Van der Heide derde in Twentse Cross Competitie

De Goorse hardloper Michel van der Heide (foto) is in de mannen 40+ categorie als derde geƫindigd in de Twentse Cross Competitie. In dat klassement over in totaal zes veldlopen in de regio wist hij heel constant te presteren. Van der Heide eindigde zondag als derde in de afsluitende Hulsbeekcross. Dat was zijn vierde podiumplaats op een totaal van vijf wedstrijddeelnames.

Het was een succesvol weekend voor Van der Heide. De trainer van AV Goor ’75 deed zaterdag ook al mee aan de Zuurbergcross in Holten. Die telt op haar beurt weer mee voor het Crosscircuit van het Oosten, waarvan de door de Goorse atletiekvereniging op 7 maart georganiseerde Bovenbergcross de laatste wedstrijd is. Van der Heide eindigde zaterdag als tweede op de 5 kilometer, eveneens bij de mannen 40+.

Meer succes
In de Zuurbergcross waren meer Goorse lopers succesvol. Dianthe Scherphof wist bij de meisjes onder de 12 jaar als tweede te finishen in de wedstrijd over anderhalve kilometer. Op diezelfde afstand eindigde Esmee Bulten bij de meisjes onder de 9 jaar als derde. Snel was ook Rutger Pollemans, die bij de heren senioren op de vijf kilometer naar de vijfde plaats liep en de zevende totaaltijd van de dag neerzette.