Nauta voorzitter landelijk comité van de regio’s

Ellen Nauta is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse gemeentelijke delegatie van het Comité van de Regio’s. De burgemeester van de gemeente Hof van Twente neemt daarnaast vanaf 12 februari ook het voorzitterschap van de gehele delegatie over van de commissaris van de Koning van Noord-Brabant, Wim van de Donk.

Ellen Nauta-van Moorsel zal zich de komende mandaatperiode richten op de belangenbehartiging van lokale overheden in de brede zin zoals in de Europese Commissie en het Europees Parlement. “Het is belangrijk om de internationale agenda van de decentrale overheden zowel in Brussel als in Den Haag optimaal uit te voeren. Daar gaan we voor.” aldus Nauta.

Het Comité van de Regio’s is een politiek assemblee van lokale en regionale vertegenwoordigers in Brussel. Het zorgt ervoor dat decentrale overheden worden betrokken bij de totstandkoming van het Europese wetgevingsproces. De Nederlandse delegatie bestaat in totaal uit 24 bestuurders op gemeentelijk en provinciaal niveau.

Gerelateerde berichten

  • Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht…5 mei 2020 Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht… Burgemeester Nauta hield gisteravond op de lokale radio en televisie een toespraak waarin ze stil stond bij de doden die vielen tijdens de Tweede Wereld-oorlog en in andere oorlogen. De […]
  • Nauta nog een termijn burgemeester Hof van Twente19 december 2018 Nauta nog een termijn burgemeester Hof van Twente De gemeenteraad van Hof van Twente heeft burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel voorgedragen voor herbenoeming voor de periode 2019-2025. Dat gebeurde gisteren tijdens de raadsvergsdering […]
  • Ellen Nauta dinsdag beëdigd5 mei 2019 Ellen Nauta dinsdag beëdigd Komende dinsdag wordt burgemeester Ellen Nauta beëdigd voor haar tweede termijn als eerste burger van de gemeente Hof van Twente. De speciale raadsvergadering begint om 19:30 uur en is […]
  • Nauta spreekt voor Vrouwen van Nu11 november 2019 Nauta spreekt voor Vrouwen van Nu Burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel zal komende donderdag, 14 november, een lezing houden voor de Vrouwen van Nu, afdeling Goor. Ze zal vertellen over haar loopbaan die begon als […]
  • Goors Schlagerkoor naar Europees Parlement26 februari 2017 Goors Schlagerkoor naar Europees Parlement Het Goorse Schlagerkoor gaat medio volgend jaar optreden voor het Europees Parlement in Brussel. De zangers zijn uitgenodigd voor Europarlementariër Annie Schreijer uit Hengevelde om een […]