Goorse basisscholen twee dagen dicht behalve Albatros en Constantijn

Door de landelijke onderwijsstaking zijn vier van de zes Goorse basisscholen komende donderdag én vrijdag gesloten en hebben de kinderen vrije dagen. De Prins Constantijnschool en De Albatros zijn wel geopend. De leerkrachten daar ondersteunen de acties voor structureel meer geld en personeel, maar kiezen ervoor om die dagen op een andere manier in te vullen en toch inhoud aan het protest te geven.

Hoe de Constantijnschool dat gaat invullen is ongewis van de Albatros is dat wel duidelijk. Zij houden een ‘lekker rustig aan-dag’ met allereerst een pyama-party en een gezamenlijk ontbijt waarbij de leerkrachten de eieren zullen bakken. Donderdagmiddag worden er koekjes gebakken met de kinderen omdat volgens de leraren ‘de koek bijna op is!’ Deze koekjes worden vrijdagmiddag uitgedeeld bij woonzorgcentrum De Stoevelaar. Directeur Chantal ten Dam: “Daar gaan wij met leerkrachten ook koffie schenken. Het onderwijs is niet de enige sector waar de werkdruk hoog is. Dit geldt ook zeker voor de zorg. Daarom helpen wij een middag.”

Het team van De Albatros met in het midden (zittend) Chantal ten Dam