Goors AK Sportpromotions laat recreanten in Spanje fietsen met profwielrensters

Een unieke samenwerking voor het Goorse AK Sportpromotions. Eigenaar Aschwin Kruders gaat met zijn bedrijf reizen aanbieden naar het Spaanse Girona, waarbij recreatieve wielrenners de kans krijgen om op hun eigen niveau samen te fietsen met professionele wielrensters. Dat doet hij samen met het daar gevestigde Rocacorba Cycling van Zuid-Afrikaans kampioene wielrennen Ashleigh Moolman-Pasio. AK Sportpromotions verzorgt onder meer het management van olympisch kampioene wielrennen Anna van der Breggen.

Kruders en Moolman-Pasio troffen elkaar al lange tijd geleden via het wielrennen. “Ashleigh won een Nederlandse wedstrijd waarvan ik de communicatie uitingen verzorgde”, vertelt Kruders. “Later ben ik zelf meer het management van rensters gaan doen en de wielerwereld is relatief klein, waardoor je elkaar tegen blijft komen. Toen ik zag dat Ashleigh en haar man Carl een Spaanse villa-boerderij uit de 17e eeuw hadden opgeknapt en zich aan het richten waren op wielrenners, kwamen we weer in contact.”

De streek Girona is heel populair onder profwielrenners. Kruders: “Ben je een aantal dagen in de regio, dan zou je zomaar een aantal profwielrenners tegen kunnen komen. Zij wonen en trainen daar. Ashleigh organiseerde al eens een tour, waar recreanten met haar konden fietsen. Daar was ik vorig jaar ook bij en zo kwamen we op het idee om dit met meer wielrensters te gaan doen. Daarbij is het de bedoeling dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan deelnemen. Een tour zal een lang weekend of een week duren, waarbij fietsers uiteraard gaan fietsen, maar ook kennismaken met dingen als de juiste voeding, een goede positie op de fiets en meer.”

Foto: Aschwin Kruders samen met Ashleigh Moolman-Pasio op de binnenplaats van de villa-boerderij van Rocacorba Cycling.