Moord en brand…

Heel Goor in rep en roer. Krantenberichten in de Tubantia en aandacht in landelijke dagbladen. De reacties op social media logen er niet om. Mensen waren ontzet, ze waren aangedaan, aangeslagen zelfs. Er heerste onbegrip, boosheid, woede; de zoveelste eeuwenoude traditie wordt ons ontnomen! Dit jaar voor het laatst de paardenmarkt. Vorige week werd er een inloopavond georganiseerd voor al deze boze en verbijsterde mensen. Een grote zaal werd in gereedheid gebracht om al die insprekers te kunnen herbergen. Opkomst; een handje vol belangstellenden…

(meer…)

(Paarden)stront aan de knikker…

De inkt van mijn column vorige week was nauwelijks droog. Ik noemde dat we in Nederland erg goed zijn in zeuren, drammen en miepen over van alles en nog wat. Mijn voorspelling was dat het volgende waar stront over aan de knikker zou komen, het stoken van houtkachels zou zijn. Wat had ik het ontzettend mis. Over één ding was mijn blik in de glazen bol wel goed; dat we stront aan de knikker zouden krijgen, paardenstront in dit geval.

(meer…)

Identiteit…

In tegenstelling tot wat er zaterdag in de Tubantia stond, dat Twente zich moet opmaken voor ‘extreem weer’ zoals hitte, droogte en wateroverlast, vind ik het vooral gewoon erg koud. En dat ik niet alleen sta in een koukleum zijn, bewijzen de witte rookpluimpjes die iedere avond opstijgen vanuit de schoorstenen in mijn fijne Croma-buurtje. Hoppa! daar gaat weer een paar kilo CO2, stikstof en fijnstof de wijde wereld in. Het volgende debacle waar over gezeurd gaat worden.

(meer…)

Vergane glorie…

Tien jaren lang werd het aangezicht bij het binnenrijden van Goor, vanuit Markelo, ontsiert door een lelijke bouwval aan de rechterkant. ‘Ontsierlijk ogen’ lijkt een beetje aanstekelijk te zijn, want aan de andere kant van de weg is hetzelfde verval gaande. Het ‘Tolhuisje’ was een bepalend beeld in het landschap en toen het nog bewoond was, steevast met een grote groen-witte poster voor het raam van een plaatselijke voetbalvereniging.

(meer…)

Grote spiegel…

Het lijkt soms wel een beetje alsof de wereld in de fik staat en dat deze uitslaande brand overgeslagen is naar Nederland. Het Malieveld in Den Haag heeft er zo langzamerhand een dagtaak aan om alle stakende en protesterende beroepsgroepen te huisvesten. Het lijken wel estafette-stakingen en deze week zijn de leraren weer aan de beurt om hun ongenoegen kenbaar te maken.

(meer…)

Marlon…

Onlangs moest ik onder het mes voor een operatie. Het was voor mij de eerste keer dat ik opgenomen werd in een ziekenhuis. Buitenom een controle en een keer een spuitje was dat tot dan toe mijn ervaring met een hospitaal. Deze keer moest ik er aan geloven. Ze hadden een bedje voor mij gereserveerd en een uurtje voor de operatie werd ik in zo’n operatieschortje gehesen. In blote kont, met drukknoopjes.

(meer…)

Voor het goede doel…?

Alles draait om geld en alles kost geld. Als je na een week hard bikkelen op vrijdagavond op de bank ploft, heb je naast je verdiende loon ook weer een paar honderd euro bijgedragen aan de staatskas van Nederland B.V. Ga je naar de supermarkT om iets lekkers te kopen voor in het weekend, betaal je 21% belasting op alles wat je koopt. Dat ritje met de auto naar de winkel was ook niet voor niets, want je mag ieder kwartaal wegenbelasting overmaken. En de benzine waar dat motortje zo fijn op loopt bestaat ook voor meer dan de helft uit belastingen.

(meer…)

Bor de Wolf…

Het is uitkijken geblazen voor wandelaars in het buitengebied van Goor. Op de zondagen trekken we er regelmatig op uit om een stukje te gaan lopen met de hond. Even een frisse neus halen en natuurlijk de broodnodige beweging die we, ik vooral, chronisch te kort komen door de week. Meestal rijden we richting Holterberg maar ook steeds vaker gaat de tocht naar de Meene richting Stokkum.

(meer…)

Waar je mee omgaat…

Je kunt er bijna niet omheen. Bij elke nieuwsuitzending hebben ze het erover. Als je de krant open slaat komt het in dikke vette gedrukte letters op je af. Ook op social media kun je er niet aan ontkomen. Hét klimaat. En dan met name hoe slecht het klimaat wel niet is op het moment en dat het nu écht tijd wordt om in actie te komen.

(meer…)

Wereldvreemde krokodillentranen…

Hoe kan mijn column deze week anders gaan dan over de verschrikkelijk liquidatie op de advocaat van de kroongetuige in het “Mocro-maffia” proces. We hebben allemaal kunnen zien wat er is gebeurt en hoe vreselijk het is voor de man zelf maar ook voor zijn vrouw en jonge kinderen. De vraag die telkens voorbij kwam was: “Hoe heeft het zo ver kunnen komen en wanneer zegt de Nederlandse maatschappij nu eens dat het nu klaar is?”.

(meer…)