Minder vuurwerkschade in de Hof

Er is tijdens de afgelopen jaarwisseling minder schade aangericht in Goor en omgeving dan vorig jaar. Er was toen een gemeentelijke schadepost van meer dan 15.000 euro. Dit jaar is dat iets meer dan 5.000 euro maar dat kan nog wel fors oplopen omdat de schade aan straatkolken niet is meegenomen omdat deze zich later pas openbaart. GroenLinks-fractievoorzitter William Sanchez wil desondanks dat er paal en perk wordt gesteld aan de vuurwerkoverlast rondom de jaarwisseling in Goor en omgeving de Hof van Twente.

Nu er een landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen op handen is wil hij ook dat hier maatregelen worden getroffen zonder dat hij daarbij pleitte voor een algeheel verbod. Burgemeester Ellen Nauta gaf in haar antwoord aan dat zij graag verder wil praten met de raad over de consequenties van een mogelijk landelijk vuurwerkverbod. „Ik vind dat de gemeenteraad aan zet is als het gaat om hoe we met vuurwerk omgaan. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met carbidschieten?” aldus de burgermoeder. De klachten rond vuurwerkvrije zones en de overlast voor dieren is Groen Links een doorn in het oog.

Gerelateerde berichten

  • GroenLinks wil meedoen aan proeftuin aardgasvrij wonen30 april 2018 GroenLinks wil meedoen aan proeftuin aardgasvrij wonen De GroenLinks-fractie wil dat de gemeente mee gaat doen aan een landelijke proeftuin om bestaande wijken aardgasvrij te maken. Minister Ollongren heeft gemeenten opgeroepen om voor 1 juli […]
  • GroenLinks krijgt twee ‘biodiverse’ moties door de raad7 november 2019 GroenLinks krijgt twee ‘biodiverse’ moties door de raad Twee moties van GroenLinks om gecoördineerd aan de slag te gaan met het bevorderen van de biodiversiteit in de Hof van Twente zijn gisteren door de gemeenteraad aangenomen. De moties […]
  • GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’25 mei 2020 GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’ De oppositiepartijen GroenLinks en SP in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente hebben het College van B&W vragen gesteld over de toename van het dumpen van afval in Goor. Met […]
  • Goor verdeeld over vuurwerkverbod7 januari 2018 Goor verdeeld over vuurwerkverbod Op de vraag of er tijdens oud en nieuw in Goor een algeheel vuurwerkverbod moet komen met een door de gemeente georganiseerde show, zijn de deelnemers aan een poll op deze site verdeeld. […]
  • GroenLinks wil jongerenraad en kindertroonrede26 februari 2018 GroenLinks wil jongerenraad en kindertroonrede Als het aan de lokale GroenLinks-fractie ligt, komt er na de gemeenteraadsverkiezingen een representatieve jongerenraad in de Hof van Twente die gevraagd en ongevraagd advies gaat geven […]