Oma’s Kruidenwijk…

Afgelopen weekend werd mijn aandacht getrokken door een bericht geplaatst op Facebook door een Gorenaar die waarschijnlijk op ’t Gijmink woont. Hij had een alleraardigst gedichtje gepost met als ondersteuning een paar foto’s van zijn ongerief. Hij deed zijn beklag over de verschrikkelijke bende, qua openbaar groen, in zijn buurt. Zijn oproep kreeg gehoor en er volgden vele reacties en nog meer Gorenaren deelden zijn bericht naar hartenlust.

(meer…)

Met grote golven…

De afgelopen vakantieweken volgde ik het nieuws via diverse nieuws-appjes op mijn telefoon. Vanaf ons balkonnetje, bij een mooi resort ergens in Spanje aan de kust, kwam het nieuws binnenrollen en vrat m’n mobiel data nog sneller op dan dat ik dat kon aan het all inclusive-buffet. Ik las dat er ‘gedoe’ was over een bordje op de Zwarte Cross. De Zwarte Cross, hét evenement bij uitstek waar het geen ene bal uitmaakt hoe je er uit ziet, wat je aan hebt, of je blank, donker of pimpelpaars bent. Waar iedereen vrij kan genieten en waar met alles de draak wordt gestoken.

(meer…)

Heimwee…

De vakantie zit er op en sinds gisteren is het weer ‘bussines as usual’. Vorige week was ik al even begonnen om de eerste zaken weg te werken om fris van start te kunnen gaan in het nieuwe schooljaar. Een schooljaar is iedere keer weer een repeterende bezigheid. We spelen het bandje van voor of aan opnieuw af. Het enige verschil is dat er een nieuwe en frisse lading leerlingen de school binnenstappen.

(meer…)

Waar is hier de nooduitgang…

Opgeknapte bruggetjes over de vijver “Oma’s Gat” op de Kevelhammerhoek, landelijke Goorse attentie tijdens het NOS Journaal over de eikenprocessierups en een hogere uitstroom in onze Hof naar werk vanuit de bijstand, in vergelijking met vorig jaar rond deze tijd. Al met al mooie ontwikkelingen om mijn laatste hersenspinsel voor dit seizoen ‘Namens Niels’ mee af te sluiten.

(meer…)

Broederschap…

Hoe fijn is het om je soms even helemaal terug te kunnen trekken uit de dagelijkse beslommeringen. Even geen rekening houden met de klok en een paar dagen geen hoofdbrekende dilemma’s die je voorgeschoteld worden op je werk. Geen agenda en geen trillende en piepende telefoon in je zak die je bijna dwingt om er elke tien minuten op te kijken. Afgelopen weekend was zo’n weekend. Een weekend op pad met mijn motorvrienden.

(meer…)

He’j vandage al in de bokse e pist…

Hoe gaan we de komende dagen het hoofd koel houden? De weersverwachting liegt er niet om en het kan misschien wel eens de warmste editie ooit worden van het Goorse Schoolfeest. Ik kan me herinneren dat het een aantal jaren geleden ook zo warm was. Het regende condens in de tente. Op zondagmiddag rolden de bouwers van onze optochtwagen af, bevangen door de hitte.

(meer…)

Etterieje 2.0…

Nog anderhalve week en dan geht’s s los. Een paar nachtjes slapen en we kunnen weer vier dagen zoep’n en op de proeme kroep’n. We hebben het Schoolfeestboekje in de bus gehad en deze week valt ook de Schoolfeestkrant van Goorsnieuws.nl op de mat waarin “Namens Niels” ook te lezen is met een korte column. In dat verhaaltje doe ik uit de doeken hoe ik het Feest der Feesten beleef en waarom het zo’n waardevol goed is.

(meer…)

Bitte…

Het was een relaxed weekendje. Pinksteren met mooi weer lokt altijd om erop uit te gaan. In Goor en omgeving werden genoeg activiteiten georganiseerd om even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen van het werkende leven. Ik weet niet hoe het met u zit, maar de zomervakantie kan voor mij nu niet snel genoeg komen. Mijn vrienden lachen altijd een beetje als ik dat zeg; “De man die 12 weken betaalde vakantie per jaar heeft zegt ook weer wat hoor”. Ik antwoord, met een nog grotere lach, dat ik de andere weken dubbel zo hard moet werken en dat ze anders ook maar een vak hadden moeten leren.

(meer…)

Legendarisch Reggelaantje…

Het is een beetje hoe de wind waait. Het ligt aan het sentiment van de dag. Wat vind ‘de maatschappij’ ervan? Soms gaat het over voortschrijdend inzicht of juist om innovatie. Waarom is eerst iets belangrijk, later niet meer om het vervolgens weer in oude glorie te herstellen? Soms lijkt dat een beetje wispelturig en besluiteloos. Maar ja, als je alles van tevoren weet, kun je met een dubbeltje de wereld rond…

(meer…)

Vijand van binnenuit…

Soms snap ik er geen jota van hoe dingen tot stand komen. Waarom gebeuren dingen zoals ze gebeuren? Waarom zeggen mensen de dingen die ze zeggen terwijl ze weten dat ze zó ontzettend fout zijn? Of het nu gaat over een afvalverwerker in Goor die het gegund is om óók de komende zes jaar weer de “slimste afzetter” te spelen of over Ministers die hele foute dingen zeggen, het is mij werkelijk een raadsel.

(meer…)