Gemeente geeft groen licht voor nieuwbouw Lidl

De gemeente Hof van Twente heeft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een nieuwe Lidl-supermarkt aan de Kerkstraat. Hoewel de gemeente de supermarkt liever op de huidige plek houdt, zijn er wettelijk geen mogelijkheden om de vergunning te weigeren. Wethouder Meulenkamp: “We zijn met alle betrokken partijen in gesprek. Ons uitgangspunt daarbij is dat de Lidl op de huidige plek blijft aan het Weversplein, dat sluit ook aan bij de centrumvisie die er ligt. Maar daarvoor moet er overeenstemming zijn tussen alle partijen.” Er is veel weerstand van buurtbewoners tegen de komst van een vestiging van de Duitse supermarktketen.

archieffoto van de plek waar een nieuwe Lidl-supermarkt moet verrijzen

Lidl had al vergunning om te bouwen op de voormalige plek van de Rabobank. In die vergunning wordt uitgegaan van laden en lossen aan de Wheeme. De plek van laden en lossen staat nog ter discussie: Of aan de Wheeme, of aan de Kerkstraat. Voor beide uitrit-vergunningen lopen rechtszaken bij de Raad van State. De Lidl heeft, vooruitlopend op die uitspraken, een nieuwe bouwvergunning aangevraagd voor het geval dat het laden en lossen aan de Kerkstraat moet gebeuren. Hiervoor zijn volgens de gemeente geen weigeringsgronden, zodat deze vergunning verleend moet worden.

Gerelateerde berichten

  • Verhuizing Lidl naar Kerkstraat stuk dichterbij29 april 2016 Verhuizing Lidl naar Kerkstraat stuk dichterbij De komst van een grote supermarkt naar de Kerkstraat zit al jaren in de pijplijn maar nu lijkt het er dan toch van te komen. Projectontwikkelaar ten Brinke heeft de plannen gepresenteerd […]
  • Plannen voor nieuwe Lidl afgewezen door College van B&W2 november 2016 Plannen voor nieuwe Lidl afgewezen door College van B&W De plannen voor de bouw van een nieuwe Lidl-supermarkt in de Kerkstraat zijn afgewezen door het college van B&W van de gemeente Hof van Twente. Deze weigert de omgevingsvergunning af […]
  • Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat22 april 2020 Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat Een grote groep bewoners van de Kerkstraat, de Laarstraat en de Wheeme hebben alle raadsleden van de gemeente Hof van Twente een brandbrief gestuurd waarin nogmaals wordt opgeroepen om in […]
  • Hoorzitting over nieuwe Lidl gaat wel door23 mei 2017 Hoorzitting over nieuwe Lidl gaat wel door Ondanks een klemmend verzoek van buurtbewoners en ondernemersvereniging Goor Collectief gaat de hoorzitting rondom de eventuele bouw van een nieuwe Lidl-supermarkt in de Kerkstraat toch […]
  • Plan Lidl Kerkstraat opnieuw op de agenda22 mei 2017 Plan Lidl Kerkstraat opnieuw op de agenda Het plan voor de vestiging van de Lidl-supermarkt in een nieuw winkelcentrum in de Kerkstraat werd eerder afgewezen door de gemeenteraad maar komt nu toch weer op de agenda. […]