Filmmaand in kader van 75 jaar vrijheid

In het kader van de viering van 75 jaar vrijheid in dit nieuwe jaar draait Filmhuis Alleman deze maand vier films die – ieder vanuit hun eigen verhaal – laten zien hoe vrij of onvrij iemand kan zijn. Morgenavond draait ‘Claire Darling’ uit 2018 waarin de legendarische actrice Catherine Deneuve een demente vrouw met een tragisch verleden speelt. Volgende week, dinsdag 14 januari is ‘Disobedience’ te zien. Een film over de botsing tussen liefde en traditie. Op 21 januari draait ‘Le Jeune Ahmed’. Dat gaat over een 13-jarige jongen die worstelt met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven. De themamaand wordt op 28 januari afgesloten met ‘Rocketman’. Dat is een musical over de opkomst en bijna-ondergang van een popster.

Gerelateerde berichten

  • Kinderfilms bij Cinekid in de Herfstvakantie19 oktober 2019 Kinderfilms bij Cinekid in de Herfstvakantie In de herfstvakantie is voor de Goorse kinderen ook weer de mogelijkheid om diverse films te zien tijdens het kinderfilmfestival Cinekid! Filmhuis Alleman begint op dinsdag 22 oktober om […]
  • Filmfestival krijgt zeker een vervolg12 november 2019 Filmfestival krijgt zeker een vervolg Het Filmfestival in de Goorse Reggehof was afgelopen zondag wederom een groot succes en krijgt een vervolg tijdens een vijfde editie op 8 november van het volgend jaar. Een behoorlijk […]
  • Vrijwilligers Filmhuis Alleman gehuldigd9 september 2016 Vrijwilligers Filmhuis Alleman gehuldigd Vijf vrijwilligers van Filmhuis Alleman die vanaf het eerste uur betrokken zijn bij de Goorse bioscoop zijn deze week in het zonnetje gezet. Het filmhuis zag tien jaar geleden het […]
  • Morgen filmfestival bij Alleman10 november 2018 Morgen filmfestival bij Alleman Filmliefhebbers komen morgen uitgebreid aan hun trekken in de Goorse Reggehof bij Filmhuis Alleman. Daar is morgen een filmfestival met drie films die kunnen worden bekeken en een lunch […]
  • Herdenken…7 mei 2016 Herdenken… Hoe raak je doordrongen van de waarde van de vrijheid zoals we die nu hebben en kennen. Jan Hulsegge postte er een Een aangrijpend stuk over op Facebook. Het gaat over de emoties van een […]