Zwartrijder hoekt boa’s neer in trein in Goor

Twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) zijn in de nacht van zondag op maandag in een vechtpartij beland met een zwartrijder bij station Goor. Dat vertelt één van de slachtoffers aan RTV Oost. Eerder dit jaar luidden verontruste personeelsleden al de noodklok over agressie in treinen. Het incident is Goor is mogelijk de druppel, een staking dreigt. Lees hieronder het relaas:

“Mijn collega en ik wilden een bekeuring uitschrijven voor iemand zonder vervoersbewijs”, vertelt één van de boa’s. “Hij probeerde ons te filmen en zei dat hij ons ging pakken op het perron. Ik duwde hem weg voor mij eigen veiligheid, toen begon hij te slaan.”

Mes

“Door de vechtpartij heb ik een zwelling boven mijn oog, mijn collega heeft een bult op zijn hoofd en zijn hand en oor kapot”, vertelt de boa. “Er viel zelfs een mes uit de jas van de man, gelukkig kon hij het wapen niet pakken.”

Uiteindelijk lukte het met hulp van de machinist om de man te overmeesteren. De zwartrijder is door de politie meegenomen naar het arrestantencomplex in Borne. De twee opsporingsambtenaren zijn voor controle naar het ziekenhuis gegaan.V