Aangrijpend boek Lyanne Paskamp binnenkort in de winkel

Een bijzonder en aangrijpend boek van ex-militair Lyanne Paskamp onder de titel ‘Zij hoorden mijn schreeuwen niet’ wordt binnenkort gepresenteerd. Het boek van de 54-jarige Goorse gaat over haar tijd in Bosnië, de daaropvolgende posttraumatische stress-stoornis en haar moeizame weg naar geluk vaan haar en haar gezin. Het boek wordt op 10 februari uitgebracht en gepresenteerd door Minister van Defensie Ank Bijleveld maar is nu al te bestellen via deze LINK. Hieronder een uitgebreidere beschrijving van de inhoud van het boek van Paskamp.

Lyanne Paskamp wordt in 1992 als militair chauffeur uitgezonden naar de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Het toeval wil dat haar echtgenoot Erik als marechaussee op dezelfde locatie terechtkomt. Het echtpaar wordt ingekwartierd in het roemruchte Rainbow-Hotel dat zwaar onder vuur komt te liggen als de oorlog in alle hevigheid losbarst. De Nederlandse eenheden waar zij deel van uitmaken, zien zich gedwongen om onder voortdurende beschietingen te vluchten naar Belgrado. Na terugkeer in Nederland is er nauwelijks sprake van nazorg. Als Erik door een zwaar dienstongeval een arm kwijtraakt, haar vader in 2004 overlijdt en vervolgens blijkt dat haar tweede dochter Anniek suïcidaal is, raakt Lyanne in steeds grotere geestelijke nood. Met de diagnose posttraumatische stress stoornis (PTSS) begint een moeizame tocht langs hulpverleningsinstanties, maar een succesvolle behandeling blijft uit. Dankzij onder meer een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella knokt Lyanne zich langzaam maar zeker een weg terug naar geluk voor haarzelf en haar gezin…

Gerelateerde berichten

  • Goors tintje bij bezoek Engelse Prins Harry9 mei 2019 Goors tintje bij bezoek Engelse Prins Harry Hij werd afgelopen maandag vader van zoon Archie maar kwam toch naar Den Haag om daar de opening van de voorbereidingen op The Invicted Games, luister bij te zetten. De bekende Engelse […]
  • Tokkelbaan op gemeentehuis tijdens Veteranendag27 maart 2017 Tokkelbaan op gemeentehuis tijdens Veteranendag Er wordt een zogenoemde tokkelbaan op het dak van het Goorse gemeentehuis aangelegd tijdens de Veteranendag, volgende week zaterdag. De touw- en kabelbaan is onderdeel van een scala aan […]
  • Terug van een intensieve periode op Sint Maarten31 oktober 2017 Terug van een intensieve periode op Sint Maarten Na anderhalve maand kon hij eindelijk zijn grote trots Jazzmina weer in de armen sluiten op de vliegbasis van Eindhoven. John Schuurs is terug na een intensieve periode op het Bovenwindse […]
  • Tokkelen vanaf het gemeentehuis…6 april 2019 Tokkelen vanaf het gemeentehuis… De eerste kinderen stonden al vroeg op het balkon van het gemeentehuis om zich, enigszins, zenuwachtig, te laten insnoeren door Gorenaar Tom Linthout. De sportinstructeur van Defensie en […]
  • Gedichten en verhalen in boek ‘Goor in de bocht’9 januari 2019 Gedichten en verhalen in boek ‘Goor in de bocht’ Er komt een gedichten- en verhalenbundel uit onder de titel 'Goor in de bocht'. Initiatiefneemster is schrijfster Amy De La Haye die in contact kwam met diverse Gorenaren nadat ze de […]