Goorse derby eindigt onbeslist: 1-1

De Goorse stadsderby tussen vv Twenthe en SV Hector is vanmiddag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Bij rust leidde Twenthe met 1-0 door een goal van Stijn Jeurlink. In de tweede helft schoot Joeri Wenderman namens Hector de gelijkmaker binnen. In de eerste helft had Twenthe het beste van het spel en veruit het meeste balbezit. Toch was Hector twee keer dicht bij een doelpunt. Tot twee keer toe werd vanuit een scrimmage uit een hoekschop de paal geraakt. Na een half uur brak aan de andere kant Stijn Jeurlink de ban voor de thuisploeg. Na een schot op de paal schoot hij in de rebound de bal tegen de touwen: 1-0. Daarna kreeg Twenthe via Jeffrey Asbroek nog twee grote kansen achter elkaar maar geweldige reddingen van Hector-doelman Daniël Kolbe voorkwamen een tweede treffer voor rust.

Na de thee bleef Twenthe voetballend de betere ploeg maar kroop Hector wel meer uit de schulp en probeerde het kansen te creëren. Een kwartier voor tijd werd dat uitbetaald toen Joeri Wenderman vanaf 20 meter hard uithaalde en het leer, via een tegenstander, achter Twenthe-doelman Bas Zweers schoot: 1-1. Daarna kreeg Hector via een hoekschop ook nog de kans op een voorsprong op ’t Piepwillem maar scoorde niet. Vlak voor tijd had Stijn Jeurlink aan de andere kante dé kans op de 2-1 voor Twenthe maar hij schoot van dichtbij naast waardoor het bij 1-1 bleef in deze Goorse derby.