Voetballiefde bij trainer vv Twenthe begon ooit bij Hector

Het is de kraker in de vierde klasse B. De broedertwist tussen vv Twenthe en Hector. Zondag kruisen zij de degens op Sportpark Piepwillem. Een extra pikant duel voor trainer Hans Dirksen. Ooit begon de oefenmeester uit Enter namelijk zijn voetballoopbaan bij Hector. “Ja, dat weten niet veel mensen”, begint Dirksen. “Ik ben geboren en opgegroeid in Goor, waar ik een topjeugd heb gehad. Zeker bij de welpen van Hector. Daar is de liefde ontstaan voor het voetbal. En dus is het een speciale wedstrijd voor me zondag.”

Hectoriaan Hans Dirksen tost met Eddy Achterberg die als FC Twente-speler te gast was op Sportpark Doesgoor

Inmiddels heeft hij zijn geboorteplaats verlaten voor Enter, waar hij samenwoont met zijn vrouw, zoon en dochter. Verder is Dirksen eigenaar van Rock Design uit Rijssen. Mede door zijn drukke bestaan als gevierd ondernemer bergt hij zijn map als voetbaltrainer na dit seizoen op.

De zondag staat straks in het teken van zijn gezin, golfen en het bezoeken van voetbalduels in de regio. “Ik wil gewoon een andere invulling van mijn vrije tijd. Ben onlangs begonnen met golfen en daar haal ik veel plezier uit. Tot die tijd geef ik alle energie aan vv Twenthe. We gaan de weg omhoog vinden, hopelijk al zondag tegen Hector.”