Geen waarschuwing meer voor eigenaren en bewoners drugspanden

De gemeente Hof van Twente gaat in het vervolg direct panden sluiten als er drugs-gerelateerde zaken worden aangetroffen. Dus ook wanneer er sprake is van voorbereidingshandelingen in een woning of lokaal (bedrijfs- of horecapanden) als er geen drugs worden aangetroffen maar wel voorwerpen of stoffen aanwezig zijn die bestemd zijn voor het telen of bereiden van drugs. Daarnaast zijn de sancties hiertegen verhoogd en zal er in tegenstelling tot eerder, in eerste instantie niet meer gewaarschuwd worden. Dit is zo bepaald in het zogenoemde lokale Damoclesbeleid. Daarin is ook opgenomen dat panden waarin harddrugs worden aangetroffen zes tot twaalf maanden dichtgaan. Bij softdrugs is een sluiting van drie tot zes maanden gerechtvaardigd.

Een bedrijfspand aan de Breukersweg werd in november gesloten na de vondst van drugs-gerelateerde zaken (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

Gerelateerde berichten

  • Drugsgebruik onder jongeren groeiend probleem7 januari 2016 Drugsgebruik onder jongeren groeiend probleem Het drugsgebruik onder jongeren blijkt in Goor een groeiend probleem. Veel jongeren tussen de 15 en 18 jaar gebruiken soft drugs terwijl bij de jongeren boven de 18 jaar ook het gebruik […]
  • Drie mannen aangehouden vanwege drugsbezit27 mei 2020 Drie mannen aangehouden vanwege drugsbezit De politie heeft afgelopen zondag in de Spoorstraat in Goor drie mannen gearresteerd vanwege drugsbezit. Ook wordt het trio verdacht van handel in harddrugs. De mannen reden in een auto […]
  • Optie1 sluit haar deuren22 maart 2017 Optie1 sluit haar deuren Wederom een slag voor het Goorse winkelbestand. Optie1 trekt de stekker uit haar vestiging in het Twentse Haagje. De telecomzaak maakte sinds 2012 onderdeel uit van het straatbeeld in het […]
  • Damocles…21 januari 2020 Damocles… Regelmatig krijg ik berichtjes met tips waar mijn volgende publicatie over moet gaan. Van alles komt voorbij. Van verkeersperikelen in de Molenstraat en Korte Dijk tot leegstand in het […]
  • PvdA en Tuindorpbewoners willen drugs aanpakken15 mei 2016 PvdA en Tuindorpbewoners willen drugs aanpakken De PvdA en de buurtbewoners van het Tuindorp willen de drugsproblematiek aanpakken in de wijk. Dat is de belangrijkste punt na een werkbezoek van de sociaal democraten aan het Tuindorp. […]