Paardenmarkt ‘nieuwe stijl’ blijft toch in december met mogelijk paardenhandel

De zogenoemde Goorse Paardenmarkt ‘nieuwe stijl’ blijft toch in december. Dit is besloten naar aanleiding van de vele negatieve reacties die er kwamen op het voorstel om het evenement naar september te verplaatsen. Ook wordt bekeken of er toch paardenhandel kan plaatsvinden tijdens een meerdaags evenement dat dan wordt georganiseerd door Goor Collectief in combinatie met ‘Winters Genieten’.

Er wordt gewerkt aan een programma waarbij er voor alle leeftijden iets te doen is: van activiteiten voor basisschoolkinderen tot een feestavond, van demo’s tot een markt met paardenartikelen. Naast het Schoolfeestplein vinden er ook (paarden)activiteiten plaats in het centrum van Goor. Er wordt zoals gezegd, ook gekeken naar het behoud van de paardenmarkt in de traditionele vorm. De organisatie is hiervoor al in overleg met onder andere diverse maneges om te bekijken of paardenhandel wenselijk en mogelijk is.

De organisatie geeft in een gezamenlijk persbericht aan dat aanvullende ideeën voor het programma nog welkom blijven. Dat kan via e-mail: moc.liamgnull@roogtkramnedraap.