Diverse geloofsgemeenschappen samen naar de kerk

Volgende week zondag, 19 januari, is er in de Petrus en Pauluskerk in Goor een oecumenische viering die in het teken staat van de week voor het gebed voor de eenheid van de kerken, die wereldwijd gevierd wordt. Deze oecumenische dienst is voorbereid door het Oecumenisch Platform Goor, waarin de Katholieke Parochie, de Anglicaanse Kerk, de Arabische christenen én de Hofkerk samenwerken. Voorgangers zijn pastor Hélène van den Bemt, canon Brian Rodford en ds. Wim de Jong. Ook werkt het kinderkoor van de Arabische sprekende christenen mee alsmede het Rooms Katholieke gemengde koor St. Caecilia. De dienst begint om 10:00 uur in de kerk aan de Hengevelderstraat. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten met koffie en thee.

Gerelateerde berichten

  • Verschillende geloven en culturen verbonden in de kerk21 september 2015 Verschillende geloven en culturen verbonden in de kerk De landelijke vredesweek is ingegaan en in Goor werd daarvoor gisteren het startsein gegeven in de Petrus en Pauluskerk. Een unieke kerkdienst waar verschillende groepen christenen en […]
  • Oecumenische viering in teken van eenheid kerken14 januari 2016 Oecumenische viering in teken van eenheid kerken De Petrus en Pauluskerk is komende zondagochtend het decor voor een oecumenische viering die in het teken staat van de eenheid van de kerken. Het thema van deze viering is: Smaakvol […]
  • Hofkerk in bescheiden vorm weer open27 mei 2020 Hofkerk in bescheiden vorm weer open Door de versoepelingen van de Corona-maatregelen gaat ook de Hofkerk in bescheiden vorm weer open. Vanaf volgende week zondag, 7 juni, zijn de diensten door 24 kerkgangers te bezoeken. […]
  • Kerkdienst in St. Mary’s Chapel op TV Oost4 april 2020 Kerkdienst in St. Mary’s Chapel op TV Oost RTV Oost zendt morgenvroeg op televisie live een kerkdienst uit vanuit de St. Mary's Chapel in de bossen van Het Weldam, tussen Goor en Diepenheim. De oecumenische dienst is bedoeld voor […]
  • Vredesdienst voor alle geloven18 september 2019 Vredesdienst voor alle geloven Komende zondag, 22 september, is er in de Petrus en Pauluskerk in Goor een oecumenische vredesdienst. Dit als begin van de landelijke vredesweek. Het thema van de Vredesweek is: "Vrede […]