Een team…

Aan alles komt een eind en aan alles zit een begin. Ingrijpende veranderingen in het leven, soms wat je overkomt maar vaker omdat je er zelf voor kiest. Of het nu verandering van werkgever is of in mijn geval ontslag nemen en voor ‘jezelf’ beginnen. Je huis verkopen omdat je iets anders moois gezien hebt… Het zijn allemaal veranderingen…

In het verleden trok ik veranderingen niet altijd even goed. Een mens is volgens mij een ‘gewoontedier’ en gaat het beste op de drie keer R; rust, reinheid en regelmaat. Leven volgens een vast stramien geeft houvast en is voorspelbaar. Iedere maand op de 24e een bepaald bedrag op je bankrekening overgeschreven krijgen geeft rust. Je uitgaven goed gepland hebben zorgt voor regelmaat en deze twee bestanddelen zorgen weer voor reinheid in je hoofd. Chaos om je heen is chaos in je kop en als je ergens geen chaos wil hebben is het wel in je hoofd.

Aan veranderingen moet je wennen, net zoals je nieuwe schoenen moet inlopen en in het begin altijd even moet uitpluizen hoe je het lekkerst zit in die nieuw aangekochte auto. Het beëindigen van een relatie of huwelijk is ook zo’n alles omvattende gebeurtenis waarvan je flink van je padje kunt raken als je niet oppast. Ook omdat dat iets is waar andere mensen, die dicht bij je staan, last van kunnen hebben en niet op de laatste plaats de kinderen.

Ieder moet weer z’n eigen pad zien terug te vinden en realiseren dat er een nieuwe en andere toekomst op het menu staat. Hoe gaat dat allemaal, hoe moet dat financieel, waar moet ik wonen en moet nu echt het bord in de tuin? Waar blijven de kinderen en hoe gaan we er samen voor zorgen dat we blijven omzien naar elkaar?

Chaos, verdriet, wennen aan een nieuwe realiteit, bezorgt zijn en heel veel regelwerk is het resultaat. Laten we de afspraak maken dat we dezelfde intentie hebben en altijd vanuit die intentie beslissingen maken. We willen voor elkaar dat onze nieuwe toekomsten goed zijn en gunnen elkaar daarbij alles van de wereld. We willen dat spuit–elf een fijne jeugd heeft en altijd kan blijven rekenen op haar papa én mama…we blijven een team voor elkaar. Maar ja, het zal wel veranderen en zoals gezegd aan veranderingen moet je wennen en doet soms ook wel een beetje pijn.

Een harde reset in je leven is lastig, moeilijk en emotioneel. Maar zoals het heel vaak in het leven gaat; waar een deur dicht gaat, gaan anderen open. Het einde van het ene kan de weg vrij maken naar het begin van het andere. Een nieuwe routekaart waar nog geen wegen op staan…

Laten we eens omdenken. Het is ook spannend en wat een uitdaging dat je zelf de wegen mag intekenen op die nieuwe routekaart voor de jaren die je nog resten…

Namens Niels,

een fijne dag…