Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg

De Goorse wielrenster Marit Cent komt het komende wielerseizoen uit voor de beloftenploeg van WV Schijndel. Dat team voor wielrensters onder de 23 jaar is een satelliet formatie voor Team Parkhotel Valkenburg. Voor dat zogenaamde UCI-team komen onder meer de huidige nummer één van de wereld en Nederlands kampioene Lorena Wiebes en de talentvolle Demi Vollering uit.

Voor Cent, wiens vader Erik op twee Olympische Spelen als baanwielrenner in actie kwam, kan haar overstap een mooie stap zijn richting een eventuele carrière bij de profs. De 20-jarige Goorse reed in 2019 na blessureleed een sterk tweede deel van het seizoen. Daarin pakte ze onder meer podiumplaatsen in de Ronde van Borne en Ronde van Heemskerk. In de Ronde van Goor finishte ze als zesde. Dat was de slotwedstrijd van de VIRO Criterium Cup Twente, waarin ze derde werd in het klassement.

Gerelateerde berichten

  • Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde2 september 2017 Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de […]
  • Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente10 maart 2020 Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente De Ronde van Goor is dit jaar de finalewedstrijd van alle categorieën binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Door het eenmalig wegvallen van de Ronde van het Villapark in Nijverdal, waar de […]
  • Cent in goede vorm naar NK baanwielrennen12 december 2016 Cent in goede vorm naar NK baanwielrennen Wielrenster Marit Cent uit Goor kan met vertrouwen vooruitkijken naar de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen. Die worden komende vrijdag, zaterdag en zondag in het Omnisport […]
  • Wolsink prolongeert titel Ronde van Goor, Nijman snelste in City Run7 september 2019 Wolsink prolongeert titel Ronde van Goor, Nijman snelste in City Run De Ronde van Goor is net als een jaar geleden gewonnen door Jelle Wolsink. Samen met Max Kroonen en Arjan Hofman ontsnapte Wolsink uit het peloton, waarna hij over de sterkste eindsprint […]
  • Vijfde plaats in slotrit Jeugdtour voor Cent5 augustus 2017 Vijfde plaats in slotrit Jeugdtour voor Cent Marit Cent is als zevende geëindigd in het algemeen klassement van de European Junior Cycling Tour Assen, ofwel de Jeugdtour Assen. De 18-jarige wielrenster uit Goor finishte zaterdag in […]