Gekut…

Januari is altijd zo’n maand dat je moet schrapen naar nieuwsvoer om even op los te kunnen gaan. Met andere woorden, er is geen ene donder te beleven in een kil, koud en nat Goor. Mocht je dan toch de behoefte voelen om een beetje drama op te snuiven kun je natuurlijk altijd je ei kwijt bij onze staatsomroep NPO. Gelukkig was daar onze eigen Goorse Minister van Oorlog met een primeurtje. Dat brak toch even lekker de week en gaf goddank wat voer om over te kunnen drammen.

Met uw welnemen neem ik u even mee terug naar 17 juli 2014. Een verschrikkelijke vliegtuigcrash van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17, kost het leven aan 298 passagiers waaronder 193 Nederlanders. Heel Nederland was in rouw en de indrukwekkende beelden van het terughalen van onze mensen naar Nederland staat op mijn netvlies geschreven. Voor heel de wereld was het direct duidelijk dat die kist neergehaald was door een raket of ander oorlogstuig. De politiek was zeer terughoudend en het heeft maanden en maanden geduurd voordat de premier het woord ‘neerhalen’ in de mond durfde te nemen en uitlatingen over de mogelijke verantwoordelijken duurden nóg veel langer. Pas in 2017 ging het ‘Joint Investigation Team’ over tot serieus strafrechtelijk onderzoek. Drie jaren later dus welteverstaan.

Afgelopen week stortte er een Oekraïense Boeing neer bij Teheran. De geruchtenmachine komt direct op gang en de beschuldiging komt op het bordje van Iran. Waar de politiek zich gewoonlijk hult in stilzwijgen en opmerkingen rondstrooit als “eerst de onderste steen boven” en “laten we voorzichtig zijn met beschuldigingen”, wist de Minister één dag later het Nederlandse publiek al te vertellen dat Iran er achter zat. En als klap op de vuurpijl wist ze ook te vermelden dat ze aan die wijsheid kwam van data van onze eigen inlichtingendiensten. Let wel, diezelfde inlichtingendiensten die eerder maanden nodig hadden om PGP-telefoontjes uit te lezen van Neerlands grootste criminelen.

Het komt allemaal prima uit in de hetze van good old Trump tegen Iran. Het land waar naar zijn inzicht een beetje democratie gebracht moet worden met bommen en granaten. Nederlandse inlichtingendiensten: mijn aars, ze kunnen nog niet eens de zendmast uitpeilen van ‘Radio Romantica FM’ op klaarlichte dag.

Ondertussen steek ik even zo’n vagina geurkaarsje van Gwyneth Paltrow aan. Als ik naar gekut moet luisteren heb ik ook graag de geur erbij.

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • Onfris…3 oktober 2017 Onfris… Iedereen heeft het volgens mij wel eens. Een frisse afkeer van iemand zonder dat je de persoon echt kent. Ik heb dat bijvoorbeeld al jaren bij mevrouw Hennis, op het moment van schrijven […]
  • Van je ras ras ras, rijdt de Commissaris door de plas…12 september 2017 Van je ras ras ras, rijdt de Commissaris door de plas… In de vakantie verlies ik mezelf vaak in uur en tijd. Soms moet ik even goed nadenken, of m’n telefoon raadplegen wat voor een dag het ook alweer is. Zo overkomt het me dat het meeste […]
  • Gekke Gerritje…10 december 2019 Gekke Gerritje… Het is december, koud en nat. En altijd wanneer kerstbomen met bijbehorende verlichting verschijnen, komt bij mij de drang omhoog om op zoek te gaan naar een vakantiebestemming in een […]
  • Bijleveld reikt optochtprijzen uit11 juni 2018 Bijleveld reikt optochtprijzen uit Minister van Defensie Ank Bijleveld zal na de allegorische optocht van Schoolfeestzondag 24 juni de hoogste prijzen uitreiken. De Goorse hoefde niet lang na te denken toen haar dat […]