Veteranen Comité verder als onafhankelijk stichting

Het Veteranen comité Hof van Twente” gaat verder als onafhankelijke Stichting. Na een aantal jaren de gemeente te hebben ondersteund bij het organiseren van de gemeentelijk veteranendag wil de nieuwe stichting haar activiteiten verder uitbreiden. In de aanloop van de activiteiten rond de viering van 75 jaar vrijheid dit jaar willen de oud-gedienden zich meer toe gaan leggen op het ‘samenbrengen, binden, ondersteunen van veteranen, hun partners én kinderen in Goor en de overige kernen in de Hof.

De stichting ondersteunt veteranenverenigingen en nevenstichtingen die zich inspannen om tradities, herdenkingen, oorlogsmonumenten en -graven in ere te houden. Daarnaast blijft de stichting nauw betrokken bij de organisatie van de gemeentelijke veteranendag, het begeleiden van schoolprojecten en het in stand houden van militaire tradities door vertegenwoordiging van veteranen bij regionale en lokale herdenkingen.

Meer informatie over de stichting en haar doelstelling is te vinden op deze Facebook-pagina. Wie wil helpen om de doelstellingen van de stichting te ondersteunen, kan contact opnemen via ln.tvhnenaretevnull@ofni.