Paardenmarkt ‘nieuwe stijl’ blijft toch in december met mogelijk paardenhandel

De zogenoemde Goorse Paardenmarkt ‘nieuwe stijl’ blijft toch in december. Dit is besloten naar aanleiding van de vele negatieve reacties die er kwamen op het voorstel om het evenement naar september te verplaatsen. Ook wordt bekeken of er toch paardenhandel kan plaatsvinden tijdens een meerdaags evenement dat dan wordt georganiseerd door Goor Collectief in combinatie met ‘Winters Genieten’.

Er wordt gewerkt aan een programma waarbij er voor alle leeftijden iets te doen is: van activiteiten voor basisschoolkinderen tot een feestavond, van demo’s tot een markt met paardenartikelen. Naast het Schoolfeestplein vinden er ook (paarden)activiteiten plaats in het centrum van Goor. Er wordt zoals gezegd, ook gekeken naar het behoud van de paardenmarkt in de traditionele vorm. De organisatie is hiervoor al in overleg met onder andere diverse maneges om te bekijken of paardenhandel wenselijk en mogelijk is.

De organisatie geeft in een gezamenlijk persbericht aan dat aanvullende ideeën voor het programma nog welkom blijven. Dat kan via e-mail: paardenmarktgoor@nullgmail.com.

Gerelateerde berichten

  • Vanaf volgend jaar geen paardenhandel meer tijdens de Paardenmarkt20 november 2019 Vanaf volgend jaar geen paardenhandel meer tijdens de Paardenmarkt De komende editie van de Goorse Paardenmarkt is de laatste editie waarbij nog levende dieren verhandeld zullen worden. Er komt in 2020 een 'Paardenmarkt' nieuwe stijl waarbij de paarden […]
  • Paasloterij voor minder bedeelden9 april 2020 Paasloterij voor minder bedeelden Holtmaat Catering organiseert in samenwerking met Goor Collectief een loterij om in totaal 60 minder bedeelde gezinnen in Goor en andere kernen in de Hof van Twente een Paassalade aan te […]
  • Oproep aan criticasters: Help nu mee aan nieuwe Paardenmarkt !6 december 2019 Oproep aan criticasters: Help nu mee aan nieuwe Paardenmarkt ! Een ingezonden stuk van Paul Reef, secretaris van Goor Collectief en één van de initiatiefnemers van de Goorse Paardenmarkt 'nieuwe stijl'. Hij reageert daarin op de felle kritiek die via […]
  • Discussie over Paardenmarkt nog niet beslecht27 november 2019 Discussie over Paardenmarkt nog niet beslecht Het blijft de gemoederen bezig houden. Het verplaatsen van de Goorse Paardenmarkt naar september kan niet op veel goedkeuring rekenen. Dat blijkt uit de tussenstand van de poll op deze […]
  • Al vroeg druk op Goorse paardenmarkt8 december 2017 Al vroeg druk op Goorse paardenmarkt Net na vieren meldden de eerste paardenhandelaren zich op het Schoolfeestplein in Goor en het werd daarna allengs drukker. Er werden meer paarden en pony's te koop aangeboden dan in de […]