PvdA geschrokken van WMO-zorg(wekkend)

De PvdA maakt zich ernstige zorgen over de WMO-zorg in Goor en omgeving. Dit blijkt uit onderzoek, welke eind vorig jaar is uitgevoerd. Over de wachttijd voor indicatie en verkrijging van hulmiddelen, die soms oploopt tot enkele maanden, heeft de PvdA al eerder aan de bel getrokken, maar er is meer aan de hand volgens de partij. Zo is de PvdA geschrokken over de handelswijze van het ambtsapparaat.


De PvdA is enorm geschrokken van de cultuur binnen de gemeente zoals cliënten deze ervaren. De negatieve ervaringen variëren van onbereikbaarheid van ambtenaren tot het ontbreken van waarneming bij afwezigheid of het adequaat overdragen van dossiers. Het zogenaamde ‘terugbelverzoek’ wordt in veel gevallen niet opgevolgd. Ook de digitale toegang via de website is voor veel oudere inwoners met een hulpvraag een barrière. In bijna alle gevallen ontbreekt de nazorg, bijvoorbeeld in de vorm van een telefoontje (‘hoe gaat het nu met u?’).

Een bron van ergernis is de overbodige herindicatie. Inwoners met een chronische aandoening, die vaak alleen maar verslechtert in de loop van de tijd, worden onnodig geherindiceerd. Het komt zelfs voor dat iemand die al een indicatie heeft, opnieuw door de molen moet omdat de gezinssituatie verandert. Het kost nodeloos tijd, geld en is zeer frustrerend voor de cliënt. De OvdA heeft vragen gesteld over de kwestie.