Achterkamp organisator en deelnemer NK marathonschaatsen in Enschede op nieuwjaarsdag

Zoals vuurwerk afsteken en het eten van oliebollen tradities zijn op oudjaarsdag, zo is het een traditie dat de Nederlandse kampioenschappen marathonschaatsen op nieuwjaarsdag worden georganiseerd. Dat is woensdag niet anders dan normaal. Wat echter wel anders is, is dat deze georganiseerd worden op de ijsbaan in Enschede. En dat door Gorenaar Laurens Achterkamp (foto), die ook nog eens zelf aan de start verschijnt in de masters categorie.

Wie Achterkamp in actie wil zien kan na het uitslapen op nieuwjaarsdag direct door naar de IJsbaan Twente. Hij en de andere masters starten om 13.00 uur. Na hen volgen de neo-senioren om 14.15 uur. Om 16.00 uur is het de beurt aan de dames, bij wie onder meer Irene Schouten, Janneke Ensing en de Twentse Pien Keulstra als bekende namen aan de start verschijnen. Bij de mannen staan onder meer Sven Kramer, Patrick Roest en Jorrit Bergsma op de startlijst. Die wedstrijd start om 17.30 uur.

Gerelateerde berichten

  • Schaatsseizoen staat weer voor de deur27 september 2019 Schaatsseizoen staat weer voor de deur Volgende week zaterdag gaat het schaatsseizoen van de Goorse IJsclub weer van start. Dit betekent voor de leden van de Goorse IJsclub dat ze iedere zaterdag gaan schaatsen op het kunstijs […]
  • Start schaatsseizoen Goorse IJsclub aanstaande26 september 2018 Start schaatsseizoen Goorse IJsclub aanstaande Het lijkt erop dat de laatste nazomerdag van 2018 in de afgelopen week was en dat is voor de Goorse schaatsfanaten het sein om de ijzers weer uit het vet te halen. Op zaterdag 6 oktober […]
  • De ijzers gaan weer onder24 september 2017 De ijzers gaan weer onder Na een regenachtige periode maken we ons op voor een prachtig nazomerweekend en lijkt het schaatsseizoen mijlenver weg. Toch kriebelt het voor de leden van de Goorse IJsclub al enige tijd […]
  • Schaatsers Waerdenborch naar NK20 februari 2016 Schaatsers Waerdenborch naar NK Succes voor de Goorse schaatsers┬áSanne Hofmeijer, Jaron Meijer en Gijs Busschers. Zij plaatsten zich donderdag op de IJsbaan Twente voor het NK Scholen Ploegenachtervolging. Deze wedstrijd […]
  • IJzers weer uit het vet…21 september 2016 IJzers weer uit het vet… Het is voor veel liefhebbers een grote paradox. Terwijl het kwik nog ver boven de dertig reikte vorige week, hebben de schaatsers in Goor hun ijzers alweer uit het vet gehaald. De Goorse […]