Goorse derby eindigt onbeslist: 1-1

De Goorse stadsderby tussen vv Twenthe en SV Hector is vanmiddag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Bij rust leidde Twenthe met 1-0 door een goal van Stijn Jeurlink. In de tweede helft schoot Joeri Wenderman namens Hector de gelijkmaker binnen. In de eerste helft had Twenthe het beste van het spel en veruit het meeste balbezit. Toch was Hector twee keer dicht bij een doelpunt. Tot twee keer toe werd vanuit een scrimmage uit een hoekschop de paal geraakt. Na een half uur brak aan de andere kant Stijn Jeurlink de ban voor de thuisploeg. Na een schot op de paal schoot hij in de rebound de bal tegen de touwen: 1-0. Daarna kreeg Twenthe via Jeffrey Asbroek nog twee grote kansen achter elkaar maar geweldige reddingen van Hector-doelman Daniël Kolbe voorkwamen een tweede treffer voor rust.

Na de thee bleef Twenthe voetballend de betere ploeg maar kroop Hector wel meer uit de schulp en probeerde het kansen te creëren. Een kwartier voor tijd werd dat uitbetaald toen Joeri Wenderman vanaf 20 meter hard uithaalde en het leer, via een tegenstander, achter Twenthe-doelman Bas Zweers schoot: 1-1. Daarna kreeg Hector via een hoekschop ook nog de kans op een voorsprong op ’t Piepwillem maar scoorde niet. Vlak voor tijd had Stijn Jeurlink aan de andere kante dé kans op de 2-1 voor Twenthe maar hij schoot van dichtbij naast waardoor het bij 1-1 bleef in deze Goorse derby.

Gerelateerde berichten

  • Goorse goalies kijken uit naar belangrijke stadsderby10 maart 2018 Goorse goalies kijken uit naar belangrijke stadsderby Ze staan in het Goorse voetbalplaatjesboek onder de nummers 741 en 516 en horen allebei bij de beste sluitposten uit de regio. Daniel Kolbe (35) en Dennis Vorkink (26) bewezen hun waarde […]
  • Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..”4 november 2017 Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..” Het is het weekend van de eerste Goorse stadsderby in de vierde klasse B tussen GFC en SV Hector en dat houdt de voetbalgemoederen in het Twentse Haagje altijd bezig. Zo ook nu. GFC heeft […]
  • GFC wint stadsderby van koploper Twenthe20 maart 2016 GFC wint stadsderby van koploper Twenthe GFC trok uiteindelijk aan het langste eind in de stadsderby tegen vv Twenthe. Het werd 1-2 op sportpark 't Piepwillem in een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Olaf Siegers tekende […]
  • Routiniers bezorgen Hector eerste seizoenszege7 november 2021 Routiniers bezorgen Hector eerste seizoenszege SV Hector heeft de eerste overwinning van dit seizoen te pakken. Op het eigen Doesgoor werd Hoeve Vooruit met 2-0 verslagen. De goals kwamen in de tweede helft van het hoofd en de voet […]
  • GFC naar koploper, Twenthe en Hector naar Buurse en Neede30 oktober 2021 GFC naar koploper, Twenthe en Hector naar Buurse en Neede Na de veertien-klapper van vorige week tegen BZSV De Blauwwitters staat GFC vanmiddag een tegenstander van een ander formaat te wachten. In Hengelo is vanaf 16:30 uur de koploper in de […]