Oald Goor: Burgervader reikt prijzen foekepotten uit

Het is een aloud adat. Het foekepotten in Goor. En hoewel de traditie aan glans en glorie heeft ingeleverd, zullen er dit jaar ook weer kinderen langs de deuren trekken op de laatste dag van het jaar. Reden voor de redactie van Oald Goor om vlak na de Kerst af te dalen in de koffer met oude prenten van het foekepotten. Op deze foto prijken de winnaressen van de editie van 1995, zij kregen zelfs een beker uitgereikt van burgervader Joop van der Zwaag.

Gerelateerde berichten

  • Goorse foekepotten naar Zambombafeest in Weert23 december 2017 Goorse foekepotten naar Zambombafeest in Weert De stichting Kindvriendelijk Goor heeft een groot aantal foekepotten gemaakt voor het zogenoemde Zambombafeest in Weert, deze kerst. Een Zambomba is de Spaanse variant op de Foekepot die […]
  • Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd…28 december 2016 Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd… De redactie van Oald Goor stuitte in de archieven van het Goors Historisch Museum op een prent die nu bijna twintig jaar geleden werd gemaakt tijdens Oudejaarsdag 1996 in de voormalige […]
  • Foekepotten van alle dag20 december 2018 Foekepotten van alle dag Het is volgens velen de oudste traditie van Goor: het foekepotten. Op oudjaarsmiddag gaan kinderen, verkleed en gewapend met een 'foekepot', al zingend door Goor. Het aloude gebruik is […]
  • De muziektent in 1973…12 oktober 2011 De muziektent in 1973… Eens in de zoveel tijd duikt er in de mailbox van Goorsnieuws weer een fraaie plaat uit de roemrijke historie van Goor op. Onderstaande foto kregen we van Christina Boswinkel-Zeedijk. Zij […]
  • Oald Goor: back to school30 augustus 2017 Oald Goor: back to school Nog een paar nachtjes en dan is zomervakantie voorbij voor de Goorse kinderen. De basisscholen openen maandag allemaal weer de deuren. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens af te […]