Waanzin…

Ik viel vorige week bijna van mijn comfortabele fauteuil toen ik zag dat er Nederlanders waren die op het Malieveld in Den Haag aan het protesteren waren tegen de president van de Verenigde Staten. Ik lag vervolgens bijna ónder mijn fauteuil toen ik zag dat daar ook kopstukken tussen slenterden van politieke partijen. Onder andere die snotterbel van GroenLinks, die volgens mij opgegroeid is in de kelders van de Oostenrijkse Josef Fritzl gezien zijn wereldvreemdheid. En die draaikont van eliteclubje D’66 kon natuurlijk ook niet achter blijven in verkiezingstijd. Maar het meest verbaasde ik mij toch wel over de aanwezigheid van de voorman van de PvdA.

(meer…)

Goede mensen en slechte dingen…

De afgelopen periode kenmerkte zich in huize Kremers door verlies. Mijn opa, al vele jaren geleden overleden voorspelde het al: “D’r kump un tied daj meer groaves hebt as brulft’n”. En de beste man heeft inderdaad gelijk gehad. Ik moet steeds vaker mijn rouw- en trouwpak uit de kast pakken voor rouw.

(meer…)

Moandag goaw d’r an…

Iedere keer zeg ik het weer: “Moandag goaw d’r an, tis of e loop’n”. Dat denk ik meestal ook na de zomervakantie, na m’n verjaardag, na Schoolfeest en na de doldwaze vrette-dagen in december. Afgelopen met dat gesnaai en “all you can eat for a heartattac” in twee uur bij “Niet mokken, lekker wokken”. Ik kom niet langer weg met het excuus dat ik een trage stofwisseling heb, gezellig gezet ben, zware botten heb of dat goed gereedschap onder een afdak moet hangen. Dat laatste is trouwens wel zo, maar het hoeft ook weer niet een kapschuur te zijn. Het biervat moet een sixpack worden en m’n weegschaal mag niet sneller optrekken dan mijn auto.

(meer…)

Van school tot zorgfabriek…

Afgelopen weekend werd Nederland opgeschud door helaas weer een tragisch geval van de zelfmoord van een jonge jongen. Het schijnt dat de jongen online gepest werd en geen andere uitweg meer zag om te ontkomen aan zijn pesters. Verschrikkelijk. Zelf werk ik ook in het middelbare onderwijs en kom het “pesten” vrijwel dagelijks tegen. Het tegengaan van pesten heeft voor mij topprioriteit. Pesten is als gif in het leven van mensen, vooral in het leven van jonge, vaak nog wat naïeve, pubers.

(meer…)

Nationale naïviteitsprijs…

De tijd van lamballen, vretten, zoep’n en lucht kapot jaag’n is voorbij. We beginnen aan een nieuw jaar met nieuwe kansen. Laten we er voor de verandering maar eens met gestrekt been in gaan, ik had het al gemist. Wat was er allemaal in het nieuws sinds mijn laatste column voor de Kerst? Onze Burgemeester is verkozen tot beste bestuurder in Twente. Ze wordt geroemd voor het bedrijven van politieke “handigheid”. Daar zijn inderdaad tal van voorbeelden van te noemen.

(meer…)

Betere helft…

Vandaag de laatste virtuele inkt voor een column in het jaar 2016. Nog even en we dompelen onder in champagne, gourmetten, oliebollen, kniepertjes met slagroom en ander hartkleppenvet.  Ik vond het een mooi jaar met genoeg onderwerpen om over te schrijven. Wat wil je ook met zo’n gemeente als hoofdleverancier voor inspiratie. Het laatste woord wil ik geven aan mijn vrouw die het nodig vond om een reactie te schrijven op mijn vorige column over ouderschapsverlof. Ik wist wel dat ik er spijt van ging krijgen. Nou ja, hier komt ie dan…onder dwang…

(meer…)

Ouderschapsverlof…

Sinds vorige week geniet ik van één dag in de week “ouderschapsverlof”. Ja ja, ik zal jullie voor zijn. Ik ga ook zitten als ik plas, heb een knipmutse nodig, studeer veur old wief en mos eigenlijk Trui heet’n. Maar goed, de regeling is uiterst voordelig geregeld in onze cao en je bent dief van eigen lul als je er geen gebruik van maakt. Meer dan de helft van het opgenomen verlof wordt betaald door de baas en het andere deel is voor eigen rekening. Het kan totdat je kind acht jaar is, dus het moest er maar van komen. In de sector van mijn vrouw is de boterham minder rijkelijk belegt en komt alles voor eigen rekening.

(meer…)

Stokkende adem…

Vorige week ben ik naar een bijeenkomst geweest in Zeist. Het ging over crisisbeheersing en allerlei ellende waar je niet aan moet denken dat het jou of je bedrijf of instelling overkomt. Termen als ‘Lock-down’, ‘Voorbereiden op het ondenkbare’, ‘Cyberterrorisme’ en ‘Crisis = dilemma’ vlogen me om de oren. Naast sprekers zoals Rob de Wijk, een bekende verschijning op TV over dit onderwerp, kwam ook de voormalig directeur van het Corbulo College uit Voorburg aan het woord.

namens_niels (meer…)

Verwende soppertjes…

Nee is nee en ja is ja. Dat leren kinderen normaal gesproken al vanaf kleins af aan. Toch is niet iedereen groot gebracht met deze begrippen. Ik vraag me af hoe dat komt. Zouden ze deze simpele begrippen vroeger nooit geleerd hebben van hun papa en mama? Waren het van die verwende soppertjes die uiteindelijk toch altijd hun zin kregen als ze een beetje dwars lagen als ze bijvoorbeeld geen snoepje mochten? Of lagen papa en mama niet altijd op één lijn? Eerst even vragen bij paps en als het niet mag even vragen mij mams? Als je je maar lang genoeg aanstelt en huilt krijg je je zin.

namens_niels (meer…)

#‎pasopmeneerkremerszitookoptwitter

Al jaren ben ik werkzaam in het onderwijs en ik vind dat ik daarmee de mooiste baan van de wereld heb. Ik zie veel overeenkomsten met de leerlingen en mezelf. Allebei moeite hebben met in het gareel lopen, niet veel hebben met autoriteit én discipline wanneer het uitkomt. Net zoals meneer Kremers (zo noemen ze mij op school), zetten veel leerlingen zich vaak een beetje af tegen de geldende normen.

namens_niels (meer…)