Veteranen Comité verder als onafhankelijk stichting

Het Veteranen comité Hof van Twente” gaat verder als onafhankelijke Stichting. Na een aantal jaren de gemeente te hebben ondersteund bij het organiseren van de gemeentelijk veteranendag wil de nieuwe stichting haar activiteiten verder uitbreiden. In de aanloop van de activiteiten rond de viering van 75 jaar vrijheid dit jaar willen de oud-gedienden zich meer toe gaan leggen op het ‘samenbrengen, binden, ondersteunen van veteranen, hun partners én kinderen in Goor en de overige kernen in de Hof.

De stichting ondersteunt veteranenverenigingen en nevenstichtingen die zich inspannen om tradities, herdenkingen, oorlogsmonumenten en -graven in ere te houden. Daarnaast blijft de stichting nauw betrokken bij de organisatie van de gemeentelijke veteranendag, het begeleiden van schoolprojecten en het in stand houden van militaire tradities door vertegenwoordiging van veteranen bij regionale en lokale herdenkingen.

Meer informatie over de stichting en haar doelstelling is te vinden op deze Facebook-pagina. Wie wil helpen om de doelstellingen van de stichting te ondersteunen, kan contact opnemen via info@nullveteranenhvt.nl.

Gerelateerde berichten

  • Speciale coin voor lokale veteranen4 augustus 2020 Speciale coin voor lokale veteranen De oorlogsveteranen uit Goor en overige kernen in de Hof hebben van de gemeente Hof van Twente een speciale coin ontvangen waarmee dit jaar de erkentelijkheid voor de oud gedienden in het […]
  • Veteranen onder de stralende zon in Goor7 april 2018 Veteranen onder de stralende zon in Goor Het was wat minder groots opgezet dan in voorgaande jaren maar toch kwam er weer veel publiek af op de jaarlijkse Veteranendag op het Schoolfeestplein. En dat kwam niet in de laatste […]
  • Legervoertuigen en muziekkorps defensie trekken veel bekijks16 april 2016 Legervoertuigen en muziekkorps defensie trekken veel bekijks Het is vandaag nationale Veteranendag en in Goor is voor de gelegenheid extra uitgepakt om het werk van de militairen en oud-strijders onder de aandacht te brengen. Oude en nieuwe […]
  • Minister van Defensie bij Veteranendag4 april 2018 Minister van Defensie bij Veteranendag Minister van Defensie Ank Bijleveld zal komende zaterdag een inleiding houden tijdens de Veteranendag in Goor. Tijdens een besloten bijeenkomst in het gemeentehuis is er na een […]
  • Tokkelen, tanks en Schotse muziek…8 april 2017 Tokkelen, tanks en Schotse muziek… Als een jong ventje via een lang touw vanaf het dakterras van het gemeentehuis via een lang touw naar beneden glijdt, marcheren de Doedelzakspelers en drummers van de Highland Regiment […]