Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg

De Goorse wielrenster Marit Cent komt het komende wielerseizoen uit voor de beloftenploeg van WV Schijndel. Dat team voor wielrensters onder de 23 jaar is een satelliet formatie voor Team Parkhotel Valkenburg. Voor dat zogenaamde UCI-team komen onder meer de huidige nummer één van de wereld en Nederlands kampioene Lorena Wiebes en de talentvolle Demi Vollering uit.

Voor Cent, wiens vader Erik op twee Olympische Spelen als baanwielrenner in actie kwam, kan haar overstap een mooie stap zijn richting een eventuele carrière bij de profs. De 20-jarige Goorse reed in 2019 na blessureleed een sterk tweede deel van het seizoen. Daarin pakte ze onder meer podiumplaatsen in de Ronde van Borne en Ronde van Heemskerk. In de Ronde van Goor finishte ze als zesde. Dat was de slotwedstrijd van de VIRO Criterium Cup Twente, waarin ze derde werd in het klassement.