Apollo en PvdA-icoon Wim Leetink overleden

Een dag na het slotconcert in het jubileumjaar van Apollo, afgelopen zaterdag, is erelid Wim Leetink overleden. Hij was ruim 80 jaar lid van de Goorse muziektrots en jarenlang ook actief spelend lid. Ook inspireerde hij vele andere Apollo-leden. Voor zijn verdiensten werd niet alleen het erelidmaatschap verschaft, er werd ook een heuse Polka naar hem vernoemd die met Schoolfeest gespeeld werd. Leetink was daarnaast actief voor de lokale PvdA. De sociaal democraat was met name actief in de campagnes. Wim Leetink is 92 jaar geworden. Donderdag is er van 19:00 uur tot 19:30 uur de mogelijkheid om afscheid te nemen in De Borgh.

Gerelateerde berichten

  • 80-jarige laat Tent swingen met eigen polka18 juni 2018 80-jarige laat Tent swingen met eigen polka Hij is een icoon van het bijna 100-jarige Apollo. Wim Leetink, vorig jaar nog gehuldigd voor 80 jaar trouwe dienst bij het Goorse muziekkorps, is nog wekelijks te vinden bij de repetities. […]
  • Leetink opent expositie Apollo 100 jaar16 augustus 2019 Leetink opent expositie Apollo 100 jaar Met een druk op een knop waarna een film over de 100-jarige geschiedenis van Apollo werd getoond, is vanmiddag in het Goors Historisch Museum, de jubileumexpositie van de Goorse […]
  • Wim ‘meneer’ Leetink 80 jaar vergroeid met Apollo2 december 2016 Wim ‘meneer’ Leetink 80 jaar vergroeid met Apollo Hij is dé belichaming van de Goorse muziektrots Apollo: Wim Leetink die door de leden van de muziekvereniging met alle respect wordt aangesproken met 'meneer'. Generaties Goorse leerlingen […]
  • PvdA komt met ‘vijf punten-plan’ voor ’t Tuindorp24 augustus 2020 PvdA komt met ‘vijf punten-plan’ voor ’t Tuindorp De lokale Partij van de Arbeid wil een vijf-punten plan voor het Tuindorp in Goor. De sociaal democraten vinden dat het veel te lang duurt voor er echte resultaten worden geboekt in deze […]
  • Geschokte reacties op overlijden Wim Schreurs7 juni 2018 Geschokte reacties op overlijden Wim Schreurs In Goor is geschokt gereageerd op het overlijden van Wim Schreurs. De bekende Gorenaar overleed afgelopen zondag na een kort ziekbed. Schreurs was lange tijd directeur van de Gijminkschool […]