PvdA geschrokken van WMO-zorg(wekkend)

De PvdA maakt zich ernstige zorgen over de WMO-zorg in Goor en omgeving. Dit blijkt uit onderzoek, welke eind vorig jaar is uitgevoerd. Over de wachttijd voor indicatie en verkrijging van hulmiddelen, die soms oploopt tot enkele maanden, heeft de PvdA al eerder aan de bel getrokken, maar er is meer aan de hand volgens de partij. Zo is de PvdA geschrokken over de handelswijze van het ambtsapparaat.


De PvdA is enorm geschrokken van de cultuur binnen de gemeente zoals cliënten deze ervaren. De negatieve ervaringen variëren van onbereikbaarheid van ambtenaren tot het ontbreken van waarneming bij afwezigheid of het adequaat overdragen van dossiers. Het zogenaamde ‘terugbelverzoek’ wordt in veel gevallen niet opgevolgd. Ook de digitale toegang via de website is voor veel oudere inwoners met een hulpvraag een barrière. In bijna alle gevallen ontbreekt de nazorg, bijvoorbeeld in de vorm van een telefoontje (‘hoe gaat het nu met u?’).

Een bron van ergernis is de overbodige herindicatie. Inwoners met een chronische aandoening, die vaak alleen maar verslechtert in de loop van de tijd, worden onnodig geherindiceerd. Het komt zelfs voor dat iemand die al een indicatie heeft, opnieuw door de molen moet omdat de gezinssituatie verandert. Het kost nodeloos tijd, geld en is zeer frustrerend voor de cliënt. De OvdA heeft vragen gesteld over de kwestie.

Gerelateerde berichten

  • Grote hulpmiddelenleverancier opent in Goor26 april 2021 Grote hulpmiddelenleverancier opent in Goor Kersten Hulpmiddelen heeft vanaf vandaag een vestiging aan de Nijverheidsweg in Goor. De groeiende onderneming die gaat huizen in het voormalige bedrijfspand van Perfon, is vanaf 2013 […]
  • Wasvoorziening niet meer thuis maar op centrale locatie26 maart 2021 Wasvoorziening niet meer thuis maar op centrale locatie De gemeente Hof van Twente wil in juli starten met een algemene voorziening voor de wasverzorging op één centrale locatie. Hier kan tegen betaling gebruik van worden gemaakt. Cliënten van […]
  • Damocles…21 januari 2020 Damocles… Regelmatig krijg ik berichtjes met tips waar mijn volgende publicatie over moet gaan. Van alles komt voorbij. Van verkeersperikelen in de Molenstraat en Korte Dijk tot leegstand in het […]
  • PvdA wil wachttijd voor aanvragen WMO verkorten3 december 2019 PvdA wil wachttijd voor aanvragen WMO verkorten De lokale Partij van de Arbeid wil dat het College van B&W iets gaat doen aan de lange wachttijd die er is als er een aanvraag wordt gedaan voor een voorziening uit de Wet […]
  • Tekorten op zorg in Hof niet groot genoeg voor compensatie5 november 2018 Tekorten op zorg in Hof niet groot genoeg voor compensatie De tekorten die in de gemeente Hof van Twente zijn ontstaan door de overheveling van zorgtaken naar de gemeente is niet groot genoeg om in aanmerking te komen voor compensatie van het […]