Morsink heerst opnieuw in Oliebollencross

Net als in de afgelopen edities heeft Mark Morsink zondag de Oliebollencross van VV Twenthe gewonnen. Op de 10 kilometer nam hij vanaf de start de leiding, om die steeds verder uit te breiden en uiteindelijk met een mooie voorsprong te winnen. De top drie van het koningsnummer van de Oliebollencross was hetzelfde als begin 2019. Ook toen kreeg Morsink Jelmer van Wissing en Niels Rikkerink met zich mee op het erepodium.

Mark Morsink liet de concurrentie op de 10 kilometer vanaf de start achter zich.

Op de 5 kilometer was de strijd spannender. Nadat het vorig jaar een spannende sprint werd en Bernd Waanders junior Ingmar Neple nog net voor wist te blijven, waren de rollen dit jaar omgedraaid. Neple, die nu wel bij de senioren uitkwam, nam vanaf het begin de leiding met Waanders in zijn kielzog. Hij maakte zich na enkele kilometers los en liep steeds wat verder uit. Ondanks een snelle eindsprint lukte het Waanders niet meer om Neple nog te achterhalen op het Piepwillem.

De Jan Schutteloop van GFC werd een prooi voor Aschwin Kelderman.

Ingmar Neple had halverwege de 5 kilometer een mooie voorsprong opgebouwd.

Gerelateerde berichten

  • Hardlopen om de vakantiekilo’s kwijt te raken7 januari 2018 Hardlopen om de vakantiekilo’s kwijt te raken Veel hardopers vanochtend in het Goorse straatbeeld en dat alles te maken met de nieuwjaarslopen van vv Twenthe en GFC. De Oliebollencross trok traditioneel veel deelnemers naar 't […]
  • Waanders snelt naar tweede plaats in Winterloop Enter4 januari 2020 Waanders snelt naar tweede plaats in Winterloop Enter Een dag voordat hij zondag waarschijnlijk een gooi zal doen naar titelprolongatie bij de Oliebollencross van VV Twenthe, heeft Bernd Waanders zich zaterdag op het podium gelopen in […]
  • Goorse cityrun ook dit jaar na afloop wielerronde28 augustus 2019 Goorse cityrun ook dit jaar na afloop wielerronde Voor het tweede jaar op rij wordt ook dit jaar na afloop van de Ronde van Goor de AV Goor Cityrun by Night georganiseerd. Op zaterdag 7 september kan iedereen die dat wil deelnemen aan […]
  • Organisatie hoopt zondag op veel Goorse deelname Bovenbergloop24 november 2017 Organisatie hoopt zondag op veel Goorse deelname Bovenbergloop De Goorse atletiekvereniging AV Goor '75 organiseert zondag weer haar Bovenbergloop. Ook ditmaal is een afwisselend parcours uitgezet in het mooie natuurgebied rondom de Bovenberg en de […]
  • Mark Morsink wint wederom tien kilometer7 januari 2019 Mark Morsink wint wederom tien kilometer Hij was wederom de sterkste tijdens de prestigieuze oliebollencross. Mark Morsink maakte gehakt van iedereen op de tien kilometer tijdens de nieuwjaarsloop bij vv Twenthe. Bernd Waanders […]