Roze bril…

Mijn hersenspinsel van vorige week, over de bijeenkomst “Hard(t() voor Goor”, heeft bij een aantal mensen behoorlijk wat los gemaakt en hier en daar zelfs wat stof doen opwaaien. Dat hadden we van tevoren natuurlijk wel ingecalculeerd. Ik ben blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan dit onderwerp en wat meer aandacht heb kunnen genereren. Dat was Hard(t) nodig. Het was helemaal niet persé negatief over ons centrum maar heb ik wel vraagtekens gezet bij de gasten die op uitnodiging hun rede kwamen houden. En dat ik niet de enige was die zo dacht, was te zien aan de opkomst.

(meer…)

Keuzes…

Ik had mijn verhaaltje van vorige week al klaar en ingestuurd toen het bericht verscheen op deze nieuwssite met de titel: “Boa’s strooien met bonnen in Goor”. Het is tegen m’n principes om deze huichelachtige gebeurtenis aan me voorbij te laten gaan, dus in de reprise d’r mee. Er zijn in 2016 het aanstellerige aantal van 188 mensen beboet en daarvan zijn 179 mensen op de bon geslingerd omdat ze fout zouden hebben geparkeerd. Met fout parkeren bedoelen de heren en dames Boa’s dat je vergeten bent de parkeerschijf achter je ruit te leggen of dat je parkeertijd verstreken is. Dat laatste kan ik me trouwens niet zo heel goed voorstellen in ons centrum.

(meer…)

Vergiftigde kindjes in een laffe wereld…

Het is bijna Pasen. Een lekker lang weekend voor de boeg waar we de nodige cholesterol weer naar binnen kunnen schuiven. Vroeger, toen we nog pukkelige pubers waren en met frisse tegenzin op de zondagochtend aan de Paasbrunch zaten bij moeders, gingen we met een grote schaal eieren tegenover elkaar zitten. We braken de barsten op elkaars hoofd en dan maar eens kijken wie de kampioen eieren eten was. Natuurlijk zorgde ik er wel voor dat er in mijn schaaltje óók een rauw ei lag. Dat gezicht van mijn broertje, terwijl het eigeel langs z’n wangen liep, priceless…

(meer…)

Bezint eer ge begint…

“Ondernemersverenigingen van de Hof van Twente slaan handen ineen”. Dat was de kop van een artikel op Goorsnieuws vorige week. Het eerste wat ik dacht toen ik die zin las was: “Als het kalf verdronken is, dempt men de put”. Het gaat over het gezamenlijk investeren- en stimuleren van de lokale economie, samenwerking, en een fonds oprichten bla bla bla. We krijgen er ook weer een nieuw pasje bij in de knip, want er komt een Hofpas. Die kan dan mooi in hetzelfde vakje als de Goorse Gelukspas, het spaarkaartje van de bakker, naast de klantenkaart van de Emté, bij de strippenkaart in van de kapper én bij de pasjes in mijn knip waarvan ik al niet eens meer weet waarvan ze zijn. Ik krijg mijn portemonnee bijna niet meer dicht en dat komt zeker niet omdat er zoveel euries in zitten, kan ik u vertellen.

(meer…)

Har(d)t nodig…

Vorige week woensdag was het de nationale Boomfeestdag. In heel Nederland worden er dan boompjes gepland door kinderen om ze bewust te maken van hun leefomgeving en het milieu. Hartstikke leuk tijdverdrijf voor onze kids, maar natuurlijk de grootste symboolpolitiek die je maar kunt verzinnen. In Goor zijn er tijdens deze editie van de jaarlijkse boomfeestdagen maar liefst 29 (!!) bomen gepland. Een snelle rekensom leert dat ze dan nog 471 te planten bomen achter lopen om de kaalslag enigszins in te lopen die een tijd geleden is aangericht door honderden bomen neer te halen.

(meer…)

Het beste wat ik vandaag gedaan heb…

Al zwevend, als een neerdwarrelend blaadje, koerste ik vorige week woensdag af naar het stemlokaal. Het voor mij aangewezen stemlokaal is gevestigd in de Stoevelaar, vijf minuutjes van huis. Het stemlokaal in de school van De Waerdenborch kan ik kruipend af maar ja. Onderweg naar de grote zwarte kliko, waar je je stem in moet deponeren, neem ik steeds een klein omweggetje en later wordt het omweggetje een steeds iets grotere omweg. Uitstellen van het moment dat ik dat rode potlood op dat vierkante meter papier moet zetten om mijn stem te geven.

(meer…)

Zweven…

Een divers belegen boterham qua nieuws in het Goorse de afgelopen week. Van een bedlegerige oplichtster die opgepakt wordt tot aan een exhibitionist op oma-fiets en natuurlijk de nep-Kamer van Koophandel medewerkers die je aan je eigen voordeur wil oplichten. Eigenlijk best wel gek. Als je de boel een beetje oplicht, laten we zeggen voor een paar miljoentjes bij een stuk of twintig slachtoffers, word je met een hoop bombarie uit je huis getakeld door de brandweer, staan er tig politieauto’s klaar en is er zelfs een mobiel ziekenhuis op wielen van stal gehaald om je te transporteren naar het gevangenisziekenhuis.

(meer…)

Hallo JUMBO…

Dat was hem weer. Een weekje zon pikken op Gran Canaria. Heerlijk om met 25 graden, vanuit je luie ligstoel, te kunnen lezen dat er een storm over Nederland raast. Op dit Canarisch eiland is het goed vertoeven. Dat vonden volgens mij ook alle stemmers van de 50+ partij, die zaten dáár namelijk allemaal. Ik reken mezelf voor het gemak, en misschien tegen beter weten in, nog maar een beetje tot de oudere jeugd. En jeugd zie je daar niet zo heel veel op het eiland.

(meer…)

Waanzin…

Ik viel vorige week bijna van mijn comfortabele fauteuil toen ik zag dat er Nederlanders waren die op het Malieveld in Den Haag aan het protesteren waren tegen de president van de Verenigde Staten. Ik lag vervolgens bijna ónder mijn fauteuil toen ik zag dat daar ook kopstukken tussen slenterden van politieke partijen. Onder andere die snotterbel van GroenLinks, die volgens mij opgegroeid is in de kelders van de Oostenrijkse Josef Fritzl gezien zijn wereldvreemdheid. En die draaikont van eliteclubje D’66 kon natuurlijk ook niet achter blijven in verkiezingstijd. Maar het meest verbaasde ik mij toch wel over de aanwezigheid van de voorman van de PvdA.

(meer…)

Goede mensen en slechte dingen…

De afgelopen periode kenmerkte zich in huize Kremers door verlies. Mijn opa, al vele jaren geleden overleden voorspelde het al: “D’r kump un tied daj meer groaves hebt as brulft’n”. En de beste man heeft inderdaad gelijk gehad. Ik moet steeds vaker mijn rouw- en trouwpak uit de kast pakken voor rouw.

(meer…)