond een ruzie waarbij twee jongens het op moesten nemen tegen een groep van 12 jongeren. Een van de twee slachtoffers liep ernstig letsel in het aangezicht op. Op het moment van de ruzie waren er verder geen mensen op het sportcomplex waar ook de kantine al gesloten was. De politie Hof van Twente wil graag getuigen spreken die worden verzocht te bellen met 0900-8844.