Mooi Wark wil Schoolfeesthit

De bekende Drentse rockformatie Mooi Wark wil de nieuwe Schoolfeesthit van The Partygangsters overnemen en op cd zetten. Het lied van de Goorse optochtgroep heet ‘Warken is niet mooi’ en is vorige week opgenomen in de Rooftop Studio in Espelo. Daar opperde producer Edwin van Hoevelaak het idee om meer met het nummer te doen. “Dit is een regelrechte stamper die bij uitstek geschikt is voor een band als Mooi Wark.” Het nummer is geschreven door Paul Schabbink die het muzikaal bewerkt heeft met de bekende gitaarvirtuoos Raymond (Guitar Ray) Nijenhuis (foto).

“Het nummer is in eerste instantie voor het Schoolfeest, wat er daarna gebeurt zien we dan wel weer.” aldus Schabbink die de coupletten dan wel moet herschrijven. “Klopt, het gaat nu over de The Partygangsters en de Goorse tent en zo. Daar moeten we dan aan sleutelen. Aan het refrein niet. Dat is prima zo.” 

‘Warken is niet mooi’ is tevens het afscheidslied van The Partygangsters die er na dit jaar mee ophouden en wordt naast Schabbink ook ingezongen door Tom Lentelink en Mike de Vries die voor de backing vocals tekenen. Het nummer is vanaf vandaag te downloaden via deze link: WARKEN IS NIET MOOI.

The Partygangsters verschijnen dit jaar als laatste in de reguliere optocht, net voor de Rellie en hebben dit jaar twee wagens. Naast de inzet van 30 kilometer speciaal afzetlint is er nog meer wat Goor te wachten zal staan zegt voorman Robin Kemper: “Daarover zeg ik niet al teveel. Wel wil ik kwijt dat we de kinderen ook dit jaar niet vergeten. Er komt een kleurwedstrijd van ‘The Partygangsters-Bob de Bouwer’ en de uitgedeelde kleurplaten die worden ingeleverd op het vermelde adres maken kans op een dagje Avonturenpark Hellendoorn voor vier personen.”