Van der Heide derde in Twentse Cross Competitie

De Goorse hardloper Michel van der Heide (foto) is in de mannen 40+ categorie als derde geëindigd in de Twentse Cross Competitie. In dat klassement over in totaal zes veldlopen in de regio wist hij heel constant te presteren. Van der Heide eindigde zondag als derde in de afsluitende Hulsbeekcross. Dat was zijn vierde podiumplaats op een totaal van vijf wedstrijddeelnames.

Het was een succesvol weekend voor Van der Heide. De trainer van AV Goor ’75 deed zaterdag ook al mee aan de Zuurbergcross in Holten. Die telt op haar beurt weer mee voor het Crosscircuit van het Oosten, waarvan de door de Goorse atletiekvereniging op 7 maart georganiseerde Bovenbergcross de laatste wedstrijd is. Van der Heide eindigde zaterdag als tweede op de 5 kilometer, eveneens bij de mannen 40+.

Meer succes
In de Zuurbergcross waren meer Goorse lopers succesvol. Dianthe Scherphof wist bij de meisjes onder de 12 jaar als tweede te finishen in de wedstrijd over anderhalve kilometer. Op diezelfde afstand eindigde Esmee Bulten bij de meisjes onder de 9 jaar als derde. Snel was ook Rutger Pollemans, die bij de heren senioren op de vijf kilometer naar de vijfde plaats liep en de zevende totaaltijd van de dag neerzette.

Gerelateerde berichten

  • Scherphof snelste in thuiswedstrijd Bovenbergcross10 maart 2018 Scherphof snelste in thuiswedstrijd Bovenbergcross Het Goorse looptalent Dianthe Scherphof (foto) heeft zaterdag de Bovenbergcross gewonnen. De organisatie van die loopwedstrijd was in handen van AV Goor '75, de atletiekvereniging waarvoor […]
  • Van der Heide haalt prijzen op in Delden15 september 2019 Van der Heide haalt prijzen op in Delden Michel van der Heide heeft zondag de winst gepakt in de mannen 40+ categorie van de Twickelloop in Delden. De Goorse atleet, die onlangs verhuisde naar Hengelo, wist de vijf kilometer in […]
  • Goors atleten op dreef in Laren en Enschede9 september 2018 Goors atleten op dreef in Laren en Enschede Bij twee verschillende loopwedstrijden in de regio, hebben een aantal Goorse atleten zondag van zich doen spreken. Daarbij viel zelfs een overwinning te noteren, want in Laren wist Dianthe […]
  • Liefst drie nieuwe jeugdtrainers voor AV Goor23 december 2019 Liefst drie nieuwe jeugdtrainers voor AV Goor Lange tijd zaten ze bij AV Goor '75 met de handen in het haar. Waar het aantal jeugdleden de afgelopen jaren weer was toegenomen, lukte het maar niet om nieuwe jeugdtrainers te vinden. […]
  • Nieuwe hardloopclinic AV Goor maandag van start4 januari 2019 Nieuwe hardloopclinic AV Goor maandag van start Ook dit jaar gaat AV Goor '75 aan het begin van het jaar van start met een nieuwe hardloopclinic. Komende maandag 7 januari is daarvoor de eerste training. Die start vanaf Sportpark De […]