Ergernis over bomenkap Weldam

Er is niet alleen ophef over bomenkap in de bebouwde kom van Goor zoals in de Gondalaan. Ook net daarbuiten in het Weldam, tussen Goor en Markelo, worden bomen massaal gekapt. De ergernis daarover komt tot ons van meerderen zo ook van Kim Saeytydt die naast een aantal treffende foto’s ook haar frustatie in woorden uit: “Het is echt shockerend hoeveel bos er is weggehaald. Het is onbegrijpelijk dat dit nog gebeurt met de huidige klimaatproblematiek…”


Gerelateerde berichten

  • Meldpunt eikenprocessierupsen…23 mei 2020 Meldpunt eikenprocessierupsen… Ondanks de vroege bestrijding met aaltjes dit voorjaar kunnen er toch nog nesten ontstaan van eikenprocessierupsen. Eind mei is namelijk de tijd waarin de eikenprocessierups nesten maakt […]
  • GroenLinks stelt vragen over bomenkap Weldam28 januari 2020 GroenLinks stelt vragen over bomenkap Weldam De fractie van GroenLinks in de raad van de gemeente Hof van Twente heeft het College van B&W schriftelijke vragen gesteld over de omvangrijke bomenkap in het Weldam tussen Goor en […]
  • Wandelroutes in kaart gebracht door oud-Goorse30 juli 2017 Wandelroutes in kaart gebracht door oud-Goorse Ze bracht al twee boeken uit met verhalen en wandelroutes in de regio. Truus Wijnen woonde dertig jaar in Goor en is sinds enkele jaren inwoonster van Nijverdal. De wandelexpert heeft een […]
  • Ton voor bestrijding eiken processie-rups5 maart 2020 Ton voor bestrijding eiken processie-rups De gemeente Hof van Twente gaat €100.000 beschikbaar stellen voor de bestrijding van de eiken processie-rups dit jaar. Die zorgde tijdens de hete zomer van vorig jaar en het jaar […]
  • Weer twee bomen in de Gondalaan tegen de vlakte25 juni 2019 Weer twee bomen in de Gondalaan tegen de vlakte De gemeente Hof van Twente heeft besloten om nog twee monumentale eiken aan de Gondalaan te laten kappen. De bomen bij de huisnummer 50 en 51 moeten uit veiligheidsoverwegingen gerooid […]