Oproep aan criticasters: Help nu mee aan nieuwe Paardenmarkt !

Een ingezonden stuk van Paul Reef, secretaris van Goor Collectief en één van de initiatiefnemers van de Goorse Paardenmarkt ‘nieuwe stijl’. Hij reageert daarin op de felle kritiek die via social media werd geuit na het aanvankelijke plan om de Paardenmarkt te verplaatsen naar september en de paardenhandel te weren. Dat plan is nu van tafel en sinds gisteren is duidelijk dat het evenement gewoon in december blijft bestaan en dat er ook wordt gekeken of, net als in de afgelopen eeuwen, ook paardenhandel gedreven kan blijven worden. Hij roept diegene die eerder zoveel commentaar hadden om nu de handen uit de mouwen te steken en in gezamenlijkheid mee te helpen aan een doorstart van deze Goorse traditie. Lees zijn relaas hieronder.

Paul Reef

De knuppel in het hoenderhok….

Soms helpt het……. We mogen van de gemeente proberen om de Goorse Paardenmarkt in leven te houden. Als organisatiegroep, gevormd uit onder andere Goor Collectief en de Stadsraad, zijn we hier heel erg blij mee. Wat we nog niet bevatten is de hoeveelheid werk die er zeer zeker op ons af gaat komen. We doen dit graag. Met betrekking tot de paardenmarkt en de handel hier omheen proberen we ons met vakmensen te omringen. Hiervoor zijn al contacten met diverse maneges.

Uiteraard komt er meer bij kijken. We zullen een plan en draaiboek moeten maken van de 2 dagen die we willen organiseren Het zal dan gaan om de paardenmarkt maar ook zeker om de wintermarkt die er omheen georganiseerd wordt. Uiteindelijk is het de gemeente die het plan beoordeelt en de vergunning verleent, maar met de hulp van mensen die weten waar ze over praten moet dat lukken.

Ik wil dan hierbij ook iedereen oproepen die Goor en haar tradities een warm hart toedraagt om ons te komen helpen als vrijwilliger. Een speciale oproep doe ik aan de mensen die het nodig vonden om via social media ontzettend veel commentaar op ons en de gemeente te hebben. Kom helpen en het is je vergeven. Meld je aan of geef je ideeën door via paardenmarktgoor@nullgmail.com.

Paul Reef

Gerelateerde berichten