Illegaal vuurwerk in beslag genomen

De politie heeft gisteravond een groot aantal Cobra’s in beslag genomen op ’t Heeckeren. De eigenaar van het zware illegale vuurwerk is getraceerd via informatie op social media bekend werd bij de agenten. Een Cobra (foto) is volgens de politie ‘zwaar vuurwerk uit de zogenaamde ‘Big Five’-categorie’ die veel gevaar kan opleveren. Een speciale vervoersdienst heeft de bommen afgevoerd. De verwachting is dat een toename komt van illegaal vuurwerk nu er tijdens de komende jaarwisseling een vuurwerkverbod is. De bezitter van de Cobra’s zal binnenkort worden verhoord op het bureau.

Foto: Politie Hof van Twente

Inbraak op ’t Heeckeren

In een woning aan de Bronnincreef in de Goorse wijk Heeckeren is afgelopen nacht ingebroken. De dief, of dieven, zijn via een raam naar binnen gekomen en hebben diverse goederen ontvreemd. Wat er precies weg is, is niet bekend gemaakt. Er is aangifte gedaan bij de politie en getuigen worden gezocht. Wie meer weet kan bellen met 0900-8844.

Vermiste man na burgernet-actie terecht

Een 78-jarige man is aan het begin van de avond als vermist opgegeven. Hij vertrok vanaf De Stoevelaarsweg in het buitengebied van Goor met zijn auto en nadat alarm werd geslagen is Burgernet ingeschakeld. Na een paar uur is de man in goede gezondheid aangetroffen.

Politie zoekt getuigen ruzie Grotestraat

De politie Hof van Twente is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een fikse ruzie gistermiddag rond kwart over drie in de Grotestraat. Twee personen hadden het daar met elkaar aan de stok. Toen de politie ter plaatse kwam, was één van de betrokken personen al weggereden. Er zijn twee getuigenverklaringen opgenomen maar de verwachting is dat er meer mensen getuige zijn geweest van de ruzie. Deze worden gevraagd zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via een privé-bericht op de Facebookpagina van de politie Hof van Twente. Of er ook letsel is opgelopen is niet bekend evenals de toedracht.


Drankrijder parkeert auto in de sloot en steelt fiets

Een 23-jarige man uit Diepenheim is gistermorgen rond zes uur aangehouden tussen Goor en Delden na een tip van een voorbijganger die op de de N346 reed en een paar remlichten die omhoog schenen, ontwaarde in de buurt van de Langenhorsterweg. Deze vermoedde een ongeval en waarschuwde de politie. Die trof op de plek des onheils de Diepenheimer aan naast de in de sloot ‘geparkeerde’ Volvo. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies op het bureau in Goor 1320 ugl, zes keer de toegestane hoeveelheid.

Foto: Politie Hof van Twente
(meer…)

Gorenaar gewond na achtervolging met inbreker

Een inwoner van de Buitenhagen is in het afgelopen weekeinde gewond geraakt toen hij in de nacht van zaterdag op zondag, gewond raakte tijdens een achtervolging met een inbreker. Die werd opgemerkt door zijn vrouw tijdens de insluiping. De man ging achter de inbreker aan en stapte tijdens de achtervolging in een stuk glas. Hij is behandeld in het ziekenhuis. De inbreker wist ervan door te gaan met een laptop en enkele flessen drank. (Bron: 112 Goor)

Valse briefjes van €50 in omloop in Goor

De afgelopen tijd zijn er bij verschillende winkels in Goor valse briefjes van vijftig euro ingewisseld. De dader of daders sloegen ook toe in Markelo. Dat zegt de Politie Hof van Twente op Facebook. Volgens de plaatselijke hermandad zijn de biljetten op het eerste oog niet van echt te onderscheiden. Wie echter verder kijkt kan het zogenoemde portret-hologram ontdekken dat erop geplakt is. Dat is de lange zilveren strook rechts. De politie verzoekt eenieder om alert te zijn op het laten betalen met contant geld en zoveel mogelijk te controleren. Wie een vals briefje aantreft wordt verzocht aangifte te doen via politie.nl. Als iemand op heterdaad betrapt wordt is de vraag om direct 112 te bellen.

Foto: Politie Hof van Twente

Schietincident op Het Tuindorp UPDATE

Een vermeend schietincident aan de Van Kollaan en de Doctor J.H. Ten Boschstraat. Daar is volgens omstanders uit een woning geschoten op een ander huishouden met een luchtbuks. De politie is met groot materieel uitgerukt maar ter plekke bleek de man de buks legaal te hebben en volgens de politie was de ‘schietactie’ veilig opgezet zegt een woordvoerder op de site van de Tubantia. De buurt is de laatste maanden al vaker in opspraak geraakt door een recidivist die het ook geregeld aan de stok heeft gehad met de plaatselijke Hermandad. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

(meer…)

Voorkom inbraak tijdens de vakantie

Daar er in Goor in de laatste periode weer regelmatig wordt ingebroken heeft de Politie Hof van Twente een aantal tips gepubliceerd om inbrekers buiten de deur te houden, ook in de periode dat woningen vanwege vakantie onbewoond zijn. Zo wordt geadviseerd om kostbare spullen uit het zicht te leggen en uiteraard alle ramen en deuren te sluiten. Daarnaast is het raadzaam een lamp aan te laten. Goedgekeurde sloten op ramen en deuren en een anti-inbraakstrip bij de voor- en achterdeur zijn eveneens raadzaam. Dat geldt ook voor buitenverlichting met een bewegingssensor. Tenslotte geeft de politie ook nog het advies om struiken rondom kort te snoeien zodat de woning voor buren en voorbijgangers goed te zien is.


Gorenaren pakken inbrekers na klopjacht

Een klopjacht van een aantal Gorenaren heeft gisteren geleid tot de aanhouding van twee Poolse inbrekers. De dieven zijn tot vier keer toe actief geweest bij een installatiebedrijf aan de Spechthorstweg waar onder meer een aantal ketels zijn weggenomen. De mannen zijn echter gevangen door beveiligingscamera’s die ook een kenteken van hun auto haarscherp in beeld had. Opvallend was de rol van een derde persoon met een hondje die de twee inbrekers aanwijzingen gaf alvorens ze via een gat in een hek het terrein op kwamen.

(meer…)