Tukkercup-duel GFC gestaakt, Twenthe uitgeschakeld

Het duel in de kwartfinale van de Tukker Cup tussen GFC en Bon Boys is gisteravond na 45 minuten voetbal gestaakt. Scheidsrechter Dennis Reuvers voelde zich door de Goorse ploeg dermate bedreigd dat hij niet meer verder wilde spelen. In de Tubantia zegt de arbiter uit Haaksbergen dat de commotie ontstond na een penalty die na één minuut werd gegeven aan Bon Boys. Daarop ging GFC-aanvaller Simon Ruumpol volgens Reuvers erg tekeer waarop hij hem geel gaf. “Daarna ging het licht uit bij hem en liep hij tegen mij aan. Daarop bedreigde hij mij door te zeggen dat hij mij nog wel zou pakken”, aldus de scheidsrechter op de website van de regionale krant.

Na een 4-0 ruststand kwam het tot een discussie tussen de scheidsrechter en GFC-trainer Romano Lammertink waarop Reuvers besloot het duel te staken. Lammertink houdt er in de krant een andere lezing op na: “Het is niet handig dat een speler emotioneel reageert maar dit had anders opgelost kunnen worden. Na het rustsignaal hebben we een discussie met de scheidsrechter gehad, maar hij is daarbij zeker niet bedreigd en er zijn geen gekke dingen gebeurd. Heel jammer dat het zo moest.” De wedstrijd zal overigens niet meer worden uitgespeeld en Bon Boys bekert verder.

Twenthe werd ook uitgeschakeld in de Tukker Cup. Op sportpark ’t Piepwillem won AVC Heracles na strafschoppen nadat het na 90 minuten voetbal 1-1 was.