Hof van Twente gestart met Lokaal Sportakkoord

Een werkgroep van twintig personen uit Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is deze week begonnen met de vorming van een lokaal sportakkoord. Dit moet leiden tot extra impulsen aan sport- en beweegactiviteiten. De werkgroep komt voort uit de startbijeenkomst die op 16 december is gehouden in het gemeentehuis. In het sportakkoord komen afspraken tussen gemeente, lokale sportaanbieders en maatschappelijke partners over sport en bewegen in de nabije toekomst in de Hof van Twente.

Minister Bruins tekende in 2018 het Nationaal Sportakkoord

In de zomer van 2018 hebben organisaties en instellingen op het gebied van sport, welzijn, onderwijs en zorg het Nationaal Sportakkoord ondertekend samen met de minister van Sport. In dat akkoord met de titel ‘Sport verenigt Nederland’ staan ambities om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht ervan optimaal te benutten. Gemeenten zijn daarna opgeroepen om dit akkoord navolging te geven in lokale en regionale sportakkoorden. Gemeente Hof van Twente heeft zich hiervoor aangemeld. De gemeente heeft van de rijksoverheid geld gekregen om een sportformateur in te schakelen. Dat is Catharina Mulders geworden. Zij neemt het voortouw bij het samenstellen van het Lokaal Sportakkoord. Als dit akkoord er ligt, dan kan de gemeente bij het Rijk een uitvoeringsbudget aanvragen voor de jaren 2020 en 2021 om het sportakkoord te ondersteunen.

Wie mee wil denken over het sportakkoord in Hof van Twente kan contact opnemen met sportformateur Catharina Mulders via ln.etnewtnavfohnull@drookkatrops.