Meer wietkwekerijen opgerold in Goor

In Goor zijn in 2016 meer hennepkwekerijen opgespoord dan in de jaren ervoor. Wim van der Werff van netbeheerder Cogas zegt op de site van RTV Oost dat dat komt door een meer preventieve aanpak. Ook in Almelo en Oldenzaal werden meer wietplantages aangetroffen. In totaal rolde de politie in de regio 52 plantages op. Dat zijn 16 meer dan het jaar daarvoor. Cogas is betrokken bij het opsporen van hennepkwekerijen omdat vaak illegaal stroom wordt afgetapt. In Goor werd in 2016 onder meer hennepkwekerijen opgerold in de Grotestraat, de Lindelaan en de Pieter Langedijkstraat. Een maand geleden werd ook nog een wietplantage ontdekt op ’t Jannink.

Update: Man vermist na vertrek uit Stoevelaar

Een 69-jarige man wordt vanaf 10.00 uur vanmorgen vermist in Goor. Hij is woonachtig in verzorgingstehuis De Stoevelaar en ging daar weg zonder jas. Hij draagt een blauw-wit overhemd en een grijs vest. Hij is ook brildragend. Burgernet heeft inmiddels een opsporingsbericht doen uitgaan. Wie wat gezien heeft wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie. UPDATE: De man is inmiddels in goede gezondheid aangetroffen.

‘TBS van Reggehof-moordenaar moet worden verlengd’

De TBS van de Somaliër die zes jaar geleden een toen 46-jarige Irakees doodstak in de Goorse Reggehof moet met twee jaar worden verlengd. Dat heeft de officier van justitie vandaag ge-eist tijdens een rechtszaak over de toekomst van de moordenaar. Behandelaars zeggen dat de man nog steeds levensgevaarlijk is en dat de kans op herhaling groot is. De man stak op 12 april van het jaar 2010 de Irakees zeven keer tijdens een inburgeringscursus in Goor omdat hij in de veronderstelling was dat deze zijn familie had uitgeroeid. De Somaliër wil niet worden uitgezet omdat hij bang is te worden omgebracht in eigen land. hij hoort ook stemmen en muziek in zijn hoofd en weigert daartegen medicatie in te nemen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Raam van woning Bleekstraat vernield

Bij een woning aan de Bleekstraat is afgelopen weekend een ruit vernield. In de nacht van zaterdag op zondag werd de buurt opgeschrikt door het gerinkel van glas. De eigenaar van de woning schrok wakker, maar heeft niemand gezien. Bent u getuige geweest van de vernieling? Neem dan contact op met de politie: 0900-8844.

Auto weggesleept in ‘schimmige’ kwestie

Consternatie en filevorming in het stadshart van Goor. Rond de klok van 15.00 uur werd voor de Tapperij door een speciale politie-eenheid een auto weggesleept. De auto werd met veel omhaal door een extern bergingsbedrijf meegenomen, waarna de politie tekst en uitleg gaf aan de omstanders. Wat er precies gaande is, lieten ze niet doorschemeren aan de dienstdoende redacteur van deze site. De politie-agent hield de kaarten voor de borst, maar het ging niet om een ‘foutparkeerder’. Door de actie stond een groot aantal auto’s even vast in het centrum.

Poging tot inbraak aan de Rozenstraat

Een poging tot inbraak aan de Rozenstraat vannacht. Aan de achterzijde van de schuur is een gat geboord om het slot te forceren. De dader(s) sloeg(en) toe in het holst van de nacht. Ze hebben geprobeerd om via het speelveldje een inbraak te realiseren, maar de poging strandde in ‘schoonheid’. De politie heeft geadviseerd om de buurt in te lichten om waakzaam te zijn voor een inbraak. De bewoners kwamen weg met alleen braakschade.

 

Weer fietsen gestolen in Goor

Fietsendieven waren weer eens actief in het Goorse. Allereerst werd, afgelopen vrijdag of zaterdag in de vroege ochtend, een tweewieler gestolen van het merk Gazelle Orange aan de Schoolstraat. Daarnaast werd er in dezelfde tijdspanne een fiets gestolen aan de Irisstraat. In dit kader gaat het om een fiets van hetzelfde merk Gazelle Orange, maar dan in het grijs. Vanuit de fietsenstalling bij het Goorse station (foto) werd vorige week woensdag een voorwiel van een fiets gestolen. Het gaat in dit geval om het wiel van een metaalkleurige fiets van het merk Meride Freesport. Heeft u iets gezien of informatie voor de politie? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844.

‘Gestolen’ Fiat Panda blijkt koddig misverstand (update)

Een onaangename verrassing voor een bewoner aan de Wielewaalstraat. Daar is voor het nachtelijke uur bij de woning een Fiat Panda ontvreemd. De blauwe auto is gestolen, waarna al snel de politie en buurtpreventie-app werden ingeschakeld. Mensen wordt gevraagd uit te kijken naar een auto met het kenteken 45-TB-KH. Heeft u iets waargenomen neem dan contact op met de buurtapp of de politie: 0900 8844.

Update: De auto is inmiddels terecht. De eigenaar, zwemgoeroe Hennie Alink, bleek te zijn vergeten dat hij zijn voertuig bij supermarkt Emté had laten staan, waarna hij lopend huiswaarts is gekeerd. Het voorval zorgde voor de nodige lachers, naast opluchting.

Lijst met coördinatoren buurtpreventie compleet

Goor is ‘gedekt’ voor wat betreft het aantal coördinatoren die zich hebben aangemeld om een sturende rol te vervullen in alle wijken. Initiatiefnemer André Bouma vond via Facebook binnen anderhalve week in totaal 30 mensen die in de eigen omgeving de buurtpreventie-app willen activeren. “Nu gaan we in gesprek met politie en gemeente. De bijbehorende website gaat over twee weken de lucht in en hopelijk maken we zo Goor een beetje veiliger.” aldus Bouma die binnenkort ook met alle coördinatoren om tafel wil om de ‘spelregels’ te bespreken. De roep om buurtpreventie-apps is in Goor groter worden na de inbraakgolf van de afgelopen periode. De gemeente Hof van Twente en de lokale politie zijn blij met het initiatief waarbij burgers elkaar en de politie via Whats App op de hoogte houden van verdachte situaties in de buurt.

Goor bijna gedekt met buurtpreventie-apps

Het scheelt niet veel of heel Goor is gedekt als het gaat om buurtpreventie via Whats App. Op initiatief van André Bouma is het Twentse Haagje ingedeeld in 29 buurten waarvoor coördinatoren zijn, of nog worden gezocht. Daarvan zijn er inmiddels 22 voorzien. Bouma werkt hierin samen met de lokale politie en de gemeente Hof van Twente. Wie zich wil aanmelden om zijn of haar buurt ook als coördinator te fungeren kan dat doen via de Facebooksite van Buurtpreventie Goor. Er komt op termijn ook een speciale website onder de titel Goor Waakt. Daarop worden ook alle meldingen van verdachte situaties gedeeld. De roep om buurtpreventie in heel Goor is groot, zeker na de inbraakgolf in de afgelopen periode. In onderstaand overzicht (klik op lees meer) is te zien waarvoor nog coördinatoren worden gezocht.

(meer…)