Oald Goor: Burgervader reikt prijzen foekepotten uit

Het is een aloud adat. Het foekepotten in Goor. En hoewel de traditie aan glans en glorie heeft ingeleverd, zullen er dit jaar ook weer kinderen langs de deuren trekken op de laatste dag van het jaar. Reden voor de redactie van Oald Goor om vlak na de Kerst af te dalen in de koffer met oude prenten van het foekepotten. Op deze foto prijken de winnaressen van de editie van 1995, zij kregen zelfs een beker uitgereikt van burgervader Joop van der Zwaag.

Gerelateerde berichten

  • Goorse foekepotten naar Zambombafeest in Weert23 december 2017 Goorse foekepotten naar Zambombafeest in Weert De stichting Kindvriendelijk Goor heeft een groot aantal foekepotten gemaakt voor het zogenoemde Zambombafeest in Weert, deze kerst. Een Zambomba is de Spaanse variant op de Foekepot die […]
  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • De wagen van Verdriet (4)4 april 2020 De wagen van Verdriet (4) In de week van de bevrijding nemen we jullie vandaag mee in de weken na het volksfeest. Goor werd weer opgebouwd en dat ging met vallen en opstaan. Deze prent laat dit treffend zien. De […]
  • Weldammerbrug in de volle witte glorie26 juli 2020 Weldammerbrug in de volle witte glorie Het zijn van die iconische plaatjes die meteen in het oog springen. Ook al is het hartje zomer en staat er op de prent bovenal veel sneeuw. Maar deze foto werd deze week gedeeld door Ubbo […]
  • Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd…28 december 2016 Toen er tijdens het Foekepotten nog gejureerd werd… De redactie van Oald Goor stuitte in de archieven van het Goors Historisch Museum op een prent die nu bijna twintig jaar geleden werd gemaakt tijdens Oudejaarsdag 1996 in de voormalige […]