Gekke Gerritje…

Het is december, koud en nat. En altijd wanneer kerstbomen met bijbehorende verlichting verschijnen, komt bij mij de drang omhoog om op zoek te gaan naar een vakantiebestemming in een warm oord. Net als trekvogels ontloop ik het liefst de kou en doe me graag te goed aan Canarische Weilanden-zonnestralen in februari.

M’n computer staat vrolijk te ratelen om verschillende vakantieaanbiedingen te vergelijken terwijl de wolken zich met bakken tegelijk aan het ontladen zijn op mijn normaal zo zonnige en lichte serre. Op een ander tabblad staat de ‘thuis-bankieren’- site open met de actuele saldi op onze rekeningen. Je kunt natuurlijk wel van alles willen, maar ik moet wel vriendjes blijven met de bank. En als ik de standen zo bekijk, komen we niet veel verder dan Texel ben ik bang.

Om eerlijk te zijn schrok ik er een beetje van dat een 8-daags reisje naar de zon er misschien helemaal niet in zit. Hoe kan dat nu in hemelsnaam? We werken ons allebei de hele week te pletter! Mevrouw Kremers neemt er af en toe extra diensten bij op zaterdagochtend en ik sta met m’n poffertjesporum iedere zaterdagavond- en nacht te blauwbekken voor de deur van een discotheek om net dat kleine beetje extra te verdienen. En dan zeker niet naar de zon kunnen? Wat gaat hier mis? En toen begon de ontdekkingsreis wat de rest van mijn vrije weekend consumeerde.

Eerst alle inkomsten en uitgaven maar eens op de rij gezet. Daar zat op het eerste oog niet zoveel mis. Toen alle jaarafrekeningen gedownload van onze energieleverancier. Ik sloeg voor de eerste keer die dag steil achterover. Wist u dat de energiebelasting de afgelopen jaren met meer dan 100% gestegen is? Wist u dat het bedrag voor ‘energieopslag’ de afgelopen jaren zelfs met 150% gestegen is?

Licht kribbig zocht ik alle acceptgiro’s er eens bij die ik van onze fijne gemeente kreeg voor onroerend zaak-belasting, riool- en afvalstoffenheffing en wat blijkt? Ook deze vrienden hebben de laatste jaren bijna 20% meer uitgemolken. En alsof ze zich niet genoeg moeten schamen hebben ze ook al aangekondigd volgend jaar nóg meer te gaan heffen.

Inmiddels licht ontvlambaar opende ik een blauwe envelop die was blijven liggen. Tuurlijk, de meester-uitzuigers van de Belastingdienst kunnen niet achterblijven. Voor mijn auto moet ik straks 18% meer wegenbelasting gaan betalen, ‘fijnstof-toeslag’ noemen ze dat. Het is toch verdomme niet te geloven! Denken ze nu echt dat ik me de ballen uit de pantalon aan het werken ben zodat ik die uitvreters jaar op jaar meer belasting kan betalen?

Ben je helemaal van de ratten besnuffeld, met een paar muisk-likjes was de reis in de voorjaarsvakantie een feit. Ze kunnen het wat mij betreft stoppen in hun kleinste gaatje wat ze kunnen vinden. Van een kale kip valt niet te plukken. Ben gekke Gerritje goddomme niet…bloedangels…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • Once you go black…27 november 2018 Once you go black… Al een tijdje ben ik op zoek naar een nieuwe computer. Mijn oude stamt uit de tijd dat het lettertype “spijkerschrift” standaard meegeleverd werd. Afgelopen vrijdagmiddag ben ik op pad […]
  • Cruciale beroepsgroep…17 maart 2020 Cruciale beroepsgroep… Wat saai is het eigenlijk als alles om je heen tot stilstand komt. Veel dingen die het leven een stukje leuker maken zijn gesloten en dat contact vermijden met andere mensen is niet zo […]
  • Bor de Wolf…8 oktober 2019 Bor de Wolf… Het is uitkijken geblazen voor wandelaars in het buitengebied van Goor. Op de zondagen trekken we er regelmatig op uit om een stukje te gaan lopen met de hond. Even een frisse neus halen […]
  • Zomaar een maandag…16 mei 2017 Zomaar een maandag… Het was een zwaar weekend. Laat geworden en maandagochtend te laat uit bed. Als er nu niets tegen zit, kan ik het misschien nog net redden om op tijd op m’n werk te zijn. Snel uit bed, […]