Auto weer bekrast in de Middenstraat

De politie Hof van Twente is samen met de eigenaar en eigenaresse van een witte Fiat Punto op zoek naar getuigen die weten wie deze auto bekrast heeft.  De kras is waarscgijnlijk met een sleutel aangebracht op de twee portieren aan de bestuurderskant. De wagen stond vanaf woensdag 17.30 uur tot donderdag 15.00 uur in de Middenstraat geparkeerd. Wie wat kan zich melden bij politie of via Facebook bij eigenaresse Maureen Hazenkamp. Het is niet voor het eerst dat er auto’s op ’t Schild worden vernield. Ook Hazenkamp werd eerder slachtoffer van deze vandalen.

Inbraak in schuren, LOER mist spullen

In de schuur op het zogenoemde Roelofsen-terrein aan de Deldensestraat in Goor, is ingebroken. Dieven stalen daar benodigdheden voor het tappen van bier van de stichting LOER. De schade wordt geschat op een kleine 1.000,- euro. Boeven kwamen binnen door een slot door te knippen. De diefstal vond vorige week al plaats maar is nu naar buiten gebracht. Er is aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.

Inbrekers skimmen gestolen tankpassen

In diverse vrachtwagens en bedrijfsbussen in Goor en omgeving is in het afgelopen weekeinde ingebroken. Zo was het bijvoorbeeld weer twee keer raak op het Goorse bedrijventerrein Zenkeldamshoek. De dieven hadden het voorzien op tankpassen die zijn weggenomen om geskimd te worden. De pas wordt daarna terug gelegd in het voertuig. Eigenaars merken dan later wel dat er braaksporen zijn maar niet dat er iets is weggenomen, aldus de politie Hof van Twente die met klem waarschuwt voor deze praktijken. Later blijkt dat met de bedrijfspas grote geldbedragen zijn betaald en wordt de financiële schade duidelijk. Daarom is het devies: Laat de tankpas niet in de auto liggen en al helemaal niet met de bijbehorende pincode.

Vijf snelheidsbekeuringen op Diepenheimseweg

De politie Hof van Twente heeft vanochtend tussen 09.15 uur en 09.45 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Diepenheimseweg net buiten Goor. Met een laserpistool werden ter hoogte van de Weldammerlaan (in de bocht) twintig auto’s op de kiek gezet. Daarvan bleek een kwart te hard te rijden. Vijf bestuurders werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid betrof 95 kilometer per uur. De maximaal toegestane snelheid op de weg van Goor naar Diepenheim is 60 kilometer per uur.

Foto: Politie Hof van Twente

Poging tot beroving na Sinterklaasintocht bij De Reggehof

Twee jonge meiden van 9 en 10 jaar oud zijn gisteren, naar eigen zeggen, bijna beroofd van een mobiele telefoon op het Schoolfeestplein voor De Reggehof. De twee zaten buiten na het Sinterklaasfeest met een mobiele telefoon totdat er een jongen aan kwam op een fiets die de telefoon afpakte. De twee meisjes hielden de jongen tegen maar hij wilde het mobieltje niet terug geven. Uiteindelijk schoot een vrouw te hulp waarna de jongen de mobiel wel terug heeft gegeven. De moeder van één van de meisjes, Monique Nienhuis-Wolters, heeft een bericht op Facebook gezet waarin ze vraagt of de bewuste vrouw zich wil melden. In het bericht staat ook dat bekend is wie de dader is maar dat hij tot nu toe ontkent. Het voorval vond gisteren plaats tussen 16:00 uur en 17:15 uur. Wie meer weet kan mailen met deze site.

Verzoek tot oplettendheid in buurtpreventie-apps

In Goor en omgeving is er in de afgelopen weken weer meer dan gemiddeld ingebroken. Zo werden vorige week nog diverse ruiten van bedrijfsauto’s ingeslagen en spullen buitgemaakt op het Goorse bedrijventerrein Zenkeldamshoek. In de afgelopen week vielen er in de Hof van Twente volgens de politie vijf woningen te prooi aan inbrekers. Daarom heeft de politie de coördinatoren van de verschillende buurtpreventie-apps gevraagd om een bericht te verspreiden. Daarin staat te lezen: “In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek rondom schoolvakanties en voor de feestdagen. Tijdens het donkere dagen offensief zet de politie in deze periode, oktober tot maart, extra maatregelen in tegen woning- auto-inbraken, overvallen en straatroven, door onder andere controles uit te voeren. Bij verdachte situaties belt u 112. Noteert u signalementen en kentekens. Sluit ramen en deuren altijd af, hoe kort uw afwezigheid ook is. Maak het inbrekers niet te makkelijk. Heeft u vragen bel 0900-8844.”

Vrachtwagen en auto botsen op de Patrijzenstraat

Op de Patrijzenstraat in Goor zijn vanmiddag een auto en vrachtwagen op elkaar gebotst. De chauffeur van de vrachtwagen die moest lossen bij de Jumbo-supermarkt zag de aankomende Ford over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De schade was met name groot aan de personenauto. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Speciale ‘volgdienst’ politie Hof van Twente

De politie Hof van Twente organiseert komende vrijdag een speciale ‘volgdienst’. Daarin kunnen via social media alle activiteiten en meldingen worden gevolgd van de dienders in Goor en omgeving. De berichten worden gedeeld tussen 15.00 en 23.00 uur. De politie Hof van Twente combineert de dienst met de collega’s van de gemeente Haaksbergen. Wie de dienst wil volgen kan het door te reageren op het door de politie aangemaakte evenement op Facebook door de button ‘Gaat’ aan te vinken. Tijdens de volgdienst kunnen ook vragen gesteld worden. Ook de andere politiekorpsen in Oost Nederland doen mee aan deze zogenoemde Mega Volgdienst. 

Dievengilde weer actief in Goor

In de afgelopen week hebben dieven weer hun slag geslagen tijdens diverse inbraken en diefstallen. Zo werden er dit weekeinde twee inbraken gepleegd op de Kevelhammerhoek. Aan de Blankenvoortlaan werd een raam opengebroken en bleken kasten doorzocht. In de Olijdamlaan werd een ruit op een bovenverdieping ingeslagen waardoor inbrekers zich toegang verschaften. Wat er in beide gevallen is weggenomen is (nog) niet duidelijk. Vorige week werd een elektriciteitskabel gestolen vanaf het Schoolfeestplein. De kabel, die waarschijnlijk werd weggenomen in de nacht van woensdag op donderdag, hoort bij de wagen van het bevolkingsonderzoek. Aan de Irisstraat maakten dieven, donderdagochtend, een Gazellefiets buit volgens Hofgids.nl en de politie Hof van Twente.

Scooter vermiste politicus uit Zutphen in Goor gevonden UPDATE: Man is gewond gevonden

De scooter van de sinds gisterochtend vermiste Hans Boersbroek, is in Goor gevonden. Boersbroek is raadslid in de gemeenteraad van Zutphen en wordt sinds gisterochtend vermist. Op zijn Facebookpagina melden bekenden dat er gisteravond nog contact met hem is geweest en dat zijn scooter in een greppel in Goor is gevonden. “Hij is de scooter op zijn werk (Postnl) wezen ophalen maar de post is nooit bezorgd” wordt op zijn Facebookpagina geschreven. Via social media wordt zijn vermissing inmiddels massaal gedeeld. Ook de politie doet onderzoek naar de vermissing.

UPDATE: De man is gevonden in een bospaadje bij Goor en is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk.