Met vriendelijke groeten…

Jaren geleden heb ik zo´n sticker op mijn brievenbus geplakt met de tekst: “Nee/nee, geen reclame en ongeadresseerd drukwerk”. Dit omdat alle folders en andere meuk regelrecht in de oud papier bak verdwenen en omdat mijn gang er na een dag werken uit zag als een confettifabriek na Carnaval. Op de één of andere manier kan ik onze bulldog niet afleren om met z’n messcherpe tandjes van de  post af te blijven.


(meer…)

Circus van de lach…

Ik heb vorige week een kassa aangeschaft. Gewoon zo’n ouderwetse kassa die vroeger in de winkels stond. Ik ben van plan deze kassa neer te zetten op plekken waar het met de dag vermakelijker wordt. En voor vermaak moet je nu eenmaal betalen, net zoals bij het circus. Ik zit te denken aan een kassa bij verschillende grensovergangen, op Schiphol en bij de ingang van alle Ministeries. 

(meer…)

Ik wil wel maar…

Vorige week bracht de landelijke klimaatprotestdag in Den Haag veel scholieren op de been. Op het Malieveld kwamen de spijbelaartjes bijeen en toonden hun ongenoegen over het klimaatbeleid. Voor slingerkontje Jetten en snotneus Klaver was geen plek op het podium. Het moest hún dag worden, de dag van de bezorgde jeugd. De eerste generatie die last gaat krijgen van de klimaatverandering en de laatste generatie die er nog iets aan kan doen.

(meer…)

Logeerberre…

Hej dat ook wal is? Dat je van een knal feestje, à la Beckum, thuis komt en dat je van te voren weet dat je dat morgenvroeg gloepens gaat bezuren? Dat je bij jezelf denkt: “Waarom heb ik die laatste paar drankjes tegen beter weten in toch genomen. Waarom ben ik aan iets “sterkers” gegaan toen ik dat gerstenat niet meer kon verdragen? En waarom moet dat dan weer onbenullig in bierglazen? Whisky hoort daar helemaal niet in”. 

(meer…)

Praten en niks zeggen…

We zijn tegen een Lidl in de Kerkstraat. We zijn tegen zonnepark Waterlanden en enkelen ook tegen het Paasvuur op een mooie nieuwe locatie. Verder hebben we vooral kritiek op harde werkers die dag en nacht geprobeerd hebben ons te kunnen laten genieten van schaatspret op de ijsbaan…en oh ja, het riekt ook naar de misdaad dat er maar 50 Goorsen mogen afreizen naar het televisieprogramma van de Postcodeloterij.

(meer…)

Fake news…?

Er was weer genoeg nieuws de afgelopen week in ons Hofje. Van nóg meer leeg staande panden in het centrum tot aan skeletten in het buitengebied. Van vrachtwagens tegen Goorse centrumgevels tot aan het heugelijke nieuws dat we met Pasen toch nog een Paasvuur krijgen. Naar verluidt gaat dit evenement 40 meter hoog worden en steken ze hem in de hens in het weiland naast de Kevelhammerhoek. Maar het meest opmerkelijke nieuws vond ik toch wel de uitzetting van een journaliste uit de jongste democratie van de wereld; Turkije.

(meer…)

Het stinkende clubhuis…

Van de week heb ik met ingehouden adem de Nashville verklaring zitten lezen. Het is een soort manifest waarin bepaalde vertegenwoordigers van “het geloof” beschrijven hoe je zou moeten leven in de ogen van hun God. Zo is het huwelijk alleen voorbestemd aan de man en de vrouw. Het huwelijk is een contract met God en de kerk en zeker niet bedoeld voor homo’s of andere zieke mensen.

(meer…)

Reflectie…

Terugblikken. Dat is wat mensen doen aan het einde van een jaar. Lijstjes worden opgemaakt over de gebeurtenissen van de laatste 12 maanden en spraakmakende gemoederen passeren de revue. Nieuwsoverzichten alom en natuurlijk de muzikale ranglijst van de 2000 beste nummers. En terecht staan we ook even stil bij de mensen die we helaas moesten laten gaan…

(meer…)

-Plaats Titel-

Hoe lees je het nieuws? Hoe interpreteer je nieuws? Wat sla je er van op en wat verdwijnt direct weer van je harde schijf? De mate van de hoeveelheid die blijft hangen, ligt erg aan de manier waarop het geschreven wordt door de schrijver. Je kunt een titel van een stuk op verschillende manieren schrijven waarmee je de eerste perceptie van de inhoud een compleet andere wending geeft.

(meer…)

Een journalistieke bijter…

Afgelopen zaterdag was in Goor het afscheid van een Goors icoon. Een onderzoeksjournalist pur sang, een luis in de pels, een pain in the ass maar bovenal een persoon die niet los liet als hij rook dat er ergens een brandje in wording aan de gang was. De ontmaskering van dokter Jansen Steur, zijn onderzoek over de fabriek des doods Eternit én zijn laatste project over de vuurwerkramp in Enschede. Hij beet zich er in vast en liet niet meer los.

(meer…)