Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd

De eerste zonnepanelen van het zonnepark aan de Entersestraat in Goor zijn gelegd (foto). Het zonnepark wat straks in totaal 6.342 zonnepanelen krijgt, is het eerste zonnepark in de gemeente Hof van Twente en kan zo’n 550 huishoudens van duurzame energie voorzien. Wethouder Harry Scholten: “Vanaf januari 2020 gaat het park energie leveren aan het net en gaat dit geld opleveren voor ons energiebedrijf Zuiver Hof van Twente. Die inkomsten gaan we weer gebruiken om duurzame initiatieven in onze gemeente te realiseren. In en na 2020 worden er nog twee zonneparken in Goor gerealiseerd: Waterlanden dat 9 hectare groot is en Spechthorst–De Whee van 8,5 hectare. Verder komen er in de Hof nog zonneparken op ‘t Rikkerink (de oiude vuilstortplaats) in Ambt Delden (16 hectare) en Herike-Elsen (8 hectare).