Morsink heerst opnieuw in Oliebollencross

Net als in de afgelopen edities heeft Mark Morsink zondag de Oliebollencross van VV Twenthe gewonnen. Op de 10 kilometer nam hij vanaf de start de leiding, om die steeds verder uit te breiden en uiteindelijk met een mooie voorsprong te winnen. De top drie van het koningsnummer van de Oliebollencross was hetzelfde als begin 2019. Ook toen kreeg Morsink Jelmer van Wissing en Niels Rikkerink met zich mee op het erepodium.

Mark Morsink liet de concurrentie op de 10 kilometer vanaf de start achter zich.

Op de 5 kilometer was de strijd spannender. Nadat het vorig jaar een spannende sprint werd en Bernd Waanders junior Ingmar Neple nog net voor wist te blijven, waren de rollen dit jaar omgedraaid. Neple, die nu wel bij de senioren uitkwam, nam vanaf het begin de leiding met Waanders in zijn kielzog. Hij maakte zich na enkele kilometers los en liep steeds wat verder uit. Ondanks een snelle eindsprint lukte het Waanders niet meer om Neple nog te achterhalen op het Piepwillem.

De Jan Schutteloop van GFC werd een prooi voor Aschwin Kelderman.

Ingmar Neple had halverwege de 5 kilometer een mooie voorsprong opgebouwd.

Gerelateerde berichten