Oald Goor: Winterwonderland

Het is nog niet de winter waar de schaatsliefhebbers en de sneeuwadepten naar verlangen. Het aantal nachten met serieuze vrieskou is op één hand te tellen en dat doet de redactie van Oald Goor op deze dag weer afdalen naar de koffer met oude prenten uit het verleden toen de winterpret een jaarlijks fenomeen bleek. Zo vonden we deze prachtige prent van Huize Scherpenzeel uit 1967 en kwamen we ook nog foto’s tegen van de ijspret op ijsbaan ’t Slag aan het begin van de jaren negentig.


Gerelateerde berichten

  • Werkzaamheden ‘Groenste straat’ van start19 september 2019 Werkzaamheden ‘Groenste straat’ van start Er is gisteren een begin gemaakt met de inrichting van het braakliggende terrein tussen de Oude Haaksbergerweg en de Mulderskamp. Dat wordt ingericht als een bio-diverse terrein met een […]
  • Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat13 maart 2019 Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat Er zijn nogal wat bomen gesneuveld tijdens de asbestsanering in de Deldensestraat maar er zijn inmiddels ook weer nieuwe bomen geplant. Dat gebeurde vandaag door leerlingen van groep 6 […]
  • Vrachtwagen zakt weg in berm Gondalaan20 december 2019 Vrachtwagen zakt weg in berm Gondalaan Een bijzonder gezicht vrijdag aan het begin van de middag aan de rand van Goor. Daar had een vrachtwagen zich bij het inrijden van de Gondalaan namelijk vastgereden in de berm. Die is […]
  • Nieuwe bruggen over vijver Kevelhammerhoek15 mei 2019 Nieuwe bruggen over vijver Kevelhammerhoek Er is vandaag een begin gemaakt met de plaatsing van de bruggen over één van de vijvers op de Kevelhammerhoek. Daar worden de houten bruggen aan het Zompepad en de Weddehoenlaan vervangen […]
  • Bibliotheek helpt met belastingaangifte20 maart 2019 Bibliotheek helpt met belastingaangifte Digitaal belastingaangifte doen is voor veel mensen een ingewikkelde klus. De Bibliotheek en Salut gaan inwoners van Goor om die reden de helpende hand bieden. In april is er elke vrijdag […]